Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان ها: از هفته گذشته بود با شدت گرفتن کرونا در کشور، محدودیت هایی کرونایی به صورت جدی مطرح و فعالیت اصناف و تردد خودروها مشمول این طرح شد. جزئیات این محدودیت ها به تناوب بیان شد اما نتوانست به طور کامل ابهامات و نگرانی های مردم را برطرف کند.

مسئولان بیان کردند که تردد خودروهای غیربومی از ابتدای آذر در شهرهای قرمز ممنوع بوده و خودروهای بومی هم از ساعت ۲۱ تا چهار صبح حق تردد نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین فعالیت تمام گروه های شغلی به جز گروه اول که تامین کننده مایحتاج روزمره زندگی مردم و دستگاه های خدمات رسان هستند، در شهرهای قرمز ممنوع است و با کسانی که مصوبه ستاد ملی کرونا را رعایت نکنند برخورد قانونی خواهد شد.

از روزهای قبل تاکنون تماس های مکرر از سوی شهروندان و کسبه در جریان است که این محدودیت ها چگونه اعمال می شود؟ ممنوعیت تردد شامل چه پلاک هایی است؟ چه راه حلی برای شاغلان که پلاک آنها غیربومی است، اندیشیده شده است؟ چه تمهیداتی برای بیمارانی که بعد از ساعت ۹ به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه می کنند، پیش بینی شده است؟ فعالان تولیدی ها و صنایع شهرک های صنعتی با پلاک های غیربومی چه اقدامی انجام دهند؟ برخی از حرفه ها در لیست مشاغل ارائه شده از سوی ستاد کرونا، وجود ندارد؟ و صدها سوال دیگر که انتظار می رفت با برگزاری جلسه ستاد کرونا برطرف شود اما در گلستان چنین اتفاقی نیفتاد و همه مسائل به صورت کلی مطرح و مصادیق طرح عنوان نشد.

ممنوعیت های تردد که انتظار می رفت پیش از اینها اعمال شود و احتمال تمدید آنها هم وجود دارد، باعث سردرگمی مردم شده و بسیاری از شهروندان از روند اجرای طرح آگاهی کامل ندارند.

هنوز اندکی از جلسه ستاد کرونای گلستان نگذشته بود که مصاحبه ای در یکی از رسانه ها مطرح و در آن به لغو ممنوعیت تردد خودروهای غیربومی در داخل شهرها پرداخته شد که بلافاصله توسط دستگاه مربوطه آن را تکذیب کرد.

سخنگو معرفی شود

یکی از فعالان رسانه نسبت به این امر واکنش نشان داد و اعلام کرد: «جناب استاندار، تعجیل در معرفی سخنگوی ستاد کرونای استان اجتناب ناپذیر است و تأیید و تکذیب اخبار مردم را سردرگم کرده و طی روزهای آتی قبض های جریمه موجب رنجش خاطر شهروندان خواهد شد.»

مشاهدات خبرنگار مهر هم در روز اول محدودیت ها نشان داد که پلاک های غیربومی در شهر قرمز گرگان کم نیستند و ترافیک مانند روزهای گذشته در جریان است و همچنین در برخی از ورودی و خروجی شهرها کنترلی صورت نمی گیرد.

این امر نشان می دهد یا اطلاع رسانی خوب صورت نگرفته و یا محدودیت ها نتوانسته مردم را خانه نشین کند که مورد اخیر با توجه به گرانی و افزایش هزینه ها بعید به نظر می رسد.

البته ناگفته نماند در اجرای این طرح هم گریزگاه های زیادی وجود داشته و به نظر می رسد طرح هنور پخته نشده و با آزمون و خطا جلو می رود، همچنین برخی خلاها راه را برای دور زدن ممنوعیت ها پیش روی افراد باز گذاشته است که باید مسئولان در این زمینه چاره اندیشی کنند.

یک از افراد شاغل در یکی از شهرک های صنعتی استان به خبرنگار مهر گفت: بنده روزانه مسیر شهرک صنعتی تا منزل را با خودرو شخصی طی کرده و برمی گردم و شرکت هم سرویس ایاب و ذهاب ندارد.

سرویس عمومی امکان ابتلا به کرونا را افزایش می دهد

وی که از بردن نام خود امتناع کرد، افزود: مگر حقوق یک کارگر چه میزان است که بخواهد هزینه آژانس و تاکسی را هم بپردازد؟ بنده با خودروی خود این مسیر را روزانه طی کرده و مزاحمتی هم برای کسی ندارم و رفتن با تاکسی ها علاوه بر افزایش هزینه ها امکان ابتلا بنده به کرونا را هم افزایش می دهد.

ممکن است مردم ندانسته نقره داغ شوند لذا باید اطلاع رسانی وسیع تری صورت گیرد این شهروند گرگانی بیان کرد: جای خالی برخی راهکارها و اقدامات در این مصوبه احساس می شود و باید انعطاف پذیری بیشتری در این محدودیت ها روی دهد.

وی بیان کرد: کارمندان دولت با میزان حقوق بالاتر می توانند از خودروهای شخصی خود استفاده کنند اما این امر شامل ما نمی شود.

وی عنوان کرد: صحبت با بقیه همکاران و آشنایان هم نشان می دهد که دیگران هم اطلاعات و آگاهی لازم در خصوص این مصوبه را نداشته و ممکن است صدای جریمه ها روزهای آتی در بیاید و مردم ندانسته نقره داغ شوند.

وی گفت: بنده امروز خودروهای غیربومی بسیاری در شهر مشاهده کرده و به نظر می رسد در بیانات مسئولان ابهامات و تناقضاتی وجود دارد.

با توجه به اینکه فعالیت آژانس ها و تاکسی های تلفنی در مدت اجرای طرح آزاد است، چه راه حلی برای راستی آزمایی این مسأله وجود دارد و چگونه می توان فعالیت شغلی این افراد را از انجام کارهای شخصی و روزانه تمیز داد.

هم اکنون چهار شهرستان کلاله، آق قلا، بندرترکمن و گرگان در وضعیت قرمز کرونا قرار داشته و رامیان در وضعیت زرد و بقیه شهرستان‌ها نارنجی هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در این خصوص گفت که ۴۹۹ بیمار در سطح بیمارستان‌های استان بستری بوده که از این تعداد ۱۰۰ بیمار در آی سی یو و ۵۳ بیمار هم به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند.

عبدالرضا فاضل با اشاره به اعمال محدودیت‌های کرونایی اصناف از دو هفته قبل، گفت: بعد از اعمال این محدودیت‌ها، جلوی سیر صعودی کرونا در استان گرفته شده است و امیدواریم اعمال محدودیت های جدید به سیر نزولی شیوه کرونا کمک کند.

ورود خودروهای غیربومی ممنوع

استاندار گلستان هم در جلسه ستاد مقابله و پیشگیری از کرونای استان اظهارکرد: خودروهای غیربومی در شهرهای قرمز حق ورود و تردد در محدوده شهری را نخواهند داشت.

هادی حق شناس افزود: رفت و آمد شاغلان دستگاه های خدماتی در این خصوص مستثنی است و رئیس آن دستگاه باید لیست پلاک خودروها را اعلام کرده و پلیس هم مکلف است جریمه را حذف کند.

وی گفت: نیروی انتظامی با استفاده از دوربین های کنترل ترافیک نظارت بر اجرای این مصوبه را از روز اول آذر به مدت دو هفته بر عهده خواهد داشت.

حق شناس بیان کرد: در گلستان بسیاری از محدودیت ها سهل گرفته شده ولی ورود و خروج به شهرهای قرمز ممنوع است.

استاندار گلستان افزود: توصیه ما به مردم این است که از خودروهای شخصی استفاده نکرده و از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه فلسفه اجرای طرح این است که مردم کمتر تردد کنند، تأکید کرد: هر ماشین غیرگلستانی در گلستان جریمه می شوند مگر اینکه دستگاه خدمات رسان باشد.

حق شناس اعلام کرد: اگر خودروی غیربومی در استان تردد کند در ۲۴ ساعت یک میلیون تومان جریمه می شود.

وی با اشاره به طرح دورکاری کارمندان گفت: در شهر با وضعیت زرد دو سوم کارمندان، در شهرهای قرمز یک سوم و در شهرهای نارنجی یک سوم کارمندان در محل کار حضور خواهند یافت.

حق شناس از تعطیلی مراکز شماره گذاری خودرو، مهدکودک ها و مدارس تا ۱۵ آذر خبرداد و افزود: در چهار شهر قرمز مساجد و اماکن مذهبی تعطیل بوده و در شهرهای نارنجی هم علیرغم بازبودن نماز جماعت اقامه نمی شود.

وی گفت: بانک ها جزو مناطق آلوده بوده لذا مردم بهتر است کارهای خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند.

دو هفته برای اجرای طرح محدودیت های کرونایی در نظر گرفته شده و این محدودیت های ممکن است با توجه به وضعیت شیوع کرونا ادامه یابد و بازشناسایی شهرهای قرمز هم طی هفته انجام می شود لذا در این راستا باید اطلاع رسانی دقیق تری صورت گرفته و ابهامات مردم رفع شود تا شهروندان با رعایت این مسائل به انقطاع شیوع کرونا کمک کنند.

کد خبر 5077267

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان ویروس کرونا هادی حق شناس استانداری گلستان عبدالرضا فاضل دانشگاه علوم پزشکی گلستان ویروس کرونا هفته بسیج محدودیت های کرونایی شیراز شیوع کرونا کرمانشاه گرگان آمار کرونا بارش باران شهرکرد ستاد ملی مقابله با کرونا بسیج شهرستان کرج بوشهر خودروهای غیربومی محدودیت ها شهرهای قرمز ستاد کرونا اجرای طرح حق شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۶۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس

با آن که کشور با کمبود ۱۰۰ هزار پرستار مواجه است، وزارت بهداشت حاضر نیست حدود ۲۰ هزار پرستارِ طرحی را که طرح خود را گذرانده‌اند و در دوره کرونا نیز سنگ تمام گذاشتند، به کار گیرد.

به گزارش همشهری آنلاین، ساعت‌های کاری زیاد، حجم سنگین کار، شیفت‌ها و اضافه‌کاری‌های اجباری و با دستمزد اندک، فرسایشی بودن این شغل، اجرا نشدن قوانین اصلاح حقوق و مزایا، تاخیر‌های همیشگی در پرداخت معوقه‌ها، کارانه‌های زیر یک میلیون تومان و حقوق‌های ناچیز ۱۲ تا ۱۴ میلیون تومانی موجب شده که خیلی از پرستاران با وجود علاقه به حرفه‌شان و با این که در این زمینه تحصیلات و دانش دارند، عطای این شغل را به لقایش ببخشند.

طی سال‌های اخیر شاهد چندین موج مهاجرت پرستاران از کشور و یا تغییر شغل آن‌ها بوده‌ایم. مشکلات شغلی پرستاران تا حدی طاقت‌فرسا شده که این روز‌ها مدام خبر استعفای دسته جمعی آن‌ها از مراکز درمانی را می‌خوانیم و می‌شنویم. هفته گذشته بود که ۴۳ نفر از پرستاران اتاق عمل و بیهوشی بیمارستان شهدای تجریش تهران استعفای دسته‌جمعی دادند. اواخر فروردین هم ۲۲ پرستار بیمارستان تخصصی طالقانی چالوس به صورت گروهی استعفا دادند. به این لیست باید پرستاران بیمارستان طالقانی آبادان و چند مرکز درمانی یزد را هم اضافه کرد که استعفای دسته‌جمعی‌شان در ماه‌های گذشته خبرساز شد. اتفاقی که در یک سال گذشته بار‌ها در مراکز درمانی مختلف رخ داد.

۲۰ هزار پرستار طرحیِ بلاتکلیف

سوی دیگر این ماجرا پرستارانی هستند که دوره طرح خود را در دوران پاندمی کرونا گذراندند و وزارت بهداشت نیز قول جذب و استخدام آن‌ها را داد، اما بعد از فروکش کردن کرونا به وعده‌های خود عمل نکرد و آن‌ها را به حال خود رها کرد. پرستارانی که جان خود را کف دست گرفتند و حتی تعداد زیادی از آن‌ها به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

سید محمد علوی، پرستار بالین و فعال صنفی حوزه پرستاران به این موضوع اشاره می‌کند که با وجودِ کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور، وزارت بهداشت حاضر نیست ۲۰ هزار پرستار را که طرح خود را در دوره کرونا گذرانده‌اند و به پرستاران طرحی شناخته می‌شوند، جذب کند.

علوی می‌گوید: این پرستاران در دوره مخوف کرونا ایثار کردند و به جامعه خدمت کردند. آن‌ها می‌توانستند طرح‌شان را به تعویق بیندازند، اما ازخودگذشتگی کردند و طرح خود را زودهنگام شروع کردند که کار‌ها روی زمین نماند. ما تعداد زیادی دانشجوی ترم ۸ داشتیم که درس‌شان تمام‌نشده، طرح‌شان را شروع کردند و در دل کرونا رفتند.

پرستارانی که با سابقه ۲۰ ساله، شرکتی هستند

در دوره کرونا تعدادی از پرستاران به تازگی طرح خود را به اتمام رسانده بودند، اما مسئولان با دادن فراخوان و بستن قراداد‌های کوتاه‌مدت ۶ ماهه و وعده استخدام و تامین امنیت شغلی، آن‌ها را هم نگه داشتند. چون بیمارستان‌ها به شدت دچار کمبود نیرو بود. این را علوی می‌گوید و ادامه می‌دهد: وعده‌ها باعث شد که خیلی از پرستار‌ها با وجود اتمام طرح‌شان ماندند و کار کردند. اما بعد از پاندمی کرونا با کم‌لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شدند.

این فعال صنفی پرستاران می‌گوید: ما الان حدود ۲۰ هزار نیروی پرستار کارکشته داریم که ۴ سال درس خوانده‌اند و برادری خود را هم در بحران کرونا ثابت کردند، اما وزارت بهداشت آن‌ها را به کار نمی‌گیرد. در این میان پرستارانی هم داریم که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، اما هنوز شرکتی هستند و تبدیل وضعیت نشده‌اند.

از تغییر شغل تا مهاجرت به کشور‌های عربی

میانگین حقوق پرستاران با در نظر گرفتن سابقه فعالیت آن‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان است. این را فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید و ادامه می‌دهد: پرستاران باید چند جا کار کنند تا بتوانند زندگی خود را بگذرانند. خیلی از آن‌ها هم تغییر شغل داده‌اند؛ در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند، آنلاین‌شاپ زده‌اند و .... فقط هم معیشت پرستاران مشکل ندارد. ما همکار پزشک داریم که هنوز پروانه مطب خود را نگرفته و بعد از شیفت درمانگاه مسافرکشی می‌کند.

علوی می‌گوید: مشکلات معیشتی پرستاران و عدم اجرای تبدیل وضعیت آن‌ها باعث شده که خیلی از آن‌ها اقدام به مهاجرت کنند. حقوق و مزایای پرستارانی که به عمان مهاجرت کرده‌اند، ۶ برابر حقوق یک پرستارِ فعال در ایران است.

او می‌گوید: متاسفانه پرستارانِ کشور‌های حاشیه خلیج فارس را ایران دارد تامین می‌کند. چون الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم و خودمان دچار کمبود باشیم. مساله این است که کمبود پرستار در نهایت به سلامت مردم آسیب می‌زند. نه به کس دیگری.

هر ساعت اضافه‌کاری ۱۵ هزار تومان!

قانون تعرفه خدمات پرستاری، یکی از قوانین اصلاح حقوق پرستاران بود که در سال ۱۳۸۶ به تصویب رسید، اما هرگز عملیاتی نشد. تا این که در سال ۱۴۰۰ خود مقام معظم رهبری ورود کردند. با این حال این قانون هرگز به سرانجام نرسید. فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: این قانون که گفته می‌شود اجرایی شده، با چیزی که در شیوه‌نامه آن آمده است، خیلی تفاوت دارد. درواقع فقط دارند کارانه ادوار قبل را به اسم تعرفه خدمات پرستاری پرداخت می‌کنند.

الان بیشترین مهاجرت پرستاران به کشور‌های حاشیه خلیج فارس است. ما این همه نیرو تربیت نکردیم که راحت، آن‌ها را به حاشیه خلیج فارس و اروپا و ... بفرستیم

علوی توضیح می‌دهد: تعرفه خدمات پرستاری، یک قانون است که ده‌ها بار از سوی خود حاکمیت ضمانت اجرایی گرفته است. مقام معظم رهبری بار‌ها در روز‌های پرستارِ سال‌های مختلف به مسئولان تاکید کردند که این قانون را اجرا کنند. با این حال این قانون هنوز اجرا نشده است. یکی از تاکید‌های رهبری این بود که: «با کادر سلامت ایام کرونا نباید مانند کارگر فصلی رفتار شود.»، اما متاسفانه وزارت بهداشت دقیقا فصلی برخورد کرد و بعد رفع نیازش در دوره کرونا به آن‌ها گفت: «به سلامت»!

به گفته علوی، هر پرستار علاوه بر ۱۷۰ تا ۱۸۰ ساعت کار موظفی در ماه، باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت هم اضافه‌کاری داشته باشد. اما مبنای پرداخت هر ساعت اضافه‌کاری آن‌ها فقط ۱۵ هزار تومان است! آیا این مبلغ با این حجم از فشار کار و فرسایشی بودن این شغل عادلانه است؟ این نشان می‌دهد که نظام پرداخت وزارت بهداشت نیاز به بازنگری جدی دارد.

لزوم احیای قانون حمایت از مدافعان سلامتِ ایام کرونا

وزارت بهداشت به تازگی اعلام کرده که در سال ۱۴۰۳ قصد استخدام ۲۵ هزار نیرو را دارد. در این میان، تعدادی از فعالان صنفی پرستاری در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری از او خواسته‌اند که برای حل مشکل شغلی پرستاران، طرح استفساریه‌ای به مجلس ارائه دهد و این استفساریه پس از دریافت موافقت مجلس، به وزرات بهداشت ابلاغ شود و دستور دهد که وزارت بهداشت از منابع مالی خود، پرستاران طرحی را به کارگیری کند.

علوی می‌گوید: وزارت بهداشت هم توان اجرایی این کار را دارد و هم پولش را. حتی اصرار داریم که این استفساریه در لایحه بودجه سالانه هم گنجانده شود. اگر این اتفاق رخ دهد، گام بزرگی در جهت کاهش مشکلات جامعه پرستاری برداشته خواهد شد.

این فعال صنفی حوزه پرستاران می‌گوید: درضمن ما قانونی داریم که در دوران کرونا به نام قانون "حمایت از ایثارگران و مدافعان سلامت در ایام کرونا" که در ستاد ملی کرونا وضع شد. خواسته ما احیای این قانون است. البته بدون برگزاری هیچ آزمونی برای پرستاران. آزمون این نیرو‌ها همان کرونا بود و نیاز نیست دوباره در آزمونی شرکت کنند. حتی اگر مهارت نداشتند، در دوره کرونا کاملا کارآزموده و کارشناس شدند و اتفاقا الان به درد دسیستم می‌خورند.

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • مدارا با طالبان بدون خط قرمز! / معلمان و دغدغه معیشت/رویا فروشی برای کسب ثروت 
  • اجتماع خانوادگی و مردمی در مرکز گلستان در حمایت از اجرای طرح ملی «نور» + فیلم
  • حمایت مردم گلستان از طرح نور
  • صیانت از آرای مردم گنبدکاووس با ۷۰۰ ناظر آموزش‌ دیده
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • راز عبور شورای شهر قشم از محدودیت منابع
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت