Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، بازار ارز در آبان‌ماه روند کلی کاهشی را از خود نشان داد، روندی که طی آن قیمت دلار در بازار آزاد،  از بالای مرز ۳۰ هزار تومان به کانال ۲۵ هزار تومان رسید. بر همین اساس در ده روز اخیر و پس از فروکش کردن هیجان روانی اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در میانه این ماه، این روند کاهشی به صورت پیوسته و با شیبی بسیار ملایم حرکت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مهدی نصرتی» اقتصاددان و مدرس دانشگاه شیب ملایم کاهش قیمت‌ها را به روندهای کلی حاکم بر اقتصاد ایران مرتبط دانست و تاکید کرد: بازار ارز هم مانند هر کالای دیگری وابسته به عرضه و تقاضا است و در چارچوب روندهای کلی اقتصاد کشور تحت تاثیر عواملی قرار دارد.

تغییر در انتظارات تورمی عامل اصلی نزولی شدن روند بازارمهدی نصرتی

این دکترای رشته اقتصاد درباره عوامل موثر بر بازار ارز خاطرنشان کرد: می‌توان پنج عامل را بر تحولات این بازار موثر دانست، که شامل انتظارات تورمی موجود در جامعه، اثرات واقعی تحریم‌ها، ویروس کرونا، تدابیر سیاستگذاران اقتصادی و رقابت‌های سیاسی درون ساختار حاکمیتی کشور است.

وی با اشاره به کاهش قیمت ارز تحت تاثیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، ادامه داد: عامل انتظارات تورمی خود جنبه‌های مختلفی دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها بحث اتفاقات بین‌المللی و تحریم‌های اعمال شده علیه کشورمان و همچنین مهار نشدن تورم داخلی کشور است. از میان این دو جنبه، پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا باعث شده است که حداقل از دید عموم جامعه انتظار بدتر شدن شرایط خارجی ایران وجود نداشته باشد که این امر تاثیر مثبتی بر کاهش انتظارات تورمی گذاشت. اما عامل دوم که معطوف به افزایش نقدینگی در کشور است، همچنان به قوت خود وجود دارد. مردم مشاهده می‌کنند که درآمدهای دولت کم شده و هزینه‌هایش زیادتر شده است، بنابراین همچنان عامل انتظار تورمی هرچند ضعیف‌تر از گذشته، اما وجود دارد.

نصرتی افزود: در حقیقت از پنج عامل موثر بر بازار ارز، تنها عامل انتظارات تورمی بوده که در دو هفته اخیر تغییر محسوس داشته است. همانطور که می‌دانیم اثرات واقعی تحریم‌ها که منجر به کاهش شدید درآمدهای کشور شده است، همچنان وجود دارد. ویروس کرونا موجب تشدید رکود اقتصادی شده و سیاستگذاری‌های اقتصادی هم تغییر نکرده است، مخصوصا برخی سوء‌تدبیرها مانند جلوگیری از ورود کالا که برای مهار تقاضای ارز انجام شد. این اقدام یک تدبیر ناموفق بود که به عنوان راهکاری موقتی،  سعی در پاک کردن صورت مسئله داشت. درحالی که مشکلات زیادی برای صادرکنندگان و واردکنندگان ایجاد کرد و روند تجارت در کشور را مختل کرد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره عامل دیگر موثر بر ارز توضیح داد: در این شرایط متاسفانه رقابت‌های سیاسی داخلی هم باعث شده است که فعلا اتفاقاتی که می‌شد انتظارش را داشت، در بازار ارز رخ ندهد. از یک سو با وجود این که تکلیف انتخابات امریکا تقریبا نهایی شده است، اما هنوز در میان مردم ایران قدری شک و بلاتکلیفی وجود دارد که این مساله را در طنزهای میان مردم و شبکه‌های اجتماعی هم می‌توان مشاهده کرد. از سوی دیگر درباره برنامه مشخص جو بایدن پس از قرار گرفتن در مصدر امور هم ابهامات فراوانی وجود دارد. حال در این شرایط برخی جریان‌های سیاسی کشور، برای تضعیف جریان مقابل و عدم کامیابی دولت در مدیریت بازار ارز، سیگنال‌های منفی به جامعه می‌دهند و اعلام می‌کنند در هر صورت قرار نیست اتفاق مثبتی برای اقتصاد کشور رخ دهد.

وی افزود: در این شرایط، ترامپ هم همچنان مشغول تشدید شیطنت‌های خود است و با اعلام خبر تحریم‌های جدید و شایعات اقدامات نظامی، سعی در ایجاد ناپایداری دارد. البته امیدوارم با رفتن ترامپ، اوضاع از این جهت پایدارتر شود.

معاملات فردایی بر روند کلی بازار تاثیرگذار نیستند

نصرتی در خصوص برخی دیدگاه‌ها درباره تاثیرات منفی فعالیت برخی دلالان در قالب معاملات فردایی بر بازار ارز نیز خاطرنشان کرد: معاملات فردایی که نوعی معاملات آتی یک روزه است، هرچند بر نوسانی شدن بازار موثر هستند، اما امکان تاثیر بر صعودی یا نزولی شدن روند کلی بازار را ندارند. این معاملات در حقیقت شرط بستن بر روی قیمت فردای ارز است و طبیعتا افرادی که شرط‌بندی می‌کنند، اگر روند را نزولی ببینند، بر قیمت پایین‌تر شرط می‌بندند و اگر صعودی ببینند بر قیمت بالاتر. بنابراین بعید می‌دانم برخورد با این گروه از فعالان بازار، تاثیر پایداری بر بازار داشته باشد.

در دو طرف عرضه و تقاضا تغییر واقعی ایجاد نشده است

وی در ادامه به تحلیل نیروهای عرضه و تقاضا در بازار ارز پرداخت و گفت: در سمت نیروهای عرضه، یکی از عرضه‌کنندگان عمده، دولت است که به دلیل کاهش شدید فروش نفت و همینطور ارزهای بلوکه شده، برای عرضه ارز در بازار در تنگنا قرار دارد. منبع دوم؛  ارزهای خانگی در اختیار عموم مردم است که با توجه به انتظارات تورمی، فعلا تمایل چندانی برای عرضه آن‌ها وجود ندارد. منبع سوم هم ارزهای در اختیار صادرکنندگان است که به علت مختل شدن جریان تجارت، خصوصا به دلیل شیوع بیماری کرونا، آن‌ها هم در مضیقه فراوانی به سر می‌برند و عملا عرضه ارز از سوی آن‌ها هم با اختلالات جدی مواجه است.

نصرتی در تحلیل سمت تقاضا نیز توضیح داد: یکی از انواع تقاضا در بازار، تقاضای معاملاتی است که به خاطر تدابیری مانند جلوگیری از واردات کالاها کاهش داشته است که البته تدبیر صحیحی نیست. تقاضای‌های مسافرتی هم به دلیل شرایط کرونا، به شدت کاهش داشته است. نوع دیگر تقاضا، تقاضای سرمایه‌گذاری است، به این عنوان که به دلیل وجود تورم در بازار، مردم به ارز به عنوان یک کالای سرمایه‌ای نگاه کنند که این عامل در دو هفته اخیر با کاهش جدی مواجه شده است. تقاضای سفته‌بازی مانند معاملات فردایی و روزانه در بازار هم بخشی از تقاضا را تشکیل می‌دهد که مشابه گذشته همچنان در بازار وجود دارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی جمع‌بندی کرد: در نتیجه دیده می‌شود در دو طرف عرضه و تقاضا، تغییر پایدار و واقعی ایجاد نشده است و تاثیر انتخابات آمریکا هم به صورت موقت اثر خود را بر بازار گذاشت و فعلا تمام شد.  بنابراین روند آرام و کند کاهش قیمت‌ها در این شرایط عرضه و تقاضا را می‌توان روندی طبیعی برای شرایط این روزهای بازار توصیف کرد.

پربیننده ترین قیمت دلار ۱ آذر ماه ۱۳۹۹ کاهش قیمت‌ها در بازار سکه و طلا/ حباب سکه به ۹۰۰هزار تومان رسید افت هفتگی سکه و دلار ادامه یافت طلا و سکه باز هم ارزان شد/ افت شدید تقاضای خرید و افزایش فروشنده‌ها سکه و دلار نزولی شدند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ارز دلار قیمت دلار بازار ارز عرضه و تقاضا سهام عدالت انتظارات تورمی معاملات فردایی عرضه و تقاضا بازار ارز کاهش قیمت تحریم ها بر بازار قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۰۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک

گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳ نشان از آن دارد که در این ماه تعداد معاملات کاهش و میانگین قیمت خرید هر متر مربع واحد مسکونی هم افزایش داشته است.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ جدیدترین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ نشان از آن دارد که قیمت خرید هر متر مربع واحد مسکونی، با رشد ۲۲.۹ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه با خود در سال قبل و همچنین با افزایش ۰.۲ درصدی نسبت به ماه گذشته خود یعنی اسفند ۱۴۰۲، به عدد ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار رسیده است.


بر خلاف قیمت، تعداد معاملات مسکن در فروردین ماه کاهش قابل توجهی داشته است. بر اساس گزارش مذکور، در این ماه ۱ هزار و ۵۰۸ معامله در پایتخت صورت گرفته که در مقایسه با فروردین سال ۱۴۰۲، کاهش ۱۴.۲ درصدی داشته است.


علاوه بر آن، تعداد معاملات مسکن در فروردین ماه ۱۴۰۳ هم نسبت ماه قبل خود کاهش ۷۵.۶ درصدی داشته است، بنابر اعلام بانک مرکزی در اسفند ماه سال گذشته ۶ هزار ۱۷۹ معامله در تهران انجام شده است.


تداوم رکود بازار مسکن در سال ۱۴۰۳


«کیانوش گودرزی» رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش معاملات مسکن در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: بازار مسکن در سال گذشته شرایط کاملا رکودی را تجریه کرد و به نظر می‌رسد که این وضعیت در سال جدید هم ادامه پیدا کرده باشد.


رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین درباره کاهش تعداد معاملات مسکن تهران در فروردین هم گفت: ما در این ماه با تعطیلات نوروزی و همچنین ایام ماه مبارک رمضان مواجه بودیم؛ لذا، این دو اتفاق مهم در بازار مسکن فروردین ماه به ویژه در بخش معاملات این ماه اثرگذاری قابل توجه‌ای داشته‌اند.


وی تصریح کرد: میانگین قیمت خرید هر متر مربع در فروردین ماه نسبت به ماه قبل خود افزایش بسیار اندکی داشته است، اما تعداد معاملات در این ماه نسبت به اسفند سال ۱۴۰۲ کاهش چشمگیری داشته است که بیشتر متاثر از رکودی است که از سال قبل بر بازار مسکن حکمفرما شده است.


گودرزی همچنین درباره معاملات صورت گرفته در فروردین ماه سال جاری هم گفت: بازار مسکن همچنان در رکود به سر می‌برد؛ لذا به واسطه این موضوع، معامله جدی در آن صورت نمی‌گیرد. اکثر معاملات انجام عمدتاً از سوی افرادی صورت گرفته که یا خانه اولی بودند و یا اینکه خانه‌ای داشتند، اما در سال جدید تصمیم گرفتند که آن را به تبدیل به احسن کنند.



پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار مسکن ، قیمت مسکن ، معاملات مسکن ، بازار مسکن تهران ، بانک مرکزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAM

دیگر خبرها

  • معامله گران محتاط شدند / بازار طلا به کف حمایت برگشت
  • قیمت فیدلیتی در بازار امروز ۱۹ اردیبشهت ۱۴۰۳
  • کاهش قیمت ها در بازار طلا و سکه؛ نیم و ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • افت ۵۰۰ هزار تومانی نرخ سکه در بازار
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • سکه و طلا در بازار تهران ارزان تر شد
  • نزول قیمت سکه و طلا در بازار تهران