Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه با دو فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳۸ آیین نامه داخلی مجلس موافقت کردند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، چهارشنبه ۲۸ آبان ماه در مجلس شورای اسلامی طرحی دوفوریتی به تصویب نمایندگان مجلس رسید که اجازه افزایش سقف عضویت در کمیسیون‌های تخصصی برای نمایندگان منتخب مرحله دوم را می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت این تصمیم مجلس بدین گونه بود که باتوجه به شیوع بیماری کرونا در کشور انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی چند ماهی به تاخیر افتاده بود از این رو نمایندگان مرحله دوم نتوانسته بودند در رقابت انتخاب کمیسیون‌های تخصصی مجلس شرکت کنند در همین جهت هیئت رئیسه مجلس تصمیم بر آن گرفت تا اجازه دهد نمایندگان مرحله دوم انتخابات هم حق تصمیم گیری و انتخاب کمیسیون مورد نظر با توجه به تخصص و تجربه خود انتخاب کنند.
در همین راستا این طرح با قید دوفوریتی به صحن علنی مجلس آمد که براساس ماده واحده طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳۸ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی هیات رئیسه، کمیسیون‌های تخصصی هر یک از نمایندگان مرحله دوم را بر اساس سوابق، با افزایش سقف حداکثر کمیسیون‌های تخصصی می‌تواند تعیین کند.
نمایندگان در رابطه با دوفوریت این طرح چه گفتند؟
نمایندگان موافق و مخالف با بررسی دو فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳۸ آئین نامه داخلی مجلس نظرات خود را در این باره اینگونه بیان کردند.
معصومه پاشائی بهرام در مخالفت با این طرح، گفت: یک اتفاقی در مجلس در حال رخ دادن است که بسیار عجیب بوده و نگاه بیرونی را به مجلس خراب می‌کند چرا یک مسئله قانونی که در آئین نامه آمده و تکلیف آن مشخص شده است باید به دو فوریت مطرح شود. در شرایطی که ذهنیت مردم منفی بوده و مشکلات اقتصادی دارند و نتوانسته ایم این مشکلات را به دو فوریت مطرح کنیم.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی افزود: چرا باید این مسئله دوفوریت شود، کسانی بودند که در بدو شروع مجلس یازدهم حقشان ضایع شده و نتوانسته اند وارد کمیسیون‌هایی شوند که حقشان بوده است. چرا باید افرادی که جدید آمده قانونی بیاورند که با دو فوریت مطرح شود لذا بنده با این قضیه مخالف بوده و خواهشمندم اجازه ندهید که این قضیه مهندسی شده و حق دیگر نمایندگان ضایع شود.
همچنین حسن لطفی نیز در مخالفت با این طرح، گفت: آقای قاضی زاده به عنوان موافق این طرح گفتند که کمیسیون‌ها تکمیل شده در حالی که در خصوص کمیسیون قضایی این چنین نیست چرا سخن از تکمیل شدن کمیسیون‌ها به زبان می‌آورید در حالی که برخی کمیسیون‌ها بلاتکلیف بوده و به حدنصاب نرسیده اند.
نماینده مردم رزن و درگزین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر به تعداد کل نمایندگان نماینده‌ای اضافه شده بود این مورد می‌توانست مورد قبول واقع شود در حالی که به تعداد کل اضافه نشده بود بلکه برحسب شرایط نمایندگان جدید الورود دیر وارد مجلس شدند در حالی که برخی از افراد وجود دارند که شرایط لازم را داشته و نتوانسته اند وارد کمیسیون‌هایی شوند که شرایط لازم را داشتند بنابراین بسیاری از کمیسیون‌ها با کمبود نماینده مواجه شده و نباید برخلاف آئین نامه عمل کنند.
وی افزود: باید براساس آئین نامه داخلی مجلس عمل کرده و افرادی که استحقاق حضور در کمیسیون‌های تخصصی را داشته و حق جابه جایی دارند تکلیف آن‌ها مشخص شود پس به دوفوریت این طرح رأی داده نشود.

براساس این گزارش سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی در موافقت با دوفوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳۸ قانون آئین نامه داخلی، گفت: براساس آئین نامه داخلی مجلس در ابتدای مجلس وضعیت کمیسیون‌ها مشخص شده و در حال حاضر ظرفیت کمیسیون‌ها تکمیل شده است.  
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: در دوره‌های قبل پیش از شروع به کار مجلس انتخابات دوره دوم برگزار می‌شد، اما در این دوره به دلیل کرونا نمایندگان پس از شروع به کار مجلس یازدهم وارد خانه ملت شدند بنابراین از فرآیند امتیازدهی برای حضور در کمیسیون‌های تخصصی جا ماندند.
وی با بیان اینکه اگر نمایندگان دوره دوم نتوانند براساس سوابق و مدارک خود وارد کمیسیون‌ها شوند حق آن‌ها تضییع می‌شود، اضافه کرد: باید ظرفیت کمیسیون‌ها را افزایش دهیم تا این افراد بتوانند براساس جایگاه خود در کمیسیون‌های تخصصی متناسب با سابقه و تجربه خود حاضر شوند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح دلیل ضرورت تصویب دو فوریت طرح مذکور، ادامه داد: بلاتکلیف ماندن این افراد بیش از این درست نیست و با تصویب دو فوریت می‌توان زمینه ورود هرچه سریع‌تر آن‌ها به کمیسیون‌های تخصصی مرتبط را فراهم کرد.
همچنین روح الله عباس پور نیز در موافقت با دو فوریت طرح مذکور، گفت: از آنجائیکه کرونا موجب شد انتخابات دوره دوم به تعویق بیفتد ۱۰ نفر از همکاران نتوانستند پیش از آغاز فعالیت مجلس یازدهم وارد خانه ملت شوند.
نماینده مردم بوئین زهرا و اوج در مجلس شورای اسلامی افزود: براساس ماده ۳۸ آئین نامه داخلی مجلس افراد باید براساس تحصیلات، تجربه و ظرفیت‌های خود وارد کمیسیون‌های تخصصی شوند بنابراین با تصویب دو فوریت این طرح زمینه تعیین تکلیف این افراد برای حضور در کمیسیون‌ها فراهم می‌شود.

در نهایت نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی دوفوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده ۳۸ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، با ۱۵۲ رأی موافق، ۵۷ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۲ نماینده حاضر در صحن با دوفوریت این طرح موافقت کردند. این درحالی است که کمیسیون قضایی مجلس یازدهم هنوز نتوانسته است به حد نصاب لازم طبق آئین نامه مجلس شورای اسلامی برسد.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجلس مجلس شورای اسلامی کمیسیون هیئت رئیسه مجلس مجلس شورای اسلامی کمیسیون های تخصصی وارد کمیسیون ها کمیسیون ها فوریت این طرح نماینده مردم دو فوریت طرح مجلس یازدهم مرحله دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۴۸۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ 8 اسفند 1402 شورای عالی انقلاب فرهنگی و براساس مصوبه جلسه ۴۶۵ مورخ اول اسفند 1402 شورای معین، به‌تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود:

شورای عالی حوزه‌­های علمیه
شورای تخصصی حوزوی
دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ 8 اسفند 1402 شورای عالی انقلاب فرهنگی و براساس مصوبه جلسه ۴۶۵ مورخ اول اسفند 1402 شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی (به پیشنهاد شورای عالی حوزه­های علمیه) به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود:

«ماده واحده- ماده ۴ اصلاحی آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی (مصوب جلسه ۸۸۴ مورخ 13 تیر 1402 شورای عالی انقلاب فرهنگی) به شرح ذیل اصلاح می‌شود:

ماده ۴- اعضای شورا:

 سه نماینده از شورای‌عالی حوزه‌­های علمیه
 سه نماینده از شورای‌عالی انقلاب فرهنگی
 مدیر حوزه‌های علمیه یا نماینده وی
 رئیس جامعة المصطفی العالمیه یا نماینده وی
 مدیر حوزه علمیه خراسان
 مدیر حوزه علمیه اصفهان
 مدیر حوزه‌های علمیه خواهران
 مدیر جامعة الزهرا (س)
 رئیس دفتر تبلیغات اسلامی
 هفت نفر از فضلای صاحب‌نظر حوزوی

تبصره - اعضای حقیقی موضوع بند ۱۰ بنا به پیشنهاد شورای عالی حوزه­‌های علمیه و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حکم رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای یک دوره ۳ ساله منصوب می‌شوند».

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • ماده واحده «اصلاح ماده 4 آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی»
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • لزوم توجه نمایندگان مجلس به نقش دانشگاه در توسعه مازندران
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش