Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@07:13:26 GMT

یک کشته در درگیری مسلحانه محیط‌بانان و شکارچیان

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۶۳۲۰

یک کشته در درگیری مسلحانه محیط‌بانان و شکارچیان

درگیری مسلحانه شکارچیان و محیط‌بانان در مازندران، رهاسازی حقابه بختگان و دریاچه ارومیه تا محکومیت سارق پنگوئن‌ها به ۳۲ ماه زندان را در بسته هفتگی محیط زیست ایمنا در آخرین جمعه آبان ۹۹ می‌خوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ظهر روز گذشته در جریان درگیری مسلحانه بین شکارچیان و محیط‌بانان مازندران در ارتفاعات سوادکوه یک شکارچی به‌ضرب گلوله کشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اطلاعات دریافتی، مقتول جوانی ۲۷ ساله و از شکارچیان سابقه‌دار بابل بوده که پرونده تخلف شکار و صید داشته و امروز نیز یک کل وحشی را شکار کرده بوده است.

شکارچیان دو نفر و در حال پایین آوردن لاشه کل وحشی بوده‌اند که به کمین محیط‌بانان برخورد کرده و با فرمان ایست مأمورین مواجه می‌شوند.

یکی از شکارچیان بدون توجه به فرمان ایست، به‌سمت محیط‌بانان تیراندازی می‌کند که بر اثر شلیک متقابل مأمورین از ناحیه سینه هدف گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست می‌دهد. محیط‌بانی که به‌سمت شکارچی متخلف شلیک کرده است یکی از فعال‌ترین نیروهای محیط زیست کشور است.

مدیرکل محیط زیست مازندران با تأیید کشته شدن یک شکارچی در منطقه سوادکوه گفت: محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست با چند شکارچی در روستای " ارفع" کوه سوادکوه درگیر شدند. در این درگیری یک شکارچی اهل بندپی بابل کشته شد.

وی افزود: هم اکنون کارشناسان پزشکی قانونی، دستگاه قضائی و انتظامی در محل حادثه حاضر هستند. علت مرگ این شکارچی پس از بررسی اعلام می‌شود.

رهاسازی حقابه دریاچه ارومیه از آذرماه

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به آخرین وضعیت این دریاچه گفت: از آذرماه تمامی سردهنه‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه بسته می‌شود تا حقابه زیست محیطی آن به پیکره دریاچه برسد.

فرهاد سرخوش اظهار کرد: در حال حاضر سطح تراز دریاچه ارومیه ۱۲۷۱.۲۰ است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته سه سانتیمتر کمتر است همچنین بر اساس آخرین گزارش‌ها وسعت دریاچه ارومیه ۲۷۵۰ کیلومتر مربع و حجم آب آن سه میلیارد و ۱۶۰ میلیون مترمکعب برآورد شده است.


وی در ادامه با اشاره به اینکه از آذر ماه تمام سردهنه‌های حوضه آبریز اعم از سدها و رودخانه‌های منتهی به دریاچه بسته می‌شوند تا حقابه زیست محیطی دریاچه به پیکره آن برسد، تصریح کرد: از این‌رو از آذر ماه امسال تا اردیبهشت ماه سال آینده از سدها و رودخانه‌ها به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی آب خواهیم داشت.

مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه نامه‌نگاری‌ها برای رهاسازی آب از چند روز آینده صورت گرفته است، گفت: کارگروهی برای مشخص کردن منابع و مصارف سدها در استان آذربایجان‌شرقی و آذربایجان‌غربی وجود دارد که پس از برآورد منابع و مصارف حقابه زیست محیطی دریاچه را مشخص و طی شش ماه آن را رهاسازی می‌کند.

سرخوش ادامه داد: از سوی دیگر قرار است که امسال پروژه‌های سخت‌افزاری انتقال آب به پیکره دریاچه ارومیه ازجمله پروژه انتقال آب " زاب"، احداث تصفیه‌خانه‌ها و… به بهره‌برداری برسد که به‌تدریج با بهره‌برداری این پروژه‌ها حجم آب دریاچه نیز بیشتر خواهد شد.

وی تصریح کرد: تغییر شیوه آبیاری اراضی کشاورزی، جایگزینی محصولات کم‌آب بر کشاورزی با محصولاتی که به آب زیادی نیاز دارند، توسعه کشت گیاهان دارویی و… ازجمله این اقدامات است. چنانچه اجرای این پروژه‌ها تداوم داشته باشد حقابه دریاچه ارومیه پایدار خواهد بود، در غیر این صورت خطراتی آن را تهدید خواهد کرد.

دزد، پس از فروش پنگوئن‌های مسروقه در فیسبوک روانه زندان شد

یک نگهبان پیشین پرندگان که یک جفت پنگوئن را از باغ وحشی در شمال‌غرب انگستان دزیده و در فیسبوک فروخته بود، روز جمعه به ۳۲ ماه زندان محکوم شد.

" بردلی تامز" ۲۵ ساله "پابلو و پنی" را از باغ وحش Lakes Safari Zoo در " کامبریا" دزدیده بود؛ یعنی از مکانی که برای مدتی در آنجا مشغول به کار بود.

به گفته دادستان‌ها " تامز" در سال ۲۰۱۸ دو بار به این باغ وحش بازگشته و علاوه بر این جفت پنگوئن، پرندگان دیگری از جمله کفچه‌نوک، حواصیل و نوعی طوطی دم بلند را نیز دزدیده است.

وی پس از آن دستگیر شد که خریدار پنگوئن‌ها که یک مجموعه‌دار حیوانات بود و برای این جفت پنگوئن ۹ هزار پوند پرداخت کرده بود، به دلیل وضعیت نامساعد سلامت این حیوانات با دامپزشک تماس گرفت. او همچنین با وجود اصرار تامز به مسکوت گذاشتن ماجرا و بازگرداندن پول، با پلیس تماس گرفت و موضوع این دزدی را گزارش داد.

به این ترتیب وقتی بردلی تامز برای بازپرداخت پول به خانۀ خریدار رفت، توسط مأموران پلیس که در انتظارش بودند دستگیر شد. این دزد حیوانات در جریان بازجویی‌ها ابتدا ارتکاب هر نوع جرمی را رد کرد، اما با شواهد قاطعی که علیه او جمع‌آوری شده بود، درنهایت به گناه خود اعتراف کرد.

تشدید نظارت بر ممنوعیت استفاده از مازوت در کارخانه سیمان تهران

رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری اعلام کرد که واحدهای آلاینده‌ای نظیر سیمان تهران که در محدوده حوزه شهرستان ری قرار دارد، به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی نباید از گازوئیل و مازوت استفاده کنند و استفاده از این سوخت ممنوع است.

زهره عبادتی با بیان اینکه شهرستان ری به لحاظ جغرافیایی که در جنوب کلانشهر تهران قرار گرفته، تحت تأثیر عوامل متعدد آلایندگی است، اظهار کرد: با توجه به اینکه در فصل سرد سال قرار داریم، نظارت‌های مستمری بر روند فعالیت واحدهای آلاینده و همین طور سوختِ آنها از سوی محیط زیست انجام می‌شود.

وی با اشاره به قرارگیری در فصول سردِ سال گفت: هر ساله در فصول پاییز و زمستان شاهد پدیده وارونگی هوا هستیم که این مسئله در تشدید آلودگی هوا، به دلیل تعلیق ذرات معلق مؤثر است بنابراین باید اقدامات کنترلی و نظارتی بر روی واحدهای آلاینده تشدید شود.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری ادامه داد: یکی از مواردی که همواره از سوی محیط زیست مورد پایش و نظارت قرار می‌گیرد، سوخت کارخانه‌های سیمان و دیگر واحدهای آلاینده است زیرا همزمان با سرد شدن و افزایش مصرف گاز خانگی، شاهد افت گاز در این کارخانه‌ها هستیم.

حقابه بختگان پس از گذرگاه ۸۲ کیلومتری به روستای کوه سبز رسید

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس، گفت: حقابه بختگان پس از طی مسیر ۸۲ کیلومتری به روستای کوه سبز رسید، عبور آب از مسیر رودخانه کُر به تالاب بختگان به صورت روزانه پایش می‌شود.

مرادی معاون فنی اداره کل حفاظت محیط فارس گفت: طول مسیر رودخانه کُر تا تالاب بختگان ۱۹۲ کیلومتر است که تا ساعت ۱۴ امروز دوشنبه پس از گذشت ۵۶ ساعت از زمان رها شدن به کوه سبز، یعنی ۱۰ کیلومتری پل خان رسیده است.

وی با بیان اینکه باقی‌مانده مسیر آب تا تالاب بختگان ۱۱۰ کیلومتر خواهد بود، افزود: گروه‌های سیار متشکل از یگان حفاظت محیط زیست و شرکت بهره برداری منابع آب، سازمان‌های مردم نهاد و سایر دستگاه‌های مسئول از این حقابه حفاظت می‌کنند و آمادگی لازم برای برخورد جدی با متعرضان به آب را دارند.

مرادی با بیان اینکه ۵۵ میلیون متر مکعب آب برای تأمین حقابه تالاب بختگان از سد " درودزن" رها شده است، افزود: این حقابه با پیگیری‌ها و دستور استاندار فارس و همچنین تلاش‌های اداره کل حفاظت محیط زیست استان اختصاص یافت و از روز شنبه دریچه‌های سد درودزن به روی تالاب بختگان گشوده شده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس حداقل نیاز آبی سالانه تالاب بختگان را افزون بر ۳۰۰ میلیون متر مکعب دانست و ادامه داد: تقاضای این اداره کل حداقل ۱۲۰ میلیون متر مکعب از سد درودزن بوده است که در سال گذشته ۴۲ میلیون متر مکعب و در سال جاری ۵۵ میلیون متر مکعب مورد موافقت قرار گرفته است از روز شنبه رها شد و با توجه به خروجی دریاچه‌های سد حدود ۲۲ روز این جریان آب ادامه خواهد داشت.

تالاب و دریاچه بختگان بزرگترین دریاچه استان فارس در سال‌های پر آب زیستگاه زمستانه پرندگانی مانند فلامینگو، درنا، کبوتر دریایی، آب‌چلیک، مرغابی و غاز است که از روسیه و دشت‌های سیبری به ایران مهاجرت می‌کنند.

کد خبر 456535

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محيط زيست بسته خبری محیط زیست تنوع زیستی محیط بان شکارچیان غیرمجاز مازندران احیای دریاچه ارومیه حقابه تالاب بختگان استان فارس پنگوئن باغ وحش سازمان محیط زیست کارخانه سیمان ری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اداره کل حفاظت محیط واحدهای آلاینده حفاظت محیط زیست میلیون متر مکعب دریاچه ارومیه تالاب بختگان محیط بانان شهرستان ری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۶۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی

در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

به گزارش ایسنا، سرهنگ جمشید محبت خانی افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود، ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند، چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود، اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند، چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در عین تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آن‌ها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

دیگر خبرها

  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالابهای اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • آغاز مرحله دوم رهاسازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر