Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:39:13 GMT

وقتی مرغ همسایه غاز می‌شود

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۶۱۷۳۲

وقتی مرغ همسایه غاز می‌شود

۲ نرخی شدن گوشت مرغ در بازار خراسان شمالی، از آنجا آغاز شد که سازمان جهاد کشاورزی این استان در تامین مرغ زنده با قیمت مصوب تنظیم بازار، کم آورد و به ناچار مسوولان این استان برای تامین این نیاز مردم، دست به دامان سالن های مرغداری دیگر استان ها شدند.  

به ادعای مسوولان، خراسان شمالی تنها استانی است که توزیع گوشت مرغ به قیمت تنظیم بازار را اجرایی کرده است،  در این طرح نرخ گوشت مرغ کشتار روز برای هر کیلوگرم ۱۹۷ هزار و ۵۵۰ ریال تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

برای اجرای این طرح جهاد کشاورزی استان متعهد شد تا مرغ زنده را با قیمت مصوب از مرغداران خریداری کند، اما مشکل از آنجا شروع شد که مرغ زنده به اندازه نیاز بازار تامین نشد و این کمبود سبب شد تا برای پاسخ به عطش بازار، مرغ زنده از خارج استان تامین و در کشتارگاه های استان کشتار شود.  

با توجه به اینکه تامین مرغ به قیمت مصوب، در سایر استان ها اجرایی نشده است، مرغ زنده ای که از دیگر استان ها تامین می شود، قیمت بالاتری دارد و به همین علت، گوشت مرغ استحصال شده هم با قیمتی بالاتر از گوشت مرغ تنظیم بازار عرضه می شود.  

با توجه به اینکه تامین مرغ به قیمت مصوب، در سایر استان ها اجرایی نشده، مرغ زنده که از خارج استان تامین می شود، قیمت بالاتری دارد و به همین علت، گوشت مرغ استحصال شده هم با قیمت بالاتری از گوشت مرغ تنظیم بازار عرضه می شود

این امر سبب شده تا اکنون گوشت مرغ در بازار استان ۲ نرخی شود. در این شرایط گوشت مرغ تنظیم بازار تنها در فروشگاه های بزرگ توزیع می شود و البته در روزهای اخیر مقادیری از گوشت مرغ تنظیم بازار به اصناف هم داده شده است اما میزان آن بسیار اندک بوده است.  

در این شرایط مردم که به دنبال خرید گوشت مرغ با قیمت ارزان تر هستند، خرید خود را به فروشگاه های بزرگ سوق داده اند.  اصناف هم از اینکه از گوشت تنظیم بازار بی بهره مانده و بخشی از مشتریان خود را از دست داده اند، گلایه مندند.  

آشفتگی بازار با ۲ نرخی شدن مرغ 

یکی از فروشندگان مرغ در بازار بجنورد به خبرنگار ایرنا گفت: ۲ نرخی شدن گوشت مرغ، بازار را بر هم ریخته است، مردم برای اینکه مرغ ارزان تر خریداری کنند به فروشگاه ها مراجعه می کنند و به همین علت فروش مرغ فروشی های بازار بسیار کاهش یافته است.  

رضا رحیمی اظهار داشت: نمی دانم بر چه اساس، سهم اصناف از گوشت مرغ تنظیم بازار، اینقدر کم است، برخی از اصناف گوشت مرغ تنظیم بازار عرضه می کنند، برخی هم چیزی نصیبشان نشده است، برخی هم روزانه تنها ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم از این محصول را دریافت کرده و عرضه می کنند.  

وی افزود: بخشی از گوشت مرغ در اصناف، با قیمت تنظیم بازار و بخشی هم با قیمت آزاد عرضه می شود، و این امر مشکلاتی را میان اصناف و مشتریان ایجاد کرده است.

بخشی از گوشت مرغ در اصناف، با قیمت تنظیم بازار و بخشی هم با قیمت آزاد توزیع می شود، و این امر مشکلاتی را میان اصناف و مشتریان ایجاد کرده است

وی گفت: عمده فعالان این صنف مستاجر هستند و در این شرایط، در تامین هزینه های خود مانده اند و اکنون با ۲ نرخی شدن گوشت مرغ، فروش آنان به شدت کاهش یافته است و علاوه بر آن بعضا شاهد درگیری لفظی و بحث میان مشتریان و فعالان این صنف هستیم.

رحیمی تصریح کرد: برخی مشتریان که از علت ۲ نرخی شدن گوشت مرغ اطلاعی ندارند، کسبه را به گرانفروشی متهم می کنند،  برای مردم سوال است که چرا هر کیلوگرم گوشت مرغ در فروشگاه های بزرگ حدود ۲۰۰ هزار ریال است و همان گوشت در مرغ فروشی ها به قیمت ۲۶۰ و یا حتی ۲۸۰ هزار ریال به فروش می رسد.

وی گفت: برای مردم تامین گوشت مرغ با قیمت حدود ۳۰۰ هزار ریال واقعا مشکل است، خرید یک قطعه مرغ با قیمت آزاد، برای شهروندان ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار ریال هزینه دارد در صورتی که خرید همین محصول در فروشگاه های بزرگ با کمتر از ۵۰۰ هزار نیز میسر است.

این فروشنده مرغ اظهار داشت: مردم در تامین گوشت مرغ، دچار سرگردانی شده اند،   اختلاف قیمت زیاد است و به همین علت، مردم ترجیح می دهند که از فروشگاه ها خرید کنند.  

تخلف در بازار گوشت مرغ 

یکی دیگر از مرغ فروشان بجنورد در این باره گفت: گوشت مرغ تنظیم بازار به همه بازاریان داده نمی شود.  به زعم مسوولان، تنها شماری از کسبه مورد اعتماد، گوشت تنظیم بازار دریافت کرده و به مردم عرضه می کنند که حتی شاهد تخلف در همین مرغ فروشی ها نیز هستیم.  

رحمان غلامی اظهار داشت: هر جا صحبت از ۲ نرخی باشد، فساد هم رخنه می کند،  قیمت تنظیم بازار بر روی بسته های گوشت مرغ درج شده است اما مرغ فروشان، مرغ تنظیم بازار را قطعه قطعه کرده و با قیمت بازار آزاد می فروشند.  

وی افزد: برخی از کسبه هم مرغ تنظیم بازار را با قیمت بالاتری به رستوران داران می فروشند تا سود بیشتری به دست بیاورند، که البته این گونه تخلف ها به راحتی قابل شناسایی و برخورد نیست.  

این فروشنده گوشت مرغ گفت: ۲ نرخی شدن بستری شده تا فساد و تخلف در بازار گوشت مرغ ایجاد شود، محصولی که برای تنظیم بازار تامین شده، به دست مصرف کننده واقعی نرسد و یا با قیمت بازار آزاد به مردم عرضه شود.  

 ۲ نرخی شدن بستری شده تا فساد و تخلف در بازار گوشت مرغ ایجاد شود، محصولی که برای تنظیم بازار تامین شده، به دست مصرف کننده واقعی نرسد و یا با قیمت بازار آزاد به مردم عرضه شود

گلایه اصناف بجنورد از توزیع گوشت مرغ در فروشگاه‌ها

رییس اتحادیه صنف لبنیات، قصابان و مرغ فروشان بجنورد هم گفت: گوشت مرغ تنظیم بازار در فروشگاه‌های بزرگ انجام می‌شود و در چند روز گذشته این محصول به دست مرغ فروشان مرکز استان نرسیده و یا اگر رسیده میزان آن بسیار کم بوده است و به همین علت کسبه گلایه‌مند هستند.

حسین قاسم زاده اظهار داشت: ۲ نرخی شدن گوشت مرغ کشتار روز در استان سبب شده تا میزان فروش آن در واحدهای صنفی به شدت کاهش یابد و این امر سبب گلایه اصناف شده است.  

وی افزود: در روزهای گذشته، گوشت مرغ تنظیم بازار در شهر بجنورد به اندازه کافی تامین نشد و همان میزان اندکی که تامین شده بود هم به فروشگاه های بزرگ اختصاص یافت، از این رو فروش آن در واحدهای مرغ فروشی کاهش یافت.  

قاسم زاده تصریح کرد: با توجه به کم بودن میزان گوشت مرغ تنظیم بازار، مرغ زنده از خارج استان تامین و در استان کشتار می شود و این گوشت استحصالی با قیمت بیشتری، توزیع می شود.

وی گفت: در این شرایط که گوشت مرغ ۲ نرخی شده، مردم تمایلی به خرید از واحدهای صنفی کوچک ندارند.

قاسم زاده اظهار داشت: در چند روز گذشته، یک روز اصلا مرغ تنظیم بازار در بجنورد تامین و توزیع نشد، در برخی روزها هم تنها ۲ تا سه تن گوشت تامین شد که پاسخگوی نیاز شهروندان نبود.

یک روز اصلا، مرغ تنظیم بازار در بجنورد تامین و توزیع نشد در برخی روزها هم تنها ۲ تا سه تن تامین شد که پاسخگوی نیاز نیست

رییس اتحادیه صنف لبنیات، قصابان و مرغ فروشان بجنورد افزود: اندک گوشت مرغ تامین شده برای تنظیم بازار هم به فروشگاه های بزرگ اختصاص یافت و اکنون واحدهای صنفی نسبت به این امر معترض هستند.

جهاد کشاورزی مرغ زنده را تامین نکرد 

رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم گفت: در چند روز گذشته، جهاد کشاورزی استان مرغ زنده را به اندازه مورد نیاز استان تامین نکرد و به همین علت، مرغ زنده از خارج استان تامین شد که البته قیمت این محصول بیش از نرخ تنظیم بازار است.

حسن وحیدی اظهار داشت: نیاز استان به گوشت مرغ، روزانه ۴۰ تا ۴۵ تن است اما سازمان جهاد کشاورزی در روزهای اخیر روزانه تنها ۱۰ تن این رقم را تامین کرده است، امروز هم برای بجنورد تنها چهار تن تامین شد که به هیچ وجه تکافوی نیاز شهروندان را نمی کند.  

نیاز خراسان شمالی به وارد کردن سالانه هفت هزار و 430 تن مرغ 

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: سالانه 26 هزار و 180 تن گوشت مرغ در استان مصرف می شود که با توجه به محدودیت تولید استان، هفت هزار و ۴۳۰ تن آن از دیگر استان‌ها تامین می‌شود.

محمد محمدزاده، مجموع ظرفیت تولیدی گوشت مرغ در این استان را ۱۸ هزار و ۷۵۰ تن در سال دانست و گفت: اکنون 101 واحد مرغ گوشتی در استان فعالیت دارند که سالانه 2 میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه مرغ در این واحدها تولید می شود.

بر اساس این گزارش، قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ کشتار روز در خراسان شمالی ۱۹۷ هزار و ۵۵۰ ریال مصوب شده است.  قیمت مصوب خرید مرغ زنده از مرغداران هم به ازای هر کیلوگرم، ۱۳۷ هزار و ۵۵۰ ریال تعیین شده است.

سالانه حدود ۲۲ هزار تن گوشت مرغ در استان خراسان شمالی مصرف می شود که حدود ۶ هزار تن از این رقم از دیگر استان ها تامین می شود.

خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در نواحی روستایی زندگی می کنند.

برچسب‌ها بجنورد گوشت مرغ قیمت کالا خراسان شمالی ستاد تنظیم بازار مرغداری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد گوشت مرغ قیمت کالا خراسان شمالی ستاد تنظیم بازار مرغداری بجنورد گوشت مرغ قیمت کالا خراسان شمالی ستاد تنظیم بازار مرغداری اخبار کنکور گوشت مرغ تنظیم بازار خارج استان تامین مرغ تنظیم بازار قیمت تنظیم بازار فروشگاه های بزرگ فروشگاه ها دیگر استان ها فروشگاه ها قیمت بالاتری جهاد کشاورزی همین علت خراسان شمالی تامین می شود مرغ زنده گوشت مرغ مرغ فروشان هم با قیمت قیمت مصوب تامین شده مرغ فروشی هزار ریال مرغ فروش تامین شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۱۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود

رئیس اتاق استان کرمان گفت: تحمیل مالیات و عوارض جدید زمینه مشارکت مردم را از بین می‌برد و زمینه جذب تسهیلات برای تامین مالی از بازار سرمایه باید فراهم شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سید مهدی طبیب‌زاده صبح امروز در نود و هفتمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار استاندار کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان، مهدی بخشی دادستان و جمعی از مسئولین استان و نمایندگان صنایع، بنگاه‌های اقتصادی و اصناف کرمان برگزار شد، اظهار داشت: همراهی مدیران استانی در سال گذشته اتفاقات خوبی در قالب شورای گفت‌وگو رقم زد و در سطح کشوری توانستیم رتبه اول را کسب کنیم.

وی با بیان اینکه تلاش ما در سال جاری این است که چگونه زمینه مشارکت مردم را در سال جهش تولید با مشارکت مردم فراهم کنیم، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی به خوبی این فرمان را صادر کردند و باید موانع پیش رو در جهت جلب مشارکت مردم و بخش خصوصی برداشته شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه تامین مالی یکی از ارکان مشارکت مردم از طریق سرمایه‌های خرد و کوچک مردمی است، ادامه داد: دشواری تامین مالی از سیستم بانکی کاملاً روشن است؛ بنابراین اتکای ما به بازار سرمایه است و اگر بتوانیم آن را به خوبی آگاهی بدهیم می‌توانیم موفقیت‌هایی داشته باشیم.

طبیب‌زاده با بیان اینکه رئیس سازمان بورس کشور 24 و 25 اردیبهشت‌ماه با یک تیم کارشناسی به کرمان سفر می‌کنند، افزود: طی این دو روز دوره‌های آموزشی در کرمان نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه باید زمینه جذب تسهیلات را برای تامین مالی از بازار سرمایه فراهم کرد، گفت: همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان 24 تا 27 اردیبهشت ماه در کرمان برگزار می‌شود و امیدواریم در این همایش به نتایج لازم برای توسعه اقتصادی در استان برسیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه موانع جلب مشارکت مردم برای تحقق شعار سال احصا شده است، ادامه داد: این موارد به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه ساز و کار موجود بازار یکی از موانع است که با مداخله دولت و قیمت گذاری دستوری انجام می‌شود، افزود: تحمیل هرگونه مالیات و یا عوارض جدید می‌تواند زمینه مشارکت مردم را از بین ببرد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • قیمت جدید دام زنده اعلام شد
  • آقای همایون شجریان، تو را به خدا بیایید و بگویید ما اشتباه کردیم!
  • تولید 90 تن گوشت مرغ در عباس آباد
  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند