Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا فریدی روانشناس بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تأثیر موسیقی در بهبود بیماری آلزایمر، اظهار کرد: بیماری آلزایمر یکی از شایع‌ترین علل از دست دادن عملکرد ذهنی است.

این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های مهم جوامع امروزی در مواجهه با افراد سالمند، افزایش بیماران مبتلا به آلزایمر است، ادامه داد: با شیوع بیشتر بیماری، کند کردن روند پیشروی آن اولویت بسیار می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بیماری آلزایمر یک اختلال چند عاملی است که هر یک از این عوامل مرتبط با سن، پیشرفت درمان و مداخلات بالینی را با مشکل مواجه می‌سازد، تصریح کرد: با توجه به سالم ماندن حافظه موسیقی به عنوان یک حافظه یدکی در این بیماران و توانایی موسیقی در تخفیف علایم دمانس با ایجاد دسترسی به خاطرات از دست رفته، بهبود وضعیت خلقی و مهارت‌های ارتباطی، موسیقی درمانی می‌تواند به عنوان یک مداخله اثر بخش در منازل، مراکز مراقبت روزانه و سرای سالمندان مورد استفاده قرار گیرد.

فریدی بیان کرد: در سال‌های اخیر موسیقی به عنوان یک درمان با کیفیت برای درمان چندین اختلال سیستم عصبی مرکزی از رفتار‌های آشفته ناشی از دمانس پیری تا اختلالات شبه اسکیزوفرنی و بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، درد، اوتیسم، اضطراب و افسردگی معرفی شده است.

این روانشناس بالینی اضافه کرد: همچنین باید توجه داشت که با توجه به شرایط سخت زندگی در جامعه امروزی که استرس و فشار‌های روانی افزایش یافته است، داشتن روابط اجتماعی و آموزش موسیقی عامل مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر است و در پیشگیری از آن کمک شایانی می‌کند.

وی گفت: موسیقی دارای قدرت الهام بخشی و سرگرم کننده است. همچنین دارای اثرات روانی قوی است که می‌تواند سلامت و رفاه شما را بهبود بخشد. به جای فکر کردن به موسیقی به عنوان سرگرمی، برخی از مزایای ذهنی عمده‌ای را که موسیقی در زندگی شما به جای می‌گذارد را در نظر بگیرید. شما ممکن است متوجه شوید که به مرور زمان با انگیزه‌تر، خوشحال‌تر و آرام‌تر هستید.

فریدی با تأکید بر اینکه توجه به نوع موسیقی و تأثیر آن بر ذهن شما نیز حائز اهمیت است، افزود: انتخاب نوع موسیقی متناسب با موقعیت باعث افزایش عملکرد و سازگاری شما در زمینه‌های مختلف زندگی می‌شود.

این روانشناس بالینی با بیان اینکه ضمنا هیچ محدودیت سنی برای یادگیری موسیقی وجود ندارد و هیچ وقت برای پرداختن به آن دیر نیست و همان طور که گفته شد موسیقی بر سالمندان نیز تأثیر می‌گذارد، گفت: موسیقی از مغز در برابر بیماری‌هایی همچون زوال عقل و آلزایمر محافظت می‌کند و مهارت‌های شناختی را بهبود می‌بخشد. سالمندانی که به فعالیت‌های موسیقیایی می‌پردازند و یا پیش زمینه‌های موسیقیایی دارند، از انعطاف‌پذیری ذهنی بیشتری برخوردار هستند و دیرتر دچار ضعف حافظه می‌شوند.

وی ادامه داد: در هر حال، تأثیر موسیقی بر مغز انکار ناپذیر است. موسیقی همواره بخش مهمی از فرهنگ هر جامعه در طول زمان بوده است. در جشن‌های ملی و محلی، ورزش‌های باستانی، حتی آیین‌های مذهبی و دینی ما، موسیقی بخش مهمی را شامل می‌شود.

این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه موسیقی می‌تواند احساسات انسان را در حالات شادی و غم، در تنهایی و جمع، در جشن عروسی و عزا تحت کنترل گیرد و میزان تأثیر آن‌ها را چند برابر کند، خاطرنشان کرد: آگاهی از این تأثیرات به شما کمک می‌کند تا در انتخاب موسیقی و گزینش اطلاعات شنیداری که وارد مغز خود می‌کنید، دقت بیشتری به خرج دهید.

بیشتر بخوانید

رفتار مناسب با فرد آلزایمری باید چگونه باشد؟
برای جلوگیری از زوال عقل ازدواج کنید!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: درمان آلزایمر مراقبت از سالمندان اختلال دمانس روانشناس بالینی بیماری آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۶۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش دوباره قایدی در لیگ امارات؛ آمار شگفت‌انگیز باشو

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در آغاز هفته بیست‌ویکم لیگ امارات، امروز (جمعه) اتحاد کلبا به مصاف النصر رفت و در شرایطی که ۲ بر صفر از حریف خود جلو بود، در نهایت به تساوی ۲-۲ رضایت داد. اتحاد کلبا با این نتیجه ۲۱ امتیازی شد و در رده دهم جدول قرار گرفت. نکته مهم این بازی درخشش دوباره مهدی قایدی بود که طی هفته‌های اخیر عملکرد بسیار خوبی در ترکیب تیمش داشته است.

درخشش ادامه‌دار باشو در امارات

به گزارش فوتبال ۳۶۰، مهدی قایدی در جریان دیدار امروز اتحاد کلبا مقابل النصر در دقیقه ۱۰ گل نخست تیمش را به‌ثمر رساند و یکی از بهترین‌های تیمش بود. او با این گل، به آمار ۹ گل زده در لیگ امارات رسید و با دادن ۵ پاس گل در این فصل، موثرترین بازیکن اتحاد کلبا محسوب می‌شود. او با تاثیر گذاشتن روی ۱۴ تیمش، چهارمین بازی موثر لیگ امارات است و تنها فابیو لیما با ۱۸، عمر خریبین ۱۶ و نیکولاس خیمنز با ۱۵ تاثیر بالاتر از او قرار دارند. نکته مهم این نفرات حضورشان در تیم‌های بالانشین است و قایدی در تیمی چون اتحاد کلبا توانسته این آمار عالی را ثبت کتد.

قایدی در ۷ بازی اخیر اتحاد کلبا ۳ بار گل زده و ۴ پاس گل هم ارسال کرده و در فرم بسیار خوبی به سر می‌برد. در هفته‌های اخیر شایعات زیادی در خصوص آینده او به گوش می‌رسد ولی ستاره ایرانی با این عملکرد می‌تواند آماده یک انتقال جذاب در نقل‌وانتقالات تابستانی باشد.

۲۵۸ ۲۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899926

دیگر خبرها

  • خلق اثر هنری شگفت انگیز دیوار چین (فیلم)
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • مهارت بی‌نظیر یک مرد در صید مار کبرا با بطری پر بازدید شد (فیلم)
  • آنچلوتی: این رئال شگفت‌انگیز است
  • درخشش دوباره قایدی در لیگ امارات؛ آمار شگفت‌انگیز باشو
  • خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم)
  • (ویدئو) مهارت یک مرد در صید مار کبرا با بطری ۲۰ میلیون بار دیده شد
  • دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم
  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • کشف شگفت‌انگیز دانشمندان: این سیارک تکه‌ای از ماه است!