Web Analytics Made Easy - Statcounter

استعفای معاونت پژوهشی وزارت بهداشت در حالی که کشور در شرایط بحران کرونا قرار دارد، رفتاری نامناسب از سوی یک مسئول است که نشان دهنده ضعف او است.

خبرگزاری میزان - محمد صفری روزنامه نگار در یادداشتی برای خبرگزاری میزان نوشت: پژوهش و تحقیقات در هر زمینه‌ای باید قابلیت عملیاتی بیابد و اگر تنها در قالب مقالات ارائه شود و روی کاغذ باقی بماند هزینه‌ای که برای آن پژوهش شده هدر رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پزشکی، زمینه‌های زیادی برای پژوهش و تحقیق دارد و پیشرفت‌های علمی در زمینه پزشکی اکنون یکی از شاخص‌های مهم در کشور‌های جهان محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: سیر تا پیاز آنچه که یک فرد مبتلا به کرونا باید بداند

اکنون در شرایطی که ویروس کرونا در حال یکه تازی خود در جهان است و بسیاری از کشور‌ها و مردم آن‌ها را درگیر خود ساخته، پژوهش‌های علمی پزشکی برای ساخت داروی درمان و واکنس این بیماری مهمترین اقدامی است که هر کشوری باید انجام دهد.

هر روز می‌شنویم که کشوری واکسن کرونا را تولید کرده است، اما عملا چنین ادعایی دیده نمی‌شود بلکه بسیاری از این ادعا‌ها یک جنگ روانی است برای آن که افکار عمومی تحت تأثیر قرار گیرد و خود را همچنان منتشر نگه دارد تا شاید واکسن یا داروی این بیماری عرضه شود.

کشورهایی، چون آمریکا که ادعای ساخت واکسن کرونا را می‌کنند، این موضوع را تبدیل به یک مسئله سیاسی کرده‌اند و قصد دارند تا از آن بهره برداری کنند.

تصور این که آمریکا واکسن تولید شده خود را به آسانی و با قیمت مناسب در اختیار دیگران قرار دهد تصور باطلی است.

اکنون به اصل ماجرا می‌رسیم که به استعفای دکتر رضا ملک زاده معاونت پژوهشی وزارت بهداشت باز می‌گردد.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت در پی انتقادات دکتر نمکی از این معاونت از سمت خود استعفا کرده است. دل نازکی آقای ملک زاده نیز در این شرایط قابل قبول نیست.

استعفای معاونت پژوهشی وزارت بهداشت در حالی که کشور در شرایط بحران کرونا قرار دارد، رفتاری نامناسب از سوی یک مسئول است که نشان دهنده ضعف او است.

وزیر بهداشت در سخنانی از وضعیت تحقیقات علمی در زمینه پزشکی انتقاد کرده بود، انتقادی که به ملک زاده بر می‌گردد.

دکتر نمکی گفته بود؛ طی سال‌های اخیر در حوزه تحقیقات وزارت بهداشت اقدامات عملی چندانی صورت نگرفته و تحقیقات تنها منجر به انتشار مقالات شده است.

در هر صورت معاونت پژوهشی وزارت بهداشت در طول مدت شیوع کرونا در کشور باید نتیجه تحقیقات و پژوهش‌های خود را ارائه می‌داد که به نظر می‌رسد که در این زمینه هیچ تحقیقاتی به وزیر بهداشت ارائه نشده است که او اینگونه از زیر مجموعه خود انتقاد می‌کند.

دکتر ملک زاده معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، بجای آن که استعفا دهد و در نامه استعفای خود نکاتی را طعنه وار و بافرافکنی مطرح کند، باید پای کار می‌ایستاد و اگر در مسئولیت خود اقدامی انجام داده بود ارائه می‌کرد تا همگان متوجه شوند که معاونت تحقیقات وزارت بهداشت اقداماتی انجام داده است، اما زمانی که با یک انتقاد، استعفا می‌دهد نشان از ضعفی است که در این بخش وجود دارد.

نکته قابل توجهی که در متن استعفای دکتر ملک زاده که سال‌هاست در این سمت مسئولیت دارد مخالفت او با طب ایرانی است که با صراحت چنین نوشته است؛

«ادعا‌های بی اساس جنابعالی و سازمان غذا و دارو در خصوص موثر بودن دارو‌های گیاهی که به اعتقاد اینجانب بدون هیچ مبنای علمی و پژوهشی و مطالعات بالینی کافی صورت گرفته و همچنین دفاع و اقدام جنابعالی از ادغام طب سنتی در نظام شبکه بهداشت و درمان کشور که می‌تواند شبکه بهداشت و درمان ایران را ناپایدار و در دراز مدت تضعیف کرده و مردم را از حقوق خود در بهره مندی از درمان‌های پیشرفته پزشکی مدرن محروم سازد.»

از ابتدا نیز روشن بود که در نوع مقابله با ویروس کرونا اختلافاتی در بحث استفاده از دارو‌ها و درمان پزشکی مدرن و طب ایرانی سنتی در مجموعه وزارت بهداشت وجود دارد.

اکثر مخالفت‌هایی که با طب ایرانی اسلامی دیده می‌شود از سوی افرادی است که در مافیای دارو نقش دارند در حالی که اکنون دنیا به سمت گرایش به طب سنتی حرکت می‌کند و اگر بخواهیم نمونه دقیقی از تأثیر طب سنتی در مقابله با ویروس کرونا را مثال بزنیم، موفقیت چین در این راه است که البته عوامل دیگری نیز در این موفقیت دخیل بوده‌اند.

اما در مقابل مخالفت دکتر ملک زاده با استفاده از طب ایرانی برای مقابله با بیماری کرونا باید گفت، آیا تاکنون دارو‌های شیمیایی که در طول این ۹ ماه بر روی بیماران بستری در بیمارستان و آن‌هایی که در خانه خود با تجویز پزشکان مصرف کرده‌اند، نتیجه بخش بوده است؟

چرا این فرصت به بخش طب سنتی ایرانی داده نمی‌شود تا بتواند در این آزمون حود را محک بزند؟

اکنون زمان مناسبی برای طب سنتی ایرانی است که با وجود مخالفت‌های جدی و شدیدی که وجود دارد و ادعا‌هایی که از سوی اطبا و حکمای طب ایرانی اسلامی برای درمان بیماران کرونایی و راه‌های پیشگیری از بیماری کرونا ارائه می‌دهند به این موضوع ورود کنند و در این عرصه نشان دهند که آیا واقعا توانایی لازم را دارند یا نه؟

تاکنون که پزشکی مدرن و دارو‌های شیمیایی تجویز شده برای بیماری کرونا کارایی نداشته است و حتی عوارض بدی نیز در پی داشته است.

به این پاسخ دکتر علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت که در برنامه زنده تلویزیونی بیان کرد باید توجه ویژه داشت.

اما حالا، یک اعتراف صریح دیگر توسط معاون دیگر دکتر حق دوست ضمن تأکید بر بی‌اثر بودن دارو‌های تجویزی در بیمارستان‌ها برای بیماران بستری کرونا، از عوارض شدید این دارو‌های شیمیایی نیز سخن می‌گوید و در پاسخ به این پرسش که اگر شما به کرونا مبتلا شوید از دارو‌های تجویز شده استفاده می‌کنید؟ می‌گوید؛ «من اگر به کرونا مبتلا شوم، از مصرف دارو‌های تجویزی برای کرونا خودداری خواهم کرد!»

با توجه به نوع نگاه دکتر ملک زاده در معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، به نظر می‌رسد که اکنون این معاونت به شخصی عمل گرا نیاز دارد و استعفای او فرصتی برای وزارت بهداشت ایجاد کرده که شخص وزیر می‌تواند فردی را برای این مسئولیت منصوب کند که نیاز‌های وزارت بهداشت را تأمین کند.

به بخشی از نامه پروفسور مؤید علویان دانشمند برتر منتخب فرهنگستان علوم پزشکی ایران در زمینه استعفای دکتر ملک زاده باید توجه کرد که چنین نوشته است؛

«حال که تغییری مثبت در وزارت بهداشت ایجاد شده، آن را بارقه نوری در تاریکی آنچه در سال‌های اخیر رخ داده می‌دانم و از حضرتعالی تقاضا دارم به جای پاسخ دادن به ادعا‌های واهی مطروحه، نسبت به تشکیل کمیته عالی بررسی عملکرد معاونت محترم تحقیقات و فن آوری، تضاد منافع در شرکت‌های دارویی وابسته و ارتباط آن با فرضیه موثر بودن داروی سووداک در درمان کرونا و آسیب‌هایی که مردم از این طریق متحمل شدند، جهت گیری تحقیقات علوم پزشکی و توزیع بودجه‌های پژوهشی در مراکز کشور و عدم توجه به الگو‌های اخلاق در پژوهش، ضمن بررسی دقیق تمام اسناد و اقدامات انجام شده بتوانید به حقایق لازم دست یابید و ان‌شاءالله در آینده از بروز این موارد پیشگیری شود.»

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا وزارت بهداشت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا وزارت بهداشت معاونت پژوهشی وزارت بهداشت پژوهشی وزارت بهداشت دکتر ملک زاده طب ایرانی ادعا ها طب سنتی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۷۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ

 علیرضا عسگریان؛ معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عصر امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه اکسپو (ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این نمایشگاه منحصر به فرد در کشور است و در حوزه تولیدات و صادرات فعال است.

وی افزود: وزارت کار یکی از مجموعه‌های بزرگ در حوزه صنعت و اقتصاد است و در زمینه‌های صنعتی مختلف فعالیت دارد.

عسگریان گفت: ما در حوزه دارویی، حمل و نقل و گردشگری و ... شرکت‌هایی داریم و فعال هستیم.

وی درباره میزان فعالیت وزارت کار در حوزه دارویی اظهار کرد: ما در صنعت دارویی در بحث تولید مواد اولیه و سایر دارو‌هایی تخصصی و عمومی بسیار مؤثر عمل کرده است.

وی افزود: وزارت کار نیز دارای زیر مجموعه‌های اقتصادی و صنعتی گسترده است. در حوزه پتروشیمی متعددی از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید درون خانواده وزارت کار فعال هستند. همچنین بزرگترین هلدینگ‌های حمل و نقل کشور درون وزارت کار است. همچنین در صنعت دارویی، ریلی و ساختمان و سیمان ما حرف اول را در کشور ایران می‌زنیم.

عسگریان ادامه داد: در مجموع ۵ صندوق بزرگ کشور در وزارت کار قرار دارند که تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری مهمترین آنها هستند و شرکت‌های بزرگی هستند.

وی افزود: مهمترین وظیفه ما تحلیل بازار جهانی است و بازار ۳۰ کشور درحال تحلیل است. کشور‌های اوراسیا، آفریقا و به ویژه همسایگان خودمان هستیم. البته در حوزه آفریقا حضور کمرنگی داریم که باید گسترش جدی داشته باشیم. امسال با آفریقا وارد تفاهم‌نامه‌های بزرگی را درحال انعقاد هستیم. برای مثال نخست وزیر زیمباوه در ایران است و وارد مذاکره شدیم. چرا که دشت‌هایی برای کشت وسیع برون مرزی توتون است.

معاون رفاه وزیر رفاه تاکید کرد: ما باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم تاثیر منطقه‌ای در حوزه دارو داشته باشیم در حوزه دارویی با عراق، لبنان و ارمنستان کار جدی کردیم. سفر اخیر تجار ارمنستان نشان داد که ما به زودی در این کشور حضور جدی خواهیم داشت و علاوه بر دارو و محصولات پتروشیمی، محصولات ساختمانی و سیمان و مصالح نیز به آنها صادر خواهیم کرد.

وی افزود: اگر ما یک و نیم میلیارد دلار صادرات دارو داشته باشیم، پایگاه خود را در بازار جهانی بطور کامل حفظ خواهیم کرد.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر رفاه تأکید کرد: ما طرح فجرانه را داشتیم، طرحی اثرگذار در مدت ۳ ماه که به طور متوسط بالای ۸۶ درصد از این طرح در کشور استقبال کردند. هجدهم این ماه فجرانه تمام می‌شود و و ما امیدواریم این طرح تمدید شود.

بیشتر بخوانید
وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد

وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود، عنوان کرد:، چون این طرح منابع بسیاری این می‌خواهد و باید در بالاترین سطح کشور تصمیم‌گیری شود، از این رو طی ۱۰ روز آینده تصمیم‌گیری می‌شود که آیا ایا تغییر خواهد کرد یا تمدید می‌شود، اما میزان استقبال و عدد‌های این طرح فوق‌العاده است، بزرگترین خرید قرن در این طرح صورت گرفت و امروز یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول خریداری شده از ۱۱ قلم شده است و ۱۴۰ میلیون بسته غذایی در یک مدت کوتاه توزیع شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • تقویت ساختار «مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس» در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد