Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-30@02:08:28 GMT

مواد خام صنایع لبنی

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۱۰۶۰

مواد خام صنایع لبنی

یکی از مواد افزودنی که طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد، ایزوله پروتئین سویا است. سویا ماده‌ای حاوی ۹۰ درصد پروتئین بوده و از لوبیا تهیه شده و به صورت خشک شده در بازار وجود دارد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مواد غذایی که تماما بر پایه شیر هستند در گروه لبنیات جای می گیرند. اکثر اوقات این شیر، شیر گاو بوده اما گاهی نیز از شیر بز، گوسفند، گاومیش و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. استفاده می شود. پروتئین های اصلی موجود در شیر کازئین ها، پروتئین های سرم شیر و ایمونوگلوبولین ها بوده و درصد چربی شیر معمولا بین 3.2 تا 6 درصد متغیر است. قند شیر نیز از نوع لاکتوز می باشد. این ماده مفید در عین حال می تواند آسیب هایی را به دنبال داشته باشد؛ به عنوان مثال برخی از افراد دچار عدم تحمل لاکتوز یا آلرژی به شیر هستند. همچنین زیاده روی در مصرف لبنیات موجب افزایش کلسترول و چربی های اشباع در بدن شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. در ادامه چند مورد از مواد اولیه صنایع لبنی را بررسی خواهیم کرد.

اسید لاکتیک

اسید لاکتیک ماده مرطوب کننده و بی رنگ است که کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی، پزشکی، کشاورزی، محصولات آرایشی و بهداشتی، صنعت و ... دارد. این اسید آلی به طور طبیعی در شیر و سایر محصولات لبنی وجود دارد و به آن غلظت داده و همین طور سبب خصلت ضد میکروبی آن می شود. اما به صورت مصنوعی نیز ساخته می شود. خرید اسید لاکتیک نیز به دلیل همین طیف کاربردهای گسترده به میزان قابل توجهی صورت می گیرد. این ماده در نساجی برای رنگ پذیری پارچه به کار می رود. در صنایع غذایی نیز از اسید سیتریک در تهیه خیارشور و ترشی و برخی مواد دیگر چون گوشت، کیک، پنیر، بستنی، سبزیجات، آبجو و ماست نیز استفاده می شود. این ماده در صنعت داروسازی نیز ماده اولیه پرکاربردی است؛ به عنوان مثال در ترکیبات موادی چون لاک و جوهر به کار می رود. از دیگر کاربردهای اسید لاکتیک می توان به استفاده در محصولات مراقبت کننده از پوست و لایه بردارها، مواد از بین برنده چین و چروک ها و لکه های پوستی، چرم دباغی، نگهدارنده مواد غذایی و نگهدارنده و مرطوب کننده لوازم آرایشی و بهداشتی اشاره کرد. همچنین این اسید آلی برای فعالیت های بدن انسان ضروری بوده و توسط بافت های بدن تولید می شود. اسید لاکتیک نگهدارنده قوی بوده که می تواند به تنظیم pH، افزایش مدت زمان نگهداری محصولات، بهبود طعم و رنگ و کیفیت مواد غذایی و ... کمک کند. اسیدیته این ماده در سطح متوسطی بوده و به عنوان یک افزودنی به نوشیدنی ها و آبمیوه های ترش مزه اضافه می شود. به طور کلی این پودر جهت تنظیم طعم ترشی در مواد غذایی استفاده می شود.

ایزوله سویا

یکی از مواد افزودنی که طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد، ایزوله پروتئین سویا است. سویا ماده ای حاوی 90 درصد پروتئین بوده و از لوبیا تهیه شده و به صورت خشک شده در بازار وجود دارد. به طور کلی از سویا سه نوع محصول مختلف با میزان پروتئین بالا تولید می شود که عبارتند از آرد سویا، کنسانتره سویا و ایزوله پروتئین سویا. ایزوله سویا شامل ایزوفلاون بوده و می تواند پلاکت های خون را مهار کرده، سطح هموسیستئین را کاهش دهد، جذب کلسترول در روده کوچک را کنترل کند و فشار خون را کاهش دهد. همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و استروژنی بوده و ضد انعقاد خون می باشد. از ایزوله سویا برای جهت بهبود بافت فرآورده های گوشتی و افزایش پروتئین استفاده می شود. علاوه بر فرآورده های گوشتی این ماده در انواع نان، نوشیدنی های کم کالری، لبنیات، تنقلات، غلات صبحانه، مکمل های پروتئین و مواد انرژی زا، سوپ ها، سس ها و غذاهای آماده و ... نیز به کار می رود. یکی از شرکت های فعال در حوزه فروش مواد اولیه، شرکت پیشگامان شیمی است. این شرکت در زمینه فروش ایزوله سویا نیز فعالیت کرده و یکی از واردکنندگان این ماده در ایران به شمار می آید که ایزوله سویا 90 درصد را از آلمان و چین وارد ایران می کرده و در بسته بندی های مختلف به فروش می رساند. بنابراین اگر قصد خرید ایزوله سویا را دارید، به سایت ما مراجعه فرمایید.

دی استات سدیم

این ماده نوعی نمک اسیدی است که از اسید استیک و سدیم استات تشکیل شده است. کریستال های این ماده در تنظیم pH و آزاد کردن مواد نگهدارنده نقش داشته و به عنوان یک طعم دهنده و چاشنی در میان وعده ها، سس ها، چیپس ها، کوکی ها، نان ها و سوپ ها استفاده می شود. این ماده نگهدارنده ضد باکتری بوده و برای جلوگیری از ایجاد و رشد کپک به مواد غذایی افزوده می شود و مدت زمان نگهداری آن ها را افزایش می دهد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده و مقامات کنترل مواد غذایی در اروپا بدون ضرر بودن این ماده را تایید کرده اند و به همین دلیل فروش دی استات سدیم در سراسر جهان آزاد و بلامانع است. از دیگر کاربردهای آن می توان به استفاده به عنوان افزودنی و ضد کپک در صنعت پخت پز، مهار کننده قالب و تهویه مطبوع خمیر نان، نگهدارنده گوشت رمز و مرغ و نیز استفاده در تولید فوم و صنایع عکاسی و بهبود دهنده خوراک دام در کشاورزی اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اقتصادی شیر پروتئین استفاده می شود اسید لاکتیک مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۱۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو

به گزارش صدای ایران از گجت نیوز، در یک مطالعه جدید محققان خون ۲۰۰ زن سفیدپوست که در ابتدای آزمایش هیچ علائمی از آرتروز زانو نداشتند و بر اساس عوامل خطر سنتی مانند آسیب دیدگی قبلی زانو یا جراحی زانو کم‌خطر در نظر گرفته می‌شدند را مورد بررسی قرار دادند.

سپس آنها با استفاده از یک آزمایش جدید که به دنبال پروتئین‌های موجود در خون برای پیش‌بینی خطر ابتلا به بیماری است، خون همین افراد را تجزیه و تحلیل کردند. بر اساس مقاله منتشر شده در مجله Science Advances در روز جمعه (٧ اردیبهشت)، تنها با بررسی شش پروتئین در خون می‌توان با دقت پیش‌بینی کرد که کدام فرد در طول ۱۰ سال آینده دچار آرتروز زانو خواهد شد.




این آزمایش در برخی موارد می‌تواند تا هشت سال زودتر از اشعه ایکس که در حال حاضر روش تشخیصی استاندارد طلایی برای آرتروز است، بیماری را شناسایی کند. محققان بر این باورند که تشخیص زودهنگام اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا اگرچه برای این بیماری درمانی قطعی وجود ندارد، اقدامات پیشگیرانه‌ای وجود دارد که می‌تواند روند پیشرفت آن را کند کند. این اقدامات شامل حفظ وزن سالم، انجام ورزش کم‌فشار و مصرف دارو‌هایی برای تسکین علائم می‌شود.

تشخیص آرتروز زانو با یک آزمایش خون ساده

تشخیص زودهنگام آرتروز زانو می‌تواند به مثابه یک زنگ خطر عمل کند. به گفته دکتر ویرجینیا بایرز کروس، نویسنده اصلی این مطالعه و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه دوک در کارولینای شمالی، این موضوع می‌تواند افراد را به سمت درمان‌های پیشگیرانه سوق دهد. این امر می‌تواند از بروز عوارض بعدی بیماری مانند درد، ناتوانی و نیاز به تعویض مفصل جلوگیری کند.




علاوه بر این، دکتر کروس اشاره می‌کند که روزی شاید این یافته‌ها به دانشمندان در توسعه درمان‌های پیشگیرانه جدید و مؤثرتر برای این بیماری کمک کند. برای مثال چنین درمان‌هایی می‌توانند بر پروتئین‌های موجود در خون که با این بیماری مرتبط هستند، تأثیر بگذارند.

آرتروز زانو شایع‌ترین نوع آرتروز است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری که در ابتدا به‌عنوان یک بیماری فرسودگی و پارگی شناخته می‌شد، زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل مفصل (به‌طور معمول در دست‌ها، لگن و زانو) دچار تخریب شود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین به مرور زمان تغییر کند و منجر به درد، خشکی و تورم شود.

التهاب، عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو

با وجود این، شواهد جدید حاکی از آن است که التهاب، نقشی اساسی در آسیب مفصلی ناشی از آرتروز زانو ایفا می‌کند. این بدان معناست که بیومارکر‌ها یا نشانه‌های قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارند که می‌توانند شروع بیماری را سال‌ها پیش از مشاهده آسیب ساختاری با اشعه ایکس هشدار دهند.

در این مطالعه جدید، دکتر کروس و همکارانش دو مجموعه نمونه خون را از گروه شناخته‌شده‌ای از زنان سفیدپوست میانسال در انگلستان که از سال ۱۹۸۹ به‌طور سالانه برای آرتروز زانو مورد بررسی قرار گرفته بودند، تجزیه و تحلیل کردند. تیم تحقیقاتی ۲۰۰ زن از این گروه را انتخاب کرد که از نظر سن و شاخص توده بدنی (BMI) با هم مطابقت داشتند. پس از ۱۰ سال پیگیری، نیمی از این زنان به بیماری آرتروز مبتلا شدند و نیمی دیگر نشدند.



محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون شناسایی کردند که به نظر می‌رسید نشانگر ابتلا به آرتروز زانو در آینده باشند. این نمونه‌های خون، هشت یا چهار سال قبل از تشخیص بیماری فرد، گرفته شده بودند. پروتئین‌های شناسایی‌شده در ایجاد التهاب و هوموستاز (ایستادگی خونریزی)، که اولین گام در پاسخ بدن به آسیب است نقش دارند.

برای تعیین دقت آزمایش، تیم تحقیقاتی از یک معیار ریاضی به نام مساحت زیر منحنی (AUC) استفاده کرد. امتیاز AUC کمتر یا مساوی ۵۰٪ نشان می‌دهد که یک آزمایش نمی‌تواند بین افراد مبتلا و بدون بیماری تمایز قائل شود.

امتیاز بالاتر از ۷۰٪ عملکرد قابل قبول و بالاتر از ۸۰٪ عالی در نظر گرفته می‌شود. شش پروتئین شناسایی شده در مطالعه جدید، امتیاز AUC برابر با ۷۷٪ را کسب کردند، این در حالی است که امتیاز پیش‌بینی بر اساس سن و شاخص توده بدنی افراد حدود ۵۰٪ و بر اساس درد زانو ۵۷٪ است.

اگرچه نتایج این مطالعه اولیه بسیار امیدوارکننده است، اما به گفته دکتر کروس این آزمایش به این زودی‌ها در کلینیک‌ها قابل استفاده نخواهد بود. تیم تحقیقاتی در حال حاضر باید بررسی کند که آیا این موفقیت در مورد مردان و همچنین افراد با نژاد‌های دیگر نیز قابل تکرار است. لازم به ذکر است که زنان به‌خصوص بعد از ۵۰ سالگی، بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو نسبت به مردان هستند.

دکتر کروس اشاره می‌کند پس از تکمیل این مرحله، آزمایش‌های بالینی برای درمان‌های جدید در انتظار ماست. به صورت تئوری، از این بیومارکر‌ها می‌توان برای سنجش کارایی دارو‌های خاص در توقف پیشرفت آرتروز زانو استفاده کرد. در صورت موفقیت‌آمیز بودن این روش در مدل‌های حیوانی، چنین دارو‌هایی می‌توانند روی افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، آزمایش شوند.


دیگر خبرها

  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • توافق میلان با خولن لوپتگی برای قراردادی ۳ ساله / ادعای گاتزتا
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • «خضری» در یک قدمی فرآوری ۵ ماده معدنی/جهش اقتصادی در حوزه معدن