Web Analytics Made Easy - Statcounter

در این روزهای کرونایی که بیماران خاص علاوه بر نگرانی از کرونا، دغدغه اهدای خون دارند، اگر اهدای خون کاهش یابد زندگی آنها به مخاطره می‌افتد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر افلاک، در این روزهایی که نگرانی از کرونا در بین همه مردم وجود دارد، این نگرانی برای بیماران نیازمند خون، مضاعف است، نگرانی از کرونا و اهدای خون چرا که اگر قطره های خون را دریافت نکنند ادامه زندگی برایشان میسر نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا چند وقتی است که آمار اهدای خون با کاهش جدی مواجه شده و تنها یک یا علی نیاز است که اهداکنندگان آستین های همت را برای اهدای خون بالا بزنند و در این امر خداپسندانه شرکت نمایند؛ اهداکنندگان به شکرانه سلامتی که دارند می توانند جان دوباره به بیماران خاص ببخشند.

مینا یکی از بیماران تالاسمی لرستان است که به طور مرتب نیاز به خون دارد، اهدای قطره های سرخ می تواند زندگی دوباره به رگ های او ببخشد، نگران است و هر روز که خبر کاهش اهدای خون را می شنود نگرانی این بیمار بیشتر می شود.

 

اهدای خون، اهدای زندگی

مینا می گوید از وقتی سر و کله کرونا پیدا شده، اهدای خون کاهش یافته و مدام من و امثال من که بیماری های خاص داریم نگران هستیم، چرا که  فقط خون های اهدایی می تواند ما را به ادامه زندگی امیدوار کند و نجات دهد.

این بیمار تالاسمی اظهار داشت: هر هم وطنی که اهدای خون می کند زندگی را به بیماران نیازمند این فرآورده اهدا می کند و جان دوباره به ما می بخشد.

مینا افزود: وقتی موج هایی از همدلی برای اهدای خون را می بینیم که هر یک از نهاد ها و دستگاه ها و یا بسیجیان برای اهدای خون اقدام می کنند، لبخند شادی و رویش زندگی دوباره در چهره ما دیده می شود، اقدامی خداپسندانه که با هیچ چیز قابل قیاس نیست.

وی گفت: هزاران بیمار در کشور از جمله بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و افرادی که عمل جراحی می کنند نیاز به خون دارند تا دوباره به زندگی بازگردند، متاسفانه با شیوع کرونا آمار اهدای خون کاهش یافته اما از همه هموطنان و افرادی که شرایط لازم را دارند تقاضا داریم ما را فراموش نکنند تا بتوانیم به زندگی ادامه دهیم.

اما هر ساله اگرچه در فصل سرد سال اهدای خون با کاهش همراه بود امسال به دلیل شیوع کرونا کاهش اهدای خون دو چندان شده و این در حالیست که برخی از فرآورده های خونی تنها سه روز قابلیت نگهداری دارند و ضروری است تا روزانه خونگیری صورت گیرد.

این در حالیست که شرایط لازم برای اهدا کنندگان خون در مراکز خونگیری فراهم است و ضدعفونی کردن مکان در دستور کار است تا اهداکنندگان با خیال راحت اقدام به اهدای خون کنند.

اهداکنندگان باید ۱۸ تا ۶۰ ساله باشند و با سلامتی کامل برای اهدای خون مراجعه کنند و با اهدای خون جان بیماران را نجات دهند.

 

کاهش ۱۱ درصدی اهدای خون در لرستان

غلامرضا حامدی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: با شیوع کرونا اهدای خون با کاهش ۱۱ درصدی روبرو شده و اهدا کنندگان توجه داشته باشند که همه پروتکل های بهداشتی در مراکز خونگیری رعایت می شود و در استان ۴ مرکز آماده خونگیری از اهداکنندگان است.

وی افزود: با توجه به کاهش ذخیره های خونی فراخوان هایی اعلام شده و افراد در قالب پویش نذر خون و پویش های دیگر برای اهدای خون مراجعه کرده اند.

مدیر کل انتقال خون لرستان تصریح کرد: در حال حاضر همه نیازهای خونی بیماران در استان تامین می شود اما برای جلوگیری از کاهش ذخیره خونی از همه اهداکنندگان تقاضا می شود تا اهدای خون در این شرایط را فراموش نکنند.

حامدی خاطر نشان کرد: در هفت ماهه اول امسال ۲۰ هزار و ۱۶۳ واحد خون در استان اهدا شده که از این تعداد ۱۱ هزار و ۷۵۰ نفر اهداکنندگان مستمر بوده اند.

 

پویش اهدای خون توسط بسیجیان لرستان

عبدالوحید ملک آرا مسئول بسیج جامعه پزشکی لرستان اظهار داشت: تاکنون توسط بسیج جامعه پزشکی ۶۰ واحد خون اهدا شده و این برنامه به صورت مرحله ای هر چند وقت یکبار اجرا می شود.

وی افزود: مرحله بعدی این پویش روز شنبه اجرا می شود و بسیجیانی که تمایل دارند می توانند برای اهدای خون مراجعه کنند.

مسئول بسیج جامعه پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: تاکنون سه مرحله اهدای خون صرت گرفته و انتظار می رود در مرحله بعدی که روز شنبه است، اهداکنندگانی بیشتری در این امر خداپسندانه شرکت کنند.

ملک آرا گفت: در مراکز خونگیری شرایط بهداشتی و پروتکل ها به دقت رعایت می شود و افراد می توانند برای اهدای خون اقدام نمایند.

 

کمبود مراکز اهدای خون در لرستان

حالا در کنار کمبود خون در کشور، کمبود مراکز خونگیری بسیار مشهود است به طوری که در استان لرستان تنها چهار مرکز خونگیری که دو مرکز در خرم آباد، یک مرکز در بروجرد و یک مرکز در الیگودرز است خونگیری می کنند و در سایر شهرستانها مرکز خونگیری وجود ندارد.

این در حالیست که اگر در شهرستان های دیگر مرکز خونگیری وجود داشت قطعا افراد زیادی هستند که می خواهند در این امر خداپسندانه شرکت کنند.

شهرستان دلفان با جمعیتی حدود ۱۵۰ هزار نفر فاقد مرکز خونگیری و انتقال خون است و این مسئله به  یکی از دغدغه های مهم مردم‌ این منطقه تبدیل شده  است.

مردم برای اهدای خون در این ایام سخت کرونایی، رنج سفر به شهر خرم آباد یا استان های همجوار را  تحمل می کنند تا بتوانند  کمکی به بیماران نیازمند به خون سالم انجام دهند تا در ثواب این اقدام  نیک و ارزشمند سهیم شوند.

در این روزهایی که کم بودن ذخایر خون موجب ناراحتی هر ایرانی  شده ضروری است تا یک  واحد سیار برای خونگیری افراد داوطلب در دلفان و شهرستان های فاقد مرکز خونگیری راه اندازی شود تا مردم بتوانند اهدای خون داشته باشد.

امید است تا دیر نشده متولیان تیم های سیار خونگیری را در شهرستان هایی که فاقد این مرکز هستند اعزام نمایند تا جان بیماران خاص به خطر نیفتد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برای اهدای خون مراکز خونگیری مرکز خونگیری اهدای خون اهدای خون بیماران خاص برای اهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۳۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،خانم قمری با بیان اینکه شاخص کیفیت هوا در سلماس طبق آخرین داده‌های دریافتی ۱۱۸ است افزود: در نخستین ساعت‌های روز نیز کیفیت هوا در سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس بود.

او ضافه کرد: پایداری هوا، افزایش آلاینده‌ها به خصوص خودرو‌ها و وارونگی دما علت اصلی کاهش کیفی هواست.

خانم قمری اضافه کرد: لازم است شهروندان در چنین مواقعی از تردد‌های غیر ضروری در سطح شهر و نقاط پرتردداجتناب کنند.

او توصیه کرد: بیماران خاص، بیماران تنفسی و قلبی نیز تا رفع این شرایط از منزل خارج نشده و در معرض هوای آلوده قرار نگیرند.

قمری گفت: کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی و استفاده از وسایل حمل و نقل همگانی، جلوگیری از فعالیت توام با آلودگی واحد‌های صنعتی آلاینده محیط زیست نیز باید مورد توجه همگان باشد.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی زندگی‌ها را نجات می‌دهد/ کاهش ۹۰ درصدی مرگ و میر بیماران قلبی
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • گردهمایی بی‌سابقه و زندگی‌بخش در باشگاه گل‌گهر
  • گردهمایی بی‌سابقه و زندگی‌بخش در باشگاه گل‌گهر (عکس)
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • کیفیت هوای سلماس ناسالم برای گروه‌های حساس 
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • اضافه شدن چهارمین دستگاه دیالیز، به تجهیزات بیمارستان دارالشفاءمیرجاوه
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند