Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@04:05:27 GMT

واکنش گروه‌های عراقی به حمله به منطقه سبز بغداد

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۲۹۰۱۹

واکنش گروه‌های عراقی به حمله به منطقه سبز بغداد

به گزارش پنجشنبه ایرنا، این گروهها در واکنش‌های جداگانه حمله موشکی به منطقه سبز را مشکوک خوانده و از دست داشتن مزدوران آمریکایی در آن برای صدور بحران داخلی این کشور به خارج و سرپوش گذاشتن بر شکست «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاست جمهوری سخن گفته‌اند.

این گروهها تاکید کرده‌اند که اگر خواسته باشند، از نیروهای آمریکایی و پایگاههای آنها انتقام بگیرند، توانمندیهای بسیار بالاتر از آن دارند که خواسته باشند با چند فروند موشک «کاتیوشا» این کار را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گروههای مقاومت اسلامی عراق همزمان به دولت آمریکا هشدار داده‌اند که مهلت داده شده برای خروج کامل نظامیان آمریکایی از عراق تا ابد ادامه نخواهد یافت و آنها باید این موضوع را به خوبی درک کنند.

آنها تاکید کرده‌اند که آمریکا باید بداند که عراقی‌ها اجازه نخواهند داد خاک کشورشان نظیر کویت یا قطر محل استقرار پایگاههای آمریکا برای سالیان طولانی باشد.

در همین پیوند، «کتائب حزب الله» عراق در بیانیه خود حمله موشکی به سفارت آمریکا را پوششی برای شکست ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری اخیر دانسته است.

کتائب حزب الله تصریح کرده است: "حمله به سفارت شرارت‌آمیز از دو حال خارج نیست؛ یا نادانی و حماقت تا مرز دیوانگی یا مزدوری برای ترامپ و تیم او است".

در این بیانیه گفته شده که "حمله موشکی به سفارت آمریکا برای سرپوش گذاشتن بر شکست ترامپ در انتخابات از طریق صدور بحران‌های داخلی این کشور و تلاش به منظور نشان دادن او به عنوان یک ژنرال جنگی صورت گرفت".

«عدی عواد» نماینده فراکسیون «صادقون» وابسته به گروه مقاومت اسلامی «عصائب اهل الحق» عراق نیز "ماجراجویان و نادان‌ها و مزدوران ترامپ" را در پس پرده حمله اخیر به منطقه سبز بغداد دانسته و ارتباط گروههای مقاومت با آن را رد کرده و این اقدام را کار "جماعات وابسته به برخی جریان‌های سیاسی" داخلی برشمرده است.

وی در مصاحبه‌ای تلویزیونی گفت که گروههای (مقاومت) از نیروهای آمریکایی و پایگاه‌های آنها انتقام می‌گیرند و حملات اخیر شایسته توانایی‌های ما نیست.

عواد حمله به منطقه سبز را کار "ماجراجویان، افراد نادان و مزدوران ترامپ" دانست و افزود: ما این موضوع را به آگاهی «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق رسانده‌ایم.

وی تصریح کرد که موشک کاتیوشا را افراد سبک مغز استفاده می‌کنند و گروههای (مقاومت) از آن در عملیات خود استفاده نخواهند کرد و این گروهها سالها تجربه و امکانات و همزمان گزینه‌های مشخص و شناخته شده‌ای را برای طرف آمریکایی دارند.

این نماینده فراکسیون الصادقون در پارلمان عراق تصریح کرد: یک گفت وگوی راهبردی برای جدول بندی اخراج نیروهای آمریکایی وجود دارد تا عراق به یک کشور واقعا مستقل تبدیل شود.

وی تاکید کرد که طرف آمریکایی نجات بخش نبوده، بلکه عامل بدبختی‌ها و مصیبت‌ها مردم عراق است.

این نماینده بر لزوم برچیده شدن پایگاههای آمریکا در عراق تاکید کرد و گفت که نمی‌خواهد وضعیت عراق نظیر کویت و قطر باشد که سالیان سال است پایگاههای نظامی آمریکا در آن کشورها قرار دارد.

وی تصریح کرد: از الکاظمی خواسته شد که در جریان سفرش به واشنگتن یک راه حل نهایی برای مسئله حضور آمریکا در عراق بیابد. نخست‌وزیر با دو گزینه مذاکره جهت خروج نیروهای آمریکایی یا حرکت ما به سمت گزینه مقاومت روبرو است.

عواد بار دیگر بر توانمندیهای بالای گروههای مقاومت در صورت حرکت به سمت گزینه دوم تاکید کرد و آن را فراتر از استفاده از چند موشک کاتیوشا توسط انسان‌های کم عقل دانست.

«کتائب سیدالشهداء» عراق نیز با اشاره به اینکه مهلت گروههای مقاومت به آمریکا برای خروج نیروهایش از کشورشان ابدی نیست، در عین حال گفت که این گروهها حمله اخیر به منطقه سبز را انجام نداده‌اند.

«کاظم الفرطوسی» سخنگوی کتائب سیدالشهداء افزود: توافقی میان گروههای عراقی و نیروهای آمریکایی نیست و تنها مهلتی از سوی گروهها به دولت آمریکا برای خارج کردن نیروهایش از عراق داده شده است.

الفرطوسی گفت: گروههایی که به آمریکا برای خروج نیروهایش ضرب‌الاجل تعیین کرده‌اند، عملیات سه شنبه شب را انجام ندادند.

وی در عین حال تاکید کرد: ضرب‌الاجل تا ابد ادامه ندارد و در نتیجه دولت آمریکا باید از این مهلت برای خارج کردن همه نیروهایش از کشور ما استفاده کند تا مانع ضربات مشابه گرفته شود.

منطقه سبز در مرکز بغداد سه شنبه شب شاهد حمله‌ای با هفت فروند راکت کاتیوشا بود. ستاد اطلاع‌رسانی امنیتی عراق اعلام کرد که در اثر این حمله یک نفر کشته و ۵ نفر دیگر زخمی شدند.

در بیانیه ستاد اطلاع‌رسانی امنیتی عراق درباره جزئیات حمله به منطقه سبز بغداد تصریح شد: هفت راکت شلیک شد که چهار فروند آن به منطقه سبز اصابت کرد و سه راکت دیگر نیز در خارج از این منطقه فرود آمد. 

بر اساس این گزارش ، یکی از سه راکت در نزدیکی مجتمع پزشکی و دیگری به ورودی پارک «الزوراء» اصابت کرد و سومین راکت نیز در آسمان منفجر شد.

بیانیه ستاد اطلاع‌رسانی امنیتی عراق افزود که محل شلیک این راکت‌ها خیابان «الضغط» در محله «الامین الثانیه» بغداد بود که به کشته شدن یک کودک و زخمی شدن پنج نفر دیگر منجر شد که همگی غیرنظامی بودند.

این درحالی است برخی منابع عراقی نیز آسیب دیدن غیرنظامیان را بر اثر ترکش موشک‌های سامانه‌های پدافندی آمریکا موسوم به «سی‌رم» دانستند که در سفارت این کشور برای مقابله با راکت‌های یاد شده، وارد عمل شده بودند.

برچسب‌ها منطقه سبز سفارت آمریکا بغداد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منطقه سبز سفارت آمریکا بغداد منطقه سبز سفارت آمریکا بغداد اخبار کنکور نیروهای آمریکایی گروههای مقاومت منطقه سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۹۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • حمله پهپادی مقاومت عراق به حیفا