Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قشم، نوسانات نرخ اقلام مورد نیاز جامعه علاوه بر تشدید فشارهای اقتصادی، مردم بویژه قشرهای ضعیف به لحاظ مالی را با خطر فورپاشی روانی مواجه می‌سازد. رخدادی که ضعف‌های حوزه قیمت‌گذاری و نظارتی را هویدا ساخته و ضرورت ارتقای دانش پیشگیری و مدیریت بحران در سطوح مختلف مدیریتی را دو چندان می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاثیر این نوسانات در یک جزیره، تحت تاثیر مولفه‌های بسیار بر جامعه دو چندان می‌شود. در ساختار جغرافیای جزیره‌ای به دلایل گوناگون نظیر اضافه شدن حمل و نقل دریایی، شرجی هوا و تسریع فرآیند فرسودگی، افزایش هزینه‌ تعمیرات و نگهداری اختلاف قیمت آشکاری بین بهای کالا و خدمات در پهنه جزیره و سرزمین اصلی پدید خواهد آمد.

در این بین اگر دو حاکمیتی موجود در جزیره قشم را نیز در نظر بگیریم نوسانات می‌تواند در صورت عدم مدیریت صحیح تشدید شود. آنگاه که در حوزه مدیریتی عملکرد جزیره‌ای بر انسجام، تعامل، جامع‌نگری و هم افزایی سایه بیفکند می‌تواند به گسترش نوسانات و  خطرهای اجتماعی-روانی بیش از پیش دامن بزند.

ثبات قیمتی در سبد معیشتی جامعه برای مردم قابل مدیریت و برنامه‌ریزی خواهد بود اما نوسانات، روان جامعه را بازی خواهد گرفت. از این رو اقدامات قاطع و جامع مدیریتی به عنوان یک اصل در مدیریت بازار و کنش‌های اجتماعی باید مد نظر قرار بگیرد.

تنوع قیمتی سیلندر گاز خانگی در قشم و گلایه‌های مردمی

تنوع قیمتی سیلندرهای گاز خانگی به عنوان کالایی استراتژیک در پهنه جزیره قشم بستر را برای عرض اندام برخی سودجویان فراهم آورده است. این سوء استفاده‌ها در زمانی که دسترسی به نمایندگی‌های فروش به حداقل می‌رسد تشدید شده و فضای مجازی جزیره را به التهاب می‌کشاند.

پیام‌های مردمی به خبرنگار فارس در این رابطه‌ سبب شد در نخستین گام قیمت فروش شرکت مشعل گاز قشم به عنوان تنها توزیع کننده عمده سیلندر در این جزیره مورد بررسی قرار بگیرد.

فرهاد نظری مدیرعامل شرکت مشعل گاز قشم در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس، قیمت مصوب هر سیلندر خانگی گاز درب شرکت و نمایندگی‌های مجاز فروش را 12 هزار تومان اعلام کرد. بررسی‌های میدانی بیانگر آن است که قیمت مصوب جز درب شرکت در هیچ یک از نمایندگی‌های فروش رعایت نمی‌شود!

در گفت‌وگوی میدانی خبرنگار فارس با نمایندگان مجاز، فروش مطابق با نرخ مصوب را بواسطه حجم سرمایه اولیه نظیر خرید سیلندر خالی و هزینه‌های حقوق و مزایای نیروی انسانی، بیمه، اجاره بها و آب و برق عملا غیرممکن می‌دانند.

برخی از نمایندگان نیز مدعی آن هستند که کتبا به شرکت اعلام کرده‌‌اند در صورت اجبار به فروش مطابق با قیمت مصوب، صرفه اقتصادی تعطیلی واحد به مراتب بیشتر از ادامه فعالیت است و قطعا نسبت به قطع فروش اقدام خواهند کرد.

متولیان ساماندهی قیمت سیلندر گاز سکوت خود را بشکنند

به گفته شرکت مشعل گاز، قیمت فعلی سیلندر گاز قدیمی و نیازمند بازنگری است چرا که امکان تداوم خدمات برای ماه‌های آینده قابل تصور نیست.  همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد توزیع کنندگان و نمایندگان فروش نیز از وضعیت موجود ناراضی بوده و عملا به صورت خودمختار قیمت را افزایش داده‌اند.

سکوت دستگاه‌های رسمی در بازنگری قیمت و تعیین تکلیف فروشنده و مصرف کننده، حل مسئله را معلق نگه داشته و برآورده نشدن توقع مردم در خصوص متناسب‌سازی بهای سیلندر با مولفه‌های قیمت‌گذاری و یکسان‌سازی قیمت سیلندرگاز خانگی از دستگاه‌های عریض و طویل نظارتی و دولتی در حل مسئله‌ای به این سادگی جای تاسف دارد.

فارغ از آن که  کدام دستگاه اعم از فرمانداری یا سازمان منطقه آزاد قشم متولی حل این مسئله است، مردم هر دو مسوول را از دولت می‌دانند و خواسته به حق آنان تعیین تکلیف وضع موجود است. زیبنده‌ جزیره‌ای با ظرفیت‌ها و آوازه قشم نیست که در عرضه کالایی استراتژیک گرفتار دو یا چند قیمتی باشد.

خبرگزاری فارس آمادگی خود را برای انتشار نظرات مسوولان مرتبط اعلام می‌دارد و مسلما موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد.

انتهای پیام/۸۸۰۵۰

منبع: فارس

کلیدواژه: گاز قیمت مدیریت بحران قشم سیلندر گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۹۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: همزمان با ۱۲۲ سالگی برق در تبریز نخستین موزه برق و روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز رضا سرابی اقدم و توسط شرکت توزیع نیروی برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

اکبر فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده‌، صمیمی و همدل است، اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده‌اند و در کنار آن‌ها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی، اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش، ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

 وی با اشاره به تأسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی، ادامه داد: با توجه‌ به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز، اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی‌ من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود، گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت، برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تأمین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از چهار هزار سال پیش جمع‌آوری‌ و تعدادی از آن‌ها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است، گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال، برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجار بر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصر به‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهد شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی، ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل‌ توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای‌ مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • ۸۵ درصد نمایندگان پست با گوشی هوشمند توزیع مرسوله می‌کنند
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • ایمن‌سازی ۷۰ کیلومتر از راه‌های روستایی در برابر سرقت کابل
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کار از جاره کارت سوخت خودرو گذشت / فروش با قیمت ۳۰ میلیون تومان!
  • زمین‌های چمن ورزشگاه‌های جزیره خارگ نوسازی می‌شود
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر در دزفول