Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، مزایای فراوانی که بازیابی راکت‌های فضایی برای «اسپیس ایکس» به همراه داشته، شرکت‌های دیگری را نیز به این ایده علاقمند کرده است. یکی از این شرکت‌ها کمپانی نه چندان بزرگ راکت لب است که شب گذشته با استفاده از پاراشوت برای نخستین بار موفق به بازیابی راکت گرانبهای «الکترون» شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این پرتاب ساعت ۳:۲۰ جمعه به وقت تهران انجام شد و حدود ۲ و نیم دقیقه پس از پرتاب بخش‌های اول و دوم راکت از هم جدا شدند. پس از خاموشی موتورها در بخش اول موشک، سیستم کنترل زاویه حرکت راکت را ۱۸۰ درجه تغییر داده و آماده بازگشت به زمین کرد.  
روش این شرکت برای بازیابی راکت فضایی به کلی با راهکار اسپیس ایکس که موشک را روی شناور دریایی یا زمین فرود می‌آورد، متفاوت است. راکت لب به جای استفاده از بوسترها برای اینکار روش ساده‌تری را در پیش گرفته که در آن موشک با استفاده از پاراشوت به سمت دریا فرود می‌آید و در ارتفاعی خاص هلیکوپترها کنترل آن را به دست گرفته و در مکان مورد نظر فرود می‌آورند.
راکت ‌لب در شانزدهمین پرتاب خود این روش را آزمایش کرد و با موفقیت توانست راکت را به زمین برگرداند اما پس از باز شدن پاراشوت از کنترل آن با هلیکوپتر صرف نظر کرد و از این رو راکت درون اقیانوس به آرامی فرود آمد. این راکت که برای ثبت جزییات بیشتر به سنسورها و حسگرهای اضافه مجهز شده بود، پس از خارج شدن از آب برای بررسی دقیق قطعات به مقر شرکت منتقل می‌شود.
در صورتی که شرایط راکت مطلوب باشد در پروازهای آتی از آن استفاده خواهد شد اما حتی در غیر این صورت هم بر اساس داده‌های استخراج شده ارتفاع مناسب برای ورود هلیکوپتر به فرایند فرود انتخاب می‌شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: راکت موشک فضا زمین هلیکوپتر اقیانوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۹۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ فضانورد چینی به ایستگاه فضایی می‌روند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، چین امروز جدیدترین خدمه خود را به ایستگاه فضایی تیانگونگ می‌فرستد و علاقه‌مندان می‌توانند این عملیات را به صورت زنده تماشا کنند. 

براساس بیانیه سازمان فضایی این کشور، فضانوردان ماموریت شنژو۱۸ قرار است در ساعت ۸:۵۹ دقیقه صبح به وقت شرقی (۱۲۵۹ به وقت گرینویچ و ساعت ۱۶:۲۹ دقیقه به وقت تهران) با موشک لانگ‌مارچ و از ایستگاه فضایی جیوکوان به مدار زمین ارسال شوند.

وب‌سایت خبری اسپیس و تلویزیون ملی چین پوشش زنده این عملیات را از ساعت ۵:۴۵ دقیقه صبح به وقت شرقی و ساعت ۱۳:۱۵ دقیقه به وقت تهران آغاز می‌کنند.

چین اسامی فضانوردان این دوره از ماموریت شنژو را طبق معمول در آخرین لحظات اعلام کرد؛ این کشور معمولاً تا یک روز قبل از پرتاب موشک و خدمه آن فهرست افراد را رسانه‌ای نمی‌کند.

شنژو۱۸ هفتمین ماموریت خدمه به تیانگونگ است و اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این سه نفر حدود هفت ساعت پس از بلند شدن موشک به ایستگاه مداری می‌رسند. این پایگاه در حال حاضر در اختیار سه فضانورد مأموریت شنژو۱۷ است که در حال پایان دادن به دوره شش ماهه مداری خود هستند.

ایستگاه فضایی تیانگونگ که به عنوان پایگاه فضایی دائمی چین شناخته می‌شود، اهدافی نظیر افزایش توانایی این کشور در عرصه تحقیقات علمی و فضایی را دنبال می‌کند.

این پرتاب، نشان می‌دهد که چین به ردیف کشور‌های پیشرو در حوزه فضاپیمایی پیوسته و به نماد قدرتمندی در تکنولوژی فضایی تبدیل شده است. این مأموریت همچنین نشانگر تعهد و اراده چین برای پیشرفت در عرصه فضاپیمایی و انجام تحقیقات علمی است و بیانگر آن است که این کشور چه در منطقه و چه در جهان توانسته خود را در صنعت فضایی مطرح کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرتاب ۳۰ موشک به پایگاه میرون ارتش رژیم صهیونیستی
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • لندر جان سخت ژاپن برای سومین بار روی ماه بیدار شد
  • ۳ فضانورد چینی به ایستگاه فضایی می‌روند
  • فرود اضطراری بوئینگ ۷۳۷ در آفریقای جنوبی
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم