Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  ادامه سلسله نشست‌های مجازی کمیته‌های تدوین برنامه دولت مردمی و تحول گرا به تدبیر جامعه اسلامی مدیران در حال انجام است. از همین رو در پی رخدادهای اخیر پیرامون نتایج انتخابات آمریکا و پیروزی قریب الوقوع جو بایدن نامزد حزب دموکرات کمیته سیاست خارجی این برنامه نشست مجازی با موضوع پیامدهای انتخابات آمریکا در منطقه و ایران را برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که با حضور  سید جلال دهقانی فیروزآبادی عضو هیئت علمی دانشگاه و ناصر هادیان تحلیلگر مسائل سیاسی برگزار شد؛ احتمالات مختلفی که با روی کار آمدن دولت بایدن در روابط بین الملل رخ خواهد داد مورد ارزیابی قرار گرفت.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به لزوم پرهیز از سطحی نگری در رابطه با تحولات رخ داده از برخی شتابزدگی ها در اظهارات مسئولین انتقاد کرد و افزود: بدترین علامت و نشانه ای که می توان از ایران به آمریکا داد این است که خود را ذوق زده و علاقه مند به مذاکره نشان دهد و آن ها فکر کنند که پیشنهاد مذاکره به ایران یک امتیاز است. این بدترین موضع و سیاستی است که می توان در قبال آمریکا اتخاذ کرد.

او ادامه داد: مساله برجام و بازگشتن ایالات متحده به برجام با توجه به رفتاری که این کشور در گذشته با این سند چند جانبه داشته است باید کاملا با توجه به منافع ملی کشور صورت گیرد، از لحاظ راهبرد کلی آمریکا در قبال ایران ، سیاست مهار جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار داده و تفاوتی نمی کند جمهوری خواهان در کاخ سفید باشند و یا دموکرات ها راهبرد اصلی هر دو حزب، «مهار» ایران است.

دهقانی فیروزآبادی افزود: جمهوری خواهان و ترامپ مهار را از طریق تهدید و ارعاب و فشار حداکثری تعقیب می کنند؛ دموکرات ها از طریق تعامل و مذاکره آن را پیگیری می کنند؛ همان سیاستی که اوباما اتخاذ و اجرا کرد. ترامپ نیز به نحو دیگری مهار را به صورت فشار حداکثری  تعقیب کرد. پس هدف هر دو حزب در آمریکا، مهار ایران با راهبردها و تاکتیک های متفاوت است، ترامپ و پمپئو و جمهوری خواهان تندرو می خواهند ایران را از هر طریقی مهار کنند؛ راهبرد ترامپ در قبال ایران را به راهبرد ریگان در قبال شوروی تشبیه می کنند و می گویند راهبرد ترامپ نسخه برداری از راهبرد ریگان در قبال شوروی است.

فعال سیاسی بیان کرد: در شرایط فعلی به هیچ وجه منافع ملی ایران ایجاب نمی کند که مذاکره را بپذیرد. چون مذاکره اصلا تأمین کننده منافع ملی کشور نیست؛کمااینکه استراتژی بایدن همان استراتژی اوباما مبنی بر مهار ایران از طریق تعامل و مذاکره خواهد بود؛ ولی با شرایط و شروط جدیدِ سخت تر. بایدن به شرایط صفر برجام بر نمی گردد، بلکه به نقطه وضعیت کنونی برجام برمی گردد. او، خودِ بازگشت به برجام را یک امتیاز به ایران تلقی می کند؛ پس، در مقابل امتیاز بازگشت به برجام، از ایران امتیاز می خواهد. در واقع می خواهد از عمل به تعهدات پیشین آمریکا در برجام که ترامپ نقض کرده است از ج ا ایران امتیاز بگیرد.

دهقانی فیروزآبادی خاطر نشان کرد: بایدن با بازگشت به برجام می خواهد ایران را برسر دو راهی راهبردی قرار داده و در وضعیت باخت-باخت قرار دهد. به گونه ای که چه این بازگشت را بپذیرد یا رد کند مجبور شود هزینه پرداخت کند. ترامپ Snap Back یا مکانیسم ماشه را نتوانست فعال و اعمال کند، چون همه اعلام کردند که آمریکا با خروج از برجام دیگر عضو آن نیست. ولی اگر بایدن پیروز شود و بازگشت به برجام را بپذیرد، ایران نمی تواند رسما مخالفت کند. از طرف دیگر، بایدن نیز دستاوردهای سیاست فشار حداکثری که ترامپ علیه ایران اعمال کرده را حفظ خواهد کرد.

او گفت: چون آمریکا به آسانی این ریل گذاری و میراث ترامپ را از دست نمی دهد، ضمن اینکه بایدن همزمان از نتایج سیاست فشار حداکثری و بازگشت به برجام برای امتیازگیری از ایران استفاده می کند. یعنی بایدن مدعی خواهد شد که چون آمریکا از سیاست خروج از برجام ترامپ دست کشیده و به آن بازگشته است، پس ایران باید در مقابل امتیاز بدهد و اگر بازگشت به برجام انجام شود و بایدن تحریم ها را متوقف و لغو نکند، به اختلاف خواهیم خورد؛ در این صورت  Snap Back را که ترامپ نتوانست فعال کند، بایدن می تواند فعال کند.

دهقانی فیروزآبادی خاطر نشان کرد: بایدن برجام را با اصلاحات درون متنی بیشتر و امتیازات فرامتنی موشکی و سیاست منطقه ای ایران می خواهد. امتیازاتی که برای ج ا ایران منافع حیاتی و غیرقابل مذاکره و مصالحه است؛ پس ریاست جمهوری بایدن به این معنا نیست که مشکلات ایران با امریکا حل می شود. شواهد تاریخی، ماهیت سیاست خارجی آمریکا و تجربه برجام نیز این واقعیت را نشان می دهد. پس باید تحلیل واقع بینانه ای داشته باشیم.

در ادامه این نشست هادیان با اشاره به چشم انداز کوتاه مدت روی کار آمدن بایدن گفت: در حال حاضر در محافل سیاسی راه های متفاوتی برای بازگشت به برجام از سوی آمریکا در حال بررسی شدن است. گروهی این بازگشت احتمالی را صرفا در حد ظاهری می دانند و برخی معتقدند برای بازگشت به برجام آمریکا باید خسارات وارده را جبران کند و تعهدات خود را به انجام برساند. حتی برخی معتقدند نیاز به بازگشت آمریکا به برجام نیست و اگر ایالات متحده تعهدات خود را اجرا کند کفایت می کند؛ در عین حال با توجه به وقایعی که بر برجام گذشته است برخی بازگشت یا عدم بازگشت به برجام را با توجه به نبود ضمانت اجرای تعهدات چندان با اهمیت نمی دانند.

هادیان افزود: ایران باید روی مساله پرداخت خسارت از سوی کشوری که برجام را نقض کرده مانور بدهد، گفت: ایران دچار ضرر و زیان شده و این خسارت‌ها باید یا مستقیم توسط آمریکا یا توسط همکاران این کشور همچون اروپا که در تداوم برجام ذی‌نفع هستند، جبران شود.

استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اعضای حزب دموکرات علاقه مند به احیای برجام هستند و ممکن است دولت بایدن با صدور چند فرمان اجرایی در اوایل دولت خود، نسبت به آن اقدام نماید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتخابات 1400 اصولگرایان دهقانی فیروزآبادی بازگشت به برجام فشار حداکثری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۶۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور طی سخنانی درباره آخرین اخبار پیرامون مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ اردیبهشت ماه به‌صورت منسجم و هماهنگ با ۱۵ استان کشور شدت گرفته است.

* زمان برگزاری انتخابات

وی با اشاره به برگزاری مطلوب انتخابات در ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ عنوان کرد: عطف به ماده ۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هر داوطلبی باید یک‌پنجمِ آرای صحیح را کسب کند تا در مرحله اول منتخب آرای ملت برای حضور در مجلس شورای اسلامی باشد و بر این اساس و بر پایه شمارش آرای مأخوذه در انتخابات ۱۱ اسفند پارسال نظر به اینکه در ۲۲ حوزه انتخابی نامزدان نتوانستند حدنصاب آرای مأخوذه را کسب کنند، ۹۰ نفر از آنان برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی و بنا بر قانون در مرحله دوم به رقابت خواهند پرداخت.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برخی مناسبت‌ها از جمله عید فطر و برگزاری کنکور سراسری گفت: زمان برگزاری انتخابات مرحله دوم با هماهنگی وزارت کشور و شورای محترم نگهبان مشخص شد که بنا بر هماهنگی‌های انجام‌شده روز ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ به‌طور رسمی برای اخذ آرا از مردم اعلام شده است.

* حوزه‌های انتخاباتی مرحله دوم

اسلامی ۲۲ حوزه انتخابیه را برای مرحله دوم انتخابات مجلس به‌شرح زیر اعلام کرد: «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس»، «مشهد و کلات»، «بیرجند، درمیان، خوسف»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبدکاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی» و «ملایر» که در ۱۵ استان کشور قرار دارند.

وی افزود: در مرحله نخست انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در ۱۱ اسفند برگزار شد با هماهنگی شورای نگهبان در چهار حوزه اخذ رأی به‌صورت الکترونیکی انجام شد. در مرحله دوم از شورای نگهبان درخواست شد که در حوزه‌های انتخابی که بیش از یک نماینده از آن حوزه برای مرحله دوم باقی مانده‌اند و دارای تعدد کرسی است؛ انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: با موافقت شورای نگهبان و براساس این شاخص شاهد برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ماه جاری در تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به‌صورت الکترونیکی خواهیم بود. لازم به ذکر است در دو حوزه آبادان و ملایر در مرحله اول نیز انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار شد.

اسلامی تصریح کرد: با روند موفق انتخابات الکترونیک می‌توان این انتظار را داشت که انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده نیز به‌صورت الکترونیکی در کشور برگزار شود.

* در شعب الکترونیکی تعرفه دستی وجود ندارد

وی در ادامه در رابطه با شعب دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از آنجا که تعیین شعب براساس قانون به‌عهده هیئت‌های اجرایی است، طبق مکاتباتی که در این مورد با هیئت‌های اجرایی و فرمانداران انجام شده است، هیئت‌های اجرایی به این نظر رسیدند که در برخی از حوزه‌ها شاهد کاهش شعب اخذ رأی باشیم که در مجموع کمتر از دو هزار شعبه نسبت به دور قبل از شعب انتخاباتی کاسته شد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: براین‌اساس ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۵ استان و ۲۲ حوزه انتخابیه وجود خواهند داشت. لازم به ذکر است کاهش شعب اخذ رأی در تمامی انتخابات گذشته که شاهد دور دوم بودند، معمول بوده است.

اسلامی تصریح کرد: در شعبی که انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود رأی‌گیری با تعرفه دستی انجام نخواهد شد و صندوق الکترونیکی در حکم تعرفه خواهد بود، با وجود این، در راستای پیش‌بینی موارد غیرمترقبه تعرفه‌های دستی در تمامی شعب از جمله شعب اخذ رأی الکترونیکی بارگذاری می‌شوند، همچنین ارسال ملزومات شعب تا پایان هفته جاری به اتمام خواهد رسید.

* زمان برگزاری انتخابات

وی تصریح کرد: بر اساس قانون، مرحله اول و دوم انتخابات تفاوتی در ساعات برگزاری ندارد. اخذ رأی رأس ساعت ۸ صبح روز جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و به‌مدت ۱۰ ساعت ادامه خواهد داشت. زمان اخذ رأی با تشخیص ستاد انتخابات و وزیر محترم کشور قابل تمدید است که در این صورت توسط ستاد انتخابات کشور اطلاع‌رسانی خواهد شد.

* چهار مؤلفه راهبردی انتخابات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال ۱۴۰۲ درباره چهار مؤلفه راهبردی انتخابات (امنیت ـ رقابت ـ سلامت و مشارکت) عنوان کرد: هم ستاد انتخابات و هم وزارت کشور به‌طورکلی یک برنامه‌ریزی اصولی در تحقق این چهار راهبرد داشته‌اند و باید عنوان کرد مجموعه ارکان کشور در تحقق این چهار راهبرد به وزارت کشور کمک کردند. وزارت کشور به‌عنوان متولی و برگزارکننده انتخابات توانست در تمامی شاخص‌های چهارگانه کارنامه مطلوبی را به‌جای بگذارد.

اسلامی افزود: در بحث امنیت رسانه‌های داخلی و بین‌المللی شاهد بودند که هیچ‌گونه چالش امنیتی را در دور اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شاهد نبودیم، این امر نشان‌دهنده همکاری مجموعه ارکان امنیتی کل کشور با وزارت کشور بود.

وی گفت: ناظران شورای نگهبان صحت انتخابات را در حوزه‌های مختلف مورد تأیید قرار دادند و روند بسیار سالم و سلامت انتخابات مورد تأیید قرار گرفت. در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیش از ۷۰ درصد داوطلبان توسط شورای محترم نگهبان تأیید شدند که توانست فضای رقابتی را برای حضور تمامی گروه‌ها و سلایق سیاسی پدید آورد، این امر در خروجی انتخابات یعنی نمایندگان منتخب مردم نیز قابل مشاهده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور ابراز کرد: در مورد مشارکت هم می‌توان عنوان کرد با توجه به حضور بیش از ۲۵ میلیون نفر از واجدین شرایط که رقمی بیش از مشارکت‌کنندگان سال ۱۳۹۸ بود نمره قابل‌قبولی را باید برای مؤلفه مشارکت در انتخابات مرحله اول در سراسر کشور در نظر گرفت، بنابراین ما شاهد بودیم با توفیق الهی هر چهار مؤلفه تحقق یافته است و امیدواریم که در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز این مؤلفه‌ها محقق شوند.

* اعلام نتایج انتخابات

اسلامی با اشاره به تجربه مرحله اول انتخابات در حوزه‌های انتخاباتی الکترونیکی اظهار کرد: حدود یک‌ساعت پس از اتمام رأی‌گیری ما قادر به اعلام نتایج خواهیم بود. در تهران نیز با توجه به رقابت ۳۲ نامزد، انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و خروجی صندوق‌های الکترونیکی سریع خواهد بود. خروجی این صندوق‌ها در اختیار نماینده فرماندار و نماینده هیئت نظارت (تأیید ناظر و مجری) قرار می‌گیرد و وارد دستگاه احراز می‌شود و پس از آن داده‌های دستگاه در ستاد انتخابات کشور قابل رؤیت است، ازاین‌رو فرآیند‌های انتخابات و اخذ رأی طولانی نخواهد بود.

وی گفت: قابل پیش‌بینی است که تا ابتدای روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه پس از پایان اخذ رأی‌گیری، نتایج انتخابات مرحله دوم مجلس در ۱۵ استان با تایید هیئت نظارت برسد و به‌طور رسمی اعلام شود.

* تبلیغات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: نامزدان باید توجه داشته باشند که در این مرحله نیز شامل قوانین تبلیغات انتخاباتی خواهند بود.

اسلامی افزود: بر این اساس مانند مرحله پیشین سامانه شفافیت برقرار است و منابع دریافتی و هزینه‌های نامزدان باید در سامانه ثبت شوند، بر همین اساس پیامک‌هایی از ستاد انتخابات کشور برای ۹۰ نامزد انتخاباتی دور دوم ارسال شده است، همچنین بر اساس مذاکراتی که با صداوسیما انجام شده است مناظره‌های انتخاباتی در استان‌های مختلف پوشش داده می‌شود.

وی تصریح کرد: بازه تبلیغات از ساعت صفر بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و تا ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

* واجدین شرایط

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در مورد واجدین شرایط شرکت در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: واجدین شرایطی که در حوزه انتخاباتی که به مرحله دوم کشیده شده است؛ اگر در مرحله اول انتخابات شرکت کرده باشند فقط می‌توانند در همان حوزه رأی دهند، اما افرادی که در مرحله اول انتخابات رأی نداده‌اند می‌توانند در هر کدام از حوزه‌های ۲۲ گانه شرکت کنند.

اسلامی افزود: بازه سنی برای شرکت در انتخابات ۱۸ سال است و بنابراین افراد متولد پیش از ۱۳۸۵/۲/۲۱ می‌توانند در انتخابات روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه شرکت کنند.

وی همچنین گفت: تشخیص اینکه افراد در مرحله اول در چه حوزه‌ای رأی داده‌اند از طریق دستگاه احراز هویت و سیستم‌های موجود در شعب اخذ رأی انجام می‌گیرد.

* اجلاسیه‌های مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اجرای دقیق زمان‌بندی مراحل مختلف انتخابات، اضافه کرد: وزارت کشور اهتمام ویژه دارد تا ان‌شاءالله ملت شریف ایران اسلامی شاهد برگزاری اجلاسیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز اول خردادماه و برگزاری اجلاسیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز هفتم خرداد ماه امسال باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اوزونیدیس: نتایج چهار بازی اخیر شایسته ما نیست
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • حد نصاب تازه «جو بایدن» کمترین میزان محبوبیت رئیس جمهور در ۷۰ سال اخیر
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود