Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@12:58:40 GMT

توصیه اهداکننده مستمر خون در روزهای کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۲۷۴۲۷

توصیه اهداکننده مستمر خون در روزهای کرونایی

به گزارش فارس، این روزها با تداوم روزهای قرمز کرونایی حال بیماران خاص استان هم خوب نیست و تکرار روزهای قرمز کرونایی و در کنار آن بحث قرنطینه و نگرانی از کاهش حضور اهداکنندگان بیماران نیازمند به خون را نگران کرده است.

طی روزهای اخیر ذخایر خونی استان مازندران کاهش پیدا کرده است، البته ذخایر خون و فرآورده‌های خونی استان مازندران قبل از کرونا در حد مطلوب بوده و هیچ کمبودی نداشتیم حتی مازندران به عنوان استان معین انتخاب شده اما بحث شیوع کرونا و قرنطینه خانگی موجب شد که ذخایر خونی استان تا حدود ۶۰ درصد کاهش پیدا کند که نگرانی‌های زیادی به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باتوجه به کاهش ذخایر خونی استان و اعلام آن از سوی سازمان انتقال خون مازندران و اطمینان خاطر از بحث رعایت مسائل بهداشتی اهداکنندگان وارد میدان شدند به طوری‌که کاهش ذخایر خونی استان به حدود ۱۰درصد رسید.

این روزها نیز ترس از ابتلا به بیماری کووید۱۹، کاهش تردد شهروندان در سطح شهرها، سرد شدن و آغاز بارش ها و وضع قوانین و اجرای آنها برای کم کردن از میزان خطر ابتلای شهروندان به ویروس کرونا از دلایلی است که میزان اهدای خون را کاهش داده است این درحالی است که باید بدانیم بیماران بسیاری چشم انتظار خون‌های اهدایی هستند.

در آخرین آمار مازندران دارای ۱۶هزار بیمار خاص است این به معنا بوده که باید حضور اهداکنندگان مستمر و دائمی باشد نه اینکه به روزهای خاصی موکول شود چراکه نیاز بیماران نیز دائمی و همیشگی است.

 

 

باید بدانیم تنها راه کمک به بیماران صعب‌العلاج و جراحی‌ها، بیماران هموفیلی و تالاسمی و زنان بارداری که حین زایمان نیاز به خون دارند اهدای خون است  که در این زمینه ذوالفقار تقوی مدیرکل انتقال خون مازندران این اطمینان خاطر را به شهروندان می‌دهد که سلامت و ایمنی محیط مراکز اهدای خون، تمام موارد استاندارد در مراکز انتقال خون برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا رعایت می‌شود و جای هیچ‌گونه نگرانی برای اهداکنندگان وجود ندارد. 

وی با اشاره به اینکه مراجعه کنندگان در بدو ورود تب‌سنجی می‌شوند، افزود: در ورودی سالن اهداکنندگان محلول ضدعفونی کننده پدالی وجود دارد و همچنین تخت‌های خونگیری ضدعفونی  و ملحفه‌های تخت برای هر اهداکننده تعویض شده و تجهیزات و سطوح دائما ضدعفونی می‌شوند.

 

 

مدیرکل انتقال خون مازندران اضافه کرد: نهایت رعایت پروتکل‌های بهداشتی را در دستور کار داریم، چه در زمینه الزامات شخصی و چه دستگاه‌هایی که فعالیت می‌کنند و این اطمینان را به اهداکنندگان می‌دهیم که نه تنها کرونا، بلکه هیج بیماری واگیری به اهداکنندگان منتقل نمی‌شود.

این مسؤول با بیان اینکه به دلیل اوج گیری کرونا تعداد مراجعه کنندگان کاهش پیدا کرده که امیدواریم مردم بیشتر به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند، اظهار کرد: مردم باید بدانند نیازهای بیمارستانی خون و فرآورده‌های بسیار بیشتر شده، فکر نکنند که الان تعداد بیماران کمتر شده نیاز کمتر شد بلکه نیازهای بیمارستانی حتی نسبت به قبل از کرونا 1.5 تا دو برابر افزایش پیدا کرده است که امیدواریم مردم مازندران با حضورشان دردی از آلام بیماران نیازمند را التیام ببخشند.

تقوی یادآور شد: برای اینکه مردم در صف انتقال خون معطل نباشند در کنار فعالیت پایگاه‌ها هماهنگی لازم در سایت نوبت‌دهی اندیشیده شده تا مردم معطل نشوند.

وی به مشارکت پایین بانوان در بحث اهدای خون اشاره کرد و گفت: بانوان مازندرانی با این دید که هیچ تفاوتی با آقایان ندارند بلکه حتی خون سالم‌تری دارند حضور فعال‌تری در بحث اهدای خون داشته باشند.

رحمان سهرابی اهداکننده مستمر با گروه خونی O+ در گفت‌وگو با فارس می‌گوید: با توجه به اعلام شرایط  و کاهش ذخایر خونی در این امر خداپسندانه مشارکت کردم. 

ابتدا خودم در بحث رعایت پروتکل‌های بهداشتی نگران بودم ولی با حضور در پایگاه انتقال خون و اهدای خون نگرانی‌ام رفع شده و به عینه مشاهده کردم که فضا کاملا بهداشتی است.

اینکه هر فردی با اهدای یک واحد خون می‌تواند جان سه بیمار را نجات دهد موجب شد حضورم پررنگ باشد.

به گزارش فارس، باتوجه به ادامه روزهای قرمز کرونایی و دردسرهای بیماران مردم ما باید حضور پررنگی در پایگاه‌های انتقال خون داشته باشند و با مشارکت در این امر خداپسندانه به کمک بیماران بشتابند.

منبع: الف

کلیدواژه: ذخایر خونی استان انتقال خون اهدای خون ذخایر خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۷۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه تاکنون اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده است، ابراز امیدواری کرد: با توجه به تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در دولت سیزدهم با همراهی مجلس ساماندهی قراردادهای کار به نتیجه برسد و دغدغه اصلی جامعه کارگری برطرف شود.

به گزارش ایسنا، اولیا علی بیگی ضمن اشاره به دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب در هفته کار و کارگر اظهار کرد: رهنمودها و بیانات ایشان مایه  دلگرمی جامعه کارگری بود و نور امیدی در بین جامعه کارگری به وجود آورد. مقام معظم رهبری تاکید داشتند که بهبود حال جامعه کارگری تاثیر بسیاری در بهبود حال جامعه دارد. حدود نیمی از جامعه ایران را کارگران تشکیل می دهند و طبعا اگر کارگران حال خوبی داشته باشند نصف حال جامعه خوب خواهد شد.

فقدان امنیت شغلی اولین دغدغه جامعه کارگری

وی که در یک گفت و گوی رادیویی سخن می گفت، فقدان امنیت شغلی را اولین دغدغه کارگران دانست و گفت: مسأله ای که کارگران را آزار می دهد، نبود امنیت شغلی در محیط کار است. کارگران زیادی هستند که ۲۰ سال یا بیشتر سابقه کار دارند، ولی همچنان با قراردادهای سه ماهه و شش ماهه و بعضاً یک‌ماهه فعالیت می کنند. رواج قراردادهای موقت ناشی از نقص قانون است و تبصره های ماده  قانون کار به درستی تبیین نشده است.

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: ماده ۷ قانون کار که مربوط به قرارداد کار است روح قانون کار محسوب می شود ولی ایرادهایی دارد که به واسطه آن باعث شده قراردادهای موقت رواج یابد لذا این ماده باید اصلاح شود.

تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در هیات دولت

علی بیگی افزود: سال گذشته رئیس جمهور دستور دادند که وزارتخانه های کار و صمت نسبت به ساماندهی قراردادها اقدام کنند که در این راستا معاونت روابط کار نشست‌های سه جانبه ای را برگزار کردند. در نهایت توافقات به هیات دولت ارسال شد تا کلیات لایحه امنیت شغلی به تصویب رسید و اکنون کارگروه‌های تخصصی روی جزئیات کار می کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور انتظار داریم بدنه دولت و مجلس اهتمام ویژه ای به بحث ساماندهی قراردادهای کار داشته باشند. متاسفانه اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده است؛ لذا اگر دولت و مجلس عزم و اراده داشته باشند راهکارهای متعددی هست که به موضوع قراردادها ورود کرد و مشکلات جامعه کارگری در بحث قراردادها را برطرف کرد.

تفکیک قراردادهای با ماهیت مستمر از غیر مستمر

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار در عین حال بر لزوم ساماندهی قراردادها تاکید کرد و گفت: منظور از ساماندهی قراردادها یعنی کارهایی که ماهیت مستمر دارند شناسایی شوند و افرادی که در این مشاغل مشغول کارند با قرارداد دائم به کار گرفته شوند. منتها باید به سمت و سویی برویم‌ که امنیت شغلی با رعایت انظباط اجتماعی در محیط کار انگیزه وبهره وری ایجاد کند.

وی در پایان گفت: در کارهایی که فصلی است انتظار جامعه کارگری این نیست که حتما کارگر قرارداد دائم داشته باشد؛ بنابر این باید بین کارهای با ماهیت مستمر و کارهای با ماهیت غیر مستمر تفکیک قائل شویم و این کارها رصد و شناسایی و ساماندهی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری
  • هشدار هواشناسی برای مناطق کوهستانی مازندران
  • پیام ساکت قبل از پرسپولیس: شمال فقط نساجی
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • روزهای خنک و بارانی در انتظار مازندرانی‌ها
  • بازدید مستمر از مراکز خدمات دامپزشکی شهرستان گناباد
  • هشدار هواشناسی در مازندران
  • کاهش نسبی دمای هوا در مازندران
  • هافبک مس در فرم روزهای انتقال به استقلال
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​