Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: آزمایش حیوانی واکسن ایرانی کرونا موفقیت آمیز بوده و در آذرماه روی داوطلبان آزمایش می‌شود.

به گزارش شریان نیوز،بیست و هشتم آبان ماه در برنامه «تیترامشب» شبکه خبر ،جزئیات محدودیت های جدید کرونا از روز شنبه  با حضور حمیدرضا جمشیدی دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

جمشیدی دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه وضعیت جهش ویروس کرونا و شرایط فراگیری به شکلی است که دیگر مداخلات ساده و معمولی جوابگو نیست و باید با روند فراگیری، تهاجمی برخورد شود گفت: تغییراتی در ژنوم ویروس کرونا صورت گرفته است، برخی معتقدند که سرعت انتقال ویروس ۱۰ برابر شده است.

او با اشاره به اینکه این انتقال و این اتفاقات در اروپا هم در حال وقوع است افزود: مجموعه مسائل باعث شد تا تنها راه مداخله به صورت مداخله تهاجمی بزرگ باشد یعنی مداخلات کوچک مانند استفاده از ماسک و فاصله گذاری کافی نیست لذا تنها راه برای این حجم از اپیدمی تعطیلی دو تا سه هفته‌ای در مناطق قرمز است.

جمشیدی اظهار کرد: کنترل تردد ها، کاهش حضور پرسنل و کارمندان در محل کار از جمله مداخلات است تا بتوانیم این چرخه را بشکنیم و به نقطه‌ای برسیم که نقطه قابل اتکا باشد.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: تردیدی نیست که طرح جامع محدودیت‌های بهداشتی ممکن است ضعف‌هایی داشته باشد، اما این اشکالات پس از اجرا و با دریافت بازخورد‌ها مشخص و رفع می‌شود.

جمشیدی درباره لزوم اجرای محدودیت‌های کرونایی و مشارکت مردمی گفت: تغییر ژنی ویروس کووید ۱۹ و مجموعه عوامل و اتفاقات در شهریور گذشته عامل اصلی افزایش آمار مبتلایان و فوتی‌ها است.

او از پیگیری مصوبات ستاد ملی کرونا و تفویض اختیار به استان‌ها و استانداری‌ها گفت و افزود: از شنبه برای افزایش سرعت در تصمیم گیری استان‌ها به حکم مقابله با شیوع کرونا و افزایش شیوع کرونا و قرمز بودن منطقه نیازی به مصوبه جدید و تصمیم گیری مجدد در ستاد ملی مقابله با کرونا ندارند و می‌توانند برای ادامه محدویت‌ها در استان تصمیم گیری کنند.

دبیر ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا تصریح کرد: طرح جدید، محدودیت مشاغل را به ۴ گروه تقسیم می‌کند، شدت بیماری هم به ۳ رنگ قرمز، نارنجی و زرد تقسیم بندی می‌شود.

جمشیدی با اشاره به اینکه دوشنبه هر هفته وزارت بهداشت اعلام وضعیت شیوع کرونا در کشور می‌کند، طرح محله محوری با همکاری بسیج و هلال احمر در پیشبرد مقابله با شیوع کرونا با کمک مردم انجام می‌شود.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به جدیدترین خبر از واکسن ایرانی کرونا اظهار کرد: آزمایش حیوانی واکسن ایرانی کرونا موفقیت آمیز بوده و در آذرماه روی داوطلبان آزمایش می‌شود، همچنین توزیع بین المللی واکسن کرونا به سازمان بهداشت جهانی سپرده شده و تاکنون ۱۸۰ کشور، از جمله ایران، در این پروژه ثبت نام کرده است.

او عنوان کرد: در صورت تولید واکسن، سازمان بهداشت جهانی ۲۰ درصد جمعیت پرخطر هر کشور را پوشش می‌دهد و اینگونه نیست که کشور تولیدکننده واکسن، دریافت کنندگان را به دلخواه خود گزینش کند.

جمشیدی با اشاره به اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا کار سیاست‌گذاری و مصوبات را انجام می‌دهد گفت: الان قرارگاه عملیاتی داریم که وزیر کشور فرمانده این قرارگاه هستند که کار آن‌ها اجرا و نظارت بر مصوبات است، لذا مصوبات ستاد در حال پیگیری است.

او با اشاره به اینکه یک صدایی در همه سطوح سیاست‌گذاری و اجرا در مباحث کرونا اتفاق افتاده است که این موضوع تداوم خواهد داشت اظهار کرد: کارمندان باید به صورت یک سوم در محل کار خود حضور داشته باشند چارچوب کار مشخص است و امیدواریم بر روی کنترل بیماری اثرگذار باشد.

دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه حتما طرح نقایصی دارد و حتماً همه ابعاد آن دیده نشده افزود: کرونا یک زندگی جدیدی را به ما تحمیل کرده است و لذا یک نظام اداری، اقتصادی و فرهنگی جدید را به ما تحمیل کرده است، لذا قوانین و مقررات خاص خود را می‌خواهد.

او ادامه داد: مهم‌ترین بحث در جلسه ستاد مباحث مربوط به محدودیت‌ها است، گا‌ها ممکن است مباحث اقتصادی و طرح معیشتی هم در کنار آن مطرح شود.

منبع: شریان

کلیدواژه: دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا واکسن ایرانی کرونا شیوع کرونا محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۷۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!

همه ما می‌دانیم که نهنگ آبی با ۳۰ متر طول و وزنی در حدود ۲۰۰ تن، بزرگ‌ترین پستاندار تاریخ و به‌علاوه عظیم‌ترین حیوانی است که تا به امروز روی کره زمین زندگی کرده؛ اما شاید برایتان این سؤال مطرح شود که بزرگ‌ترین پستانداری که روی سطح زمین راه می‌رفته کدام جانور بوده است؟

در شرایط فعلی، فیل آفریقایی بزرگ‌ترین پستاندار و حیوان خشکی‌زی در کره زمین است که با حدود ۷ متر طول و قدی در حدود ۳.۷ متر، عموماً بین ۴ تا ۷ تن وزن دارد و درعین‌حال در بین پستانداران روی خشکی، سنگین‌ترین مغز و بینی را داراست؛ اما باید بدانید که فیل آفریقایی بزرگ‌ترین پستاندار خشکی تاریخ کره زمین نیست.

این عنوان در اختیار جانور منقرض‌شده‌ای به نام بَلوچی‌دَد یا بلوچ تریوم (Paraceratherium) است که درواقع یک کرگدن عظیم بدون شاخ با گردنی بلند شبیه زرافه بوده. این جانور بیشتر در آسیا و کشور‌های چین، مغولستان، قزاقستان و پاکستان زندگی می‌کرده و به دوران الیگوسن و بین ۳۴ تا ۲۳ میلیون سال پیش برمی‌گردد. این در حالی است که بزرگ‌ترین کرگدن امروزی دنیا، کرگدن سفید جنوبی است که طولش حداکثر ۴.۲ مترو ارتفاعش به ۱.۸۵ متر و وزنش به ۳.۶ تن می‌رسد.

ابعاد بَلوچی‌دَد چقدر بوده؟
تصور می‌شود که طول بزرگ‌ترین پستاندار خشکی تاریخ، ۷.۴ متر و ارتفاع شانه‌هایش ۴.۸ متر بوده و با این ابعاد، غول‌پیکرترین پستانداری لقب می‌گیرد که تا به امروز روی کره زمین راه رفته است. طبق تخمین‌های انجام شده بعد از بررسی اسکلت نیمه بازسازی شده این جانور در موزه تاریخ طبیعی آمریکا، به نظر می‌رسد که این هیولای ماقبل تاریخ حدود ۱۷ تن وزن داشته؛ یعنی چیزی معادل ۵ برابر وزن کرگدن‌های فعلی.

در سال ۲۰۲۱ بود که گونه جدیدی از این کرگدن غول‌پیکر منقرض شده (با نام علمی Paraceratherium linxiaense)، در تبت کشف شد. قدمت فسیل‌های یافت شده به ۲۶.۵ میلیون سال پیش برمی‌گردد و شامل یک جمجمه کاملاً سالم همراه با فک پایین و ستون مهره‌های جانور دیگری است.

دنگ تائو، نویسنده اصلی مطالعه‌ای در این رابطه، توضیح داد: «طول جمجمه یافت شده بیش از یک متر بود و به‌ندرت دیده می‌شود که یک جمجمه تا این حد سالم بماند.»

البته لازم به ذکر است که درهرحال نمی‌توان با قاطعیت بَلوچی‌دَد را به‌عنوان بزرگ‌ترین پستاندار خشکی نامید؛ چراکه به دلیل ناقص بودن فسیل‌های کشف شده، این امکان وجود ندارد که با قاطعیت گفت که این کرگدن‌های باستانی تا چه اندازه رشد می‌کردند و آیا رقبای سرسخت‌تر و بزرگ‌تر منقرض‌شده‌ای برای کسب این عنوان داشته‌اند یا خیر.

دیگر رقبای بلوچی دد
مثلاً عده‌ای براین باورند که فیل عاج راست (Palaeoloxodon) که بین هفت‌صد هزار تا پنجاه‌هزار سال پیش زندگی می‌کرده، حتی از بَلوچی‌دَد هم بزرگ‌تر بوده و وزنی در حدود ۲۲ تن داشته. البته این تخمین تنها براساس یک قطعه یافت شده از استخوان ران این فیل به عمل آمده و عده‌ای وزن این جانور را کمتر می‌دانند. دیگر برآورد‌های انجام شده با اندازه‌گیری استخوان‌های کامل‌تر اندام فیل‌های جوان، وزن حدودی این جانور غول‌پیکر را بین ۱۳ تا ۱۵ تن تخمین می‌زنند.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد که ماموت‌هایی به نام Borson’s mastodon که بین ۵ تا ۲.۵ میلیون سال پیش در بخش‌هایی از اوراسیا زندگی می‌کردند، حدود ۱۵ تا ۱۶ تن وزن داشتند و بدین ترتیب کرگدن عظیم‌الجثه ما، یک رقیب سرسخت احتمالی داشته.

البته فارغ از این بحث، هیچ‌یک از این جانوران سنگین‌وزن، به گرد پای بزرگ‌ترین حیوانی که تا به حال روی کره زمین راه رفته، نمی‌رسند. البته که این جانور پستاندار نبوده و پاتاگوتایتان (Patagotitan mayorum) نام داشته که یک ماموت غول‌پیکر بوده و طولش به ۳۷ متر و وزنش معادل ۱۰ فیل آفریقایی بوده است.

منبع: خبرآنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • امام جمعه قم: با اجرای طرح نور انصافاً تغییر ایجاد شده
  • امام جمعه قم: برای امر به معروف و نهی از منکر هم‌افزایی کنید
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • یک مسئول سابق: طراح ایرانی را تحویل نگرفتیم، رفت در هند 25 میلیون موتورسیکلت را گازسوز کرد
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • علم و فناوری دانشمندان ایرانی عامل موفقیت عملیات «وعده صادق» بود