Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@00:12:25 GMT

وقتی قرنطینه، همه را پیتزاپز و کیک‌پز کرد

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۲۲۲۱۶

وقتی قرنطینه، همه را پیتزاپز و کیک‌پز کرد

ایسنا/خوزستان یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی با بیان اینکه به دلیل رژیم غذایی غلط بخش قابل توجهی از مردم با اضافه وزن مواجه شده‌اند، گفت: تجربه قرنطینه را نداشتیم و این کار، تجربه جدیدی بود و نمی‌دانستیم در دوران نسبتاً طولانی قرنطینه چه اتفاقی رخ خواهد داد و اکنون عواقب آن را بر وزن افراد مشاهده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مجید محمدشاهی در خصوص مدیریت وزن در دوران شیوع کرونا، اظهار کرد: تغییرات وزن نیاز به زمان قابل توجهی دارد و یکی دو ماه زمان برای کاهش وزن، زیاد تأثیرگذار نیست.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در مطالعات جدید، وزن به عنوان ریسک‌فاکتور مهم در ابتلا به کرونا مشخص شده است یعنی کسانی که توده بدنی بالای ۳۵ و ۴۰ دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند و شانس ابتلا در این افراد بیشتر است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: تجربه قرنطینه را نداشتیم و این کار، تجربه جدیدی بود و نمی‌دانستیم در دوران نسبتاً طولانی قرنطینه چه اتفاقی رخ خواهد داد و اکنون عواقب آن را بر وزن افراد مشاهده می‌کنیم. از طرفی نیز با توجه به ارتباط منفی ابتلا به کرونا با وزن، بالا رفتن وزن افراد بسیار اهمیت دارد.

وی در خصوص چاقی در دوران کرونا راهکارهای جلوگیری از چاقی در این شرایط، گفت: با پیاده‌روی ساده ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوکالری از بدن فرد خارج می‌شود بنابراین در صورت عدم تحرک میزان کالری ورودی به بدن یک فرد در  ۱۰۰ روز ۲۵ هزار کیلوکالری خواهد بود. هر یک کیلوگرم وزن حدود ۷ هزار کیلوکالری دارد بنابراین در صورت عدم تحرک و ماندن در منزل در سه ماه حداقل سه و نیم کیلوگرم به وزن افزوده می‌شود. اکنون ۹ ماه از شیوع کرونا می‌گذرد و ممکن است ۹ کیلو به وزن ما اضافه شده باشد.

محمدشاهی با اشاره به تعطیلی باشگاه‌ها و کاهش پیاده‌روی، بیان کرد: ما همه را تشویق کردیم که در خانه بمانند و خود را با تماشای فیلم یا آشپزی سرگرم کنند، حالا همه کیک‌پز و پیتزاپز شده‌اند و حتی آقایان آشپزی یاد گرفته‌اند. خودمان آن‌ها را تشویق کردیم فیلم تماشا کنند و حالا همراه با تماشای فیلم، خوراکی می‌خورند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر لزوم یادداشت غذاهایی که روزانه مصرف می‌شود، گفت: برای لاغری نباید دنبال معجزه باشیم و تنها باید بتوانیم تعادلی بین ورودی و خروجی به بدن ایجاد کنیم. باید هر چیزی در روز می‌خوریم را یادداشت کنیم. برای سلامت باید میزان غذایی که مصرف می‌شود ثبت شود. برخی پس از یادداشت تازه متوجه می‌شوند چه چیزهایی خورده‌اند.

وی بیان کرد: یک سیب و چهار پنج خرما حدود ۲۵۰ کیلوکالری دارد که می‌تواند در ۹ ماه، هفت تا هشت کیلو به وزن یک فرد اضافه کند. در حال حاضر بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات از سبد غذایی خانواده‌ها حذف شده‌اند و جای خود را به غذاهای مضر و فست‌فود داده‌اند و استرس وضعیت بیماری نیز بسیاری از افراد را پرخور کرده است.

محمدشاهی با اشاره به کاهش تحرک کودکان و مصرف خوراکی برای سرگرمی، افزود: از طرفی بحث خواب‌ شب بسیار مهم است. فرد چاق اگر نخوابد چاق‌تر و فرد لاغر، لاغرتر می‌شود. گاهی مشاهده می‌شود که مادران به جای فرزند خود در کلاس آنلاین حاضر می‌شوند و کودک تا ۲ ظهر خواب‌ می‌ماند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: ممکن است کرونا برود اما ما می‌مانیم و وزن اضافه. برای پیشگیری از چاقی باید خواب کنترل شود و کودکان تا صبح پای تلویزیون یا تبلت بیدار نمانند و صبحانه را از دست ندهند. کودکان باید مانند گذشته که به مدرسه می‌رفتند صبح بیدار شوند و صبحانه بخورند. اگر هر روز ۷ صبح بیدار شوند و تا ۱۱ شب دراز نکشند، قطعاً شب زودتر می‌خوابند. شاید این کار سخت باشد و ممکن است مشکلاتی مانند سردرد ایجاد کند اما به مرور زمان و در فاصله ۱۰ تا ۱۲ روز وضعیت خواب اصلاح می‌شود.

وی افزود: موتور محرکه سوخت و ساز بدن ما صبحانه است اما عملاً مصرف صبحانه در ۷۰ درصد خوزستانی‌ها از بین رفته است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا باید وزن کنترل شود، گفت: سن، وزن و دیابت به ترتیب ریسک‌فاکتورهای مهم در ابتلا به کرونا هستند؛ پرخورری و بالا رفتن وزن، قند را بالا می‌برد و فرد را در معرض خطر قرار می‌دهد.

وی با تاکید بر لزوم ورزش در شرایط کرونایی بیان کرد: در شرایط شیوع کرونا و کاهش فعالیت‌های بدنی، باید ورزش در منزل انجام شود. نمی‌توانیم بگوییم به دلیل شیوع کرونا باید ورزش تعطیل شود؛ ورزش به معنی این است که حرکاتی انجام شود که ضربان قلب را افزایش دهد و این کار نیز تداوم یابد و به صورت مستمر انجام شود.

محمدشاهی تصریح کرد: با ماندن در خانه و انجام کارهایی مانند تماشای تلویزیون نیز باید اقلام غذایی مناسب مانند پاپ کورن و سبزیجات مصرف شود نه آجیل و چیپس و پفک.

وی با اشاره به کاهش میوه و سبزی در ایم شیوع کرونا به دلیل ترس از انتقال ویروس گفت: برخی مراجعه‌کنندگان از ترس آلودگی، میوه و سبزی را از سبد غذایی خود حذف کرده‌اند در حالی که با شست‌وشوی صحیح میوه و سبزی انتقال ویروس انجام نمی‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر استرس بر سلامت و فعالیت‌های روزانه افزود: استرس همه کار ما را به هم می‌زند بنابراین باید سعی شود از فضای پراسترس فضای مجازی فاصله گرفت و این همه خبر بد خوانده نشود.

وی با بیان اینکه به دلیل رژیم غذایی غلط بخش قابل توجهی از مردم با اضافه وزن مواجه شده‌اند، گفت: بازار داورهای غیرمجاز لاغری چند برابر شده و مصرف این داروها بسیار افزایش پیدا کرده است، در حالی که دارو باید تنها از داروخانه تهیه شود و نباید از هیچ سایت یا شبکه اجتماعی دارو خریداری شود.

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، گفت: ممکن است داروهایی که در داروخانه وجود ندارد، ترکیبات غیرمجاز مانند ترکیبات آمفتامین یعنی شیشه داشته باشند که عوارض وحشتناکی دارد؛ چند مورد سکته مغزی و حتی فوت به دلیل مصرف چنین داروهایی گزارش شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس همه باهم علیه کرونا تغذيه چاقی متخصص تغذیه و رژیم درمانی ابتلا به کرونا شیوع کرونا شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۲۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: کووید ـ ۱۹ و زیرسویه‌های آن حدود ۳ سال جهان را با مخوف‌ترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.

اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کرده‌اند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سال‌ها پس از بهبودی هم درگیر خود می‌کند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماری‌ها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر می‌گیرد.

کرونا عوارض کوتاه‌مدت و بلندمت دارد و می‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.

آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانه‌های متقنی از ارتباط بیماری‌های روانی با کرونا دست یافته‌اند و تاکید می‌کنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.

در اینفوگرافیک زیر شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده می‌کنید:

گرافیست: داود سرخوش

کد خبر 846950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان بیماری روانی روانشناسی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) قرنطینه مطلق برای طراحان سوالات کنکور
  • تخلیه غلات 101 فروند کشتی در بندر امیرآباد بهشهر
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • کلنگ زنی احداث پست قرنطینه دامپزشکی در خانمیرزا
  • آغاز ساخت پست قرنطینه دامپزشکی در شهرستان خانمیرزا
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد