Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین و به نقل از ایلنا، افشین استوار، مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت در گفت و گوی زنده تلویزیونی در پاسخ به این سوال که چرا دیابتی‌ها بیشتر مستعد کرونا هستند، گفت: ابتلا به دیابت می‌تواند خطر ابتلا به فرم‌های شدید ناشی از کووید ۱۹را بیشتر کند چرا که افراد مبتلا به دیابت در صورت ابتلا به کرونا در خطر ابتلای شدید این بیماری قرار می‌گیرند و مرگ آن‌ها ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ تا ۳ برابر نسبت به افراد عادی افزایش پیدا می‌کند. 

او ادامه داد: ابتلا به دیابت همه سیستم‌های بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ به ویژه بر روی سیستم ایمنی فرد تاثیر دارد و نوعی اختلال در آن ایجاد می‌کند. همچنین این بیماری بر روی قلب و عروق تاثیر جدی دارد و کلیه را دچار صدمه می‌کند. بنابراین افراد مبتلا به دیابت مستعد ابتلا به فرم‌های شدیدتر کووید ۱۹ هستند چرا که وقتی ویروس وارد بدن می‌شود باید همه این سیستم‌ها به خوبی کار کنند تا بتوانند با این ویروس مقابله کنند و سیستم ایمنی بدن پاسخ مناسب به ویروس بدهد.

استوار افزود: در دیابتی‌ها این سیستم با اختلال مواجه است و به خوبی نمی‌توانند این سیتسم دفاعی بدن را به کار بیندازند.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: افردی که بیماری زمینه‌ای دارند، افراد مسن، مردان به ویژه بیشتر از خانم ها، افراد با فشار خون بالا، اختلال خون انعقادی ابتلا به فرم‌های شدیدتر کووید ۱۹ و یا مرگ در اثر آن در آنها بالاتر است و بنابراین دیابتی‌ها باید بیشتر از دیگران رعایت کنند. 

او در پاسخ به این سوال که بیماران دیابتی چه مراقبت‌هایی را باید در این زمینه داشته باشند گفت: بیماران دیابتی برای دریافت خدمات مجبور به مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی هستند که باید این مراجعه را به حداقل برسانند و استفاده از ویزیت‌های مجازی را جایگزین کنند و در عین حال بیماری خود را پیگیری کنند. 

استوار با بیان اینکه در حدود ۵ و نیم میلیون مبتلا به دیابت در کشور وجود دارد افزود: این افراد باید ملاحظات به خصوصی را در دوران پاندمی کووید ۱۹مدنظر داشته باشند. در مرحله اول باید استمرار خدمات را تضمین کننند و اطمینان حاصل کنند خدمت مناسب را در این دوره دریافت می‌کنند و بیماری آن‌ها تحت کنترل است. 

او ادامه داد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای بیماران مبتلا به دیابت فوق العاده حایز اهمیت است. استفاده از ماسک، حداقل حضور در جامعه به جز موارد ضروری بسیار مهم است. همچنین باید داروها را به طور مرتب دریافت کنند، میزان قند خونشان را مرتب اندازه گیری کنند.

کد خبر 566397 برچسب‌ها كروناويروس كرونا در ايران بیماری - دیابت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس كرونا در ايران بیماری دیابت مبتلا به دیابت دیابتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۶۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان

«جزو ۱۰ کشور اول در رشد سرطان هستیم.» این جمله را قبل‌تر رئیس مرکز تحقیقات سرطان به خبرآنلاین گفته بود، بیماری‌ای که اگرچه این روز‌ها روش‌های زیادی برای درمان و کنترل آن وجود دارد، اما هیچکدام از این روش‌ها جای پیشگیری از ابتلا به سرطان را نمی‌گیرد، پیشگیری‌ای که شاید فقط لازم است تغییری در سبک زندگی‌مان ایجاد کنیم، حتی تغییراتی در خوردن چایی یا استفاده از مسواک، این‌ها نتیجه یک پژوهش ۲۰ ساله است، وقتی مردم یک نقطه از ایران بیشتر از هر جای دنیا به سرطان مبتلا می‌شدند یک تیم پژوهشی برای ۲۰ سال حدود ۵۰ هزار نفر از آن‌ها را زیر نظر گرفت تا سر نخ این کلاف به‌هم پیچیده پیدا شود؛ رضا ملک‌زاده، وزیر اسبق بهداشت، سرپرست آن تیم تحقیقاتی بود، او به خبرنگاران می‌گوید: «یک زمانی یک نقطه از ایران در دنیا بیشترین میزان شیوع سرطان‌ها را داشت، آن نقطه گنبد کاووس بود که سرطان مری در این شهر بیشتر از همه جای دنیا بود.»

به گزارش خبرآنلاین، ملک‌زاده ادامه می‌دهد: «همیشه علاقه داشتم دلیل این مسئله را متوجه شوم، بنابراین حدود ۲۰ سال در این نقطه از کشور و در ۳۶۴ روستا مطالعه خود روی حدود ۵۰ هزار نفر از افراد سالم شروع کردیم، مثلاً از این تعداد ۵۰۰ نفر از آن‌ها سرطان مری گرفتند و آن‌ها را با افرادی که به سرطان مبتلا نشدند مقایسه کردیم.»

وزیر اسبق بهداشت بیان می‌کند: «به این نتیجه رسیدیم که ابتلا این افراد به سرطان ۷ علت دارد، عدم مصرف سبزیجات، عدم مصرف میوه‌جات کافی، مصرف آب آب‌انبار، زندگی در خانه‌های تنگ و تاریکی که دود آن را گرفته بود، اصللاحاً به آن آلودگی درون خانه می‌گوییم آن‌ها با چوب و ذغال هم خانه را گرم می‌کردند و هم پخت و پز می‌کردند، بنابراین خانه پر از دود شده بود. مصرف چایی داغ یکی دیگر از دلایل بود، برخی‌ها چایی را در دمای ۶۵ الی ۷۰ درجه مصرف می‌کردند. مصرف تریاک و عدم مسواک زدن دندان‌ها از دیگر دلایل بود.»

ملک‌زاده می‌گوید: «در ۲۰ سال این ۷ علت را پیدا کردیم و برای این پژوهش جایزه بین‌المللی هم گرفتیم، جالب این‌که تاثیر تریاک و چایی داغ بر ابتلا به سرطان را برای اولین بار در دنیا ثابت کردیم، قبل‌تر گمان می‌کردند سیگار سرطان‌زا است، اما ما ثابت کردیم تریاک از سیگار سرطان‌زا‌تر است.»

جوان شدن سن ابتلا به سرطان

وزیر اسبق بهداشت درباره جوان شدن سن ابتلا به سرطان به خبرنگاران می‌گوید: «سرطان‌ها در همه دنیا وارد سن جوانی شده است، در ایران هم این اتفاق افتاده و افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا می‌شوند، دلیل آن هم تغییر سبک زندگی آدم‌ها است، غذا‌های فست فودی چیز‌هایی هستند که اگر آدم‌ها از سنین کودکی آن را مصرف کنند کمک می‌کند افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا شوند؛ بنابراین شیوه زندگی ما مدرن شده است لذا ما هم با مشکلات غیرمدرنیزاسیون مواجه هستیم و هم با مشکلات مدرن شدن جامعه.»

او بیان می‌کند: «علاوه بر تغییر سبک زندگی به‌ویژه در غذا خوردن، موارد دیگری هم وجود دارند که سبب ابتلا به سرطان می‌شود، مانند مصرف سیگار، مواد مخدر و آلودگی هوا که متاسفانه در شهر‌های بزرگ خطرات جدی برای ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی ایجاد می‌کنند.»

دیگر خبرها

  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • متولدین کدام ماه‌ها از همه آسیب‌پذیرترند!