Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از روابط عمومی یازدهمین دوسالانه سرامیک کشور، عصر روز گذشته گرامیداشت ‏جعفر نجیبی از پیشکسوتان عرصه سفال و بنیانگذاران انجمن سفال کشور در فرهنگسرای ‏نیاوران برگزار شد.

در حاشیه این بزرگداشت نجیبی درباره اینکه نقش انجمن ها در جریان سازی های هنری چیست، اظهارکرد: انجمن های ‏هنری باید از هنرمندان زبده و با مهارت کشور تشکیل شود و دولت باید از این انجمن ها ‏حمایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام هنرمندان پیشکسوت برای انجمن ها اعتبار می آورد. در واقع پیشنهادم این ‏است که انجمن ها بخش شورای پیشکسوتان داشته باشد و هیات مدیره و هیات اجرایی از ‏جوان ها باشد که از ایده و فکر های آن شورا استفاده کند. ضمن اینکه معتقدم آن پولی که از ‏بودجه مملکت صرف برپایی نمایشگاه های هنری می شود باید از طریق انجمن ها صورت ‏بگیرد تا شاهد حضور حداکثری هنرمندان باشیم.‏

وی با اشاره به اینکه خوب است که انجمن های هنری از طرف دولت حمایت شوند و در عین ‏حال بتوانند با دنیا در ارتباط باشند، گفت: ایران را عموما با هنرش در دنیا می شناسند و ‏امیدوارم این مسیر ارتباط ما با دنیا ادامه داشته باشد. قبلا اکسپوهایی برگزار می شد و آثاری ‏در این اکسپوها خریداری می شد که این روزها تعطیل شده اما خوب است از تولیدات ‏هنرمندان این حوزه حمایت و حتی برای صادرات روی آنها کار شود. حتی بخش هنری ‏آن می تواند در موزه ها نگهداری شود و ایده هایی در همین دوسالانه دیدم که شهرداری می ‏تواند از آنها استفاده کند.‏

وی در خصوص آثار یازدهمین ‏دوسالانه سرامیک کشور گفت: به نظرم دو نوع کار در این دوسالانه قابل مشاهده بود. یک ‏نوع از این آثار در ایده پردازی بسیار تاثیر گذار بود. البته برای برخی از این آثار نیاز بود که ‏هنرمند استیتمنت (بیانیه هنری) مناسب تری بنویسد. ‏
وی ادامه داد: یک نوع دیگر آثار این دوسالانه هم بخش دکوراتیو بود. اما در هر دو بخش ‏کارها با مهارت ساخته شده بودند و در تکنیک لعاب بخصوص بسیار خوب بودند. به نظر ‏می رسد فارغ التحصیلان این رشته به مهارت قابل توجهی دست یافته اند. در این ۱۶ سالی ‏که به دانشجویان تدریس کردم می بینم خیلی ها جذب بازار کار می شوند تا درآمد داشته باشند ‏اما جنبه هنری این حرفه را نیز دنبال می کنند و آثار برجسته ای تولید می کنند.‏

یازدهمین دوسالانه ملی سرامیک، با دبیری هیربد همت آزاد، با هدف پرداختن به قابلیت‌های رسانه ای سرامیک و همچنین توجه به بیان شخصی هنرمندان با درونمایه «خودکاوی» ۹ آبان ماه در فرهنگسرای نیاوران به مدت یک ماه آغاز شد.

در این دوره از دوسالانه  ۹۴ اثر از ۸۷ هنرمند توسط شورای انتخاب برای نمایش در ‏نمایشگاه ‏دوسالانه سرامیک انتخاب شدند.‏
شورای انتخاب شامل مجتبی قربانی شاه کوچکی، مجید ضیایی، بیتا فیاضی، محمود محرمی، ‏نفیسه خلج، ‏بهزاد اژدری هستند. ‏

جعفر نجیبی - مجسمه‌ساز متولد ۱۳۳۲ شهرستان خوی در آذربایجان غربی، فارغ‌التحصیل دانشکده هنرهای زیبا و استاد یار دانشگاه نیشابور است. سردیس جلال آل‌احمد به سفارش انجمن مفاخر ایران از جنس برنز در محوطه ورودی موزه تهران‌شناسی در خیابان نواب از جمله آثار این هنرمند است.

برچسب‌ها فرهنگسرای نیاوران هنرهای تجسمی دوسالانه سرامیک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگسرای نیاوران هنرهای تجسمی دوسالانه سرامیک فرهنگسرای نیاوران هنرهای تجسمی دوسالانه سرامیک اخبار کنکور دوسالانه سرامیک انجمن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۰۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • تشدید موج اعتراضات علیه رژیم صهیونیستی در دوسالانه هنر ونیز
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»