Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ امیر سالمی درباره تاثیر شیوع کرونا بر محیط زیست گفت: یکی از مهم‌ترین آثار و نتایج مخرب شیوع این بیماری بر طبیعت و محیط زیست به جهت مقابله بشر با آن است.

وی افزود: افزایش استفاده از الکل، مواد ضدعفونی کننده، شوینده‌ و برخی داروها که به منظور مقابله با این بیماری مصرف می‌شوند، در برخی مناطق کشور با بازگشت به چرخه طبیعت، اکوسیستم را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سالمی گفت: در شهر تهران این مواد عمدتا همراه با فاضلاب شهری به تصفیه‌خانه‌ها وارد و در صورت قدرت کافی حذف می‌شوند. اما در برخی نقاط کشور همچون استان گیلان و مازندران این مواد شیمیایی و دارویی که پساب‌های خانگی عمدتا به رودخانه‌ها ریخته می‌شوند، در طبیعت پخش و می‌توانند سراسر استان را آلوده کنند.

وی ادامه داد: این آلودگی همچنین می‌تواند تولید مثل و تخم‌ریزی برخی جانداران، آبزی‌ها و ماهیان را با آسیب روبه‌رو و فرآیند رشد و تکوین بچه ماهی‌ها را نیز با اختلال مواجه کند.

به گفته این کارشناس حوزه فناوری‌های محیط زیست، خود ویروس کرونا اما در محیط آزاد (طبیعت) به ویژه در برخی نقاط که حاوی ذرات معلق باشند، عمر نکرده و در کوتاه‌مدت از بین می‌روند.

سالمی عنوان کرد: در اثر این آلودگی شیمیایی همچنین احتمال کاهش یا انقراض یک گونه از ماهیان یا افزایش جمعیت یک گونه‌ از جانوران (به دلیل مقاومت بدنی) یا شماری از گیاهان نیز وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: پنج سناریو در مورد آینده جهان پس از کرونا

بازگشت مواد شیمیایی در چرخه طبیعت و مقاومت دارویی جانداران

وی یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات اساسی استفاده از این مواد شیمیایی و بازگشت این پساب‌ها به محیط زیست، مقاومت دارویی جانداران است. افزایش مصرف این مواد در دوران شیوع کرونا که به چرخه طبیعت و بالتبع انسان‌ها نیز بازمی‌گردد، در سال‌های آتی سبب کاهش اثربخشی داروها و بی‌شک افزایش مصرف این مواد خواهد شد.

استاد دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: رشد مصرف این مواد هم مجددا محیط زیست و طبیعت را بیش از پیش آلوده و عواقب متعددی برای بشر و کره زمین خواهد داشت.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت حفظ پاکیزگی محیط زیست افزود: رها کردن اقلام بهداشتی همچون ماسک و دستکش در طبیعت و دریاها می‌تواند باعث گیرکردن لاک‌پشت‌ها و ماهیان در درون کیسه‌های پلاستیکی و دستکش‌ها و همچنین بلعیدن آنها توسط بعضی از جانوران بزرگ‌تر نظیر فک‌ها شود.

به گفته سالمی، اما سیستم صحیح جمع‌آوری زباله و دفن می‌تواند اقلام و کالاهای بهداشتی مقابله با کرونا را نیز همانند کاغذ و پلاستیک معدوم سازد.

منبع: ایرنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا در ایران محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۲۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: رفع مشکل آلودگی هوای اراک به اقدام و حمایت صنایع این استان نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، عباس علی‌آبادی صبح امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی اظهار کرد: برای رفع مشکل آلودگی هوای اراک باید منشأ آلودگی رفع شود و در مرحله بعد ترمیم و ممانعت از انتشار مجدد آن مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه با افتخار اعلام می‌کنم که طرفدار و حامی محیط زیست هستم افزود: فعالیت صنایع نباید نابودی محیط زیست را به دنبال داشته باشد، رفع مشکل آلودگی هوای اراک به اقدام و حمایت صنایع این استان نیاز دارد.

وزیر صمت خاطرنشان کرد: صنایعی که آلودگی زیست‌محیطی دارند باید نواقص را رفع و آلودگی‌های زیست‌محیطی را برطرف کنند. توسعه پایدار و فعالیت‌های صنعتی باید با الزامات زیست‌محیطی همراه باشد.

علی‌آبادی با بیان اینکه اراک شهری استراتژیک از نظر تنوع تولیدات صنعتی است، اضافه کرد: این شهر طی سال‌های اخیر گرفتار حصار آلودگی هوا شده است که برای رفع این مشکل، برنامه‌ریزی و همکاری‌های برون‌بخشی نیاز است.

وی ادامه داد: بر اساس قانون هوای پاک، مسئولیت همه بخش‌ها و سازمان‌ها در زمینه کاهش آلایندگی‌ها در بخش‌های مختلف خودرویی و صنایع مشخص شده است.

وی ادامه داد: اقداماتی که باید هریک از دستگاه‌های ذی‌ربط در خصوص کاهش و مقابله با آلودگی هوا انجام دهند مشخص است و سازمان محیط‌زیست به‌عنوان ناظر و ضابط قضائی باید بر نحوه اجرای قانون توسط دستگاه‌های مختلف را نظارت کند.

به گزارش ایمنا، در این نشست، مسائل و مشکلات صنایع مطرح شد و وزیر صمت دستورات لازم را در خصوص مواردی از جمله بدهی بانکی، اختلاف یک شرکت با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، مسئله زیست‌محیطی یکی از شرکت‌های خصوصی، تعیین تکلیف تعهدات این شرکت و دیگر مسائل مربوط به موانع تولید صنایع حاضر در نشست را اتخاذ کرد.

حضور در سی‌ودومین همایش سالانه بین‌المللی مهندسی مکانیک در دانشگاه صنعتی اراک، دیدار با فعالان اقتصادی استان مرکزی و بازدید از شرکت دانش‌بنیان انرژی صنعت خاورمیانه از برنامه‌های سفره یک روزه علی‌آبادی به اراک است.

کد خبر 751435

دیگر خبرها

  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • افزایش انتشار کربن، همچنان نگرانی زیست‌محیطی اصلی جهان
  • افزایش انتشار کربن، همچنان یک نگرانی مهم زیست‌محیطی
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • افزودنی های بتن
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد