Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-01@19:15:12 GMT

نشانه‌هایی برای رشد بورس در آذر ماه

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۴۷۹۱۹

نشانه‌هایی برای رشد بورس در آذر ماه

رویداد۲۴  بازار سهام در سال ۱۳۹۹ شرایط بسیار کم‌سابقه‌ای را تجربه کرده به شکلی که در یک بازه هشت‌ماهه مواردی نظیر رشد ۱.۵ میلیون واحدی شاخص و ریزش ۸۰۰ هزار واحدی بعدی آن، رشد ۵ برابری ارزش معاملات و ورود چند میلیون سهامدار جدید تجربه شده است.

با وجود رشدهای قیمتی چشمگیر در ابتدای سال، طی ماه‌های اخیر شرایط بازار سهام چندان مناسب نبوده و در بازه چهارماهه مرداد تا آبان این بازار روند نزولی داشته است و زیان قابل ملاحظه‌ای به سهامداران وارد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این نزول چهارماهه، در شرایط فعلی به نظر می‌رسد که زمینه‌های رشد بازار سهام ایجاد شده است و بنا به موارد زیر، انتظار می‌رود که در آذرماه، بازار سهام رشد مثبت را ثبت کند.

الف- ارزش دلاری بازار سهام در چهار ماه اخیر نصف شده است؛ افت قابل ملاحظه ارزش ریالی قیمت سهام در ماه‌های اخیر که با افزایش پیوسته قیمت ارز همراه بوده، سبب شده تا ارزش دلاری بازار سهام در چهار ماه اخیر حدود ۴۸ درصد کاهش یابد. به این ترتیب معادل ارزی قیمت سهام به کمترین سطح از فروردین‌ماه تاکنون رسیده است و انتظار کاهش بیشتر قیمت سهام چندان محتمل به نظر نمی‌رسد.

ب- خروج سرمایه افراد حقیقی از بازار سهام متوقف شده است؛ برخلاف روند جاری ماه‌های اخیر، افراد حقیقی طی هفته پایانی آبان‌ماه به صورت خالص خریدار سهام بوده‌اند به شکلی که خالص خرید (خرید منهای فروش) این گروه از سهامداران در چهار روز از هفته مذکور مثبت بوده است.

بیشتر بخوانید: ۶ نکته مهم برای سرمایه گذاری در بورس

این موضوع به معنای تغییر نگرش سهامداران خرد نسبت به روند آتی بازار سهام و تغییر فضای منفی ایجاد شده نزد آنان است که می‌تواند شرایط عرضه و تقاضای سهام را متفاوت کند. لازم به ذکر است که این گروه از سهامداران، در سال جاری بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار کرده‌اند و در ریزش‌های اخیر میزان خروج سرمایه آنان کمتر از ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

ج- نتایج انتخابات آمریکا جذابیت بازار سهام را نسبت به سایر بازارها افزایش داده است؛ مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا و ایجاد چشم‌انداز گشایش نسبی در اقتصاد ایران (و یا حداقل عدم وخیم‌تر شدن شرایط) می‌تواند جذابیت نسبی سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های مرتبط با بخش حقیقی اقتصاد (از طریق خرید سهام) را در مقابل گزینه‌هایی نظیر ارز که صرفا ریسک‌های سیاسی خارجی را پوشش می‌دادند، افزایش دهد.

انتظار می‌رود که پس از تغییر دولت در آمریکا، شرایط تولید و فروش شرکت‌های صادرات‌محور بازار سرمایه به شکل نسبی بهبود یابد و هزینه‌های ناشی از تحریم برای آنان کاهش یابد. این موضوع می‌تواند محرک رشدی برای قیمت سهام شرکت‌های ارزنده باشد.

د- انتظار تداوم روند افزایش نقدینگی و نرخ تورم وجود دارد؛ مجموع ارزش اوراق فروش رفته در حراج‌های هفتگی اوراق بانک مرکزی طی آبان‌ماه کمتر از هزار میلیارد تومان بوده است و فاصله قابل ملاحظه این رقم با هدف فروش ۲۰ هزار میلیارد تومان در ماه نشان می‌دهد که دولت همچنان در تامین مالی کسری بودجه خود ناکام مانده است. رسیدن به فصل ارائه لایحه بودجه در آذرماه و مشخص شدن ابعاد کسری بودجه دولت برای سال آینده نیز مزید بر علت خواهد شد و دور جدیدی از انتظارات تورمی و رشد احتمالی نقدینگی را رقم خواهد زد. این شرایط، می‌تواند زمینه‌ساز افزایش بیشتر قیمت سهام (به عنوان دارایی مصون از تورم) شود.

ه‌- دولت در حال پرداخت مرحله جدیدی از تسهیلات کرونایی به خانوار است؛ آغاز دور جدید محدودیت‌های تردد و تجمع در شهرها از ابتدای آذرماه و تعطیلی گسترده فعالیت‌ها و کسب‌وکارها سبب شده تا بسته حمایتی جدید توسط دولت طراحی شود. هر چند که ابعاد این بسته حمایتی هنوز به درستی مشخص نیست اما به نظر می‌رسد شبیه به مرحله قبلی حمایت‌ها، پرداخت تسهیلات حمایتی ۱ میلیون تومانی به خانوارهای آسیب‌پذیر (در ابعاد احتمالی ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان) بخشی از برنامه‌های دولت است.

تجربه مرحله قبلی این پرداخت نشان می‌دهد که با توجه به موقتی تلقی شدن این پرداخت از سوی خانوار، میل نهایی به مصرف خانوار چندان بالا نبوده و بخشی از این تسهیلات صرف پس‌انداز خانوار خواهد شد که با توجه به رقم پایین سرانه تسهیلات و عدم امکان خرید دارایی‌هایی نظیر طلا، خرید سهام از محتمل‌ترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری خانوار خواهد بود. لازم به ذکر است که طی مرحله قبلی پرداخت تسهیلات در اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت، رشد محسوسی در ارزش معاملات بازار سهام و ورود نقدینگی افراد حقیقی به بازار سرمایه مشاهده می‌شود.

با عنایت به جمع موارد فوق به نظر می‌رسد که احتمالا بازار سهام حداقل در آذرماه روند مثبتی را تجربه خواهد کرد که البته انتظار نمی‌رود رشد چشمگیر (شبیه به شرایط ماه‌های ابتدایی سال) وجود داشته باشد بلکه تنها خروج از روند نزولی و رشد آرام قیمت سهام مورد انتظار خواهد بود.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بورس سرمایه گذاری در بورس قیمت طلا امروز بورس یارانه نقدی هزار میلیارد تومان بازار سهام قیمت سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۷۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟

به گزارش قدس آنلاین، با وجود خبرهای مختلف مبنی بر عدم واریز سود سهام عدالت توسط شرکت‌های بورسی، این سود قبل از نوروز برای مردم واریز شد، حال سئوال اینجاست که نظارت‌ها بر این شرکت های بورسی چگونه است تا سود سهام عدالت به موقع واریز شود؟

ولی الله جعفری، رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس و اوراق بهادار در این خصوص گفت: ۳۶ شرکت بورسی و ۲ شرکت غیربورسی سود خود را باید واریز کنند تا واریز سود سهام عدالت به موقع انجام شود.

وی ادامه داد: قبل از نوروز برخی از این شرکت‌ها برای تامین بودجه و سود حاصل از سهام عدالت با مشکلات مالی رو به رو بودند که با توجه به رفع بخشی از این مشکلات، قرار است خرداد ماه امسال بخش دیگری از سود سهام عدالت برای مردم واریز شود.

جعفری اضافه کرد: همکاران ما در اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس و اوراق بهادار با ۳۶ شرکت بورسی به صورت مستمر ارتباط دارند و پیرو سپرده گذاری شرکت‌ها مدام پیگیر هستند تا سود این شرکت ها برای اداره واریز شود. 

رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا مخابرات هم جزو شرکت هایی بود که با وجود بزرگ بودن شرکت مشکلات مالی داشت و نتوانست سود سهام خود را برای سهام عدالت قبل از نوروز واریز کند؟، گفت: مشکلات مالی به بزرگ و کوچک بودن شرکت‌ها ارتباطی ندارد، مخابرات هم ممکن است مشکلات خاصی داشته باشد، در واقع مشکل اصلی شرکت‌ها در ارتباطی است که با مشتریان خود دارند و مطالبات را نمی‌توانند دریافت کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • رای دادگاه تجدیدنظر به محکومیت کقزوی!
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟