Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@16:58:43 GMT

تأثیر کرونا بر تغییر استانداردهای شهر هوشمند

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۴۸۹۲۶

تأثیر کرونا بر تغییر استانداردهای شهر هوشمند

انتشار ویروس کرونا باعث شده طراحان پروژه‌های بزرگ خود را به تأخیر بیاندازند یا آن‌ها را به موارد کوچک‌تر تقسیم کنند و در عوض، بهبود اقتصادی و دیجیتالی شدن را در امور شهری بیشتر مورد توجه قرار دهند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، استفاده گسترده از دیجیتال در طراحی شهری خیلی پیش از شیوع بیماری کووید -۱۹ مورد توجه برنامه‌ریزان در بسیاری از شهرهای جهان نظیر توکیوی ژاپن و دبی در امارات متحده عربی قرار گرفته بود و ظهور کرونا این گرایش را شدت بخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان ملل متحد برآورد کرده است که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۶۸ درصد از جمعیت جهان در شهرها ساکن شوند و این در حالی است که پاندمی کرونا نشان داد افزایش استفاده از دیجیتال بر طراحی شهری و سهیم‌سازی بیشتر شهروندان برای ایجاد شهرهای پایدار یک نیاز اساسی است. بسیاری از پروژه‌های بزرگ شهری در نقاط مختلف جهان متوقف شده است که بسیاری از محققان چنین پیش‌بینی کرده‌اند پروژه‌هایی با مقیاس کوچک‌تر در راستای گسترش پایداری و رونق اقتصادی جایگزین آن خواهد شد.

استراتژی‌های واکنش شهری

تئو بلک‌ول، افسر ارشد دیجیتال شهرداری لندن، اعلام کرده است که پس از پایان بحران کرونا، بودجه‌های بخش دولتی از نو ارزیابی خواهد شد. او در اظهارات خود مدعی شده که در دوران پسا کرونا کسب و کارها باید به طور پایدارتر و هدفمندتر از قبل به فعالیت خود ادامه دهند و از سوی دیگر، سلامت عمومی و پروژه‌های هوشمند از اهمیتی به مراتب بیشتر از قبل برخوردار خواهد بود.

بلک‌ول بر این باور است که ظهور ویروس کرونا نباید معماران را از تکمیل پروژه‌های خود باز دارد بلکه این افراد باید در پیاده‌سازی آن‌ها، بیشترین سازگاری را با شرایط موجود به وجود آورند. وی در ادامه سخنان خود ادعا کرده است که اعمال مقررات قرنطینه در همان ابتدای شیوع بیماری کووید -۱۹ داده‌های مربوط به تعداد خودروها، دوچرخه‌سواران و عابران پیاده در حال تردد را به خوبی به تصویر کشید. بدون شک، درک تأثیر اقتصادی بر خیابان‌های اصلی، به تغییر نگرش برنامه‌ریزان در خصوص بودجه‌های شهری برای کمک به بهبود اقتصادی پسا کرونا کمک زیادی خواهد کرد.

افسر ارشد اطلاعات ونکوور در کانادا در مصاحبه با گزارشگران رسانه‌های اجتماعی ادعا کرده است که بحران کرونا باعث شده مقامات رسمی تکمیل یکی از پروژه‌های شهر هوشمند را به صورت دیجیتالی و دورکاری سرعت بخشند. در این راستا، تحول سیستم اطلاعات جغرافیایی، داده‌های سازمانی و برنامه‌های تحلیلی بسیار مؤثر واقع شده و به پیشرفت پروژه کمک زیادی کرده است. طبق ادعاهای این مقام مسئول، طرح تکنولوژی چهارساله ونکوور نیز با برنامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری عمده و تمرکز بر پروژه‌های آزمایشی کوچک همچنان ادامه خواهد داشت. علاوه بر این، سرمایه‌گذاری‌ها با هدف جبران رکود اقتصادی ناشی از گسترش ویروس کرونا، پروژه‌هایی برای صرفه جوئی در هزینه نظیر نصب سیستم روشنایی ال ای دی و ترویج دورکاری را که به کاهش هزینه‌ها در دفاتر کاری منجر می‌شود، صورت خواهد گرفت.

تکامل دیجیتالی شدن

سال‌های قبل از انتشار ویروس کرونا نیز برنامه‌ریزان از اهمیت دیجیتالی شدن امور شهری آگاه شده بودند اما شیوع بیماری کووید -۱۹ این روند را بیش از پیش مورد توجه آنان قرار داد. در واقع، کروناویروس جدید مزایای شهرهای هوشمند را بیش از قبل به تصویر کشیده است زیرا شهرهای مجهز به امکانات دیجیتالی پیشرفته، بیشتر از سایرین قادر به جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها بوده و بهتر توانسته است مناطقی با بیشترین نیاز به تغییرات را مشخص کند.

بسیاری از محققان و برنامه‌ریزان شهری پس از انتشار ویروس کرونا به این نتیجه رسیده‌اند که انجام پروژه‌های آزمایشی با یک رویکرد اساسی و منظم می‌تواند بسیار مؤثرتر از ایجاد تغییرات گسترده برای طراحی دوباره شهری عمل کند. به عبارت دیگر، اگر طراحان پروژه‌هایی با مقیاس کوچک را با برنامه‌ریزی دقیق در بازسازی یک منطقه شهری به کار گیرند، بهتر می‌توانند پیامدها و میزان کارایی آن‌ها را برآورد کنند.

شواهد حاکی است که در بسیاری از شهرهای هوشمند تمرکز بر دیجیتال برای کشف راه‌حل‌های مبتنی بر داده‌ها جهت مهار ویروس کرونا بیش از پیش افزایش یافته است. بسیاری از محققان پیش‌بینی کرده‌اند که تا سال ۲۰۲۲، دیجیتالی شدن یا اینترنت اشیا، منجر به ذخیره یک میلیارد دلاری در سال برای کاربران سراسر جهان خواهد شد.

کد خبر 456712

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر هوشمند هوشمندسازي هوشمند سازي شهرها شهر هوشمند شاخص های شهر هوشمند ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا در جهان کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برنامه ریزان دیجیتالی شدن ویروس کرونا داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۸۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند

به گزارش خبرنگار مهر، جواد چپردار عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، اظهار کرد: یکی از افتخارات شورای دوره ششم این بود که مدیریت شهری را ملزم کردیم که قبل از هرگونه اقدام و اجرای پروژه های عمرانی و ترافیکی، پیوست های زیست محیطی آنها در کمیسیون مربوطه و صحن علنی شورای شهر مصوب شود.

وی با بیان اینکه هیچ پروژه ای را در دوره ششم نداریم که قبل از اجرا پیوست زیست محیطی آن مطالعه، مطرح و مصوب نشده باشد، عنوان کرد: اخذ پیوست زیست محیطی شرط کافی برای انجام اقدامات عمرانی در شهر نیست، بلکه شرط لازم است که در آن آثار پروژه ها بر میزان آلایندگی موجود، محدودیت فضای سبز، تعیین تکلیف اشجار موجود در محدوده پروژه ها و … مورد بررسی قرار می گیرد.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج مطرح کرد: در پروژه میدان جمهوری ما باید حدود ۳۵۲ درخت را جابجا می کردیم که طرح های مختلفی ارائه و تلاش شد طرحی انتخاب شود که حداقل جابجایی یا دست درازی به فضای سبز در آن صورت گیرد. در این راستا از ۳۵۲ درخت جابجا شده فقط ۶ درخت جمع آوری شدند.

چپردار با اشاره به جابجایی ۳۳۰ درخت در پروژه بی آر تی در فلکه اول گوهردشت و بلوار موذن و با بیان اینکه در این دوره همواره تلاش کردیم که حفظ فضای سبز را در آرای صادره در اولویت قرار دهیم، اظهار کرد: در حوزه سگ های ولگرد و بلاصاحب ما در مدیریت شهری، شورای شهر، سازمان مدیریت پسماند و این کمیسیون تکالیفی را بر عهده داریم که باید به آنها عمل کنیم.

وی با تاکید بر اینکه نباید هیچ قصوری در این زمینه صورت گیرد، مطرح کرد: با توجه به بخشنامه وزارت کشور برای اقدامات اجرایی، ظرفیت شهرداری کرج در دو مرکز نگهداری سگ های بلاصاحب در کرج و یک مرکز در فردیس، امکان مدیریت سگ های بلاصاحب را فراهم نمی کند و با محدودیت های موجود نمی توانیم اتفاقی را رقم بزنیم. باید در این زمینه به لحاظ علمی و قانونی تغییراتی را ایجاد کنیم.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه تعداد سگ های بلاصاحب و مشکلاتی که ایجاد می کنند، با شرایط و اقدامات جاری قابل حل نیست، خاطرنشان کرد: موضوع سگ گردی در پارگ ها یا فرهنگ نگهداری از سگ در منزل، موضوعی یک بعدی نیست که بخواهیم فقط به یک بعد آن بپردازیم.

چپردار عنوان کرد: به نظر من که در حوزه درمان و سلامت انسان و دام و فرهنگ تلاش داشتیم، شاید برخورد با سگ گردانی در پارک ها و فضاهای عمومی و نگهداری سگ در منزل اقدام آخر باشد. اولین گام در این حوزه فرهنگ سازی است و باید تلاش کنیم که خانواده ها در این زمینه مطالعه و دقت بیشتری داشته باشند.

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: محدودیت های موجود و تغییرات زیست محیطی و ژنتیک سگ هایی که نگهداری می شوند، مخاطراتی را برای مردم ایجاد می کنند اما نگاه ما نباید نگاه محدودیتی باشد. باید همه ابعاد را در نظر بگیریم و با توجه به جنبه های علمی، زیست محیطی و فرهنگی موضوع، تصمیمی را اتخاذ کنیم که قابلیت اجرا داشته باشد.

کد خبر 6093554

دیگر خبرها

  • تغییر ۲۱ شهردار و شورای شهر نسیم‌شهر در ۴ سال
  • مجهز شدن ۳۰ درصد چاه‌های لرستان به دستگاه کنترل هوشمند
  • گفت‌وگوی صریح با رئیس شورای شهر کرج/ برای مردم چه کردید؟
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان پُر شد
  • افتتاح چند پروژه شهری در دهه کرامت امسال در قم
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی