Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، محمدرضا ظفرقندی روز شنبه در نامه‌ای به محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو از وی خواست مستندات علمی داروهای منصوب به حوزه طب سنتی در خصوص درمان کرونا به این سازمان ارائه شود.

در این نامه آمده است: با توجه به طرح پرونده‌هایی در حوزه انتظامی سازمان نظام‌پزشکی در مقوله بیماری کرونا و داروهای استفاده شده در این بیماری خواهشمند است مستندات علمی منجر به ارائه مجوز به داروهای شربت موکوزیفت، شربت استاپ سیویر، شربت آنوال اس، اسپری دهانی PHR ۱۶۰ را برای استفاده کارشناسان و اساتید کمیسیون انتظامی سازمان نظام‌پزشکی ارائه فرمایید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو هفته گذشته در گفت وگو با ایرنا از تولید چهار داروی گیاهی موثر بر علایم کرونا و تایید دو قلم از این داروها در سازمان غذا و دارو خبر داد.

وی افزود: چهار فرآورده طبیعی با اجزای گیاهی برای بهبود علایم کووید۱۹ از کمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو مصوبه گرفتند. دو مورد آنها توانستند مجوز تولید موقت ۶ ماهه را اخذ کنند و دو داروی دیگر هنوز مجوز تولید نگرفته اند. البته هیچکدام از این داروها داروی درمان کووید۱۹ نیستند اما اثراتی برای بهبود علایم این بیماری داشته اند که باید مراحل بررسی بیشتر را طی کنند.

جهانپور گفت: اولین داروی گیاهی از این مجموعه یک اسپری دهانی با نام PHR ۱۶۰ است که حاوی ۶ اسانس گیاهی است و با توجه به نتایج کارآزمایی بالینی ارائه شده در صورت مصرف به بهبود عوارض ریوی کووید۱۹ شامل تنگی نفس، سرفه و اکسیژن رسانی شریانی کمک می کند.ماده موثره این دارو شامل گیاهان دارویی، درمنه، اکالیپتوس، نعناع، مورد، آویشن و زعفران است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: داروی دوم شربت موکوزیفت حاوی عصاره آبی میوه دو گیاه است که با توجه به مدارک کارآزمایی بالینی ارائه شده، در صورت مصرف به بهبود علایم خستگی و بی اشتهایی در بیماران مبتلا به کووید ١٩ کمک می کند، این دو دارو مجوز تولید موقت ۶ ماهه را دریافت کرده اند و وارد بازار شده اند.

جهانپور ادامه داد: فرآورده طبیعی دیگر یک شربت حاوی هفت جزء گیاهی با نام شربت استاپ سیویر است که البته هنوز نام آن تایید نشده اما بر اساس نتایج کارآزمایی بالینی ارائه شده، اعلام شده که در کاهش دوران بستری و بهبود هایپوکسی (کاهش اکسیژن رسانی به بدن) موثر است که مراحل بررسی آن در سازمان غذا و دارو ادامه دارد و هنوز مجوز تولید و ورود به بازار نگرفته است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: چهارمین فرآورده طبیعی در این مجموعه یک شربت حاوی یک گیاه دارویی است که اسناد آن با نام آنوال اس در کمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو در حال بررسی است و بر اساس نتایج کارآزمایی بالینی، اعلام شده که در بهبود برخی علایم بیماری کووید۱۹ موثر است و البته این دارو نیز هنوز مجوز تولید و ورود به بازار نگرفته است.

دو روز پس از اعلام این داروها برای تاثیر بر علایم کرونا، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، در نشست خبری اعلام کرد: ادعاهای مربوط به تولید فرآورده های گیاهی موثر علایم کرونا با منابع علمی و بین المللی تطبیق داده می شود و اگر تایید شد به صورت محدود تولید می شود تا سایر فرآیندها را انجام دهند، بعد برای ورود به پروتکل درمان کرونا در کمیته علمی ستاد ملی کرونا بررسی می شود.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو کارآزمایی بالینی مجوز تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۲۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای OTC هشدار داد. 

به گزارش مهر، راضیه کشاورز، در تشریح خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه، گفت: هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه در فضای مجازی، عدم اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها، از دلایل مؤثر در مصرف بالای داروهایی است که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.

وی افزود: این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده تأثیر بیشتر و بهبودی سریع‌تر است، یک باور غلط است و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد.

کشاورز ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، داروهای OTC ادامه پیدا کند حتماً عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت، همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه شده، طولانی‌تر از زمان توصیه شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این باره آموزش‌های دقیق و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنها است که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو بر اساس دستورالعمل‌های روی برچسب است که طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروساز که در داروخانه حضور دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مشکلات گوارشی و مغزی در پی مصرف خودسرانه دارو مصرف خودسرانه دارو برای پیشگیری از کرونا؛ ممنوع عوارض آمپول نوروبیون را بشناسید چرا مشاوره تلفنی با پزشک مورد استقبال کاربران قرار گرفته؟

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • ابلاغ مقررات تسهیل صدور پروانه تولید فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل
  • تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران