Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:37:37 GMT

چطور کرونا و سرماخوردگی را از هم تفکیک کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۶۱۹۷۴

چطور کرونا و سرماخوردگی را از هم تفکیک کنیم؟

ایسنا/گلستان یک متخصص داخلی، تفاوت مهم کرونا ویروس با سرماخوردگی را شدت سریع بروز علائم در بیماران مبتلا به کرونا دانست و گفت: ۹۰ درصد بیماران کرونایی با علائم تب، تعریق شدید، ضعف و بی‌حالی شدید به پزشک مراجعه می‌کنند.

محمد دادجو در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با رسیدن فصل سرما بیماری‌های رایج ویروسی از جمله سرماخوردگی و آنفلوآنزا شیوع پیدا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری‌ها همراه با علائم مشترکی همچون تب، لرز، بدن‌درد، تعریق، عطسه، سرفه، سرگیجه، سردرد و اسهال هستند.

وی با بیان اینکه شروع علائم در بیماران کرونایی سریع و تند است و این مسئله کرونا ویروس را با بیماری‌های ویروسی دیگر متمایز می‌کند، افزود: سر درد، دل‌پیچه و اسهال شدید و سرفه‌های خشکی که در بیماران کرونایی وجود دارد، معمولاً در بیماری ویروسی دیگر کمتر دیده می‌شود.

این متخصص داخلی با اشاره به نوع بروز علائم بیماری، گفت: بیماران در سرماخوردگی معمولاً عطسه و سرفه دارند درحالی‌که این علائم در بیماران کرونایی کمتر دیده می‌شود. ۹۰ درصد مراجعه بیماران کرونایی به پزشک زمانی انجام می‌گیرد که دارای علائم تب، تعریق شدید، ضعف و بی‌حالی شدید هستند.

وی گفت: بعد از بروز علائم کرونا ویروس، فرد در چند روز اول که هنوز به پزشک مراجعه نکرده و تکلیف بیماری‌اش مشخص نیست، باید پروتکل‌های بهداشتی و موارد قرنطینه‌ای را رعایت کند.

دادجو با بیان اینکه معمولاً دوره کمون یا نهفتگی کرونا ویروس بین ۳ تا ۵ روز است، گفت: اگر علائم بیماری در فردی که با بیمار کرونایی مراجعه داشته در مدت ۵ روز ظاهر نشد، می‌توان گفت که او بیمار نشده و علائم بعد از این زمان دیگر مربوط به کرونا نیست.

وی بیان کرد: با توجه به دوره کمون این بیماری، هر فردی می‌تواند ناقل این بیماری باشد لذا از مردم درخواست داریم حتی از دورهمی‌های خانوادگی هم پرهیز کنند تا عزیزانشان درگیر این بیماری نشوند. بیماران زیادی داشتیم که در دورهمی‌های خانوادگی به این ویروس مبتلا شدند و خانوادگی به ما مراجعه کردند.

این متخصص داخلی با تاکید بر اینکه فرد با علائم تنگی نفس و سرفه‌های خشک حتماً باید به پزشک مراجعه کند، خاطرنشان کرد: مراجعه زودهنگام بیماران کرونایی به پزشک تأثیر بسیار زیادی در درمان بیماری دارد. علاوه بر این با این کار از انتقال بیماری به افراد دیگر جلوگیری می‌شود.

دادجوی در ادامه با اشاره به اینکه قطرات حاوی ویروس کرونا کمتر از ۱۵۰ میکرون هستند، گفت: اگر فرد مبتلا به کرونا چندین ساعت در محیط بسته بدون تهویه مناسب حضور داشته باشد، حتی با استفاده ماسک از سوی همه افراد، به‌راحتی تا ۳۰ درصد افراد آلوده به ویروس می‌شوند.

وی تاکید کرد: در خانه فرد مبتلا به کرونا حتماً باید جریان هوا برقرار باشد تا آیروسل‌ها از محیط خارج شوند.

این متخصص داخلی خاطرنشان کرد: در ۸۰ درصد موارد، کرونا ویروس به‌صورت خودبه‌خود توسط سیستم ایمنی بدن افراد سرکوب می‌شود و تنها ۲۰ درصد موارد افراد نیاز به بستری در بیمارستان پیدا می‌کنند که از این تعداد نیز ۸۷ درصد با درمان‌های سرپایی و یا اولیه بهبودی پیدا می‌کنند. در واقع مرگ‌ومیر ناشی از کرونا ۲ تا ۳ درصد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس استانی اجتماعی بیماران کرونایی کرونا ویروس متخصص داخلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۱۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار ۹ همتی برای حمایت ویژه از بیماران خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به عمر دو ساله صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، از اعتبار ۹ همتی برای این صندوق در سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی ناصحی در نشست خبری «روز بیماران خاص و صعب‌العلاج» که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۲ سال از عمر صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌گذرد. هنگامی که این صندوق ایجاد شد، میزان بودجه تخصیص یافته معادل ۵ همت (۵هزار میلیارد تومان) بود و در سال گذشته به ۷ همت رسید.

وی ادامه داد: در حال حاضر، میزان بودجه تخصیص یافته صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج در سال جاری معادل ۹ همت است.

ناصحی با بیان اینکه موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در کانون توجه قرار گرفته است، افزود: دولت و وزارت بهداشت به موضوع حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج توجه کرده‌اند و بیمه‌های پایه در جهت پوشش خدمات گام برداشته‌اند. حدود ۲ سال از عمر صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج می‌گذرد اما از شالکه بسیار خوبی برخوردار است.

وی درباره بیماری‌های تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: ۱۰۷ گروه از بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش قرار دارند.

ادامه دارد

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • اختصاص ۹ همت اعتبار برای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج
  • اعتبار ۹ همتی برای حمایت ویژه از بیماران خاص و صعب‌العلاج در ۱۴۰۳
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»