Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود توانستند یک ترکیب ضد قارچی را از میکروبیوم نوعی حیوان دریایی کشف کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، یک ترکیب ضد قارچ جدید که برای مقابله با نوعی قارچ مقاوم در برابر چند دارو موثر است، در میکروبیوم یک حیوان دریایی کشف شده است.

عفونت‌های قارچی، سالانه میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"دیوید آندس"(David Andes)، پژوهشگر "دانشگاه ویسکانسین-مدیسن"(UW–Madison) گفت: این عفونت‌ها معمولا یک مشکل ویژه برای افرادی به شمار می‌روند که سیستم ایمنی آنها سرکوب شده است. افرادی که تحت درمان سرطان و پیوند عضو قرار می‌گیرند و همین‌طور نوزادان نارس در این گروه قرار دارند.

ممکن است که این ترکیب جدید بتواند به درمان این افراد کمک کند زیرا در درمان بسیاری از پاتوژن‌های قارچی که انسان را مبتلا می‌کنند، از جمله "Aspergillus fumigatus" و "Candida auris" موثر است.

آندس و گروهش، مولکولی موسوم به "turbinmicin" را در باکتری "میکرومونوسپورا"(Micromonospora) یافتند که در بدن موجودات دریایی موسوم به "کوزه‌داران"(sea squirts) زندگی می‌کنند. آنها این کشف را با بررسی باکتری‌هایی انجام دادند که از انواع حیوانات دریایی جدا کرده بودند.

پژوهشگران، باکتری‌هایی با اثر شیمیایی امیدوارکننده را جستجو کردند و دریافتند که turbinmicin،  یک پروتئین قارچی موسوم به "Sec14p" را هدف قرار می‌دهد؛ در حالی که هیچ داروی ضد قارچی دیگری این کار را نمی‌کند.

اثر turbinmicin در برابر قارچ موسوم به "C. auris" نسبت به داروهای ضد قارچ موجود، امیدوارکننده است.

آندس گفت: این قارچ می‌تواند از بیمار به بیمار و از تجهیزات بیمارستانی به بیماران منتقل شود.

"تیم بوگنی"(Tim Bugni)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بسیاری از داروهای ضد میکروبی، حاصل بررسی باکتری‌هایی هستند که در خشکی زندگی می‌کنند اما پژوهش‌های کمتری در مورد باکتری‌های ساکن اقیانوس صورت گرفته است. تنوع باکتریایی زیادی در اقیانوس وجود دارد که تاکنون هرگز برای کشف دارو مورد بررسی قرار نگرفته‌اند.

یکی از چالش‌های تولید داروهای ضد قارچ، سمی بودن بالقوه است زیرا شباهت‌های بسیاری میان قارچ‌ها و سلول‌های انسان وجود دارد. هم قارچ‌ها و هم انسان‌ها، در زمره یوکاریوت‌ها، ارگانیسم‌هایی که سلول‌های پیچیده حاوی هسته و اندامک‌های متصل به غشا را در بر دارند، قرار می‌گیرند.

بوگنی افزود: از بین بردن قارچ‌ها بدون آسیب رساندن به بدن خودمان دشوار است اما ما تاکنون در این بررسی‌ها، نشانه سمی بودن قابل توجهی ندیده‌ایم.

پژوهشگران در نظر دارند که بررسی‌های مربوط به ایمنی را انجام دهند و به گسترش این ترکیب برای کاربردهای بالینی بپردازند.

این پژوهش، در مجله "Science" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قارچ عفونت قارچی میکروبیوم اقیانوس ضد قارچ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۷۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، پیمان آسترکی ظهر امروز ششم اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از بیمارستان عشایر خرم آباد گفت: در پی بارندگی‌های اخیر، گرم شدن هوا و افزایش رویش قارچ‌ها در طبیعت، شاهد افزایش مصرف خوراکی قارچ و بروز مسمومیت حاد در تعداد قابل توجهی از بیماران مراجعه کننده به مرکز مسمومیت‌های بالینی بیمارستان شهید رحیمی هستیم.

️وی خاطرنشان کرد: تعداد مسمومین افزایش صعودی داشته و بیشتر با علایم گوارشی شدید، تعریق و لرز و تاری دید مراجعه می‌کنند.

معاون علوم پزشکی لرستان تاکیدکرد: تشخیص قطعی غیر سمی بودن قارچ‌ها به صرف شکل ظاهری میسر نیست.

آسترکی گفت: به علت شیوع قابل توجه موارد مسمومیت و تهدید سلامت افراد توصیه می‌شود از مصرف این گونه قارچ‌ها اکیدا خودداری شود.

گفتنی است مسمومیت ناشی از قارچ‌ها می‌تواند منجر به عوارض جدی نارسایی کبد و کلیه منتهی به پیوند و حتی مرگ در بیماران شود.

دیگر خبرها

  • قارچ خور در دنیای واقعی! (فیلم)
  • ۸ نفر از اعضای یک خانواده با قارچ مسموم شدند
  • قارچ‌های خودرو هشت نفر را راهی بیمارستان کرد
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در روستای کوهمره سرخی
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • اگر حیوانات جنگل زندگی اشرافی داشتند! (عکس)
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی