Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مایک پمپئو با ورود به عربستان در ادامه سفر منطقه ای خود به کشورهای خلیج فارس در پیام توییتری به یکی از اهداف این سفر از جمله ارتقا احترام به حقوق بشر در عربستان را مطرح کرد.

این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که در حال سپری کردن روزهای آخر ریاست جمهوری است، روابط مستحکمی با رهبران سعودی داشته و در طول چهارسال دوران ریاست جمهوری از پرداختن به مساله حقوق بشر در این کشور پرهیز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عربستان به دلیل قتل و سرکوب مخالفان خود از جمله جمال خاشقجی، روزنامه نگار و منتقد سعودی و بازداشت فعالان حقوق بشری از جمله لجین الهذلول، فعال زن سعودی و مجازات ناعادلانه آنها با انتقاد گسترده جهانی روبروست.

ترامپ پیشتر در مصاحبه ای در پاسخ به سوالی درباره ارتباط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان با قتل خاشقجی در کنسولگری این کشور در استانبول گفت: او را نجات دادم.

طی ۴ سال گذشته، روابط نزدیک پرزیدنت ترامپ با محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان به این معنا بود که ولیعهد هر کاری بخواهد می‌تواند انجام دهد و سرزنشی هم از کاخ سفید نصیب او نخواهد شد. بمب‌های سعودی غیر نظامیان یمنی را کشت، کنشگران سعودی روانه زندان شدند و عوامل سعودی به‌راحتی مخالف این کشور یعنی جمال خاشقچی را در استانبول قطعه‌قطعه کردند. هیچ یک از این موارد نتوانست تعهد ترامپ به این پادشاهی را به مثابه شریکی قابل‌ اعتماد در برابر ایران و خریدار مهم تسلیحات آمریکایی دچار اما و اگر سازد یا خدشه‌ای به آن وارد آورد.

عربستان پرونده سیاهی در مقوله حقوق بشر دارد و در طول سالهای گذشته گزارش های متعددی از اعدام های فراقانونی، شکنجه، بازداشت های خودسرانه، ناپدید شدن قهری، بازداشت فعالان سیاسی و حقوق بشری و سرکوب خواسته های مشروع اقلیت های دینی در داخل عربستان به بیرون درز کرده است. برخی از شاهدان و قربانیان نقض حقوق بشر در زندان های سعودی نیز از گوشه ای از این وضعیت ناگوار پرده برداشته اند که توسط نهادهای حقوق بشری بین المللی مستند سازی شده است.

با تعیین محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۷ میلادی، حکومت سعودی تلاش کرد تا تصویر مثبتی از بن سلمان به جهان ارائه کند و او را آغازگر دوره ای جدید در تاریخ سیاسی و حقوق بشری عربستان و فردی معرفی کند که به دنبال متحول کردن عربستان و اصلاحات اجتماعی و حقوق بشری است.

اما دیری نپایید که محمد بن سلمان نیز ماهیت واقعی خود را نشان داد و با اقداماتش ثابت کرد که هدف او بیشتر از آن که اجرای اصلاحات واقعی باشد، حذف مخالفان و رقبا از طریق اصلاحات ظاهری و نیز به بهانه های مبارزه با فساد است. از همین رو است که محدودیت و سرکوبگری در سطح داخلی بویژه علیه فعالان زن تشدید شده است.

سرکوب فعالان سیاسی و مدنی و مخالفان حکومت سعودی به داخل این کشور محدود نشد و دامنه آن مخالفان خارج نشین را نیز در برگرفت که بارزترین آنها، جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد حکومت سعودی بود که در کنسولگری عربستان به قتل رسید.

برچسب‌ها دولت ترامپ جمال خاشقجی محمد بن ‌سلمان مایک پمپئو حقوق بشر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دولت ترامپ جمال خاشقجی محمد بن سلمان مایک پمپئو حقوق بشر دولت ترامپ جمال خاشقجی محمد بن سلمان مایک پمپئو حقوق بشر اخبار کنکور محمد بن سلمان حقوق بشر حقوق بشری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۹۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری

به گزارش خبرگزاری مهر، در بخش دوم جلسه شورای عالی قوه قضائیه، کاظم غریب‌آبادی دبیر ستاد حقوق بشر در حاشیه جلسه شورای عالی قوه قضائیه، با اشاره به آمار منتشر شده پیرامون دستگیری ۹۰۰ تن از دانشجویان و اساتید در آمریکا طی روزهای گذشته در جریان خیزش ضدصهیونیستی، اظهار کرد: در حالی که طی روزهای اخیر شاهد برپایی تجمعات گسترده ضدصهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا و بازداشت چندصد نفر از دانشجویان و اساتید آمریکایی در این رابطه هستیم، دفتر کمیساریای حقوق بشر طی همین مدت بدون کوچکترین توجه و اعتنایی به اتفاقات رخ‌داده در آمریکا، سه بیانیه حقوق بشری علیه ایران صادر کرده است که این موضوع مؤید تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری است.

کد خبر 6092237

دیگر خبرها

  • وجود تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • درخواست وزیر نتانیاهو برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها
  • گزارش سالانه کمیسیون حقوق بشر کانادا منتشر شد
  • به جای بازداشت فلسطینی‌ها به آنها شلیک کنید!
  • درخواست وزیر صهیونیست برای شلیک به فلسطینی‌ها به جای بازداشت آنها
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • کره‌شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشری در جهان را در آمریکا داریم