Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی کرمی متخصص بیوتکنولوژی پزشکی و فوق تخصص مهندسی ژنتیک در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کرونا ویروس‌های سارس و مرس اظهار کرد: کرونا ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ میلادی در چین رواج پیدا کرد و حدود ۷۴۰ نفر از افراد بر اثر این ویروس از بین رفتند. کرونا ویروس مرس (کرونا ویروس خاورمیانه‌ای) هم در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی نخست در عربستان دیده شد و در مدت کوتاهی پایان یافت، ولی کرونا ویروس به شگفتی قرن تبدیل شده و همه جهان را فرا گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: یک ماه قبل از همه گیری ویروس کرونا، یک جشنواره ورزشی به نام «المپیک ورزشی ارتش‌های جهان» در شهر ووهان چین برگزار شد که ۳۵۰ نظامی آمریکایی در این المپیک حضور داشتند. آمریکایی‌ها از حدود پنج تا هشت سال پیش پروژه‌ای را به نام WAB NET (پروژه بررسی کرونا ویروس خفاش‌های غرب آسیا) در حال اجرا بوده‌اند که بودجه این پروژه بر عهده بخش جنگ‌های میکروبی ارتش آمریکاست و هدف از آن جمع‌آوری خفاش‌های غرب آسیا برای جاسازی کرونا ویروس‌های آن است. ایران عضو این پروژه نیست، ولی کشور‌های همسایه ایران مانند افغانستان، پاکستان و ... عضو آن هستند.

این فوق تخصص مهندسی ژنتیک از شایعه‌ ۲ سال پیش درباره خریداری لانه خفاش به قیمت ۵۰ میلیون تومان در فضای مجازی خبر داد و افزود: آمریکایی‌ها در پروژه WAB NET با جست‌وجوی غار‌های کشور‌های غرب آسیا به دنبال خفاش‌های این کشور‌ها و در نهایت کرونا ویروس بودند و به علت اینکه ایران در این پروژه مشارکت نکرده بود برای دسترسی به خفاش‌های غار‌های ایران تصمیم گرفتند که خفاش‌ها یا لانه خفاش‌ها را به قیمت بسیار بالا (ده‌ها میلیون تومان) بخرند، در حالی که خفاش اصلاً لانه نمی‌سازد پس هدف دیگری در کار بوده است.

او ادامه داد: ارتش آمریکا در مرز‌های ایران همچون قزاقستان آزمایشگاه‌های جنگ‌های بیولوژیک (لوگار) که بسیار پیشرفته هستند، راه‌اندازی کرده است، بنابراین کرونا ویروس حاصل از خفاش‌های موجود در این آزمایشگاه‌ها به آزمایشگاه‌های منطقه خاورمیانه و در نهایت به آزمایشگاه سطح چهار ویروس شناسی در شهر ووهان انتقال پیدا می‌کرد. چین و آمریکا پروژه‌های مشترکی درباره کرونا ویروس در این آزمایشگاه و آزمایشگاه‌های نظامی آمریکا داشتند که به طور قطع، اهدافی را دنبال می‌کردند.

کرمی تاکید کرد: آمریکایی‌ها از طریق ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ میلادی به اقتصاد کشور چین حمله کرده بودند. اکنون یک جنگ عظیم اقتصادی بین چین و آمریکا برقرار شده است. رئیس جمهور آمریکا، کرونا ویروس را ویروسی چینی می‌داند، این در حالی است که سخنگوی دولت چین به صراحت بیان می‌کند که آمریکایی‌ها مسئول پخش کرونا ویروس در چین از طریق ورزشکاران نظامی خود هستند. کشور‌های آمریکا و چین قصد دارند که اقتصاد جهان را بین خود تقسیم کنند. پروژه‌های عظیم اقتصادی در حوزه پزشکی و زیستی وجود دارند که کشور‌های آمریکا و چین و رژیم صهیونیستی سه ضلع این پروژه را تشکیل می‌دهند.

او تصریح کرد: چین ابرقدرتی است که همه بازار اروپا و آمریکا را تسخیر کرده است. کشور‌های چین و آمریکا با وجود اینکه در ظاهر با هم جنگ می‌کنند، پشت پرده روابط اقتصادی با یکدیگر دارند. کرونا ویروسی طبیعی نیست. این ویروس از ابتدای ورودش به کشور بیش از ۲۰۰ جهش مختلف داده که تعدادی از این جهش‌ها خاص ایران بوده، بنابراین ویروس تغییر شکل داشته است. علائم این ویروس در ابتدا تنفسی بود، ولی اکنون نشانه‌های کرونا ویروس به گوارشی، پوستی و علائم دیگر تغییر پیدا کرده و قدرت شیوع آن بسیار بیشتر شده است.

چرا این روز‌ها ویروس کرونا بیشتر قربانی می‌گیرد؟

این فوق تخصص مهندسی ژنتیک گفت: اکنون قدرت سرایت کرونا ویروس حدود ۹ برابر و میزان کُشندگی آن کم شده است، بنابراین آمار بالای مرگ و میر ناشی از این ویروس به علت قدرت شیوع بالای آن و تعداد بسیار زیاد مبتلایان است. از دیگر دلایل افزایش آمار مرگ و میر می‌توان به مدیریت نادرست اپیدمی کووید-۱۹ در کشور و سهل انگاری عده‌ای در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی اشاره کرد. با سرد شدن هوا و وارد شدن ویروس آنفلوانزا، اوضاع بدتر می‌شود، زیرا اگر فردی به ویروس‌های آنفلوآنزا و کرونا به طور همزمان مبتلا شود، بیماری زمینه‌ای داشته و سن او هم بالا باشد، احتمال زنده ماندنش بسیار پایین است، بنابراین باید این بیماری را جدی بگیریم و همه همکاری کنیم تا این همه‌گیری مهار شود.

کرمی درباره شایعات واکسن آنفلوآنزا اظهار کرد: اکنون باور‌هایی غلط درباره واکسن آنفلوآنزا در جامعه وجود دارد که از جمله این باور‌ها می‌توان به عقیم شدن افراد اشاره کرد و این در حالی است که تزریق این واکسن برای کادر درمان و گروه‌های در معرض خطر ضروری است.

ضرورت همکاری دولت با مردم برای ریشه‌کن کردن ویروس کرونا

او بیان کرد: مردم به شایعات فضای مجازی درباره کرونا ویروس توجه نکرده، اخبار را از منابع معتبر دنبال و شیوه نامه‌های بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند. دولت باید برای ریشه‌کن کردن این ویروس در کشور با مردم همکاری کند و به آنها امکانات لازم را بدهد. همه نهاد‌های کشور از جمله ارتش و سپاه باید در قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس تلاش کنند همان کاری که در ماه‌های اول انجام شد باید با قاطعیت بیشتر ادامه پیدا کند. سازمان پدافند غیر عامل هم باید به طور جدی در ستاد کرونا عضو شود.

انتظار هفت ساله مردم برای تولید واکسن آنفلوآنزای ایرانی

این فوق تخصص مهندسی ژنتیک افزود: از واکسن آنفلوآنزای ایرانی در سال ۹۲ رونمایی شد، ولی هنوز این واکسن در داخل کشور ساخته نمی‌شود.۹۵ درصد از واکسن‌های انسانی ایرانی در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و انستیتو پاستور ایران تولید می‌شوند، اما این ۲ مرکز برای تولید همه واکسن‌های برنامه ملی ایمن سازی کودکان مورد حمایت قرار نمی‌گیرند. برخی افراد تصور می‌کنند که با تزریق واکسن آنفلوآنزا، دیگر به ویروس کرونا مبتلا نمی‌شوند در حالی که این باور، اشتباه است و این ۲ ویروس متفاوت هستند.

کرمی یادآوری کرد: برخی اشخاص بر این باور هستند که ماسک زدن، سیستم ایمنی آنها را تضعیف می‌کند و با برگشت بازدَم افراد به ریه، آنها به هیپوکسی (افت اکسیژن خون) دچار می‌شوند در حالی که تصوری اشتباه دارند.

بیشتر بخوانید

ویروس کرونا با جهش جدید وحشی‌تر شده است؟ کشف نوع جهش یافته ویروس کرونا علت شیوع توفنده دوباره کرونا چیست؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا واکسن آنفلوآنزا کرونا در ایران واکسن آنفلوآنزا آزمایشگاه ها آمریکایی ها کرونا ویروس ویروس کرونا خفاش ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۷۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا

بازدید ایلان ماسک از چین ظاهرا نتایج فوری به همراه داشته است. طبق توافق با شرکت جستجوی اینترنتی بایدو، تسلا از داده‌های نقشه این شرکت برای فناوری کمک‌راننده در بزرگترین بازار خودرو جهان استفاده خواهد کرد.

به گزارش یورونیوز، ایلان ماسک در آخر هفته سفری از پیش اعلام نشده به چین داشت. این میلیاردر آمریکایی تصویری از دیدار خود با لی چیانگ، نخست‌وزیر چین را در شبکه ایکس یا همان توییتر منتشر کرد.

به گفته منابع خبری بلومبرگ، بایدو که بر جستجوی اینترنتی در چین تسلط دارد، با ارائه نقشه و مسیریابی به تسلا کمک می‌کند تا فناوری کمک‌راننده خود را که «رانندگی کاملاً خودکار» یا همان FSD می‌نامد، راه‌اندازی کند. خدمات نقشه که برای فناوری‌های کمک‌راننده حیاتی است به شدت توسط دولت چین کنترل می‌شود.

البته FSD قابلیت رانندگی خودکار را ارائه نمی‌دهد و همچنان به راننده‌ای نیاز دارد که دستش روی فرمان و در هر لحظه آماده کنترل خودرو باشد. با این حال، راه‌اندازی این فناوری در چین می‌تواند به تسلا در رقابت شدید برای سهم بازار در این کشور کمک کند و درآمد بیشتری را برایش به ارمغان بیاورد. این فناوری ماهانه ۹۹ دلار هزینه دارد و در بسیاری از کشور‌ها هم در دسترس نیست.

ماسک معمولا روابط خوبی با رهبران خودکامه و دست راستی در دنیا دارد و برعکس چندان با سیاستمداران کشور‌هایی با نظام‌های دموکراتیک مناسبات خوبی ندارد.

او با بولسونارو رئیس جمهوری پیشین برزیل، دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان بسیار دوست است و حالا او تلاش دارد برای پیشبرد منافع اقتصادی‌اش روابط گرم و دوستانه‌ای هم با چین و رهبران این کشور داشته باشد.

در حالی‌که ایالات متحده همواره از چین به دلیل سیاست‌هایش انتقاد می‌کند، ماسک در توییتر با انتشار تصویری از خود با نخست وزیر چین نوشته است که از دیدار با لی افتخار می‌کند.

روابط ماسک با چین به دلیل منافع تجاری متعددش پیچیده است. شبکه «ایکس» توسط دولت چین که سانسوری سفت و سخت دارد، مسدود شده است. دولت چین همچنین در مورد برخورد‌های نزدیک بین ایستگاه فضایی خود و ماهواره‌های پرتاب‌شده توسط شرکت «اسپیس‌ایکس» به سازمان ملل متحد شکایت کرده است.

با این حال، تسلا کارخانه‌ای در شانگ‌های دارد و مدل Y این شرکت، پرفروش‌ترین خودروی برقی یا هیبریدی شارژی در چین در مارس ۲۰۲۴ بوده است. دو مدل پرفروش‌تر متعلق به BYD، یک شرکت سازنده چینی است که با تسلا برای تبدیل شدن به بزرگترین فروشنده خودرو‌های الکتریکی جهان رقابت می‌کند.

بازدید و گزارش توافق با بایدو با هیجان سرمایه‌گذاران تسلا مواجه شد که بسیاری از آن‌ها برای توجیه موقعیت تسلا به عنوان باارزش‌ترین خودروساز جهان، روی قابلیت‌های بالقوه رانندگی خودکار حساب باز کرده‌اند.

از اثرات مثبت این توافق برای تسلا می‌توان به افزایش ۶ درصدی سهام این شرکت در بازار‌های نیویورک اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • نتایح سفر ایلان ماسک به چین؛ رشد ۶ درصدی ارزش سهام تسلا
  • حضور سرزده ماسک در چین | تسلای خودران در چین؟
  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد