Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی صندوق ضمانت صادرات ایران درباره ریسک‌های صادراتی کشور به دلیل شیوع ویروس کرونا، گفت: شرایط فعلی، موقعیت‌های مختلفی را برای بازارهای صادراتی ایجاد کرد تا آنجا که در ماه آوریل، اثرگذاری برای تجارت خارجی به اوج رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «آرش شهرآیینی» با بیان اینکه ریسک‌های تجاری در آغاز شیوع ویروس کرونا به دو دسته تقسیم شدند، اظهار داشت: نخست قراردادهای منعقد شده بود، به این معنا که صادرات کالا صورت گرفته و کالا در کشور مقصد حضور داشت اما خریداری نشده بود و همین امر احتمال آسیب رساندن به محموله‌های صادراتی را افزایش می‌داد به همین دلیل، ریسک این ایام، در مواردی حتی منجر به فسخ قراردادها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از سوی دیگر، بسیاری از کالاهای صادراتی تولید شده به خصوص در حوزه‌های دارویی و مواد ضدعفونی‌کننده با توقف صادرات از سوی سیاستگذاران روبه‌رو شد، به این معنا که طرف صادرکننده قرارداد را منعقد کرده بود اما به دلیل قوانین داخلی کشور، صادرات آنها ممنوع شده بود که این خود صادرکنندگان را با ضرر و زیان روبه‌رو کرد.

به گفته وی، این دو ریسک در دوران شیوع کرونا صادرات کشور را با چالش مواجه کرد اما در مورد دوم که صادرات از سوی کشور خودمان متوقف شده بود، صندوق ضمانت صادرات ایران قادر به پوشش ریسک مربوطه برای صادرکنندگان نشد.

شهرآیینی درباره ریسک قرارداد از سوی خریدار، گفت: در این میان صادرکننده در موقعیت کرونا که ممکن است در موارد آتی هم اتفاق بیفتد و بر اساس آن، قراردادی منعقد شود و قبل از اینکه تولید آن به ثمر بنشیند، خریداران خارجی، آن را قبل از تحویل کالا فسخ کند؛ پس این نگرانی همیشه وجود دارد تا هزینه تولید صورت گیرد اما مشتری آن را تحویل نگیرد.

وی افزود: بنابراین این صادرات می‌تواند تحت پوشش بیمه صندوق قرار گیرد و ما آمادگی داریم که این پوشش را به طور کامل انجام دهیم که نمونه آن، در شرایط تحریم و کرونا اتفاق افتاد.

معاون فنی صندوق ضمانت صادرات ایران، همچنین کرونا را بزرگترین عامل برای کاهش واردات از سوی کشورهای مختلف دانست و عنوان کرد: در این شرایط، هم اقتصاد دنیا و هم تجارت جهانی با کاهش قابل توجهی روبه‌رو شد که در این شرایط، زمانی که معمولاً رکود اتفاق می‌افتد اولین اثر آن بر اقتصاد این است که ورشکستگی شرکت‌ها افزایش پیدا می‌کند، پس ورشکستگی یکی از مهمترین ریسک‌هایی است که توسط صندوق ضمانت صادرات بیمه می شود.

وی با اشاره به آمارهای ورشکستگی شرکت ها در کشورهای مختلف اظهار داشت: بر اساس آماری که از کشورهای مختلف داریم، پس از شیوع کرونا دامنه ورشکستگی‌ شرکتها در کشورهای مختلف گسترش یافته که نمونه آن کشور ترکیه است که امسال ۴۵ درصد رشد ورشکستگی شرکت‌ها را داشته است.

به گفته شهرآیینی، در این میان شرکت هایی که قرارداد بیمه ای داشتند و پس از فروش های اعتباری و مدت‌دار و پیش از تسویه واردکننده، ورشکست شده باشند، می توانند از خدمات صندوق ضمانت صادرات استفاده کنند زیرا این صندوق ورشکستگی و توان مالی خریدار در بازپرداخت را می‌پذیرد و ما نیز آمادگی داریم ریسک فسخ قرارداد را به عهده بگیریم.

وی تاکید کرد: اقدام دیگر صندوق ضمانت صادرات ایران این بود که در دو تا سه ماه گذشته که اثرات کرونا نمایان شد و بالاخره خیلی از ترددها متوقف شد و ممکن بود به دلیل شرایط کرونا با عدم ایفای تعهدات مواجه شوند بنابراین ما با اعطای امهال تعهدات معوق صادرکنندگان در حال کاهش فرانشیز یعنی خسارت هستیم.

شهرآیینی تاکید کرد: کاهش فرانشیز به این معنا است که خسارت تاخیر در پرداخت به صورت صد درصد از سوی صندوق های ضمانت صادرات پرداخت نمی شود بلکه تا ۹۰ درصد آن پوشش داده می‌شود که ما این را به حداقل رساندیم و بیش از ۹۵ درصد از آن را در شرایط کرونا تحت پوشش قرار می‌دهیم.

وی تاکید کرد: در واقع سعی شده تا سقف‌های اعتباری را فارغ از اینکه گزارش‌های به روز شود، تمدید شود؛ اقداماتی هم درباره بسته ویژه حمایت از صادرکنندگان در شرایط کرونا مصوبه کردیم و یکسری تسهیلات را برای صادرکنندگان قائل شدیم.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: وزارت صنعت وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت صنعت و معدن صندوق ضمانت صادرات ایران کشورهای مختلف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۷۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه سود 33 درصدی بانکی دریافت کنیم؟

سبد درآمد ثابت با امکان سرمایه‌گذاری همزمان در چند بانک و خرید اوراق مرابحه دولتی، می‌تواند سالانه تا 33 درصد سود یا بازدهی کسب کند.

سبد درآمد ثابت نوعی سبدگردانی اختصاصی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار است که با تشکیل سبدی از کم‌ریسک‌ترین دارایی‌ها مانند سپرده‌ بانکی، صندوق درآمد ثابت، اوراق دولتی(اخزا)، و درصد کمی طلا و سهام(در شرایط صعودی)، سود یا بازدهی بالاتری از سپرده بانکی و حتی صندوق درآمد ثابت کسب می‌کند.

در حال حاضر مجموعه ترنج که 230 هزار میلیارد ریال دارایی تحت مدیریت دارد، خدمت سبد درآمد ثابت را تحت نظارت سازمان بورس ارائه می‌دهد. بازدهی سبد درآمد ثابت ترنج حدودا ۳۳ درصد می‌باشد، که این میزان بسته به ریسک‌پذیری مشتریان تغییر می‌کند. برای مشاوره رایگان با شماره‌ ۰۲۱۷۹۳۲۶ و یا از طریق لینک «سبدگردانی» اقدام کنید.

مراحل ریسک سنجی و تشکیل سبد درآمد ثابت 

ترنج طی فرآیندی میزان ریسک و انتظار بازدهی سرمایه‌گذار را تعیین می‌کند و سپس با تعیین مدیر سبد اختصاصی، دارایی وی را با نام و تحت تملک خود او و نظارت سازمان بورس سرمایه‌گذاری می‌کند؛ مراحل تشکیل سبد درآمد ثابت:

مشاوره و تعیین اهداف سرمایه‌گذاری ریسک‌ سنجی سرمایه‌گذار انعقاد قرارداد سبدگردانی دریافت کد سبد اختصاصی از سازمان بورس تخصیص استراتژیک دارایی‌ها دریافت اعتبار در صورت صلاحدید مدیر پورتفوی از کارگزاری

دریافت اعتبار و افزایش سرمایه اولیه

در سبدگردانی اختصاصی امکان دریافت اعتبار نیز وجود دارد؛ برای مثال افراد با آورده ۲۰ میلیارد تومان بسته به ریسک خود می‌توانند درصدی اعتبار دریافت کنند. برای نمونه اگر سرمایه‌گذار ۳۰ درصد اعتبار دریافت کند با سرمایه‌ اولیه ۲۶ میلیارد تومان سبد اختصاصی خود را تشکیل می‌دهد.

برای دریافت مشاوره رایگان صفحه «سبدگردانی اختصاصی ترنج» را باز کنید و یا با‌شماره تلفن ۰۲۱۷۹۳۲۶  تماس بگیرید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • صنایع پیشرفته برای صادرات تامین مالی می‌شوند
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • چگونه سود 33 درصدی بانکی دریافت کنیم؟
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق‌های حمایت از صنایع پیشرفته و ضمانت صادرات امضا شد
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات