Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@14:44:01 GMT

آشنا پس از دادگاه امروز چه گفت؟

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۶۵۶۸۲

آشنا پس از دادگاه امروز چه گفت؟

‍‍‍‍‍‍

دریافت 11 MB

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، «حسام الدین آشنا» امروز یکشنبه پس از برگزاری جلسه دادگاه جرایم سیاسی در گفت وگو با خبرنگار قضایی ایرنا افزود: امروز سومین جلسه دادگاه جرم سیاسی برگزار شد و در این دادگاه به اتهامات بنده مبنی بر انتشار دو توییت در مورد هواپیمای اوکراینی و دیگری درباره دادگاه طبری رسیدگی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیات منصفه دادگاه جرایم سیاسی: حسام الدین آشنا مجرم است آغاز محاکمه حسام‌الدین آشنا در دادگاه جرایم سیاسی | اتهامات مشاور رئیس جمهور چیست؟

وی تصریح کرد: به عنوان متهم در این دادگاه تاکید کردم هر دو توییت، ابراز نظرهای من بوده و جنبه اخباری نداشته که شامل صدق یا کذب شود.

مشاور رییس جمهوری خاطرنشان کرد: همچنین به عنوان آمر به معروف و ناهی از منکر در مورد پرونده های مختلف اظهار نظر داشتم از جمله پرونده هواپیمای اوکراینی و پرونده طبری و در آنها به نظام قضایی هشدار دادم که مراقبت بیشتری را در رویه های رسیدگی و حفظ جان متهمان و محکومان داشته باشند.

آشنا گفت: هیات منصفه امروز نظرات خود را اعلام می کند و قاضی دادگاه تا هفت روز فرصت دارد تا حکم دادگاه را اعلام کند.

وی اظهار داشت: این دادگاه سه ساعت ادامه یافت و ابتدا کیفرخواست توسط نماینده دادستان قرائت شد سپس با دفاعیات وکیل مدافع دادگستری و متهم پیش رفت و البته قاضی دادگاه هم نظرات خود را اعلام کردند.

آشنا گفت: در دور بعد نماینده دادستان توضیحاتی ارائه کردند و وکیل و متهم نیز با توضیحات مفصل درباره اتهامات داشتند و در نهایت آخرین دفاع اخذ شد. 

وی یادآور شد: قانون اساسی مشروطیت ایران در سال ١٢٨۵، جرم سیاسی را به رسمیت می شناسد اما متاسفانه در همه دوران پیش از انقلاب اسلامی عملا هیچ محکمه ای جرم سیاسی واقع نمی شود.

آشنا گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی، جرم سیاسی به رسمیت شناخته و تاکید شده است که این جرم باید با حضور هیات منصفه و در محاکم دادگستری برگزار شود.

وی اضافه کرد: بعد از سال‌ها از تصویب قانون اساسی و با تلاش مجلس شورای اسلامی در سال گذشته امکان اجرایی شدن جرم های سیاسی با قانونگذاری محقق شد و ریاست محترم قوه قضاییه در دوره جدید ابراز فرمودند که مایل هستند این جرم به همان شیوه آیین دادرسی که لازم هست انجام شود و دادگاه ها به جرم سیاسی رسیدگی کنند.

آشنا یادآور شد: اکنون دو جلسه دادگاه جرم سیاسی رسیدگی شده که یکی منجر به تبرئه و دیگری منتج به تبرئه مشروط شده است.

به گزارش ایرنا، محاکمه حسام الدین آشنا امروز در دادگاه جرایم سیاسی با حضور هیات منصفه در سالن ولایت دادگستری استان تهران برگزار شد.

روز گذشته(شنبه) حسام الدین آشنا در صفحه شخصی خود در توییتر اعلام کرده بود: «احتمالا فردا علنا دادگاه رسیدگی به اتهامی سیاسی برای انتشار دو توییت برگزار می شود؛ یکی درباره هواپیمای اوکراینی: «این جماعت عجیبند!» و دیگری درباره پرونده طبری: «لطفا مراقب ... باشید» اتهام: نشر اکاذیب/ چرا تعجب کرده است؟ چرا نظر داده است؟ چرا درخواست کرده است؟ چرا هشدار داده است؟»

قانون جرم سیاسی در راستای پیشبرد عدالت قضایی و صیانت از حقوق عامه مشتمل بر ۶ ماده در جلسه علنی ۲۰ اردیبهشت سال ۱۳۹۵ دوره نهم مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید اما اجرای این قانون که از ۱۶ خرداد سال ۱۳۹۵معطل مانده بود، پس از تصدی حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در منصب ریاست قوه قضاییه و در دوران تحول دستگاه قضایی با اهتمام دنبال شد.

۱۷خرداد سال جاری، بخشنامه «لزوم اجرای عدالت و رسیدگی منصفانه به اتهامات مرتکبان جرایم سیاسی» از سوی رئیس قوه قضاییه به مراجع قضایی سراسر کشور ابلاغ شد.

۲۰ مهر نخستین پرونده جرایم سیاسی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران با حضور هیات قضایی به ریاست قاضی محمدی کشکولی و هیات منصفه جرایم مطبوعاتی و سیاسی برگزار شد.

در این دادگاه، «علیرضا زاکانی» به عنوان نخستین متهم جرم سیاسی بابت مصاحبه در برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ شبکه پنج سیمای جمهوری اسلامی با شکایت وزارت اطلاعات مبنی بر نشر اکاذیب در دادگاه حضور یافت و هیئت منصفه پس از شنیدن سخنان شاکی و متشکی عنه و مطالعه پرونده تشکیل جلسه داد و طبق مشورت و ارائه دیدگاه‌های مختلف با رأی‌گیری به اتفاق آراء متهم را مجرم ندانست و زاکانی تبرئه شد.

«نعمت احمدی» حقوقدان و وکیل دادگستری، متهم دیگری بود که ۲۷ مهر ماه در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران با حضور هیات قضایی به ریاست قاضی محمدی کشکولی و با حضور هیات منصفه جرایم مطبوعاتی و سیاسی محاکمه شد.

اتهام نعمت احمدی نشر اکاذیب بود که هیات منصفه پس از استماع سخنان شاکی و مشتکی عنه ونیز دفاعیات متهم، و مطالعه پرونده آنان تشکیل جلسه داد و هیات منصفه به اتفاق آرا، نعمت احمدی را مجرم و همچنین با اکثریت آراء در عین حال مستحق تخفیف دانست و بدین ترتیب دومین پرونده جرم سیاسی رسیدگی شد و متهم مجرم شناخته شد.

امروز و در سومین دادگاه رسیدگی به جرم سیاسی به اتهامات «حسام الدین آشنا» مشاور رییس جمهوری رسیدگی شد.

لحظاتی پس از مصاحبه آشنا، سخنگوی هیات منصفه جرایم مطبوعاتی و سیاسی اعلام کرد: هیات منصفه رسیدگی به جرایم سیاسی پس از استماع دفاعیات متهم و وکیل وی، به اتفاق آرا، «حسام‌الدین آشنا» را در هر دو مورد اتهامی، مجرم شناخته است  اما با اکثریت آرا، او را مستحق تخفیف می داند.

 احمد مومنی گفت: امروز پرونده جرم سیاسی حسام الدین آشنا در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران با حضور هیات قضایی به ریاست قاضی محمدی کشکولی و با حضور هیات منصفه جرایم مطبوعاتی و سیاسی برگزار شد که در آن، پس از قرائت قرآن ابتدا نماینده دادستان کیفرخواست را قرائت کرد و پس از تفهیم اتهام، حسام الدین آشنا به عنوان متهم جرم سیاسی بابت دو مورد اتهام نشر اکاذیب با شکایت معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و همچنین شکایت سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه، دفاعیات خود را شرح داد.

به گفته مومنی، هیات منصفه پس از استماع دفاعیات متهم و وکیل، به اتفاق آرا، آشنا را مجرم تشخیص دادند اما با اکثریت آرا او را مستحق تخفیف دانستند.

کد خبر 567020 برچسب‌ها حسام‌الدین آشنا دادگاه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حسام الدین آشنا دادگاه هیات منصفه جرایم مطبوعاتی و سیاسی دادگاه جرایم سیاسی حضور هیات منصفه حسام الدین آشنا اتفاق آرا استان تهران نشر اکاذیب جرم سیاسی رسیدگی شد برگزار شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۵۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی دانشگاه لهستانی به جرم فروش مدرک/ مدیران سیاسی و نظامی مشتریان مدرک تقلبی بودند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دانشگاه لهستانی Collegium Humanum به دلیل اعطای مدرک MBA برای مشاغل در میان نخبگان سیاسی است. پلیس مبارزه با فساد لهستان ۱۵ آوریل به دفاتر این دانشگاه خصوصی لهستان که متهم به فروش مدارک MBA جعلی به اعضای نخبگان سیاسی، نظامی و تجاری این کشور است، یورش برد.

بیشتر بخوانید: جای خالی دانشگاهیان در تدوین اسناد بالادستی آموزش عالی

پلیس همه کلاس‌های این دانشگاه را لغو کرد و ساختمان آن در مرکز ورشو را تعطیل کرد. چرا که به دنبال شواهد بیشتری درباره این رسوایی بودند که از هفته‌ها پیش آغاز شده است.

هم‌اکنون این دانشگاه لهستانی که مدارک دوره‌های کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی برای نخبگان سیاسی و نظامی این کشور ارائه می‌دهد، در معرض تحقیقات گسترده‌ای قرار دارد. این موضوع سبب شده است که بسیاری از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه نام خود را به دلیل ترس از دست دادن حرفه‌شان پنهان کنند.

بر اساس تحقیقات پلیس، این دانشگاه یک کارخانه صدور مدرک بوده است که دوره‌های بی‌کیفیت را به کسانی می‌فروخته که می‌توانستند شهریه‌های هنگفت پرداخت کنند.

مشکلات این دانشگاه از زمانی که پلیس مبارزه با فساد لهستان، مقامات ارشد دانشگاه از جمله رئیس دانشگاه پاول سی (Pawel C) را بازداشت کرد، علنی شد. دادستانی افراد بازداشت شده را به ایجاد یک سازمان جنایی با تمرکز بر صدور مدارک جعلی تحصیلات تکمیلی برای منافع مالی و شخصی متهم کرد.

رسانه‌های لهستان گزارش داده‌اند که ممکن است این دانشگاه بیش از هزار مدرک MBA صادر کرده و تقریبا ۲۳۰ هزار یورو یا ۲۴۵ هزار دلار آمریکا به دست آورده است. پاول سی در مجموع به ارتکاب ۳۰ جرم از قبیل آزار جنسی متهم شد.

دانشگاه Collegium Humanum سال ۲۰۱۸ در ورشو تاسیس شد. شواهد نشان می‌دهد که این دانشگاه دوره‌های MBA را که معمولا ۱۲ تا ۲۴ ماهه هستند، در سه ماه ارائه می‌داد. این دوره‌ها از محبوبیت زیادی در میان مسئولان کشور برخوردار بود. چرا که داشتن مدرک MBA می‌تواند فرصتی برای حضور در هیئت‌های نظارت شرکت‌های تحت کنترل دولتی باشد.

وزارت دفاع لهستان اعتراف کرد که حدود ۳۷ افسر، از جمله یک ژنرال ارشد که در حال حاضر به عنوان سرپرست فرماندهی عملیاتی نیروهای مسلح، واحد فرماندهی کلیدی ارتش لهستان خدمت می‌کنند، مدرک MBA را از Collegium Humanum دریافت کردند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1228901 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • اخبار سیاسی ۱۲ اردیبهشت؛دیدار معلمان با رهبر انقلاب/افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان
  • ماجرای قتل غزاله و اعدام آرمان؛ رابطه‌ای بی فرجام
  • نظر هیات منصفه دادگاه مطبوعات درباره رویداد ۲۴ و مجله ناداستان 
  • تعطیلی دانشگاه لهستانی به جرم فروش مدرک/ مدیران سیاسی و نظامی مشتریان مدرک تقلبی بودند
  • هیئت منصفه دادگاه مطبوعات مدیرمسئول رویداد۲۴ را مجرم دانست
  • ماجرای عجیب قتل حسین به دست «ع» گدا
  • تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند
  • دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول