Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، در یک جامعه مطلوب انسانی، برای حل  اختلافات و نیز پاسخ‌دهی به نقض هنجارها، استفاده ابزارهای غیر قضایی از جمله میانجیگری با کرامت انسانی سازگارتر بوده و توسل به آن‌ها از اولویت برخوردار است.

میانجی‎گری به عنوان یک رویه حقوقی و سیاسی برای کنترل و حل و فصل اختلافات از تاریخ طولانی در فرهنگ‎های مختلف برخوردار است و در فرهنگ اسلامی نیز این موضوع مورد توجه قرار داشته و صلح و مصالحه در آموزه‌های اسلامی مورد تأکید بسیاری از اندیشمندان دینی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایان یازدهمین پرونده قتل با صلح و سازش در شوراهای حل اختلاف آذربایجان‌غربی

هادی صمدی معاون قضائی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان آذربایجان‌غربی اظهار داشت: در راستای استفاده حداکثری از ظرفیت شوراهای حل اختلاف در برقراری صلح و سازش در دعاوی و اختلافات مهم به ویژه پرونده‌های قتل عمد با رویکرد کاهش جمعیت کیفری زندانیان، اعضای شعبه  19 شورای حل اختلاف ویژه زندانیان ارومیه با تلاش و پیگیری‌های مجدانه خود توانستند پس از سپری شدن سه سال رضایت اولیای دم در این پرونده قتل عمد را اخذ و موجب رهایی محکوم علیه از مجازات اعدام را فراهم کنند.

وی در خصوص سیر مراحل قانونی این پرونده و روند رسیدگی به آن تصریح کرد : پس از انجام تحقیقات اولیه و صدور کیفر خواست و ارجاع پرونده به محاکم قضایی استان برای رسیدگی، درنهایت در سال  1398حکم قصاص برای متهم صادر می‌شود و در جریان اجرای بخشنامه ابلاغی ریاست معظم قوه قضائیه مبنی بر استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف در خواست محکوم علیه برای میانجیگری شورای حل اختلاف برای جلب رضایت از اولیای دم پرونده قتل به شعبه 19شورای حل اختلاف ویژه زندانیان ارومیه ارجاع میگردد و با تشکیل پرونده سازشی برای محکوم علیه اعضای شورا فعالیت‌های سازشی خود را آغاز نموده و درنهایت موفق به اخذ رضایت ازاولیای دم شدند .

هادی صمدی در ادامه با اشاره به برقراری صلح و سازش در  ۱۱فقره پرونده قتل عمد توسط
شوراهای حل اختلاف استان در سال گذشته اضافه نمود : همکارانمان در شوراهای حل اختلاف
استان از ابتدای سال جاری تاکنون نیز توانستند با استعانت از خداوند متعال و تاسی از ائمه معصومین(ع) تعداد 11فقره پرونده قتل عمد را با اخذ رضایت اولیای دم منجر به سازش نموده و موجب رهایی محکومین این پرونده ها از مجازات قصاص شوند .

رئیس شوراهای حل اختلاف استان در پایان ضمن یادآوری جایگاه و اهمیت صلح و سازش و کاهش
اختلافات در جامعه، از تلاش خستگی ناپذیر اعضای شوراهای حل اختلاف در این خصوص تقدیر
و تشکر نموده و بار دیگر بر لزوم اهتمام جدی اعضای شوراهای حل اختلاف در حل و فصل ریشه
ای اختلافات از طریق ایجاد مصالحه بین طرفهای درگیر تاکید نمود.

حل و فصل پرونده قصاص در میاندوآب

 حجت الاسلام عادل گل حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه، اظهار داشت: اعضای شعبه 12 شورای حل اختلاف ویژه زندانیان میاندوآب با تلاش و پیگیری‌های شبانه روزی خود و در سایه الطاف و عنایات الهی با ایجاد سازش در پنجمین پرونده قتل در این حوزه قضایی بار دیگر موفق به نجات جان یک انسان دیگر شده و با جلب رضایت بی قید و شرط اولیای دم در این پرونده قتل و گذشت ایشان از حق مسلم خود در قصاص قاتل، باعث رهایی نوجوان محکوم به قصاص از مجازات اعدام شدند.

وی افزود: اعضای شوراهای حل اختلاف همواره در مسیر پیشبرد اهداف فرهنگی قوه قضائیه در تعالی فرهنگ صلح و سازش و عفو و گذشت در جامعه و لبیک گویی به منویات مقام عظمای ولایت حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالی) برای کاهش جمعیت کیفری زندانیان گام برداشته و در انجام این رسالت ذاتی خویش از هیچ کوششی فرو گذار نبوده و نخواهند بود.

رییس دادگستری میاندوآب در پایان ضمن ارج نهادن به زحمات و تلاش‌های اعضا و کارکنان شورای حل اختلاف خاطرنشان کرد: تلاش اعضای شورای حل اختلاف در حل و فصل دعاوی و اختلافات از طریق مصالحه، و  پیگیری‌های مجدانه این عزیزان در برقراری سازش پرونده‌های قتل و نجات جان انسان‌ها با جلب رضایت از اولیای دم شایسته اجر و پاداش الهی است.

انتهای پیام

منبع: فارس

کلیدواژه: نوجوان اعدام قصاص قتل شوراهای حل اختلاف استان شوراهای حل اختلاف شورای حل اختلاف پرونده قتل صلح و سازش اولیای دم حل و فصل قتل عمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۳۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش ۲۱۲۳۲ فقره پرونده در جنوب کرمان

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در شورای معاونین (شورای برنامه ریزی) دادگستری کل استان کرمان گفت: شورا‌های حل اختلاف جنوب استان کرمان طی پارسال مجموعا به ۶۰ هزارو ۸۹۳ فقره پرونده رسیدگی کرده اند و درصد پرونده‌های سازش شده به پرونده‌های مختومه در شورا‌های حل اختلاف جنوب استان طی پارسال ۳۵ درصد است.

وی افزود: طی پارسال ۶۱ هزارو ۱۷۹ فقره پرونده به شعب شورا‌های حل اختلاف در ۹ حوزه قضایی جنوب استان کرمان وارد و ۶۰ هزار و ۸۹۳ فقره پرونده با سازش مختومه شده است.

عالی‌ترین مقام قضایی استان کرمان به فعالیت شعب شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان در شهرستان‌های جیرفت، کهنوج و منوجان اشاره و بیان کرد: طی پارسال ۳۷۷ پرونده به این شورا‌های حل اختلاف وارد و ۳۸۰ پرونده مختومه شده که از این تعداد ۳۴۶ پرونده به صلح و سازش ختم شده است.

حجت الاسلام حمیدی تصریح کرد: طی پارسال تعداد ۳۸ زندانی با کمک شورا‌های حل اختلاف ویژه زندان از زندان‌های جنوب استان کرمان آزاد و ۱۱ فقره پرونده قتل به سازش منجر شد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ضمن اشاره به فلسفه تشکیل شورا‌های حل اختلاف، اولویت اول در نهاد مذکور را زمینه سازی برای اصلاح ذات البین اعلام و از تلاش صادقانه همکاران قدردانی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • راه اندازی دادگاه های صلح در کرمان
  • دادگاه‌های صلح در کرمان راه‌اندازی می‌شوند
  • استعفای برخی اعضای حزب «نسل نو»
  • بیش از ۲۱ هزار پرونده در جنوب کرمان با صلح و سازش مختومه شد
  • سازش ۲۱۲۳۲ فقره پرونده در جنوب کرمان
  • صلح و سازش در پرونده نزاع دو برادر اهوازی پس از سه سال
  • سازش در ۶۰ هزار پرونده شعب حل اختلاف جنوب کرمان
  • صلح و سازش در پرونده قتل با رضایت اولیاء دم در کوهرنگ
  • بازداشت ۵ نفر دیگر از اعضای شورای شهر سردشت به اتهام رشوه
  • جزئیات دستگیری ۵ نفر از اعضای شورای شهر سردشت