Web Analytics Made Easy - Statcounter

پادشاه عربستان سعودی در تماس تلفنی با رئیس جمهور ترکیه در مورد هماهنگی تلاش‌های صورت گرفته در چارچوب اجلاس «جی ۲۰» بحث و گفتگو کرد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه سعودی جمعه شب در تماس تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در مورد اجلاس «جی20» که قرار است طی روزهای شنبه و یکشنبه در عربستان برگزار شود، رایزنی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری دولتی عربستان «واس» گزارش داد که پادشاه سعودی در گفت‌وگوی تلفنی با اردوغان در رابطه با هماهنگی تلاش‌های انجام شده در آستانه برگزاری اجلاس «جی 20» بحث وتبادل نظر کرد.

منابع سعودی گزارش دادند که دو طرف سعودی و ترکیه‌ای درباره تقویت روابط جانبه و مسایل منطقه‌ای نیز با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

اجلاس سران گروه 20 که قرار بود به صورت حضوری در عربستان سعودی برگزار شود امسال بیشتر به دلیل شرایط کرونایی به صورت مجازی تشکیل می شود.

دیپلمات‌های غربی می‌گوند که بحث در مورد حضور سران در این اجلاس اواخر سپتامبر نیز هنوز در جریان بود و رهبران سعودی و خارجی حضور فیزیکی خود را تأیید کردند.

اما چند روز پس از آن اعلام شد این اجلاس به ریاست ملک سلمان که در ماه جولای تحت عمل جراحی قرار گرفته بود، به صورت مجازی برگزار خواهد شد و این موضوع بسیاری را غافلگیر کرد.

 از سوی دیگر، این اجلاس در حالی برگزار می‌شود که ده‌ها قانونگذار و مقامات انگلیس، اتحادیه اروپا و ایالات متحده از جمله شهرداران لندن، پاریس، نیویورک و لس آنجلس از دولت های خود خواسته‌اند تا عربستان سعودی را به خاطر نقض حقوق بشر تحت فشار قرار دهند.

یک فعال رسانه‌ای در شبکه رادیویی آمریکا در جلسه‌ای با خواهر لجین‌الهذلول از گروه 20 خواست رژیم عربستان سعودی را تا قبل از برگزاری این اجلاس برای آزاد کردن زندانیان سیاسی زن تحت فشار بگذارد.

دفتر شهرداری پاریس به دفاع از حقوق زنان سعودی از جمله « لجین الهذلول» فعال حقوق زن که در زندان سعودی به سر می‌برد، پرداخت و خواستار تحریم نشست گروه 20 در عربستان شد.

از طرف دیگر، پارلمان اروپا خواستار کاهش سطح نمایندگان در نشست مجازی سران اجلاس گروه 20 به دلیل فعالیت‌های مغایر حقوق بشری مقامات سعودی شد. پارلمان اروپا بر لزوم کاهش سطح نمایندگان در این نشست تاکید و اعلام کرد که هدف از این اقدام جلوگیری از مشروعیت بخشی به جنایت‌های عربستان و بازداشت‌های غیرقانونی و خودسرانه در این کشور است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اجلاس جی 20 سلمان بن عبدالعزیز رجب طیب اردوغان عربستان سعودی گروه 20

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۳۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است

«پیشتر در طول جنگ [کنونی علیه غزه]سران نظامی و سیاسی اسرائیل ادعا کردند که سران اعراب میانه‌رو از اسرائیل خواستند، حماس را برای همیشه نابود کند». این، ادعایی است که روزنامه اسرائیلی معاریو امروز شنبه مطرح کرده است.

به گزارش فارس، مقصود از اصطلاح میانه‌رو، آن دسته از دولت‌های عربی است که یا با رژیم اسرائیل توافق صلح دارند یا اخیرا با این رژیم روابطشان را عادی‌سازی کردند یا تمایل دارند، بزودی عادی‌سازی کنند.

در ادامه ادعای معاریو آمده «درست است، آن‌ها [سران اعراب میانه‌رو]، از اینکه حماس نابود شود، خیلی خوشحال خواهند بود، اگر چنین چیزی طی چند هفته اندک و با کمترین تلفات در میان غیرنظامی‌ها ممکن شود. اما روشن است که اکنون چنین چیزی محال است و طولانی شدن مدت جنگ به سود کشور‌های عربی میانه‌رو بخصوص عربستان سعودی نیست».

این روزنامه اسرائیلی در ادامه ایده نابود شدن کامل حماس از دید عربستان سعودی را در برهه کنونی محال می‌داند و می‌نویسد «ایده نابود شدن حماس برای همیشه، از نظر سعودی‌ها، اکنون توهم به نظر می‌رسد... تمرکز عربستان اکنون بر توافق عادی‌سازی [با اسرائیل]از طریق شراکت با آمریکاست».

نوامبر گذشته (یک ماه و اندی بعد از شروع جنگ) نیز نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته بود، بسیاری از کشور‌های عربی خلیج فارس، تمایل دارند که اسرائیل کار حماس را تمام کند، چون می‌ترسند که این رویداد به شعله‌ور شدن وضعیت در کشورهایشان منجر شود. در این گزارش اشاره شده بود که این کشورها، آرزوی تمام شدن چیزی را دارند که به محور مقاومت ایران معروف است، اما در عین حال میترسند که زبانه‌های آتش، دامن آنان را بگیرد.

علاوه بر این، موسی ابومرزوق از سران حماس، ۲۹ ماه اکتبر گذشته (کمتر از یک ماه از آغاز جنگ) در گفتگو با شبکه الجزیره فاش کرد، خیلی از «خارجی ها» به او گفته‌اند، برخی عناصر در تشکیلات خودگردان فلسطین و برخی کشور‌های عربی از به شکل محرمانه از غرب خواسته‌اند، حماس را نابود کند. او اشاره کرد که خیلی از گلوله‌هایی که اکنون [آن زمان اوایل جنگ]، غزه با آن بمباران می‌شود، از کشور‌های عربی آمده و منبع خیلی از کمک‌ها به تشکیلات خودگردان برای مقابل با مقاومت فلسطین، کشور‌های عربی است.

دیگر خبرها

  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • وزیر اقتصاد راهی عربستان می‌شود
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند
  • خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای وخامت اوضاع در منطقه است
  • گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه پرتغال با امیرعبداللهیان درباره کشتی اسرائیلی توقیف شده
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه ای وخامت اوضاع در منطقه است