Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@11:21:07 GMT

سایه سنگین کرونا بر سر اصناف

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۶۰۷۷۹

سایه سنگین کرونا بر سر اصناف

ایسنا/خراسان شمالی با شیوع ویروس کرونا در کشور و به تبع آن در خراسان شمالی، بسیاری از مردم، اصناف و کسبه این شهر با محدودیت‌های بسیاری روبرو شدند و به رغم اتخاذ تصمیمات حمایتی از سوی دولت، بسیاری از اصناف و کسبه با مشکلات اقتصادی روبرو شده و هستند.

در روزهای نخست شیوع این بیماری هنوز محدودیت های خاصی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا و همچنین ستاد شهرستانی این ویروس مطرح نشده بود اما ترس و نگرانی مردم از حضور در بازار و اماکن عمومی موجب ایجاد مشکلات اقتصادی در استان شد و هنوز این مشکلات با اعمال محدودیت ها ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم اکنون بیشتر اصناف و کسبه فعال در خراسان شمالی با مشکل مشابهی مواجه شدند و در تامین معیشت خود با مشکل مواجه هستند و تمامی آن ها از مردم درخواست دارند تا دستورالعمل های بهداشتی را به منظور مهار چرخش ویروس کرونا جدی بگیرند تا اعمال محدودیت ها انجام نشوند و آن ها نیز بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی مردم کمک به ادامه فعالیت اصناف می کند

سهراب خطیب رئیس اتحادیه پوشاک بجنورد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه تاکنون این اتحادیه نیز همراه با سایر اتحادیه ها مشمول طرح محدودیت هایی کرونایی شده اند، گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون خسارت های خیلی زیادی به اعضای این اتحادیه وارد شده است.

وی افزود: محدودیت های کرونایی و تعطیل بودن اصناف از این سو و کاهش مشتری به علت مشکلاتی همچون کاهش درآمدها و ... از سوی دیگر موجب شده تا پوشاک فروشان نتوانند کمر راست کنند.

خطیب با تاکید بر اینکه از مردم درخواست داریم تا دستورالعمل های بهداشتی را به منظور کاهش بار بیماری و یا مهار آن رعایت کنند، ادامه داد: توجه جدی مردم به رعایت دستورالعمل های بهداشتی سبب می شود تا این محدودیت ها اعمال نشود و به دنبال آن اصناف نیز فعالیت های خود را ادامه خواهند داد و مجبور به تعطیلی نمی شوند.

وی خطاب به افرادی که به صورت غیرمجاز مراسم مختلف عروسی، ترحیم، جشن تولید و یا دورهمی های خانوادگی را برگزار می کنند، اظهارکرد: ۸۰ درصد از اصناف بجنورد هم مغازه و هم منزل آن ها به صورت اجاره ای است و همین بی توجهی ها که موجب شده تا دولت برای حفظ جان مردم و سلامتی آن ها تعطیلی ها را اعمال کنند، منجر به آن شده تا نتوانند حتی کرایه مغازه را در بیاورند چه برسد به سود.

خطیب تصریح کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از اعضای اتحادیه پوشاک برای فروش زمستانه خود خرید کرده و چک دارند و اما با تعطیلی های اعمال شده چگونه این چک ها پرداخت شود؟!

بیکاری از پیامدهای عدم توجه جدی به دستورالعمل های بهداشتی

وی با بیان اینکه تعدادی اعضای اتحادیه پوشاک در بجنورد ۶۷۰ نفر است، گفت: تاکنون ۳۰ تا ۴۰ نفر از این افراد به علت اینکه نتوانسته اند هزینه های خود را دربیاورند پروانه خود را ابطال کرده اند که یکی از نتایج بی توجهی ها نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی بیکاری است.

خطیب تاکیدکرد: حال که به مدت دو هفته این تعطیلی ها اعمال شده از مردم درخواست داریم تا به منظور حفظ سلامتی همه افراد، بروز بیکاری های احتمالی و بازگشت اصناف بر سر کار در خانه بمانند، از ترددهای غیرضروری خودداری و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.

روستاییان دستورالعمل های بهداشتی را جدی تر بگیرند

گودرزی رئیس اتحادیه کیف و کفش بجنورد نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با تاکید بر اینکه از روستاییان درخواست داریم تا دستورالعمل های بهداشتی اعمال شده را جدی بگیرند، گفت: با وجود اینکه هر روز از سوی کادر درمان، مسئولان اجرایی و رسانه ها تاکید می شود که از ایجاد ازدحام، برگزاری مراسم عروسی و ... خودداری کنید اما متاسفانه شاهد چنین مواردی هستیم.

وی افزود: به عنوان مثال یکی از رسوم مردم این شهرستان این طور بوده که بعد از عقد عروس و داماد از سوی خانواده عروس و داماد تعدادی از افراد دور هم جمع می شدند برای خرید عروس به بازار می آیند.

گودرزی با بیان اینکه این رسم هنوز در میان مردم روستایی این منطقه انجام می شود و برای خرید عروسی به صورت گروهی به بازار می آیند، ادامه داد: بعد از اینکه محدودیت ها برداشته شد و یا بعد از پایان ماه محرم متاسفانه شاهد این بودیم که گروهی از افراد برای خرید عروس به بازار بجنورد می آیند و برای خرید کیف، کفش، لباس، پارچه و پارچه به فروشگاه های مختلف می رفتند و همین امر سبب چرخش ویروس در سطح جامعه می شد.

بیشتر اعضای اتحادیه کیف و کفش مقروض هستند

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به علت محدودیت های اعمال شده درآمد این صنف به شدت کاهش یافته است و بیشتر کیف و کفش فروشان بجنوردی مقروض هستند.

به گفته وی بیش از ۸۰ درصد از اعضای این اتحادیه نیز مستاجر هستند و اگر مردم همچنان به دستورالعمل ها بی توجه باشند این افراد مجبور می شوند به علت اینکه نمی توانند اجاره بهای مغازه ها را تهیه کنند، از کار دست بکشند.

طلافروشی؛ مغازه هایی با ویترین خوش آب و رنگ اما پر از مشکل

امیدوار رئیس اتحادیه طلافروشان بجنورد همچنین در گفت و گو با ایسنا تصریح کرد: در سال جاری ویروس کرونا از یک سو و ویروس کرونا از سوی دیگر موجب شده تا خسارت های خیلی زیادی به اعضای این اتحادیه وارد شود.

وی با تصریح بر اینکه طلافروشان ویترین خوش آب و رنگی دارند، گفت: اما در درون مغازه های طلافروشی مشکلات زیادی وجود دارد بطوریکه کرونا سبب شد تا تعداد مشتری ها به شدت کاهش یابد.

امیدوار به افزایش و کاهش قیمت طلا اشاره و اظهارکرد: زمانیکه طلا فروش یک تکه طلا را با قیمت به عنوان مثال ۱۰۰۰ تومان می فرشد و سپس مجبور می شود با قیمت ۱۱۰۰ تومان یک تکه دیگر بخرد و و به هنگام کاهش قیمت ها، تکه ۱۰۰۰ تومانی خریده شده را با رقم ۹۰۰ تومان بفروشد هیچ سودی نخواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: ۴۰ تا ۵۰ درصد مغازه های طلافروشی در بجنورد استیجاری هستند و باید این افراد چگونه اجاره بهای مغازه های خود را پرداخت کنند؟

امیدوار با تاکید بر اینکه مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند تا چرخه انتقال ویروس شکسته و زندگی ها دوباره به روال عادی بازگردد، گفت: متاسفانه برخی از افراد دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند بطوریکه به مغازه خود من افراد بدون داشتن ماسک مراجعه کردند که از آن ها درخواست کردم که ماسک بزنند اما قهر کردند و با ناراحتی از مغازه خارج شدند.

مردم و بانک ها اصناف را درک کنند

مهدی امیدوار رئیس اتاق اصناف خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: اصناف درخواست دارند وقتی محدودیت ها اعمال می شود فقط آن ها شامل این محدودیت نشود و تمامی افراد ملزم به رعایت کردن پروتکل ها شوند.

وی افزود: فروشگاه های زنجیره ای فروش کالاهای اساسی همچون روغن را دارند که ۵۰ تا ۱۰۰ نفر در آن فروشگاه ها حاضر شده و ازدحام ایجاد می کنند بنابراین فقط در این محدودیت ها اصناف دیده نشود.

امیدوار ادامه داد: طی یک ماه اخیر خیلی از مردم روستایی و شهری مراسم عروسی را برگزار و کمک به انتشار ویروس کردند و باید در وهله نخست جلوی برگزاری این مراسمات غیرمجاز گرفته می شد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون خسارت های خیلی زیادی به اصناف وارد شده است، اظهارکرد: خیلی از اصناف به علت اینکه بیمه ندارند شامل تسهیلات سامانه کارا نشدند و در همین راستا درخواست شد تا وام ۱۸ درصد بدون سپرده پرداخت شود، هرچند با پرداخت آن موافقت شد اما هنوز پرداخت نشده و مهم این است که در این شرایط پرداخت شود وگرنه در سه ماه دیگر پرداخت آن فایده ای ندارد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه خیلی از سرمایه بانک های این استان از اصناف است، گفت: از بانک ها درخواست کرده ایم تا در پرداخت وام ها و یا در تمدید آن ها سخت گیری نشود اما عملا این چنین نیست.

وی خاطرنشان کرد: صنوف کیف، کفش و پوشاک در عید نتوانستند فروشی داشته باشند، طی دو هفته گذشته در بهترین ساعت فروش(ساعت۱۸) تعطیل شدند و هم اکنون نیز که برای فروش زمستانه خرید کرده بودند و باید اجناس خود را می فروختند، تعطیل هستند بنابراین از مردم درخواست داریم تا این افراد را درک و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و از سوی دیگر بخش هایی همچون بانک ها نیز کمی مهربانانه تر با این گروه از جامعه رفتار کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی همه باهم علیه کرونا اصناف محدودیت های کرونایی دستورالعمل های بهداشتی را رعایت گفت و گو با ایسنا درخواست داریم مردم درخواست دستورالعمل ها خراسان شمالی ویروس کرونا محدودیت ها رعایت کنند برای خرید اعمال شده مغازه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۰۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در شهرستان فیروزه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، سرپرست شبکه بهداشت و درمان فیروزه گفت: در بازدید کارشناسان بهداشت محیط در طرح سلامت نوروزی از واحد‌های صنفی تهیه و توزیع مواد غذایی شهرستان مقدار یک تن مواد غذایی فاسد و غیر مجاز، جمع آوری شد و همزمان با هفته زمین پاک با همکاری شهرداری فیروزه در جایگاه دفن زباله معدوم سازی شد.

محبوبه مهماندوست افزود: این مواد فاسد و تاریخ مصرف گذشته شامل انواع بیسکویت و کیک، نوشابه و نوشیدنی‌های گازدار، انواع شیرینی، شکلات و تنقلات فاقد مشخصات بهداشتی بوده است.

وی حفظ ایمنی غذایی مردم و ارتقای بهداشت عمومی جامعه را از اهداف اجرای طرح کنترل و نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی عنوان کرد گفت: با واحد‌های صنفی متخلف برخورد جدی، قاطع و قانونی می‌شود.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان فیروزه  تاریخ تولید وانقضا، مجوز و پروانه ساخت وزارت بهداشت، آدرس کارخانه، نام محصول و مواد تشکیل‌دهنده، رعایت شرایط نگه داری بهداشتی را به‌عنوان شش مشخصه اصلی مواد غذایی برشمرد وافزود: مردم هنگام خرید مواد غذایی به این مشخصات دقت کرده و تخلفات احتمالی را به بازرسان شبکه بهداشت و درمان فیروزه و یا به شماره ۱۹۰ سامانه ارتباط مردمی وزارت بهداشت گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • ۳ واحد صنفی متخلف در ورامین پلمپ شد
  • اجرای برنامه های هفته سلامت با مشارکت مردم
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • میرزا زاده: انتخاب مردم قابل احترام است
  • فعالیت بیش از ۴۰۰ هزار سفیر سلامت در مازندران
  • رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند
  • بیش از 95 درصد مردم چهارمحال و بختیاری به شاخص‌های سلامت دسترسی دارند
  • معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در شهرستان فیروزه
  • اصناف و بازاریان لباس‌هایی با پوشش مناسب در اختیار مردم قرار دهند