Web Analytics Made Easy - Statcounter

جاناتان پولارد، شهروند آمریکایی یهودی که به جرم جاسوسی نظامی و اطلاعاتی برای رژیم صهیونیستی در آمریکا به حبس ابد محکوم شده بود، در پی رفع آخرین محدودیت‌ها، از روز جمعه،یک «شهروند آزاد» محسوب می‌شود و می‌تواند برای زندگی به سرزمین‌های اشغالی برود.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، "جاناتان پولارد" به خاطر افشای اسناد طبقه‌بندی شده آمریکا ۳۰ سال را در زندان گذرانده و از زمان آزادی در سال ۲۰۱۵ با وجود فشار تل آویو مبنی بر اجازه به وی برای خروج از ایالات متحده، تحت محدودیت عفو مشروط در آمریکا به سر می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر اعلام وزارت دادگستری آمریکا، کمیسیون عفو مشروط آمریکا پس از مرور پرونده پولارد به این نتیجه رسید که شاهدی مبنی بر احتمال نقض قانون توسط او، وجود ندارد.

او کارمند بخش اطلاعات نیروی دریایی آمریکا بود و اسرار نظامی شوروی، پاکستان، سوریه، و لیبی که سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا گردآوری کرده بود را توسط یک نظامی اسرائیلی به دولت اسرائیل در ازای دریافت پول و هدایای گرانبها فاش نمود. دولت اسرائیل ماهی دو هزار و پانصد دلار پول نقد، چند حلقه الماس و هزینه هتل و رستوران پولارد را در ازای دریافت این اطلاعات پرداخت کرد. پولارد هر جمعه اطلاعات را به صورت چاپ شده در کیف به سفارت اسرائیل می‌برد و در یکی از موارد در ۲۳ ژانویه ۱۹۸۵، پنج کیف حامل اطلاعات سری را به سفارت اسرائیل تحویل داد.

جاناتان پولارد در سال ۱۹۸۵ زمانی که متوجه شد که نیروهای اطلاعاتی آمریکا برای دستگیری او و همسرش آمده‌اند، با خودرو به سمت سفارت اسرائیل در آمریکا رفت اما به دستور دولت وقت اسرائیل، درهای سفارت به روی او باز نشد.

او گفته بود که به دلیل یهودی بودن و وفاداری به اسرائیل برای جاسوسی داوطلب شده و پول و هدایای کوچکی که از اسرائیل دریافت ‌کرد، کاملا برایش بی‌ارزش بود. با این حال مقامات آمریکایی گفته بودند که انگیزه پولارد کسب پول بود، زیرا برخی شواهد موجود نشان می‌داد که او سعی کرده اطلاعات محرمانه را به آفریقای جنوبی و پاکستان نیز بفروشد. دو سال بعد  با وجود پذیرش جرم در تفاهمی که وکلای او انتظار داشتند منجر به مجازات ملایم‌تری شود، به حبس ابد محکوم شد.

پولارد در سال ۱۹۸۷ در ذیل ردیف «جاسوسی خطرناک» به حبس ابد محکوم شد. همسر او نیز حکم پنج‌سال زندان دریافت کرد.

طبق اسناد سیا که در سال ۲۰۱۲ از طبقه‌بندی خارج شد، حمله اکتبر ۱۹۸۵ رژیم صهیونیستی به مقرهای تونس سازمان آزادی‌بخش فلسطین که حدود ۶۰ کشته بر جای گذاشت، به کمک اطلاعاتی که پولارد به این رژیم ارائه کرده بود انجام شد.

جاناتان پولارد که ۶۵ سال دارد، در هفته‌های آینده، پس از پایان دوره جدید درمان سرطان همسرش که در بیمارستانی در نیویورک بستری است، به سرزمین‌های اشغالی بازخواهد گشت. پولارد پس از گذراندن ۳۰ سال از مجازات حبس ابد، ماه نوامبر سال ۲۰۱۵ به صورت مشروط و با محدودیت‌هایی، از جمله در زمینه عدم سفر خارجی، در نیویورک زندگی می‌کرد. محدودیت‌های پنج سال گذشته شامل لزوم استفاده دایمی از دستبند الکترونیک، ماندن در خانه‌اش در نیویورک و عدم گفت‌وگو با رسانه‌ها بود. علاوه بر این تمامی فعالیت‌های روزانه و اینترنیت او از سوی نهادهای اطلاعاتی آمریکا به طور دائم رصد می‌شد.

وزارت دادگستری آمریکا نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده است که این جاسوس پیشین در صورت تمایل می‌تواند آمریکا را ترک کرده و به اسرائیل برود.

تیم وکلای جاناتان پولارد به رسانه‌های اسرائیل گفتند تمدید نشدن محدودیت‌ها برای موکل‌شان از سوی وزارت دادگستری آمریکا به این مفهوم است که او یک شهروند عادی و آزاد است و از جمله از حق سفر خارجی برخوردار خواهد بود.

الیوث لاور، یکی از وکلای جاناتان پولارد از پاسخ به پرسش‌هایی در این زمینه که آیا دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در عدم تمدید محدودیت‌ها برای جاناتان پولارد نقش داشته است یا نه، خودداری کرد.

رژیم صهیونیستی بارها واشنگتن را به منظور آزادی پولارد تحت فشار گذاشته و این موضوع را به یکی از مسائل مهم روابط دوجانبه خود با آمریکا بدل کرده است.

وکلای پولارد در بیانیه‌ای اظهار کردند: ما قدردان و خوشحال هستیم که موکلمان سرانجام از قید هرگونه محدودیتی آزاد شده است و از همه‌نظر مرد آزادی است. مشتاق دیدار موکلمان در اسرائیل هستیم.

اسرائیل پس از گذشت سال‌ها و زیر فشار شدید حامیان جاناتان پولارد، تایید کرد که جاسوسی او «ماموریت» از سوی دولت اسرائیل بوده و بعد از مدتی، به او نیز تابعیت اسرائیلی داد.

سران دولت‌های اسرائیل در سال‌های گذشته بارها از بیل کلینتون، جورج بوش و باراک اوباما خواستند جاناتان پولارد را عفو کند، اما این درخواست‌ها رد شد.

نهادهای اطلاعاتی آمریکا به سه رییس جمهوری آمریکا گفته بودند که پولارد پس از آزادی هنوز یک فرد خطرناک برای امنیت آمریکا خواهد بود.

مقامات اسرائیل گفته‌اند از تنشی که در مناسبات این کشور با آمریکا پس از سال‌های اولیه دستگیری و محکومیت جاناتان پولارد بروز کرد، «درس عبرت آموخته» و دیگر در آمریکا جاسوسی نکرده‌اند.

پولارد تنها آمریکایی است که در طول تاریخ این کشور به خاطر جاسوسی علیه کشور خود به حبس ابد محکوم شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا رژيم صهيونيستي اطلاعاتی آمریکا حبس ابد محکوم شد رژیم صهیونیستی جاناتان پولارد محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۱۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر

 عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها تلاش کرده بودند که مسئله فلسطین بازتاب جهانی نداشته باشد، گفت: با عملیات طوفان الاقصی نه تنها مسئله فلسطین بازتاب جهانی پیدا نکرد بلکه مقاومت مردم غزه به یک الگوی جهانی تبدیل شد و از همه مهمتر اینکه ماهیت اصلی و شعاری حقوق بشر غربی نمایان شد و افکار عمومی دنیا با جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌های غربی از آن مطلع شدند.

وی افزود: خیزش دانشگاهیان آمریکا نشان داد دوران موضوعی به نام جهانی شدن از دریچه نگاه مقامات آمریکایی گذشته و امروز تمدن غرب به یک چالش بزرگ برخورده و لذا باید سیاستمداران غربی در نگاه و رفتار خود به جهان اسلام، مسئله فلسطین و ادامه حمایت‌هایشان از صهیونیست‌های کودک‌کش تجدیدنظر کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه عملاً دموکراسی و حقوق بشر غربی را زیر سؤال بردند، گفت: در این هفت ماه غرب به جای اینکه موضع عملی و محکمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند مدام از طریق قدرت رسانه‌ای خود، واقعیت‌های موجود را کتمان و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و از سوی دیگر انواع و اقسام حمایت‌های مادی و نظامی را از رژیم اشغالگر قدس به عمل آورده است.

مقتدایی ادامه داد: اما امروز ملت‌های جهان آگاه و هوشیار هستند و با چشمان خود می‌بینند و با عقلشان درک می‌کنند که چه اتفاقات دردناکی در اراضی اشغالی در جریان است که نمونه آن در خیزش اساتید و دانشجویان آمریکا ظهور و بروز پیدا کرده و از این خیزش می‌توان صدای تنفر از جنایات رژیم صهیونیستی را شنید. 

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی اعم از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را نقض کرده و قوانین مرتبط با حقوق بشر دوستانه را زیر پا گذاشته و از سوی دیگر از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم مظلوم غزه بهره برده است. در چنین شرایطی هیچ انسان آگاه و صلح‌طلب و آزاده‌ای نمی‌تواند سکوت کند و معلوم است افرادی همانند دانشگاهیان آمریکا دست به خیزش علیه سیاست‌های حمایت‌گونه ایالات متحده آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی می‌زنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند جای جلاد و شهید را در تحولات غزه تغییر دهند، گفت: ولی غرب در این پروژه موفق نخواهد شد و با خیزش‌هایی که در اروپا و آمریکا آغاز شده این هدف به شکست کشانده خواهد شد. مردم دنیا آگاه شده‌اند و در عصری که ابزارهای ارتباطاتی روز به روز گسترش و توسعه پیدا می‌کنند کتمان حقیقت و تحریف واقعیت‌های ناشدنی است.

مقتدایی با اشاره به اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم اشغالگر قدس گفت: رژیم صهیونیستی باید تنبیه می‌شد و حساب کار دستش می‌آمد که نباید پایش را از گلیمش درازتر کند. جمهوری اسلامی ایران تنها حکومتی در جهان است که استوار و قاطع از آرمان‌های مردم فلسطین دفاع می‌کند و درصدد تنویر افکار عمومی جهان نسبت به اتفاقاتی که در غزه در جریان است برآمده و به همین دلیل اقدامات روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آشنایی افکار عمومی نخبگان علمی و دانشگاهی دنیا در این رابطه داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعتراف جاسوس ها درباره اطلاعاتی که به «گروه ۴۰۰» داده‌اند | افشای جزئیات شکست جاسوسی آمریکا و انگلیس
  • افشای جزئیات کشف شبکه جاسوسی مزدور آمریکا و اسرائیل در یمن
  • بازداشت جاسوس‌های وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی در یمن
  • افشای جزئیات کشف شبکه جاسوسی مزدور آمریکا و رژیم صهیونیستی
  • بیداری دانشگاهیان آمریکا حاصل رسوایی رژیم صهیونیستی است
  • رویترز: ارتش اسرائیل تخلیه ساکنان رفح را به عنوان مقدمه حمله زمینی آغاز کرد
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد
  • حمایت مجلس یمن از تشدید مبارزات علیه رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس
  • دانشجویان آمریکایی، خواستار انتفاضه جهانی