Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@19:07:16 GMT

پیشگیری از شیوع کرونا با چاشنی سردرگمی

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۴۶۵۸۸

پیشگیری از شیوع کرونا با چاشنی سردرگمی

خبرگزاری مهر؛ گروه جامعه_مهسا شمس: بعد از چند ماه گلایه و اعتراض و درخواست چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا بعد از ملاقات با رهبر معظم انقلاب و توصیه‌های معظم له تصمیم گرفتند تا با تشکیل قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا به ریاست وزیر کشور محدودیت‌های گسترده‌ای را در سراسر کشور در راستای کاهش موج سوم بیماری کرونا در کشور اجرا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا فوراً وزیر کشور جلسه‌ای با حضور تمامی مسئولان دولتی، نظامی و انتظامی برگزار و اعلام کرد که باید سریعاً به این موضوع ورود کنیم و تمامی امکانات را هم برای اعمال هرچه بهتر محدودیت‌ها در اختیار داریم. بعد از نخستین جلسه، جلسات دیگر هم برگزار شد و هم وزیر کشور و هم وزیر بهداشت تاکید بر اجرای طرحی قوی برای کاهش شیوع کرونا در کشور داشتند.

اطلاع رسانی‌ها از ابتدا خوب پیش رفت و می‌توان گفت تا حدودی اقناع سازی عمومی انجام شد و وزارت کشور سعی کرد با صدور دو اطلاعیه، اطلاعات لازم برای اجرای طرح محدودیت‌های سراسری کرونایی را به مردم اعلام کند. اما دو اطلاعیه اعلام شده و سخنرانی‌های عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور در شبکه‌های مختلف تلویزیونی تکرار مکررات بود و هیچ اطلاعات جدیدی به مردم اعلام نکرد.

در اطلاعیه شماره یک گفته شد «زمان آغاز اجرای طرح، از ساعات نخست اول آذرماه سال ۱۳۹۹ است و متناسب با روند و وضعیت بیماری در شهرها، زمان محدودیت‌ها استمرار یا کاهش خواهد یافت» اما اعلام نشده است که ساعات نخست اول آذرماه یعنی دقیقاً چه ساعتی؟ همین موضوع موجب سردرگمی مردم و تماس‌های متعدد با سامانه‌های پلیس و دیگر تلفن‌های خدماتی شد، حتی برخی از کاربران در فضای مجازی هم اعلام کردند که با ارتباطی که با استانداری‌ها و فرمانداری‌ها در شهرهای مختلف گرفته‌اند هر سازمان یک ساعتی را به افراد اعلام می‌کند و نمی‌دانند دقیقاً از ۱۲ بامداد اول آذر این محدودیت‌ها اجرا می‌شود یا از ساعت ۶ صبح یا ۸ صبح؟

همچنین هیچ فرد یا نهادی در ارتباط با تردد خودروهایی که پلاک غیربومی دارند ولی ساکن در شهرهای دیگر هستند توضیحاتی ارائه نکرد، اغلب افرادی که در تهران زندگی می‌کنند پلاک خودروی غیربومی دارند و اکنون که اول آذرماه است نمی‌دانند می‌توانند در سطح شهر تردد داشته باشند یا خیر؟ که البته برخی از افراد اعلام کردند با سامانه ۱۲۰ تماس گرفته‌اند و پلیس به آنها گفته که تردد خودرو با پلاکی غیر از پلاک بومی شهر مجاز نیست و این افراد جریمه می‌شوند. البته سعی داشتیم این موضوع را از فرماندهان پلیس راهور سوال کنیم که متأسفانه آنها پاسخگو نبودند و اعلام کردند که گفته شده تنها ستاد ملی مقابله با کرونا و قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا باید در رابطه با محدودیت‌های سراسری صحبت کنند و آنها به عنوان پلیس اجازه صحبت در این مورد را ندارند.

از دیگر مواردی که در مورد آن به صورت کامل اطلاع رسانی نشده است، نحوه فعالیت تاکسی‌های آنلاین است، گفته شد که تاکسی‌های آنلاین می‌توانند از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح تردد داشته باشند اما اعلام نشده که این افراد چگونه شناسایی می‌شوند و از جریمه شدنشان جلوگیری می‌شود، آیا رانندگان تاکسی‌های اینترنتی باید در این ساعات حتماً مسافر داشته و در شهر تردد کنند؟ یا صرف عضویت در تاکسی‌های آنلاین کافی است؟ یا میزان فعالیت در این بازه زمانی ملاک است؟

به غیر از این سوالات چندین سوال دیگر هست که نشان از سردرگمی مردم و عدم اقناع عمومی برای اجرای محدودیت‌های کرونایی دارد، مهار کرونا نیاز به تدبیر دارد اما در تعطیلی دو هفته‌ای چیزی که کمتر به چشم می‌خورد، تدبیر است. عموم اصناف عصبانی هستند و ناچارند دو هفته تعطیلی اجباری و بی درآمدی و چک‌هایی که موعدشان می‌رسد و حساب‌هایی که خالی است را برای حفظ سلامت خود و دیگر شهروندان به جان بخرند اما هیچ تخفیف مالیاتی و یا بسته حمایتی که بتواند گره از مشکلات اصناف باز کند ارائه داده نشده است.

مهدهای کودک تعطیل شده‌اند و والدین شاغل مجبور هستند در محل کار حضور پیدا کنند، الزامی برای دورکار شدن گروه‌های حساس در نظر گرفته نشده و حتی اعلام نشده که اگر کارفرمایی تخلف کرد فرد شاکی باید به کجا اعتراض کند و گویی که فقط تصمیم گرفته‌اند و هیچ مصلحتی را در نظر نگرفته‌اند.

کد خبر 5076503 مهسا شمس

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت های کرونایی وزارت کشور پلیس رئیس جمهور اسلامی ایران ویروس کرونا محدودیت های کرونایی وزارت آموزش و پرورش شهرداری تهران سربازی گردشگری پلیس راهور قوه قضاییه سازمان تامین اجتماعی هوای سالم شورای شهر تهران کمیته امداد امام خمینی متروی تهران مدارس ماندگار مقابله با کرونا محدودیت ها وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۶۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن نامی ظهر شنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این استان که با حضور استاندار کرمانشاه و مدیران دستگاه‌های اجرایی استانی در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: روح حاکم بر مدیریت بحران بحث پیشگیری است.

وی با اشاره به اینکه اقدامات پیشگیرانه و آمادگی برای بحران ۲ مؤلفه اصلی مدیریت بحران است، افزود: وقوع حوادث غیر مترقبه زمان نمی‌شناسد، بنابراین باید برای هر نوع حادثه‌ای از آمادگی‌های لازم برخوردار باشیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه نظم آب و هوایی در جهان بهم خورده است، گفت: با توجه به اقلیم آب و هوایی ایران، این شرایط آمادگی بالایی را می‌طلبد.

نامی با بیان اینکه حوزه مدیریت بحران مورد توجه مقام معظم رهبری است، خاطرنشان کرد: در حال خرید یک سری تجهیزات هستیم که استان کرمانشاه با توجه به نقش مرکزیت در غرب کشور از این تجهیزات بهره‌مند خواهد شد.

وی پیشگیری، آمادگی و بازسازی و باز توانی از ارکان مدیریت بحران دانست و تصریح کرد: امروزه بحران به عنوان اصلی‌ترین و راهبردی‌ترین مسئله کشورها مطرح است، بنابراین آمادگی کامل برای مقابله با هر حادثه‌ای ضروری است.

نامی به وقوع سیل‌های اخیر در برخی از استان‌های کشور اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۴۴ هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که ۶ هزار و ۸۲۰ آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می‌کند.

وی با اشاره به مخاطرات احتمالی در این مناطق، اضافه کرد: ایجاد سیل بند عرضی و جلوگیری از ساخت و سازها در بستر رودخانه‌ها از اقدامات لازم برای جلوگیری و پیشگیری از خطرات سیل در این مناطق است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه برای در امان ماندن از سیلاب‌ها راهی به جز اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوانداری در کشور نداریم، تصریح کرد: با اجرای این پروژه‌ها علاوه بر حفظ و ذخیره آب‌های زیرزمینی، از فرسایش خاک نیز در هنگام وقوع سیلاب جلوگیری می‌شود.

کد خبر 6089801

دیگر خبرها

  • اعمال محدودیت تردد در ۵محور آزاد راهی و شریانی کشور
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • تغییر میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران
  • یمن میهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها/حرف قنبرزاده حرف آخر است؟
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود