Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@02:05:39 GMT

جولان متکدیان حرفه ای در بافق

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۴۸۰۸۲

جولان متکدیان حرفه ای در بافق

به گزارش جماران، ایرنا نوشت: متکدیان روزها در محله‌های پرجمعیت و مراکز تجاری گدایی می‌کنند و با علم به اینکه ممکن است زن وشوهر هردو شاغل باشند بعد از ظهرها به در منازل مراجعه و با زدن زنگ ممتد موجب سلب آسایش و استراحت ساکنان منازل می‌شوند.

از آنجایی که اکثر مردم بافق در معادن شاغل هستند و حقوق مکفی دریافت می‌کنند به راحتی به متکدیان پول و اجناس غیرنقدی می‌دهند و به همین خاطر تعداد گدایان در این شهر معدن خیز بیشتر از سایر شهرستان‌های استان است که این پدیده جلوه ناخوشایندی را در این شهر ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه در دین اسلام کمک به دیگران و صدقه امری پسندیده است، اما در برخی موارد کمک به افرادی به دروغ دست‌نیاز به سمت دیگران می‌گیرند موجب ترویج فریب، دروغ و راحت طلبی در جامعه شده و چهره شهرها را زشت جلوه می‌دهد.

تکدی‌گری به عنوان یکی از آسیب‌های اجتماعی در برخی از موارد می‌تواند زمینه ساز ارتکاب جرم‌های دیگر باشد٬ با این وجود برخی از زنان و کودکان نیز با مظلوم‌نمایی و بیمار جلوه دادن خود و یا با هزاران ترفند دیگر همچون گرفتن کودک و نوزاد در آغوش سعی بر جذب ترحم رهگذاران و مردم دارند و بعضا درآمد روزانه آنان چند برابر یک کارگر است.

تکدی گری زمینه ساز سایر جرم‌ها

تکدی‌گری به خصوص برای کودکانی که هنوز به سن مدرسه نرسیده‌اند، می تواند زمینه ساز آسیب های اجتماعی دیگری مانند دزدی و سایر جرم‌ها از همان دوران کودکی باشد ، زیرا کودکان در این رهگذر می‌آموزند که بدون زحمت می توان پول درآورد و در آینده به مشاغل کاذب روی می‌آورند و چه بسا در حین تکدیگری روش سرقت را نیز از همراهان خود یاد بگیرند.

متکدیان که در کوچه و خیابان های بافق جولان می دهند، اکثر زنان میانسال با یک بچه در بغل و کودکان همراه هستند که با سوء استفاده از احساسات دینی و عواطف مذهبی شهروندان بافقی، روزانه درآمد قابل توجهی را عاید خود می‌کنند درحالی که همه آن‌ها توانایی انجام کارمفید را درکارگاه‌ها و مشاغل خانگی و گردش چرخ تولید دارند.

 اکنون که جامعه به ویروس کرونا گرفتار شده و دغدغه همه مسوولان مقابله با شیوع این ویروس است، رفت و آمدهای بدون رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی متکدیان می تواند یکی از عوامل انتقال بیماری کووید ۱۹ باشد که جا دارد مسوولان در این زمینه اقداماتی را در پیش بگیرند.

یکی از شهروندان بافقی گلایه‌مند از حضور متکدیان در سطح شهر به گزارشگر ایرنا گفت: تکدی گری در جامعه ما رو به افزایش است که این خود می تواند آسیب های اجتماعی بیشتری را متوجه جامعه کند، ضمن اینکه مردم خود با کمک هایی که به اینگونه افراد می کنند، عامل اصلی افزایش آمار متکدیان هستند که البته این موضوع ریشه در اعتقادات و باورهای دینی آنان دارد.

محمد حسین تفکری افزود: متکدیان بافق عمدتا غیربومی هستند و نمی‌توانند از کمک نهادهای حمایتی بهره‌مند باشند و کمک های مردم به صورت انفرادی و خودجوش می تواند در افزایش آمار آنان در شهر اثر داشته باشد.

وی با ابراز نگرانی از رعایت نکردن موازین بهداشتی از سوی متکدیان، گفت: زنان متکدی فقط یک شال به دور گردن و صورت خود پیچیده‌اند و کودکانِ همراه آن‌ها با لباس مندرس، دمپایی و دست و صورت نشسته به درخانه‌ها مراجعه می‌کنند که علاوه بر انتقال ویروس کرونا، ناقل بیماری‌های دیگر هم می توانند باشند.

تفکری مدعی شد که متکدیان شهر بافق بر اساس یک‌ برنامه سازمان یافته و حرفه‌ای با هدایت افراد سودجو در این شهر جولان می دهند و تصریح کرد: شخصا شاهد بودم که یک دستگاه مینی بوس متکدیان را که اکثرا زن و کودک و نوزاد هستند وارد شهر می‌کند و غروب مجددا آنان را باز می‌گرداند .

یک فرهنگی بافقی نیز به ایرنا گفت: به طور کلی تکدی‌گری بار منفی روانی را به جامعه تحمیل می کند، دیدن صحنه تکدی گری کودکان یا معتادانی که با لباس های مندرس در خیابان ها به گدایی مشغول هستند، به‌طور طبیعی برای هر کسی دردناک است و بار منفی روانی و روحی را بر شهروندان به‌جای می گذارد.

علی اکبر کارگران با بیان این که متکدیان بافق افرادی حرفه‌ای هستند، بیان کرد: گدایان حرفه‌ای باید مورد برخورد قرار بگیرند، اگر مردم پاسخی به درخواست متکدیان حرفه‌ای ندهند، دامنه فعالیت آنان محدود می شود ، زیرا فرد متکدی زمانی به کار خود ادامه می‌دهد که از مردم به‌صورت مستمر پول دریافت کرده باشد.

وی حضور متکدیان را بدون رعایت نکات بهداشتی و احتمال گسترش ویروس کرونا خطرناک توصیف کرد و با بیان اینکه شایسته است مردم از کمک به متکدیان خودداری کنند، افزود: فرهنگ کمک کردن خیابانی و از روی احساس در شهرستان بافق باید اصلاح شود.

شوهر بیمار، معتاد و زندانی بهانه تکدی‌گری زنان

یک زن متکدی ۳۵ ساله که کودکی ۲ ساله در آغوش داشت در پاسخ به گزارشگر ایرنا که چرا کار نمی‌کنی و گدایی در سن و سال تو بسیار ناپسند است، گفت: همسرم درزندان است و جایی به من کار نمی‌دهند و مجبورم از این راه شکم خود و فرزندانم را سیر کنم.

وی که لباس گلداربلند و محلی برتن داشت و با لهجه‌ای خاص سخن می‌گفت، مدعی شد که حاضر است درکارگاه‌ها و شرکت‌های خدماتی سخترین کارها را انجام دهد ولی به هرجا مراجعه کرده از پذیرش خودداری کرده‌اند و ناگزیر به تکدیگری شده است. 

طبق قوانین و مقرات تکدیگری جرم محسوب می‌شود

با این که به گفته کارشناسان حقوقی، تکدی‌گری در قانون جرم محسوب می‌شود اما همه روزه شاهد حضور این افراد در سطح شهر به ویژه کوچه‌ها و جلوی منازل  هستیم که علاوه بر زشت شدن سیمای شهر برای خانواده‌ها مشکلاتی ایجاد می‌کنند.

دادستان بافق درباره جمع آوری متکدیان از سطح شهر به ایرنا گفت: حضور متکدیان غیربومی در این شهرستان با توجه به پیشینه مذهبی و دینی بافق، چهره شهر را دگرگون ساخته و این امر باعث بروز برخی جرایم شده است.

چمران بهارلویی افزود: حضور این متکدیان سبب بروز مزاحمت‌هایی در برخی اوقات برای مردم شده که در این چارچوب باید با شناسایی و غربال‌گری و یافتن علت تکدی، برای رفع مشکلات آنان تلاش شود.

وی بر همکاری و تعامل نیروی انتظامی و ماموران شهرداری در خصوص جمع آوری متکدیان تأکید کرد و افزود: اکثراً متکدیان غیربومی هستند و تعداد بیشتر آن‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند که با تدابیر لازم و مناسب می‌توان جلوی بسیاری از جرائم به ویژه جرم سرقت را در بین آنان گرفت.

بهارلویی تأکید کرد: یکی دیگر از موارد حساس و قابل پیشگیری و پیگیری، جمع آوری اتباع بیگانه بدون مجوز است که با همکاری اداره کار در این راستا برخورد قانونی و جدی برای سرو سامان دادن به این موضوع صورت خواهد گرفت تا حضور اتباع بیگانه در شهر، محدود و  کنترل شود.

متکدیان چندین بار جمع آوری و روانه یزد شده‌اند

مدیر خدمات شهری شهرداری بافق هم به ایرنا گفت: در سال گذشته ۶۹ مورد اقدان برای جمع آوری متکدیان انجام شده که در هر مورد به طور متوسط چهار متکدی جمع آوری شدند و امسال نیز تاکنون ۳۳ مورد با حدود ۲۰۰ متکدی جمع آوری و از طریق ترمینال مسافربری به مرکز استان یزد گسیل شدند.

محمد قاسمی با بیان اینکه سال گذشته فقط در یک مورد یک زن متکدی تا ساعت ۱۰ صبح ۵۰۰ هزار تومان گدایی کرده بود، افزود: مردم در ارتباط با این گونه افراد احساسی و عاطفی عمل نکنند و بهترین شیوه برخورد با این پدیده ناپسند باز نکردن درب خانه به روی آن‌ها و ندادن پول و کمک غیرنقدی است.

وی تصریح کرد : برخورد همراه با ترحم با متکدیان، عواقب ناگواری دارد و چه بسا باعث شناسایی منزل افراد و سرقت اموال مردم شود.

قاسمی پیشنهاد کرد جلسه‌ای با حضور دادستان، رییس شورای تامین شهرستان و نماینده شهرداری برگزار شود تا راهکارهای مناسب چگونگی برخورد با متکدیان با توجه به اینکه اکثریت زنان هستند، ارائه شود.

این مسئول در شهرداری بافق از مردم خواست چنانچه موردی از تکدی گری را مشاهده کردند مراتب را به شماره تلفن ۳۲۴۲۰۸۸۰ اطلاع دهند.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا متکدی حرفه ای جولان متکدیان متکدیان بافق سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا ایرنا گفت جمع آوری تکدی گری حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۸۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری متکدیان و کودکان کار در دزفول

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، هادی حلیم زاده جمع آوری متکدیان و کودکان کار از سطح معابر را یکی از مطالبه‌های جدی شهروندان در دزفول دانست و ادامه داد: شهرداری دزفول با هماهنگی فرمانداری ویژه شهرستان، دادستان و نیروی انتظامی جمع آوری متکدیان و کودکان کار را در این شهر آغاز کرده است.

وی افزود: ۴۸ متکدی و کودک کار طی مرحله نخست این طرح از تقاطع‌های پرتردد دزفول جمع آوری و برای تعیین تکلیف و ساماندهی به دستگاه‌های متولی تحویل داده شده است.

معاون امور شهری شهرداری دزفول بیان کرد: متکدیان و کودکان کار جمع آوری شده به چند دسته تقسیم می‌شوند که برخی به بهزیستی، برخی اتباع غیرمجاز به پلیس اتباع و برخی به مراکز نگهداری در اهواز انتقال داده می‌شوند.

وی همراهی شهروندان برای ساماندهی معابر شهری را ضروری دانست و ادامه داد: طرح جمع آوری متکدیان و کودکان کار طی روز‌های اخیر در دزفول آغاز شده است و تا پاکسازی و ساماندهی کامل معابر طی یک ماه آینده ادامه دارد.

 

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف مهم در جولان اشغالی
  • حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی
  • پرستاران ۳۰ درصد از جمعیت نظام سلامت هستند
  • جمع آوری متکدیان و کودکان کار در دزفول
  • بخشی از بودجه عمرانی همه دستگاه‌ها صرف آموزش کارگران می‌شود
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند
  • بخشی از بودجه عمرانی دستگاهها صرف آموزش کارگران می‌شود
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان مشهدی معتاد هستند
  • ۴۰ درصد متکدیان معتادند