Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-کشورهای مختلف در اقصی نقاط جهان کوشش می‌کنند تا بدون تکیه به آمریکا، به حیات خود ادامه دهند. جو بایدن قادر نخواهد بود که اوضاع را به دوره پیش از حضور ترامپ در قدرت بازگرداند.

"آنه آپلبوم*" نویسنده و تحلیلگر "نشریه آتلانتیک" در مقاله ای، به این مساله اشاره کرده که آمریکا در دوره "جوبایدن"، کار بسیار سختی را جهت احیای آبرو و اعتبار بین المللی خود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امری که تغییر رویکرد در عرصه سیاست خارجی آمریکا را به امری ضروروی تبدیل کرده است.

«در نخستین ساعات و روزهای پس از پیروزی "جو بایدن" در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، وی پیام‌های تبریک بسیاری را چه در قالب توئیت و چه بیانیه، از رهبران مختلف جهان دریافت کرد. حتی "فاکس نیوز" شبکه‌ای که ارتباطات نزدیکی با جمهوریخواهان دارد هم از لیست رهبرانی که به بایدن تبریک گفتند، شگفت زده شده است. در این لیست، رهبرانی نظیر "بوریس جانسون" نخست وزیر بریتانیا، "امانوئل مکرون" رئیس جمهور فرانسه، "جوزپه کنته" نخست‌وزیر ایتالیا، "مایکل مارتین" نخست وزیر ایرلند، و "پدرو سانچز" نخست وزیر اسپانیا، حضور دارند. بایدن همچنین در تاریخ ۹ نوامبر از رهبران کانادا، فرانسه، آلمان، ایرلند، و بریتانیا، به طور متقابل تشکر کرد. وی همچنین با رهبران ژاپن، استرالیا و کره‌جنوبی نیز گفتگو کرد».

شکی نیست که رهبران مختلف جهان، بار دیگر از گفتگو با یک رهبر سیاسیِ منطقی‌تر و معقول‌تر از ترامپ، لذت می‌بردند. بدون تردید آن‌ها از اینکه ترامپ و تیم وی، چهار سال دیگر به جنجال افکنی در عرصه سیاست خارجی آمریکا اقدام نمی‌ورزند، خوشحال بودند.

با این همه، یک نکته مهم و البته نادرست و گمراه کننده، در مورد تمامی پیام‌ها و بیانیه‌های تبریک به جو بایدن وجود داشت: برخلاف تصور همه، پس از ترامپ، هیچ نقطه بازگشتی به دوره قبل از او وجود نخواهد داشت. هیچکدام از روابط آمریکا با دوستان و دشمنان این کشور، شبیه جنسِ روابط واشنگتن با آن‌ها در چهار سال قبل نخواهد بود. نهادهای دیپلماتیک داخلی و بین المللی نیز هیچکدام وضعیتی مشابه با چهار سال گذشته ندارند. برخی از اعضای قدیمی دموکرات‌ها و به طور خاص دولت اوباما، سعی دارند تا بار دیگر اوضاع را به دوره قبل از ترامپ بازگردانند. با این حال، وقوع یکچنین اتفاقی تقریبا محال است. آن‌ها نمی‌توانند نسبت به آنچه در مدت اخیر (در دوره ریاست جمهوری ترامپ) اتفاق افتاده، بی تفاوت باشند. حتی فرض یکچنین گزاره‌ای هم اشتباه است.

از سال ۲۰۱۶، اعتبار و آبروی بین المللی آمریکا، عمیقا خدشه دار شده است. آمریکا دیگر قابل توجه‌ترین دموکراسی در جهان نیست، نظام سیاسی ما به شدت از بحران ناکارآمدی رنج می‌برد و رهبران سیاسی ما نیز در جهان، تبدیل به چهره‌هایی خطرناک شده اند. اغلب نظرسنجی‌ها حاکی از این هستند که احترام بین‌المللی آمریکا به هیچ عنوان بهبود نیافته و حتی وضعیت این کشور از منظر افکار عمومی، متزلزل‌تر نیز شده است. به عنوان مثال در شرایط فعلی و بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها، حدودا ۷۰ درصد از کره ای‌ها و ۶۰ درصد از ژاپنی‌ها به عنوان کشورهایی که دوستی دیرینه‌ای با آمریکا داشته و متحد آن بوده اند، آمریکا را به مثابه تهدید جدی و خطیر ارزیابی می‌کنند. در آلمان که متحد کلید آمریکا در اروپا است، شخصی مثل ترامپ، به مراتب از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، و شی جینپینگ رئیس جمهور چین، منفورتر است (بر اساس نظرسنجی ها).

نباید فراموش کرد که ما در جهانی زندگی می‌کنیم که اخبار کاملا در دسترس هستند و نمی‌توان از مخفی ماندن هیچ چیز سخن گفت. جهان هیچکدام از اقدامات و رفتارهای نابخردانه و تنش زای ترامپ در عرصه‌های مختلف را فراوش نخواهد کرد. وی و طرفدارانش حتی در برهه فعلی، ادعاهای زیادی در مورد وقوع تقلب در انتخابات مطرح می‌سازند و از هیچ تلاشی جهت متشنج ساختن شرایط دریغ نمی‌کنند.

اقدامات ترامپ در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و پس از آن، آمریکا را از موقعیت کشوری که بتواند ادعای دموکراسی و یا ترویج آن را در جهان داشته باشد، خارج کرده است. ترامپ به مدت چهارسال، تقریبا اغلب ارزش‌هایی را که آمریکا در عرصه سیاست خارجی، خود را به آن‌ها وفادار می‌دانسته، نقض کرده و زیر پا گذاشته است. ما دیگر نمی‌توانیم خود را (آمریکا) کشوری سالم و منزه از اقتدارگرایی و فساد بدانیم.

از سویی، اقدامات نادرست ترامپ در دوره ریاست جمهوری چهار ساله اش، تا حد زیادی بسیاری از کشورها را به فکر انداخته تا جهان را بدون تکیه به آمریکا، تصور کنند. این نتیجه یِ رویکردهای ترامپ است که عمیقا مردم جهان را به آمریکا بی اعتماد کرده است.

یکی از کشورهایی که بیشترین نفع را از رویکردهای نابخردانه ترامپ در عرصه سیاسیت خارجی آمریکا برده، "چین" است. دونالد ترامپ و وزیر خارجه وی "مایک پمپئو"، مدت‌ها با شی جینپینگ و مقام‌های ارشد دولت چین، رویکرد دوستانه‌ای را نشان دادند. با این حال، پس از شکست‌های متعدد در برابر آن‌ها و ناکامی‌های خود در زمینه مقابله با ویروس کرونا (و مخصوصا با هدف پرت کردنِ حواس افکار عمومی آمریکا از سوءمدیریت‌های خود)، بر شدت لفاظی‌های ضدچینی خود افزوده اند. بدون تردید اگر تیم ترامپ بار دیگر فرصت حضور در قدرت را می‌یافتند، چین بیش از پیش جایِ آمریکا در عرصه معادلات و نهادهای بین المللی را خواهد گرفت. باید توجه داشت که اکنون، آمریکایِ ترامپ، بیش از چین در عرصه بین المللی، با مشکلِ آبرو و اعتبار رو به رو است.

آمریکای فعلی باید در ساختارها و چهارچوب‌های خود، بازنگری اساسی انجام دهد. آمریکا تحت تاثیر ترامپ، به شدت از نظر قدرت نرم بین المللی خود، تضعیف شده است. ما باید روش‌ها و رویکردهای خود را مخصوصا در بخش سیاست خارجی تغییر دهیم. آمریکا نباید با چهره منزوی‌ای که ترامپ از آن به جهانیان ارائه می‌کند، ادامه مسیر و راه دهد. چندجانبه گرایی و همکاری با جامعه جهانی، یک حقیقت انکار ناپذیر برای آمریکا است. دولت بایدن باید این نکته را به طور خاص به مردم بگوید: "ما در نقطه شکنندگی قرار داریم. یا باید موقعیت بین المللی خود را بار دیگر احیا کنیم و یا شاهد فروپاشی کامل اعتبار و آبروی آمریکا در عرصه بین المللی باشیم".

منبع: فرارو

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ریاست جمهوری سیاست خارجی بین المللی نخست وزیر چهار سال بار دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۴۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها

نتایج نظرسنجی شبکه آمریکایی «سی ان ان» نشان داد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین این کشور نسبت به جو بایدن، رئیس کنونی کاخ سفید، از حمایت تعداد بیشتری از رای دهندگان برخوردار است.

بنابر گزارش آر تی، بر اساس این نظرسنجی که از ۱۸ تا ۲۳ آوریل انجام شد و شامل ۹۶۷ رأی دهنده ثبت نام شده بود، با ضریب خطای آماری ۳.۸ درصد، ۴۹ درصد از شرکت کنندگان از ترامپ حمایت کردند و در عین حال، ۴۳ درصد از پاسخ دهندگان از بایدن حمایت کردند.

انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا قرار است در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار شود و رقبای اصلی در رقابت انتخاباتی جو بایدن، رئیس جمهور فعلی دموکرات و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق جمهوری خواه هستند.

هر دو نامزد قبلاً تعداد کافی رای را از انتخابات مقدماتی دریافت کرده اند تا نامزدی احزاب خود را تضمین کنند و تقریباً همه رقبای آنها انصراف خود را از رقابت اعلام کرده اند.

پیش از این مارینا هاید، ستون نویس روزنامه گاردین در تحلیلی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نامزد‌های آن به این نکته اشاره می‌کند که دو نامزد اصلی یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن هر دو مسن هستند و در همین حال، یکی تقریبا مرتکب کودتا شده و دیگری از مشکلات حافظه رنج می‌برد. مسئله‌ای که انتخاب را برای رای‌دهندگان آمریکایی دشوار خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • درخواست ترامپ برای تغییر نتانیاهو
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • ظهور و اثبات قدرت ایران در عرصه بین‌المللی!
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • طالب‌زاده با وجود اهانت‌های گروه‌های مختلف، هیچگاه نه مردد شد و نه ترسید/زیست شهیدانه در زندگی نادر دیده می‌شد
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟