Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@21:39:20 GMT

بهبود صادرات ایران به منطقه یورو

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۶۰۲۳۹

بهبود صادرات ایران به منطقه یورو

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ آمارها نشان می‌دهد که صادرات ایران از اتحادیه اروپا طی ۹ ماهه ۲۰۲۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۳ درصد رشد کرده و واردات آن از این منطقه نیز افت قریب به ۱۵ درصدی را تجربه کرده است. در گزارش منتشر شده از سوی معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، طی این بازه زمانی، تجارت ایران با اتحادیه اروپا یا مجموع صادرات و واردات، حدود ۳ میلیارد و ۳۴۵ میلیون یورو ثبت شده که با افت ۱۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند صادرات ایران به اتحادیه اروپا

در سپتامبر ۲۰۲۰ ارزش صادرات کالایی به اتحادیه اروپا بالغ بر ۸۱ میلیون یورو بوده است. این رقم نسبت به ماه قبل (اوت ۲۰۲۰ ) ۹۴ درصد رشد داشته و نسبت به ماه مشابه سال گذشته (سپتامبر ۲۰۱۹ ) حدود ۳/ ۲ برابر شده است. در ماه ژوئیه و ماه مارس ۲۰۲۰، صادرات ایران به اتحادیه اروپا بیشینه‌ای را تجربه کرد که به ترتیب هر کدام معادل ۳/ ۹۲ میلیون یورو و ۹/ ۸۹ میلیون یورو است. طی ژانویه ۲۰۱۹ تا سپتامبر ۲۰۲۰، کمترین ارزش صادرات ایران به اتحادیه اروپا مربوط به آوریل۲۰۲۰ و معادل ۹/ ۱۹ میلیون یورو است.

روند واردات ایران از اتحادیه اروپا

طی سپتامبر ۲۰۲۰، ایران معادل ۳۲۲ میلیون یورو کالا از اتحادیه اروپا وارد کرده که نسبت به ماه قبل (اوت ۲۰۲۰ ) رشد بیش از ۲۸ درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که واردات ایران از اتحادیه اروپا در سپتامبر نسبت به ماه مشابه سال گذشته (سپتامبر ۲۰۱۹) با افت ۸ درصدی مواجه شده است. واردات ایران در ماه اوت ۲۰۲۰ در پایین‌ترین سطح خود طی ژانویه ۲۰۱۹ تا سپتامبر ۲۰۲۰ قرار داشته است. بیشترین سطح واردات ایران از اتحادیه اروپا طی مدت مورد بررسی مربوط به ژوئیه ۲۰۱۹ و حدود ۳۵۱ میلیون یورو است. به‌طور کلی، سطح واردات ایران از این منطقه در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ در سطح پایین‌تری قرار دارد.

گروه کالایی صادراتی ایران به اتحادیه اروپا

طی ۹ ماهه ۲۰۲۰ بیشترین ارزش کالایی ایران به اتحادیه اروپا به گروه کالایی «مواد غذایی و حیوانات زنده» اختصاص داشته که معادل ۲۲۲ میلیون یورو ثبت شده است. دومین گروه کالایی با بیشترین ارزش صادرات نیز «مواد شیمیایی و محصولات مرتبط» بوده که صادرات آن حدود ۱۱۰ میلیون یورو رقم خورده است.  ارزش صادرات «مواد غذایی و حیوانات زنده» ایران به اتحادیه اروپا طی ۹ ماهه ۲۰۲۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی با رشد ۶۵‌درصدی و ارزش «مواد شیمیایی و محصولات مرتبط» با افت ۷ درصدی مواجه شده است. سومین گروه کالایی که ایران بیشترین صادرات آن  را به اتحادیه اروپا داشته «سوخت‌های معدنی و روان‌کننده‌ها» است. این گروه کالایی که طی سال‌های پیش همواره بیشترین ارزش صادرات ایران به اتحادیه اروپا را به خود اختصاص می‌داد، در سال ۲۰۱۹ با کاهش شدید صادرات همراه شد به‌طوری که طی ۹ ماه سال ۲۰۱۹ ایران تنها ۳/ ۲ میلیون یورو از این گروه کالایی را به اتحادیه اروپا صادر کرد. با این وجود طی ۹ ماه نخست ۲۰۲۰، صادرات این کالاها از ایران به اتحادیه اروپا با رشد قابل توجهی همراه شد و به ۳/ ۹۲ میلیون یورو رسیده است. رشد صادرات ایران در این گروه محصولی، بیشترین تاثیر را در افزایش ارزش صادرات ایران به اتحادیه اروپا طی ۹ ماهه ۲۰۲۰ داشته است. با وجود رشد قابل توجه صادرات نفتی ایران به اتحادیه اروپا طی بازه زمانی مورد بررسی همچنان این رقم به مراتب کمتر از رقم مشابه طی ۹ ماهه سال ۲۰۱۸ (۵/ ۷ میلیارد یورو) است. در میان گروه‌های کالایی، بیشترین افت ارزش صادرات ایران به اتحادیه اروپا مربوط به «سایر کالاها» و «کالاهای صنعتی طبقه‌بندی شده بر حسب مواد» است.

گروه کالایی وارداتی ایران از اتحادیه اروپا

بیشترین ارزش واردات کالایی ایران از اتحادیه اروپا طی ۹ ماهه سال ۲۰۲۰ مربوط به «ماشین‌آلات و تجهیزات حمل و نقل» و معادل ۸۸۷ میلیون یورو بوده است. واردات ایران از اتحادیه اروپا در این گروه کالایی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۹ با افت حدود ۲۳ درصد مواجه شده است. «مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط» دومین گروه کالایی با بیشترین ارزش واردات ایران از اتحادیه اروپا طی ۹ ماهه ۲۰۲۰ بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت واردات حدود ۱۹۸ درصدی همراه بوده است. افت ارزش واردات این گروه کالایی بیشترین تاثیر را بر کاهش ۱۵ درصدی ارزش کل واردات ایران از اتحادیه اروپا طی ۹ ماهه ۲۰۲۰ داشته است (۵ واحد درصد). بیشترین کاهش ارزش واردات ایران به اتحادیه اروپا به گروه کالایی «محصولات صنعتی همگون» اختصاص داشته که بیش از ۳۳ درصد بوده است. سهم این گروه از افت ۱۵ درصدی ارزش کل واردات ایران به اتحادیه اروپا طی این مدت ۸/ ۳ واحد درصد است. بیشترین رشد ارزش واردات نیز مربوط به گروه کالایی «روغن‌های گیاهی و حیوانی و چربی‌ها» بوده که کمترین سهم از ارزش کل واردات ایران از این منطقه را داشته است. ارزش واردات این گروه محصولی، با رشد ۶۰ درصدی همراه بوده و از ۵/ ۲میلیون یورو در ۹ ماهه ۲۰۱۹ به ۴ میلیون یورو در ۹ ماهه ۲۰۲۰ رسیده است.

مقاصد عمده صادراتی ایران در اتحادیه اروپا

بزرگ‌ترین مقصد صادراتی ایران در اتحادیه اروپا «آلمان» است. طی ۹ ماهه سال ۲۰۲۰، حدود ۳۶ درصد ارزش صادرات ایران به اتحادیه اروپا به این کشور انجام شده و سهم آن نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۹ با افزایش حدود ۷ واحد درصدی همراه بوده است. «هلند» در ۹ ماهه سال ۲۰۱۹، نهمین مقصد صادراتی ایران در اتحادیه اروپا بود. اما در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ صادرات ایران به این کشور حدود ۸ برابر شده و در نتیجه این کشور به جایگاه دومین مقصد عمده صادراتی ایران در اتحادیه اروپا انتقال یافته است. سهم این کشور از ارزش صادرات ایران به اتحادیه اروپا در ۹ ماهه سال ۲۰۲۰ حدود ۱۹ درصد است. متقابلا ارزش صادرات ایران به ایتالیا و اسپانیا نیز طی این مدت به ترتیب کاهش ۳۵ درصد و ۱۸ درصدی را تجربه کرده است. سهم ایتالیا از ارزش کل صادرات ایران به اتحادیه اروپا به ۲۴ درصد در ۹ ماهه ۲۰۱۹ و ۱۴ درصد در ۹ ماهه ۲۰۲۰ کاهش یافته و سهم اسپانیا نیز از ۱۰ درصد به ۸ درصد تنزل داشته است. رتبه این دو کشور در بین مقاصد عمده صادراتی ایران در اتحادیه اروپا به ترتیب از دوم به سوم و از سوم به چهارم تنزل یافته است.

مبادی عمده وارداتی ایران در اتحادیه اروپا

«آلمان» علاوه بر اینکه شریک عمده صادراتی ایران در اتحادیه اروپاست، بزرگ‌ترین مبدا وارداتی ایران در این اتحادیه نیز به شمار می‌رود. سهم این کشور از ارزش واردات ایران از اتحادیه اروپا طی ۹ ماهه ۲۰۲۰ معادل ۴۰ درصد بوده که سهم مزبور نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۷ واحد درصدی همراه بوده است. رشد یک درصدی ارزش واردات ایران از آلمان و کاهش واردات ایران از دیگر مبادی مهم وارداتی در اتحادیه اروپا باعث شده سهم این کشور از ارزش واردات ایران از اتحادیه اروپا افزایش قابل توجهی داشته باشد. دومین مبدا عمده وارداتی ایران در اتحادیه اروپا، «ایتالیا» است. ارزش واردات ایران از این کشور طی ۹ ماهه ۲۰۲۰ با افت ۳۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده و سهم آن از ارزش کل واردات ایران به اتحادیه اروپا، از ۱۹ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافته است. پس از ایتالیا، دو کشور «هلند» و «فرانسه» دیگر مبادی مهم وارداتی ایران در اتحادیه اروپا هستند. ارزش واردات ایران از این دو کشور طی ۹ ماهه ۲۰۲۰ به ترتیب افت‌های ۲۶ درصد و ۳۳ درصدی را تجربه کرده است. همچنین سهم این دو کشور از کل ارزش واردات ایران از اتحادیه اروپا در مقایسه با دوره مشابه سال ۲۰۱۹ به ترتیب کاهش‌های یک واحد درصد و ۲ واحد درصدی داشته و به ۱۰ درصد و ۷ درصد رسیده است.

پربیننده ترین گل‌فروشی‌ها پرپر شدند فعالیت کدام شغل‌ها از فردا ممنوع است؟ کاهش ۲۵هزار تومانی قیمت گوشت قرمز ماسک‌های چینی ۶۰۰تومانی گوشت هم ارزان شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اتحادیه اروپا صادرات واردات کالا صادرات کالا روابط تجاری منطقه یورو سهام عدالت ارزش صادرات ایران به اتحادیه اروپا واردات ایران از اتحادیه اروپا طی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ایران به اتحادیه اروپا طی ایران به اتحادیه اروپا درصدی را تجربه کرده ارزش کل واردات ایران واردات ایران اتحادیه اروپا درصدی همراه بوده وارداتی ایران گروه کالایی بیشترین ارزش سپتامبر ۲۰۲۰ میلیون یورو نسبت به ماه سال ۲۰۱۹ ۹ ماهه سال واحد درصد ۹ ماهه سال ۲۰۲۰ ۱۵ درصد دو کشور ۸ درصدی حدود ۳ ۸ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۰۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفت.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در ادامه تاکید کرد: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

وی افزود: تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کردند.

این مسؤول تصریح کرد: همچنین یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است. تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است.

کد خبر 5999175 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • آصفری: بلندتر شدن دیوار بی‌اعتمادی نتیجه سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات