Web Analytics Made Easy - Statcounter

 «Otto Yang»، متخصص بیماری‌های واگیردار از مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA Health) می‌گوید واکسن بخشی از ویروس را وارد بدن می‌کند تا سیستم ایمنی خصوصیات آن را تشخیص دهد. تزریق چند دوز از واکسن فرصت و زمان بیشتری به دستگاه ایمنی برای مبارزه مؤثرتر با ویروس می‌دهد.

Yang می‌گوید وقتی برای اولین بار به ویروس کرونا مبتلا می‌شوید، دستگاه ایمنی بدون پیش زمینه و آگاهی قبلی باید با آن مبارزه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس کرونا قسمت‌هایی به نام آنتی‌ژن دارد که سلول‌های سیستم ایمنی را برای تولید پادتن یا همان آنتی‌بادی تحریک می‌کنند. واکسن کرونا سیستم ایمنی را به تولید پادتن‌ها تحریک کرده و تزریق آن در چند دوز به بدن ظرفیت تولید آنتی‌بادی‌های بیشتر را می‌دهد.

مزیت دیگر تزریق واکسن در چند دوز، تولید مقدار زیادی سلول‌های «خاطره» است. این سلول‌ها در صورت مبتلا شدن دوباره فرد به عامل بیماری‌زا به سرعت وارد عمل می‌شوند. سلول‌های خاطره برای همیشه در بدن باقی نمانده و به مرور زمان از بین می‌روند، به همین دلیل است که برای تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری‌هایی مثل کزاز و دیفتری باید واکسن تقویتی زد.

متخصص یاد شده در مورد تفاوت واکسن تقویتی با واکسن چند نوبتی می‌گوید: «واکسن تقویتی اغلب در یک دوز تزریق می‌شود، چون واکنش ایمنی توسط دستگاه ایمنی از قبل ایجاد شده و حالا فقط باید آن را تقویت کرد. اما برای برخی بیماری‌ها از جمله کرونا به این دلیل واکسن در چند نوبت تزریق می‌شود، چون ایجاد واکنش ایمنی اولیه سخت‌تر از تقویت آن است.»

Yang می‌گوید بهترین روش برای ایجاد آنتی‌بادی و سلول‌های خاطره به میزان کافی، تزریق واکسن در دو نوبت است. البته چنین رویکردی چالش‌هایی هم به دنبال دارد چرا که تزریق دو دوز واکسن یعنی نیاز به تولید دو برابر ماده، سوزن، ویال و واکسن بیشتر که پروسه تولید و توزیع واکسن را پیچیده‌تر می‌کنند. علاوه بر این تزریق واکسن‌های دو مرحله‌ای برای بسیاری از مردم به خاطر مشغله کاری، نگهداری از فرزندان یا مشکل فاصله سخت‌تر می‌شود.   منبع: بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کرونا پارسی خبر کووید19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۲۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی آقاجان زاده با اشاره به ضرورت انجام واکسیناسیون برای حجاج اظهار کرد: متقاضیان حج تمتع امسال استان آذربایجان شرقی طبق نوبت اعلام شده از امروز تا شانزدهم اردیبهشت ماه فرصت دارند برای انجام واکسیناسیون  به مراکز تعیین شده مراجعه کنند.

وی افزود: هر فرد متقاضی سفر به حج تمتع باید پانزده روز قبل از اعزام واکسن مننژیت را به منظور ایمن سازی در مقابل این بیماری دریافت کرده باشد.

آقاجان زاده در خصوص تزریق واکسن مننژیت برای متقاضیان توضیح داد: تزریق این واکسن برای افرادی که در ۲ سال گذشته آن را دریافت نکردند الزامی است.

معاون بهداشت و درمان هلال احمر استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه در تبریز حدود چهار هزار نفر شامل متقاضیان اعزام، عوامل کاروان‌ها و عوامل آشپزخانه واکسینه می‌شوند خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت زمانی برای تزریق واکسن حجاج ظرفیت پذیرش و انجام واکسیناسیون زائران غیر آذربایجان شرقی را نیز در تبریز با توجه به موقعیت مسافرپذیری این شهر داریم.

وی همچنین به آمار زائران حج تمتع امسال استان اشاره کرد و گفت: شمار متقاضیان حج تمتع امسال آذربایجان شرقی سه هزار و ۹۵۱ نفر است که در قالب ۲۸ کاروان به این سفر معنوی اعزام خواهند شد که پانزده کاروان از این تعداد متعلق به زائران تبریزی است.

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است