Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@15:32:46 GMT

آمریکا باید در روابط خود در منطقه بازنگری کند

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۷۰۷۰۰

آمریکا باید در روابط خود در منطقه بازنگری کند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آمریکا ناگزیر است در حضور نظامی خود تجدید نظر کند و روابط خود را در منطقه مورد بازنگری قرار دهد و باید از اینکه همواره منطقه را در وضعیت تنش قرار دهد، صرف نظر کند. 

صباح زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به عوض شدن شرایط منطقه، اظهار کرد: آمریکا در شرایطی قرار ندارد که بخواهد رویه ترامپ را دنبال کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو موضوع و همچنین پایداری و استقامت ملت ایران، سه فاکتور اصلی تعیین‌کننده آینده منطقه خواهند بود. 

وی افزود: در چند سال اخیر برخی از کشورهای منطقه، خود و سایر کشورهای منطقه را به زحمت انداختند و جنگ‌هایی را راه‌اندازی و هزینه‌های زیادی هم در این راه کردند و در نهایت هم این کشورها هنوز هیچ پیشرفتی نتوانسته‌اند داشته باشند و فقط پس از اتمام دوره چهار ساله ریاست جمهوری ترامپ دیدند که تمام بودجه‌شان تمام شده و بدهی‌های زیادی نیز دارند. بنابراین شرایط منطقه بسیار تغییر کرده است و کشورهای منطقه ناگزیر از اتخاذ تصمیم جدیدی هستند. 

این کارشناس مسائل بین‌الملل به منزوی شدن آمریکا در جهان و همچنین درگیری‌های داخلی این کشور اشاره و بیان کرد: آمریکا دچار وضعیتی شده است که اعتبار و حیثیتش در منطقه به خطر افتاده است و همچنین از نظر نظامی نیز شکست‌های متعددی را متحمل شده است. لذا ناگزیر است در حضور نظامی خود تجدید نظر کند و روابط خود را در منطقه مورد بازنگری قرار دهد و باید از اینکه همواره منطقه را در وضعیت تنش قرار دهد، صرف نظر کند. 

زنگنه ادامه داد: این وضعیت در روابط آمریکا با کشورهای منطقه تاثیر زیادی خواهد گذاشت و این کشورها را به تجدید نظر در روابط خود با جمهوری اسلامی وادار خواهد کرد. از حالا به بعد آمریکا حضور مستقیم نظامی خود را کاهش خواهد داد و به عنوان مثال نیروهای خود در مرز عراق و سوریه که منجر به تقویت داعش و درگیری‌های داخلی سوریه شده بودند را باید خارج کند. 

وی طرح معامله قرن را طرحی نمایشی و اهرمی برای فشار آوردن به کشورهایی ضعیف مانند امارات، سودان و بحرین به منظور  برقراری ارتباط با اسرائیل دانست و خاطرنشان کرد: این طرح هیچ دستاورد معناداری نداشته است. مردم بحرین با این سیاست مخالف بوده و هستند، مردم امارات نیز اگر فرصت اظهار نظر پیدا کنند مخالف اند و بسیاری از قبایل و عشایر امارات و حتی برخی از شیوخ این کشور با این رفتار مخالفت دارند. بنابراین طرح معامله قرن به غیر از افزایش تنش و درگیری‌های داخلی و نگرانی و ناامنی، نتیجه دیگری در پی نداشته است و باید دولت بعدی آمریکا نسبت به همه این پیامدها نگرشی جدید داشته باشد و سیاست دیگری را در نظر بگیرد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه ایستادگی و مقاومت ایران در برابر فشار حداکثری و تحریک سایر کشورها علیه ایران، یک امتیاز مثبت برای جمهوری اسلامی محسوب می‌شود، عنوان کرد: مسلما اگر کشور قدرتمندی بخواهد با ایران تعامل کند، این مسائل را نظر می‌گیرد و می‌داند که با کشور ضعیفی مواجه نیست. بلکه با کشوری مقتدر با ملتی قوی و نسل جوان علاقه‌مند به رشد و توسعه روبه‌رو است. این موضوع می‌تواند نقش مهمی در آینده منطقه ایفا کند. ایستادگی ایران موجب شکست بسیاری از سیاست‌های ترامپ شده است، بنابراین بایدن نباید به استفاده از این سیاست‌های شکست خورده فکر کند. 

زنگنه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران کشوری در منطقه است و تا هر جایی هم که لازم بود به همسایگان خود کمک کرده و در راه مبارزه با تروریسم تلاش کرده است. بنابراین ایران واقعیت و توان خود را نشان داده و اثبات کرده است که اقداماتش، اقداماتی ثبات بخش است، نه ایجاد کننده بی‌ثباتی و ناامنی. اما آمریکا از آن طرف دنیا به منطقه آمده است و حالا می‌خواهد در منطقه کار بکند. اگر بخواهد همان سیاست‌های خود را که باعث ایجاد ناامنی می‌شد را دنبال کند، به جایی نخواهد رسید. اما اگر تغییراتی در این سیاست‌ها ایجاد کند، قطعا ایران قصد ندارد که بی‌دلیل با سیاست‌های دیگران مخالفت کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی پیروزی بایدن در انتخابات امریکا خاورميانه کشورهای منطقه روابط خود قرار دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است

«دلشاد شهاب» سخنگوی دفتر ریاست منطقه کردستان عراق گفت که سفر نیچروان بارزانی به تهران با هدف تأکید بر عمق روابط دو طرف صورت گرفته است.

به گزارش مشرق، در حالی که «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق از روز گذشته در تهران به سر می‌برد؛ «دلشاد شهاب» سخنگوی دفتر او در مصاحبه‌ای گفت که جمهوری اسلامی ایران یک قدرت منطقه‌ای تأثیرگذار است.

او به شبکه روداو گفت: «رئیس اقلیم در این سفر می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگان نخواهد بود و راهبرد اقلیم کردستان تعامل سازنده است».

سخنگوی ریاست کردستان عراق افزود: «اقلیم کردستان عراق و جمهوری اسلامی ایران روابطی تاریخی دارند و در دوران مبارزه با دیکتاتوری، ایران پناهگاه هزاران پناهنده عراقی بود و تا زمان سقوط رژیم دیکتاتوری، پایگاه مخالفان عراقی و اقلیم کردستان بود».

دلشاد شهاب همچنین گفت که از زمان تشکیل دولت در اقلیم کردستان، روابط اربیل و تهران بر پایه احترام به ایران بوده و طی این روابط، دو طرف منافع یکدیگر را حفظ کرده‌اند.

سخنگوی ریاست منطقه کردستان عراق، تأکید کرد: « جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرزهای طولانی ما را به یکدیگر مرتبط می‌کند و همچنین روابط اقتصادی و تجاری قوی در کنار روابط دیپلماتیک دائمی و ادامه‌دار با یکدیگر داریم».

دلشاد شهاب افزود: «در تمامی شرایط سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک همسایه نزدیک است».

او با بیان اینکه از حدود دو سال پیش روابط ایران و منطقه کردستان عراق به سردی گراییده است؛ تأکید کرد: «همسایگی و روابط در منطقه ما با فراز و نشیب همراه است و در این مدت اخیر این روابط مقداری به سردی گرایید و از طریق این سفر می‌خواهیم این پیام را بدهیم که منافع مشترک میان ما بزرگ‌تر از این است که سردی بر آن چیره شود».

سخنگوی منطقه کردستان عراق در ادامه گفت که «همه نیروهای عراقی که در حال حاضر در قدرت هستند، پیشینه روابط مستحکم با جمهوری اسلامی ایران دارند و روزگاری ساز و کار تشکیل حکومت فعلی در تهران انجام می‌شد و امروز هم شکی نیست که ایران قادر به کمک در بهبود روابط اربیل و بغداد است».

«نیچروان بارزانی» روز گذشته در رأس هیأتی وارد تهران شد و امروز نیز با ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد. او همچنین قرار است با مقام معظم رهبری و همچنین محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیدار کند.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • زمان بازنگری اساسی در تعریف حقوق بین‌الملل
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران، پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»