Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:33:42 GMT

بالای 40 ساله‌ها با احتیاط این ورزش را انجام دهند

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۷۱۰۵۷

بالای 40 ساله‌ها با احتیاط این ورزش را انجام دهند

ایسنا/کرمانشاه اوایل قرن بیستم بود که اسکواش برای اولین در پاکستان رایج شد و بتدریج به دیگر نقاط دنیا رفت.

گفته می شود اولین گروه کارشناسان نفتی اروپایی که به ایران آمدند، اسکواش را هم با خود به ایران آوردند. آنها که در مناطق نفت خیر جنوب ایران مستقر شده بودند برای پرکردن اوقات فراغت خود، اسکواش بازی می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رفت و آمدها و ارتباطاتی که کارمندان نفتی ایران با این خارجی ها داشتند باعث آشنایی آنها هم با اسکواش شد و کم کم به آن علاقمند شدند.
 
اولین کورت های اسکواش ایران در مناطق نفت خیر ایران یعنی مسجد سلیمانیه، آبادان و به مرور در گچساران و تهران ساخته شدند و آنطور که می گویند در دهه 30 این مناطق سالن اسکواش داشته اند و مسابقاتی هم در آنها برگزار می شده است. 

 سید خلیل الله کازرونی قدیمی ترین ایرانی است که بصورت تخصصی وارد رشته اسکواش شده بود. این پیشکسوت اسکواش ایران عضو هیئت مدیره کنسرسیوم شرکت نفت بعداز ملی شدن نفت بود و برای توسعه رشته اسکواش از طریق شرکت نفت تلاش های زیادی را انجام داد.

 اسکواش در کرمانشاه هم سال 1373 راه اندازی شد و یکسال بعد هیات کرمانشاه دارای یک سالن دو کورته با امکانات جانبی بود و توانست طی سالها فعالیتش قهرمانانی همچون آقایان سپهری، ساعدی و جمشیدی را به تیم ملی ایران تزریق کند.

و حالا پس از گذشت چندین دهه از راه اندازی این رشته، اسکواش علاقمندان زیادی در دنیا دارد و  برگزاری مسابقات اسکواش در کنار بناهای تاریخی، فضاهای رو به دریا و ... جاذبه های این رشته را افزایش داده است.

و اما اینکه اصولا اسکواش چه فوایدی برای بدن ورزشکاران دارد سوالی است که رئیس هیات اسکواش کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا به آن پاسخ می دهد.

اردشیر خسروی در این رابطه اظهار کرد: طبق تحقیقاتی که تاکنون روی این رشته صورت گرفته، افرادی که بصورت منظم اسکواش بازی می کنند دارای حافظه و تمرکز بیشتری هستند، چراکه این ورزش قسمت های جلویی و قشر بالایی مغز که به تمرکز مربوط می شود را تحریک می‌کند.

وی ادامه داد: همچنین انجام منظم ورزش اسکواش کمک می کند تا ورزشکار این رشته انرژی، قدرت بدنی و تحمل بیشتری داشته‌ باشد.

رئیس هیات اسکواش کرمانشاه به نقش اسکواش در کاهش استرس و اضطراب در میان ورزشکاران این رشته اشاره کرد و افزود: بدن فرد پس از یک یا دو ساعت از اتمام تمرینات، اندورفین بیشتری تولید خواهد کرد که این امر اعصاب را تسکین داده و آسودگی خیال را افزایش می‌دهد.

وی چربی سوزی فراوان، افزایش انعطاف پذیری، تقویت مفاصل، استخوان ها و ماهیچه ها را از دیگر فواید اسکواش دانست و گفت: همچنین این رشته می تواند مکملی تفریحی و تقویت کننده شاخص هایی همچون سرعت، چابکی و تعادل برای سایر رشته های ورزشی باشد.

خسروی اظهار کرد: این ورزش استقامت بدن را به هنگام فعالیت شدید بیشتر می کند و سبب شتاب بیشتر و بهبود سریع تر می شود. اسکواش باعث تحریک ماهیچه های قلب و بالا رفتن استقامت بدن خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه اسکواش رشته ای است که برخی افراد هم باید با احتیاط به آن ورود کنند، عنوان کرد: برای ورود به این رشته فرد باید آمادگی جسمانی بالایی داشته باشد و از آنجایی که کم و زیاد شدن سرعت و شتاب های پی در پی ممکن است باعث مشکلات قلبی شود، در این راستا مراقبت هایی برای جلوگیری از خطرات احتمالی لازم است.

رئیس هیات اسکواش استان اضافه کرد: شدت تغییرات فیزیکی و شتاب پی در پی ممکن است به قلب و عروق فشار بیاورد، برای همین از سن 40 سالگی به بالا باید ورزشکاران تست های ورزشی بدهند تا از نبود خطر مطمئن شوند.

وی متذکرشد:  افرادی هم که از فضای بسته واهمه دارند ممکن است در زمین اسکواش احساس ناراحتی کنند، بنابراین بهتر است این ورزش را انجام ندهند.

خسروی در ادامه از رایج ترین آسیب های ورزشی در اسکواش هم گفت و افزود: این ورزش ممکن است باعث درد در نواحی شانه ها و آرنج ها شود و مشکلاتی برای ناحیه پشت و کمر ایجاد کند. احتمال پیچ خوردگی زانو و آرنج هم در این ورزش زیاد است.

وی یادآورشد: باید با مراقبت بیشتر از گرفتگی عضلات و مشکلات قلبی جلوگیری کرد و آن را همراه دیگر ورزش های استقامتی انجام نداد.

رئیس هیات اسکواش استان با تاکید بر لزوم دقت در انتخاب تجهیزات ورزشی مانند راکت و کفش اسکواش، گفت: ورزشکاران قبل از انجام تمرینات اسکواش باید بدن خود را گرم کرده و در حین مسابقه چند ثانیه استراحت داشته باشند و آب بنوشند.

انتهای پیام


  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اسكواش كرمانشاه استانی ورزشی رئیس هیات اسکواش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۱۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش بزرگ هفته فرهنگ پهلوانی در قزوین برگزار شد

در این همایش که جواهری معاون اداره ورزش وجوانان، لشکری مسئول بسیج ورزشکاران و صباغی شهردار قزوین هم حضور داشت توسط هیئت ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای استان حرکات نمایشی ورزش زورخانه‌ای اجرا شد. در همایش امروز به مناسبت 17 شوال روز ورزش پهلوانی تعداد 13 مرشد و 50 ورزشکار استان قزوین ورزش های نوین زورخانه ای را به نمایش گذاشتند.

اولین زورخانه قزوین جنب دروازه درب کوشک قزوین با نام «زوارخانه» بیش از 600 سال پیش احداث شده و محلی برای استراحت و اسکان مهمان‌هایی بوده که قصد ورود به محوطه شهر قزوین داشتند. پهلوانان شهر قزوین با این پیش‌قراولان و مهمان‌ها در این محل زورآزمایی کرده و کشتی می‌گرفتند تا به اصطلاح ضرب شستی به مهمان نشان دهند که بعدها نام این محل به زورخانه تغییر پیدا کرد. از قدیمی‌ترین زورخانه‌های فعال قزوین می‌توان به زورخانه باباشاهوردی واقع در خیابان امام خمینی انتهای بازار علافها، زورخانه نائب صدر واقع در خیابان شهدا و زورخانه آقای خیرخواه در خیابان طالقانی اشاره کرد.

امیر خسته بند رئیس هیئت پهلوانی و زورخانه‌ای استان قزوین و مسئول مسابقات کشوری در حاشیه این مراسم گفت: هماکنون در استان قزوین 11 زورخانه وجود دارد و اولین آکادمی ورزش زورخانه ای، در زورخانه شهید رجایی قزوین به ثبت رسیده است. همچنین استان قزوین در ردیف استان‌هایی است که بیشترین آمار نونهال و نوجوان ورزشکار در این رشته را در اختیار دارد.

خسته بند تصریح کرد: در سطح کشوری با توجه به تعداد مسابقاتی که برگزار می‌شود، جایگاه شاخصی داریم و عنوان دار هستیم و 10 نفر از ورزشکاران نیز عضو تیم ملی هستند. در حال حاضر 300 ورزشکار بیمه شده و 126 ورزشکار نونهال و نوجوان وجود دارد که در آکادمی شهید رجایی تمرین می‌کنند.

خسته بند در خصوص این رشته نیز گفت: امسال با تعامل نزدیک که با اداره آموزش و پرورش صورت گرفت، تصمیم گرفته شد که این رشته به دانش آموزش داده شود و شروع به آموزش ورزش زورخانه‌ای و مرشدی دانش آموزان در مدارس انجام شد وبه نتایج مثبتی دست پیدا خواهد کرد.

خبرنگار: حدیثه کاظمی

انتهای خبر/

کد خبر: 1228597 برچسب‌ها ورزش وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • معرفی شهید سرسنگی به عنوان شهید شاخص استان یزد
  • هیچ مسئولی نمی‌تواند طلبکار رشته کشتی باشد / نمی‌خواهم نفر اول تیم ملی باشم!
  • رشته‌ها و سطوح المپیاد ورزش‌های فناورانه دانشجویی اعلام شد
  • نخستین دوره مربیگری سطح یک اسکواش در همدان برگزار می‌شود
  • آغاز اجرای طرح بانوی توانا در یزد
  • شهری با ۱۷ گود مقدس/ پرحاشیه‌تر از فوتبال!
  • همایش بزرگ هفته فرهنگ پهلوانی در قزوین برگزار شد
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • سامانه بارشی در راه ایران
  • زورخانه در روستاهای مستعد تیران احداث شود