Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیدکنندگان بزرگ عرب حاشیه خلیج فارس بدهی خود را از طریق وام های حکومتی و شرکتی افزایش داده اند. انتشار اوراق بهادار در این منطقه تا حالا به ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده و رکورد سال ۲۰۱۹ را شکسته است.

 

به گزارش پول نیوز به نقل از اویل پرایس، تولیدکنندگان نفت حاشیه خلیج فارس میلیاردها دلار از درآمد نفتی خود را در سال جاری میلادی به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا و سقوط تقاضای نفت و قیمت آن از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به خاطر وابستگی دولت‌های این منطقه به درآمدهای نفتی، کسری بودجه در سراسر منطقه رو به افزایش است.


صادرکنندگان نفت خاورمیانه مالیات‌های خود را افزایش داده و هزینه‌های خود را پایین آورده‌اند ولی این اقدامات برای جبران آسیب وارد شده کافی نیست.

تولیدکنندگان بزرگ عرب حاشیه خلیج فارس بدهی خود را از طریق وام های حکومتی و شرکتی افزایش داده اند. انتشار اوراق بهادار در این منطقه تا حالا به 100 میلیارد دلار رسیده و رکورد سال 2019 را شکسته است.

نرخ پایین بهره و تمایل بالای سرمایه‌گذاران باعث شده این دولت‌های نفتی برای پر کردن کسری تراز نامه های خود در شرایط قیمت پایین نفت، به افزایش بدهی روی آورند.

شرکت آرامکوی عربستان ترجیح می‌دهد برای مقابله با سقوط قیمت نفت بدهی خود را افزایش دهد و به 75 میلیارد دلار سود سالانه سهام خود دست نزند. بخش بیشتری از این سود متعلق به دولت عربستان است که 98 درصد سهام آرامکو را در اختیار دارد.

تحلیلگران هشدار داده‌اند اگر قیمت نفت طی چند سال آینده کمتر از 40 دلار در هر بشکه باشد، سودسهام آرامکو برای جبران کسری بودجه عربستان کافی نخواهد بود.

ابوظبی که تقریباً تمام ذخایر نفتی امارات را در اختیار دارد، 5 میلیارد دلار اوراق قرضه در سپتامبر منتشر کرد. این سومین انتشار اوراق قرضه توسط ابوظبی در سال جاری میلادی بود. دبی هم در ماه سپتامبر برای اولین بار از 2014، دو میلیارد دلار اوراق قرضه منتشر کرد.

عمان و بحرین هم که شرایط بی ثبات‌تری نسبت به تولید کنندگان بزرگ منطقه دارند، بازارهای اوراق قرضه خود را در سال جاری میلادی باز کرده‌اند.


به نظر می‌رسد افزایش بدهی راه خوبی برای بیرون آمدن از بحران کرونا برای تولیدکنندگان نفت خاورمیانه باشد ولی این دوره هم دیر یا زود پایان می‌یابد و این اقتصادهای نفتی دوباره باید منتظر افزایش قیمت نفت باشند تا بتوانند منابع مالی خود را تقویت کنند.

افزایش بدهی طرح های اصلاحی این کشورها برای کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی را به تعویق می‌اندازد. تولیدکنندگان نفت خاورمیانه علیرغم تمام طرح ها و قول هایشان برای تقویت اقتصاد غیر نفتی و کاهش وابستگی به این کالای بی ثبات، همچنان به درآمدهای نفتی وابسته خواهند بود.

تولیدکنندگان نفت حاشیه خلیج فارس در حال حاضر تولید خود را به خاطر سقوط قیمت نفت در نتیجه همه‌گیری ویروس کرونا پایین آورده‌اند ولی در آینده نزدیک، افزایش قیمت نفت به بهبود تقاضای آن بستگی خواهد داشت. هرچه زودتر بازار به ثبات برسد، این دولت‌های نفتی می‌توانند نفس راحتی بکشند و از قیمت بالای نفت لذت ببرند. این کشورها به خاطر وجود نفت ثروتمند شده اند و هرگز آن را کنار نمی‌گذارند.

 

منبع: تسنیم

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ذخایر نفتی قیمت نفت پول نیوز کرونا درآمدنفتی تولیدکنندگان نفت حاشیه خلیج فارس میلیارد دلار بدهی خود اوراق قرضه قیمت نفت داده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۱۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۲۴ درصد افزایش به ۲۳۳۷ دلار و ۹۶ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت طلا برای سومین روز پیاپی افزایش یافته و تا حدود 2340 دلار بالا رفته است. بالا رفتن ارزش دلار آمریکا مانع افزایش بیش از حد قیمت طلا می‌شود، چون خرید آن را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر می‌کند. اما هنوز هم عامل تاثیرگذار بر قیمت فلزات گرانبها سیاست‌های سختگیرانه پولی فدرال رزرو آمریکاست.

قیمت هر اونس طلا امروز با 0.24 درصد افزایش به 2337 دلار و 96 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک افزایش 0.20 درصدی به 2347 دلار و 20 سنت رسیده است.

وزارت بازرگانی آمریکا در روز پنجشنبه اعلام کرد تورم در این کشور بیش از حد انتظار در سه ماهه اول سال جاری میلادی افزایش یافته است. این به معنای بالا رفتن احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره فدرال رزرو است.

قیمت جهانی طلا امروز 1403/02/07

نرخ بالای بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

طبق گزارش وزارت بازرگانی آمریکا، بزرگترین اقتصاد دنیا 1.6 درصد در سه ماهه اول نسبت به سال گذشته رشد داشته که ضعیف‌ترین رشد اقتصاد از اواسط 2022 است. نرخ تورم هم در سه ماهه اول 3.7 درصد بوده که بالاتر از هدف 2 درصد بانک مرکزی است و باعث می‌شود فدرال رزرو نرخ بهره را برای مدت طولانی‌تری بالا نگه دارد.

سود اوراق قرضه 10 ساله خزانه‌داری آمریکا هم به بالاترین رقم طی 5 ماه گذشته رسیده است که می‌تواند مانع بالا رفتن قیمت طلا شود.

این عوامل به همراه تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، تمایل برای خرید طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن را پایین آورده و مانع افزایش بیش از حد قیمت آن می‌شود.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 0.35 کاهش به 27 دلار و 54 سنت رسید و پلاتین با یک کاهش 0.20 درصدی 917 دلار و 4 سنت معامله می‌شود.

انتهای پیام/52

دیگر خبرها

  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ / طلای ۱۸ عیار روی مدار سقوط
  • قیمت دلار چقدر شد؟ / نرخ روز ارزهای مبادله‌ای
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • سقوط سودآوری بیت‌کوین