Web Analytics Made Easy - Statcounter

"پابلو بلتران"، رهبر ارتش آزادی‌بخش ملی مارکسیست (ELN) کلمبیا روز جمعه به رویترز گفت، انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا می‌تواند به جریان افتادن مذاکرات صلح بین این بزرگ‌ترین گروه شورشی فعال کلمبیا (ELN) و دولت این کشور کمک کند.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، "ایوان دوکو"، رئیس جمهور راست‌گرای کلمبیا مذاکرات تازه جان گرفته به منظور پایان دادن به پنج دهه درگیری را در ژانویه ۲۰۱۹، پس از آنکه ارتش آزادی‌بخش ملی مارکسیست این کشور یک حمله انتحاری بمب‌گذاری خودرو در دانشگاه افسری در بوگوتا انجام داد، به حالت تعلیق درآورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن زمان دولت دوکو خواستار آن شده که ELN یک آتش‌بس یک‌جانبه اعلام کند و آدم‌ربایی‌ها و حملات علیه صنایع نفت و گاز را به حالت تعلیق درآورد، ضمن آنکه گروه مبارزان ارتش آزادی‌بخش ملی مارکسیست به عنوان پیش‌شرط برگزاری مذاکرات، تحت نظارت بین‌المللی قرار گیرد.

ELN این درخواست را رد کرده است.

بلتران، رئیس نمایندگی مذاکرات صلح در هاوانا گفت که با این وجود وی امیدوار است حمایت جو بایدن، انگیزه لازم برای یافتن گزینه‌های دیگر برای شروع مجدد مذاکرات صلح را فراهم کند.

وی اظهار کرد: از نظر من امکان آغاز دوباره مذاکرات پیش از پایان ۲۰۲۱ وجود دارد.

آمریکا، دهه‌ها مهم‌ترین متحد کلمبیا بوده و مذاکرات صلح ۲۰۱۶ "خوان مانوئل سانتوس"، رئیس جمهور سابق کلمبیا با گروه شورشی بزرگ‌تری به نام "نیروهای مسلح انقلابی" (فارک) را مورد حمایت قرار داد.

حزب مرکزی دموکراتیک دوکو به شدت با این تفاهم مخالف بود چرا که چریک‌های سابق فارک را مشمول بخشش قرار داد.

ارتش آزادی‌بخش ملی مارکسیست که در سال ۱۹۶۴ توسط کشیشان تندروی کاتولیک رومی تأسیس شد، حدود ۲ هزار جنگجو دارد. این ارتش تندروتر و دارای کنترل مرکزی کمتری نسبت به فارک تلقی می‌شود. FARC در حال حاضر یک حزب قانونی سیاسی است.

بلتران اظهار کرد که حس می‌کند ورق در حال برگشتن علیه کسانی است که بیشتر از همه مخالفت خود را با مذاکرات صلح با شورشیان کلمبیا ابراز می‌داشتند؛ مانند "الوارو اوریبه"، رئیس جمهور پیشین کلمبیا و مربی دوکو که او نیز مورد تأیید دونالد ترامپ بود.

بلتران با اشاره به اوریبه، خاطرنشان کرد: موضع تند او نسبت به صلح در حال نزول است و حامی شدید او هم ترامپ بود، اما ترامپ در حال رفتن است.

اوریبه و چندین متحد دیگر او تحت بازجویی به اتهام دستکاری شواهد در تلاش برای بی‌اعتبار کردن اتهامات مبنی بر پیوندهای او با گروه‌های شبه‌نظامی دست‌راستی کلمبیا، هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کلمبیا مذاکرات صلح رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۵۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی نتانیاهو و بایدن همزمان با یورش به رفح

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، یک مقام آمریکایی درباره عملیات رژیم صهیونیستی در رفح به وبگاه آکسیوس گفته است که ما معتقدیم که عملیات اسرائیل برای کنترل گذرگاه رفح از خط قرمز تعیین شده توسط بایدن عبور نکرده است.

آکسیوس به نقل از این مقام آمریکایی گزارش داده است که بایدن و نتانیاهو روز گذشته در جریان تماس خود درباره عملیات اسرائیل در گذرگاه رفح گفتگو کردند، اما بایدن در تماس خود با نتانیاهو به عملیات کنترل گذرگاه رفح توسط اسرائیل اعتراض نکرده است.

این در حالی است که براساس اظهارات این مقام آمریکایی، اسرائیل به صراحت اعلام کرده است که می‌خواهد گذرگاه رفح را برای تحت فشار قرار دادن السنوار (رهبر حماس در غزه) در مذاکرات تصرف کند.

در عین حال در این گزارش افزوده شده است که مقامات آمریکایی تاکید دارند که واشنگتن در حال بررسی تعلیق ارسال تسلیحات به اسرائیل یا محدود کردن استفاده از آن در صورت آغاز عملیات بزرگ نظامی اسرائیل در رفح است.

گزارش آکسیوس در حالی به پشت پرده گفتگوی تلفنی بایدن و نتانیاهو اشاره کرده که پیشتر وبگاه کاخ سفید تائید کرده بود که رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره رفح گفتگو کردند. در بیانیه صادره از سوی کاخ سفید در این خصوص آمده است: رئیس جمهور بایدن امروز با نخست وزیر نتانیاهو صحبت کرد. رئیس جمهور بایدن نخست وزیر را در مورد تلاش‌ها برای تضمین توافق اسیران، از جمله از طریق گفتگوهای جاری امروز در دوحه قطر مطلع کرد.

بیانیه مذکور بدون اشاره به جزئیات بیشتر اضافه کرد: رئیس جمهور موضع صریح خود در مورد رفح را تکرار کرد.

از طرف دیگر، حملات زمینی ارتش رژیم صهیونیستی علیه رفح با واکنش اتحادیه اروپا روبرو شده است. در این ارتباط، «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد: «عملیات زمینی در رفح پیامدهای انسانی فاجعه بار و غیرقابل قبول را تشدید خواهد کرد.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین خواستار برقراری آتش بس و آزادی بدون قید و شرط گروگان‌ها شد.

علاوه بر این، «مارتین گریفیتس»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه در واکنش به تحولات غزه و هجوم زمینی رژیم صهیونیستی به آنجا اعلام کرد: «دستور تخلیه اسرائیل در رفح و عملیات زمینی منجر به مرگ و آوارگی بیشتر خواهد شد.»

گریفیتس تاکید کرد که بستن گذرگاه رفح از ورود سوخت جلوگیری می‌کند و حرکت کمک‌ها و پرسنل را به داخل غزه و خارج از غزه محدود می‌کند.

دیگر خبرها

  • بایدن: اگر اسرائیل وارد رفح شود، تسلیحات به آن ارائه نمی‌کنیم
  • تذکر مهم رهبر انقلاب به نیروهای نظامی از زبان فرمانده بلندپایه ارتش
  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • ادامه نبرد سنگین مقاومت فلسطین با ارتش اسرائیل در رفح/ دور جدید مذاکرات آتش‌بس امروز برگزار می‌شود
  • گفتگوی نتانیاهو و بایدن همزمان با یورش به رفح
  • عضو ارشد حماس: حمله اشغالگران به «رفح» مسیر مذاکرات را تغییر نخواهد داد
  • گروسی: پیشنهادهای ما برای ایران «ملموس» است
  • حماس: مقاومت تسلیم فشارها در مذاکرات نمی‌شود
  • نتانیاهو کار مذاکرات با حماس را پیچیده کرد
  • منبع صهیونیستی: نتانیاهو مذاکرات را به شکست کشاند