Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، کارآفرینی یکی از فعالیت‌های مفید و سودآور برای جامعه و شخص کارآفرین است. اما پیچ و خم‌های فعالیت اقتصادی از یکسو و سنگ اندازی کسانی که باید تسهیل کننده راه باشند از سوی دیگر سبب می‌شود هر کسی نتواند به راحتی این مسیر را با موفقیت بپیماید و تنها کسانی می‌توانند بعد از گذراندن دوره‌ای سختی به منزلگه آسایش و ثروت برسند، که ضمن داشتن پشتکار نسبت به قوانین کاری و قرارداد‌های حقوقی که به موجب فعالیتشان منعقد می‌کنند آشنایی داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیز جوان کارآفرین برای احیای زمین بی استفاده

یک سال پیش جوانی ۳۱ ساله به نام علیرضا که پیش از این فعالیت‌هایی در حوزه برپایی نمایشگاه داشته، تصمیم می‌گیرد، زمینی حدودا ۱۰ هزار متر مربعی در محیط شهری را که سال‌ها بدون استفاده مانده و به محلی برای انباشت زباله و تجمع معتادین تبدیل شده بود به فضایی برای کسب وکار تبدیل کند.

این زمین در محدوده منطقه ۹ و در محله مهر آباد است. علیرضا طرحی برای تبدیل این مکان به بازار گل آماده می‌کند و به مالک زمین که شرکت کفش ملی است ارائه می‌دهد. در نهایت پس از گفت‌وگو‌های فراوان به این توافق می‌رسند که زمین به صورت اجاره به شرط تمدید به مدت یکسال در اختیار علیرضا به عنوان مستاجر باشد به شرط آن که نسبت به ایجاد غرفه‌های فروش گل و گیاه و اجاره دادن آن‌ها اقدام کند و ماهانه ۵۰ میلیون تومان به شرکت کفش ملی پرداخت نماید.

افتتاح بازار گل مهرآباد و انتظار برای سودآوری

فاز اول بازار گل مهرآباد در اسفند ۹۸ با ۶۳ غرفه افتتاح می‌شود و تا تیر ۹۹ هم تعداد غرفه‌ها به ۱۴۰ واحد می‌رسد.

در طول همه این ماه‌ها که علیرضا مشغول تکمیل غرفه‌ها بود باید ماهانه ۵۰ میلیون تومان هم به مالک پرداخت می‌کرد. از آنجاییکه از هر غرفه یک و نیم میلیون تومان اجاره دریافت می‌کرد، پرداخت اجاره به مالک هم برای او چندان دشوار نبود.

علیرضا ذکریایی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: برای ساماندهی و ایجاد این بازار گل ۴ میلیارد تومان هزینه سازه و تجهزات دادم و ۱ میلیارد تومان هزینه حمل و نقل آن‌ها را پرداخت کردم.

وی افزود: جبران این هزینه‌ها خیلی زمان بر بود، چون بخش زیادی از کرایه‌هایی را که دریافت می‌کردم به خاطر اجاره زمین باید به مالک پرداخت می‌کردم اما از وقتی که غرفه‌ها تکمیل شدند، درآمد هم بیشتر و جبران هزینه‌ها آسانتر شد. از سویی دیگر این بازار در حال شناخته شدن بود و آینده‌ای روشن‌تر را برای من ترسیم کرده بود.

شروط جدید مالک برای تمدید قرارداد همزمان با نزدیک شدن به زمان سودآوری

او ادامه داد: از آنجایی که تا دوماه دیگر (دی ماه) سر سال قرارداد من و مالک است، نیازمند تمدید قرار هستیم که مالک هم برای سال بعد پیش نویس قراردادی با ۵۰۰ درصد افزایش قیمت را برای من ارسال کرده و ۲۵۰ میلیون تومان اجاره بها خواسته است.

او افزود: اگر شرایط قرارداد جدید را بپذیرم، در ماه‌های آینده باید با چندمیلیارد تومان بدهی روبرو شوم و از آنجایی که نمی‌خواهم زیر بار این بدهی بروم، باید قید جبران هزینه‌هایی را که تاکنون کرده ام بزنم و به خسارت یک میلیارد تومانی فعلی تن دهم. ضمن اینکه با رفتن من هم احتمالا کرایه غرفه‌ها سنگین‌تر می‌شود و کسانی که قادر به پرداخت آن نباشند باید کسب و کار خود را رها کنند.

از آنجایی که این زمین به خاطر شرایط جدیدش ارزش مضاعف پیدا کرده، اینچنین تصور می‌شود که فرد ایجاد کننده آن صاحب حقوقی است که باید پیش از ترک محل از طرف مالک پرداخت شود.

از این رو تلاش زیادی کردیم تا با نماینده شرکت کفش ملی که قرارداد اجاره این زمین را به عنوان موجر منعقد کرده گفت‌وگو کنیم تا مشخص شود، آیا ابعاد این مسئله تنها به همین نکات ختم می‌شود، یا جنبه‌های دیگری هم دارد که به گوش ما نرسیده است.

هرچه تلاش کردیم موجر پاسخگو نبود، نسخه‌ای از قرارداد اولیه را از مستاجر گرفتیم و از یک وکیل پرسیدیم که آیا مستاجر می‌تواند درمقابل مبلغ جدید قرارداد مخالفت کند؟ به عبارت دیگر به جزء تن دادن به درخواست افزایش  ۵۰۰ درصدی اجاره یا واگذاری ملک، راه سومی هم وجود دارد؟

قانون حق را به چه کسی می دهد؟

کریم یعقوب زاده وکیل پایه یک دادگستری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مطابق ماده ۱۰ قانون مدنی کلیه قرارداد‌ها تا زمانی که مخالف قانون، نظم عمومی و شرع نباشند، لازم است که از سوی طرفین قرارداد تبعیت شوند.

یعقوب زاده تصریح کرد: این قرارداد با رضایت طرفین امضا شده، و حق فسخ قرارداد را هم برای اجاره دهنده در نظر گرفته است و اگر مستاجر اجاره ندهد موجر (اجاره دهنده) حق فسخ قرارداد را دارد.

وی خاطرنشان کرد: تاریخ انقضا این قرارداد این حق را به موجر داده که بتواند در تاریخ انقضا قرارداد، نسبت به تخلیه ملک اقدام کند.

یعقوب زاده ادامه داد: اگر توافق ۲ طرفه‌ای مبنی بر تمدید باشد، و بخواهند در مورد اجاره بها توافق کنند، می‌توانند قرارداد را تمدید کنند وگرنه الزامی برای موجر نیست که ملزم شود حتما قرارداد را با رقمی مشخص تمدید کند، اگرچه قبلا می‌توانستند زمان قرارداد را بیشتر کنند.

این وکیل دادگستری اظهار کرد: آنچه که از مفاد این قرارداد بر می‌آید این است که تمدید قرارداد فقط با رضایت مالک است و اگر مستاجر شرایط جدید را نمی‌پذیرد، باید ملک را تحویل دهد.

آینده مبهم کسبه بازار گل مهرآباد

با این شرایط علیرضا ناچار است، برای اینکه خسارت بیشتری نبیند به خسارت کمتر تن بدهد. اما اگر پیش از آغاز کار به جای قرارداد یکساله، قراردادی با زمان بیشتر بسته بود یا افزایش قیمت اجاره را محدود به اندازه یا شرایطی مشخص کرده بود، امروز می‌توانست همچنان نظاره گر بازار گل مهرآباد باشد و از تماشای آن لذت ببرد و پول درآورد. حالا او مانده و مالک زمین و بیش از ۱۰۰ خانواری که در این روز‌های کرونایی، معلوم نیست آینده کسب و کارشان چه می‌شود.

بیشتر بخوانید

صادرات ۱۰۰ میلیون دلاری گل و گیاه در ایران/ امیدواریم این حرفه معادلات اقتصاد تک محصولی را به هم بزند احداث اولین بازار گل و گیاه در بوستان جنگلی سرخه حصار آتش سوزی در بازار گل امام رضا (ع)

گزارش از علی کاظمی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کارآفرین بازار گل میلیون تومان غرفه ها گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۷۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دعوای جالب چهره امنیتی با مدافع زاکانی بر سر قرارداد جنجالی +تصویر

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم به اظهارات اخیر مالک شریعتی، نماینده مجلس که در دفاع از علیرضا زاکانی در ماجرای قرارداد او با چینی ها، به جهرمی حمله کرده بود واکنش نشان داد.

ماجرا از آنجا آغاز شد که آذری جهرمی ابتدا در کانال تلگرامی خود نوشته بود: «اگر گفتید محصول نهایی شرکت ساختمان سازی چیست؟ آفرین، اتوبوس برقی!»

در واکنش به این پست، مالک شریعتی به آذری جهرمی حمله ور شد و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: در شرایط تحریم نفت، شرکت تراستی با تایید کمیته ضدتحریم دبیرخانه شعام، تامین کننده منابع ارزی در قرارداد واردات کالاهای اساسی، دارو و سایر نیازها از جمله واگن اتوبوس و ... می شود. مصوبه کمیته مذکور "سرّی"، افشایش خیانت و مطالبه شفاف شدنش حماقت است. موضع این طناز امنیتی کدام است؟

آذری جهرمی هم در واکنش به این توییت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بابک زنجانی هم یک تراستی بود… کینه ی امثال آقای شریعتی از امنیتی ها قابل درک است، اما یک جمله در بسته عرض میکنم و میگذرم تا نگران آبرویشان نباشند، امنیتی‌ها مثل شما دهن لق نیستند که برای توجیه عملکرد اربابشان در شهرداری، دست به افشای وجود مصوبه‌ای سرّی در شورای عالی امنیت ملی بزنند.

دیگر خبرها

  • قانون جدید صدور حکم تخلیه مستاجر سال ۱۴۰۳
  • ثبت بیش از ۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس
  • ثبت ۲۵۵ هزار تقاضا در سامانه خودنویس طی ۱۱ ماه
  • لزوم ثبت قرارداد ‌اجاره‌ مسکن در سامانه خودنویس
  • ثبت ۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه «خودنویس»
  • دعوای جالب چهره امنیتی با مدافع زاکانی بر سر قرارداد جنجالی +تصویر
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • آذری جهرمی خطاب به مالک شریعتی: امنیتی‌ها مثل شما دهن لق نیستند
  • روند ثبت قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس کوتاه می‌شود
  • رشد ۴۰.۷ درصدی ثبت قراردادهای اجاره در سامانه خودنویس/ مشکلات سامانه خودنویس رفع می‌شود