Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، کتاب «انقلاب اسلامی در اردبیل» همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی از سوی موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شد.

این اثر می‌کوشد تا فرایند شکل‌گیری، پیروزی و تثبیت انقلاب اسلامی در استان اردبیل را بررسی کند.

در بخشی از مقدمه کتاب می‌خوانیم:

«بی‌تردید فهم انقلاب اسلامی و تلاش برای حفظ آرمان‌ها و تحقق اهداف آن نیازمند فهم چرایی و چگونگی تحقق آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فهم این مهم نیز نیازمند شناخت روند مبارزاتی مردم سهیم در این مسیر است تا امکان شناخت و استمرار این آرمان‌ها در ابعاد ملی و محلی فراهم آید. اردبیل از جمله کانون‌های مهم و تاثیرگذار انقلاب اسلامی ایران بوده است. در این پژوهش تلاش شده است تا انقلاب اسلامی در اردبیل از دریچه‌ اسناد، مدارک و مصاحبه با افراد فعال محلی در سال‌های منتهی به انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گیرد.»

این کتاب در هشت فصل به روایت تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل می‌پردازد. گرچه شروع مباحث در اردبیل از فصل پنجم کتاب آغاز می‌شود اما شناخت پیشینه‌ حرکت اسلامی در این شهر مهم مذهبی ایجاب می‌کرد وضعیت آن از مشروطه تا شروع نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) مورد بررسی قرار گیرد.

فصل اول کتاب به پیشینه نام و تاریخ مختصر اردبیل از ادوار کهن تا جنبش مشروطه می‌پردازد. در این فصل نقش خاندان شیخ صفی در رسمیت‌یافتن تشیع مورد اشاره قرار گرفته است. در فصل دوم روایت تاریخی اردبیل از انقلاب مشروطه تا سقوط رضاشاه را دربر می‌گیرد.

در فصل سوم حوادث تاریخی اردبیل از شهریور ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۵ بررسی شده است. از آنجایی که از این مقطع اسناد زیادی، که اغلب منتشر نشده‌اند، در دسترس بود قدری به تفصیل سخن گفته‌ایم. در فصل بعدی تحولات روی داده در اردبیل از سال ۱۳۲۵ تا ۱۳۳۹ مورد توجه بوده است.

در فصل پنجم به بررسی فعالیت‌های صورت گرفته در اردبیل از شروع نهضت اسلامی تا تبعید امام خمینی پرداخته‌ایم. فصل ششم به مقطع مهم نهضت اسلامی به مقطع مهم نهضت اسلامی در اردبیل در ایام تبعید امام خمینی می‌پردازد. در این دوره نسبتاً طولانی علمای مجاهد و مبارزان انقلابی با فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی جریان نهضت را علی‌رغم سرکوب و اختناق زنده نگاه داشتند.

فصل هفتم کتاب فراز مهم تاریخ انقلاب اسلامی در اردبیل را از اوج‌گیری نهضت اسلامی با شهادت حاج‌آقا مصطفی تا رمضان ۱۳۵۷ را مورد بررسی قرار می‌دهد. موضوع فصل هشتم دوران انقلاب اسلامی در اردبیل است که از مهرماه تا تثبیت انقلاب را شامل می‌شود. در ادامه‌ اسناد و تصاویر، گاهشمار هم ضمیمه شده است.

کتاب «انقلاب اسلامی در اردبیل» به قلم رجب ایزدی و رحیم نیکبخت در ۶۳۶ صفحه به قیمت ۸۶ هزار تومان توسط موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و منتشر شد.

علاقمندان برای تهیه این کتاب، ضمن رجوع به صفحه منشورات پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، می‌توانند به فروشگاه این مرکز واقع در خیابان انقلاب، خیابان ۱۲ فروردین، بعد از خیابان شهدای ژاندارمری، نبش مجمع ناشران مراجعه کنند و یا با شماره ۲۲۲۱۱۱۷۴ تماس بگیرند.

شایان ذکر است، این کتاب تا ۱ آذرماه، به مناسبت هفته کتاب با ۲۰ درصد تخفیف ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انقلاب اسلامی کتاب اردبیل امام خمینی انقلاب اسلامی در اردبیل نهضت اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۸۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، طی روزهای گذشته برخی کانال های تلگرامی با انتشار تصویری از یک کتاب مدعی شدند که در کتاب‌های درسی آموزش و پرورش هند به امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب توهین کرده‌اند.

در این کتاب تصویر بنیانگذار انقلاب اسلامی در کنار برخی جنایتکاران منتشر شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این کتاب به هیچ وجه کتاب درسی نظام آموزشی هندوستان نیست و یک موسسه خصوصی است.

همچنین مدیر این موسسه با انتشار نامه‌ای ضمن عذرخواهی از این اشتباه و قول اصلاح فوری این اقدام نوشت: «صمیمانه‌ترین پوزش خود را از این اشتباه اعلام می‌داریم و در حال انجام اقدامات فوری برای اصلاح این اشتباه هستیم.»

برخی معتقدند منتشرکنندگان این شایعه در فضای رسانه‌ای، تلاش دارند تا روابط بین دو کشور هند و ایران را تضعیف کنند.

کد خبر 848144 برچسب‌ها امام خمینی هند خبر ویژه

دیگر خبرها

  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو
  • اسناد مالکیت ۸۷۴ هکتار زمین طرح نهضت ملی مسکن استان بوشهر صادر شد
  • نهضت هنر انقلاب در خوزستان شعله‌ورتر از گذشته‌ شد‌
  • چهره برتر سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی شد
  • ایستادگی مردم غزه برآمده از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم