Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد - یک کارشناس اقتصادی، سیاست بانک مرکزی برای جبران کسری بودجه دولت را مثبت ارزیابی کرد و گفت: توزیع اوراق قرضه دولتی با کاهش رشد نقدینگی به کنترل نرخ تورم کمک خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  رئیس بانک مرکزی معتقد است کنترل همزمان نرخ تورم، نقدینگی و نرخ ارز و مراقبت از سایر بازارها و نیز حمایت از جهش تولید شرایط پیچیده‌ای را برای بانک مرکزی و نظام بانکی ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر، کرونا، تحریم، تولید نامتوازن و آسیب‌پذیری بخش واردات و صادرات به چالش‌های وضعیت کنونی دامن زده است. در این شرایط، باید این کلاف هزارپیچ را از هم گشود و یک به یک گره‌های آن را باز کرد. اما آیا این کار ممکن است؟ بهترین راهکار برای دستیابی همزمان به همه اولویت‌ها چیست؟ آیا می‌توان در شرایط امروز اقتصاد کشور به طور همزمان و یکپارچه تورم را مهار کرد، ‌نقدینگی را هدایت کرد، اثر تحریم‌ها و نرخ ارز را خنثی کرد و دولت و مجلس را به مسیر درست سیاست‌گذاری اقتصادی و اجتماعی کشاند؟

دکتر احمد مجتهد، اقتصاددان و استاد دانشگاه در این‌باره توضیحاتی به خبرنگار ایبِنا داد و اظهار کرد: اگر ما بتوانیم تورم را کنترل کنیم، دقیقاً به هدف دیگرمان که کنترل نرخ ارز است، می‌رسیم.

وی ادامه داد: چند عامل در تغییرات نرخ ارز موثر هستند اما یکی از عوامل مهم آن تورم است و انتظارات مردم در مورد شرایط سیاسی و اقتصادی هم از عوامل بسیار مهمی است که در نوسانات نرخ ارز دخالت دارد.

مجتهد افزود: بنابراین در راستای وظیفه اصلی بانک مرکزی که حفظ ارزش پول ملی است، کنترل نرخ تورم در اولویت قرار دارد. اگر کنترل نرخ تورم صورت پذیرد منجر به کاهش قیمت‌ها و کاهش نرخ ارز می‌شود؛ لذا اگر انتظار تاثیر در سر این پیکان را داریم نمی‌شود از ابتدای پیکان یعنی کنترل تورم غافل شویم و در این رابطه بانک مرکزی اقدامی انجام ندهد.

وی یکی از منشاءهای تورم را در ساختار بودجه دانست و اظهار کرد: تورم بیشتر از کسری بودجه دولت‌ها ناشی می‌شود و در این رابطه مهم است بدانیم که چگونه می‌شود کسری بودجه دولت را جبران کرد که تبعات اقتصادی کمتری داشته باشد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: کاری که بانک مرکزی در این رابطه انجام داده است، فروش اوراق قرضه است که به این ترتیب رشد نقدینگی را کاهش دهد و نگذارد به افزایش تورم دامن بزند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی ایران با بیان اینکه توزیع اوراق قرضه دولتی سیاست درستی بوده است، یادآور شد: به نظر من، کار بانک مرکزی در این رابطه صحیح بوده و اثرات آن هم دیده شده است. این مسئله که انجام پذیرفت باعث شد رشد نقدینگی کاهش پیدا کند و حتی در فعالیت بانک‌ها هم اثر گذاشته است. چون بخشی از فروش اوراق قرضه به بانک‌ها صورت گرفته و آنها طبق دستورالعمل بانک مرکزی موظف‌ شده‌اند ۳ درصد از منابع سپرده‌های خودشان را به خرید اوراق قرضه اختصاص دهند.

مجتهد در پایان افزود: سیاست‌های بانک مرکزی در راستای کنترل نقدینگی باعث شده است تا منابع بانک‌ها در حقیقت کم شود و در این شرایط هدف بانک مرکزی که در رابطه با کاهش میزان نقدینگی و مدیریت آن است، محقق شده است که در درازمدت به کنترل تورم می‌انجامد.

 

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: اوراق قرضه کنترل نرخ نرخ تورم نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۸۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت از نردبان عوامل مثبت بالا رفت

قیمت نفت در هفته گذشته، تحت تاثیر مجموعه‌ای از عوامل شامل کاهش ذخایر نفت، خوش‌بینی به رشد اقتصاد آمریکا و تنش‌های ژئوپلیتیکی، رشد پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، بهای نفت برنت در معاملات روز جمعه، با ۴۹ سنت معادل ۰.۵۵ درصد افزایش، در ۸۹ دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۸ سنت معادل ۰.۳۴ درصد افزایش، در ۸۳ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه بسته شد.

با این حال، قیمت نفت با فروکش نسبی ریسک‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه که باعث ضعیف شدن نرخ اضافی ریسک در قیمت‌ها شده، از اوجی که اوایل آوریل داشت، فاصله گرفته است.

استمرار ریسک‌های خاورمیانه

نگرانی‌ها نسبت به احتمال مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه بر اثر تنش‌های ژئوپلیتیکی، از قیمت نفت پشتیبانی کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اعلام کرده که هر گونه حکم دادگاه کیفری بین‌المللی که در حال بررسی حملات هفتم اکتبر حماس به اراضی اشغالی و حمله نظامی رژیم صهیونیستی به غزه است، بر اقدامات رژیم صهیونیستی تاثیری نخواهد گذاشت، اما رویه خطرناکی، ایجاد خواهد کرد.

با تشدید تنش‌ها، ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه اعلام کرد نیروی هوایی این رژیم، به منطقه بقاع غربی لبنان حمله کرد.

رژیم صهیونیستی پنجشنبه گذشته، پس از اینکه اعلام کرد غیرنظامیان را از رفح در جنوب غزه تخلیه می‌کند و با وجود هشدارهای متحدان مبنی بر اینکه انجام این کار می‌تواند منجر به تلفات گسترده شود، حملات هوایی را تشدید کرد.

تیم اسنایدر، اقتصاددان ارشد ماتادور اکونومیکس، در این باره گفت: عامل ژئوپلیتیکی از میان نرفته است و این عنصر، همچنان از رشد قیمت نفت حمایت کرده و به جبران فشار منفی ناشی از داده‌های تورمی کمک می‌کند.

عوامل اقتصاد کلان

در این بین، پس از انتشار داده‌های روز جمعه نشان داد که تورم آمریکا در حال رشد است، فشارهای اقتصاد کلان رشد قیمت نفت را محدود کرد.

تورم آمریکا در ۱۲ ماه منتهی به مارس، ۲.۷ درصد افزایش یافت که بالاتر از رشد ۲.۵ درصدی در فوریه بود. افزایش ماه گذشته به طور کلی با انتظارات اقتصاددانان همسو بود.

فدرال رزرو آمریکا، تورم ۲ درصدی را هدف گذاری کرده است. انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا، در نشست سیاست گذاری خود در هفته آینده، نرخ بهره را بدون تغییر باقی بگذارد.

جان کیلداف، از شرکای شرکت «اگین کپیتال» در این باره گفت: داده‌های اقتصادی صبح جمعه، برای فعالان بازار کافی بود تا به این نتیجه برسند که فدرال رزرو به این زودی، نرخ بهره را کاهش نخواهد داد. کیلداف افزود: تغییرات ژئوپلیتیکی در بازار، عاملی است که قیمت‌ها را بالا نگه می‌دارد. این دو نیروی رقیب، بازار را کنترل می‌کنند.

جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا، روز پنجشنبه به رویترز گفت: رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه اول، ممکن است مورد بازنگری قرار گرفته و نرخ بالاتری برای آن ثبت شود و تورم پس از اینکه مجموعه ای از عوامل مختلف، اقتصاد را در ضعیفترین عملکرد خود در حدود دو سال اخیر نگه داشت، کاهش خواهد یافت.

وزیر خزانه داری آمریکا اعلام کرد رشد اقتصادی کشورش احتمالا قوی‌تر از میزانی است که آمار سه ماهه ضعیف‌تر از حد انتظار، نشان می‌دهند. روند قیمت نفت از زمان اظهارات یلن و انتشار آمار تورم، معکوس شد.

در این بین، قیمت دلار در معاملات روز جمعه به بالاترین حد ۳۴ سال اخیر در برابر ین ژاپن رسید و تا حدودی تحت تاثیر آمار تورم آمریکا، تقویت شد.

کاهش دکل‌های حفاری نفت آمریکا

شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد تعداد دکل‌های حفاری نفت آمریکا، از ۵۱۱ حلقه، به ۵۰۶ حلقه کاهش یافته است که بزرگترین کاهش هفتگی از نوامبر بوده است.

این کاهش در حالی روی داد که آمار منتشره در هفته گذشته نشان داد تولید آمریکا، نزدیک به رکورد بالای اخیرش، ثابت مانده است. تولید نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ آوریل، ۱۳.۱ میلیون بشکه در روز بود که نسبت به هفته قبل از آن، تغییری نداشت.

بر اساس گزارش رویترز، همچنین آمار رسمی نشان داد ذخایر بنزین آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ آوریل، کمتر از حد انتظار کاهش پیدا کرده است. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت آمریکا هم طی هفته گذشته، کاهش شدید غیرمنتظره‌ای پیدا کرد که ناشی از جهش صادرات بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • قیمت نفت از نردبان عوامل مثبت بالا رفت
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا