Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نبود راه دسترسی مناسب در فرسش الیگودرز که پیست اسکی در آن منطقه قرار دارد سبب شده تا این پروژه با مشکلاتی مواجه شود و علی‌رغم رفع مشکلات طرح، مسئولان خبر از افتتاح آن می‌دهند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از الیگودرز، سال 97 بود که طرح «پیست اسکی» تمندر الیگودرز مجوزهای لازم را گرفت و بنا شد در مساحتی حدود 67 هزار متر مربع در روستای فرسش ایجاد شود و با توجه به اینکه این پیست می‌توانست محل گذران اوقات فراغت و میزبان مسابقات کشوری و بین المللی باشد مورد استقبال جوانان و مردم این منطقه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال 97 پس از اخذ مجوزهای لازم کار اجرایی پیست شروع و بنا شد سال 98 به بهره‌برداری برسد اما این وعده هنوز عملی نشده و «پیست اسکی» تمندر الیگودرز به خاطر پاره‌ای از مشکلات همچنان به مرحله افتتاح نرسیده است.

نبود جاده دسترسی مناسب در منطقه فرسش سبب شده تا پروژه مذکور بلاتکلیف باقی بماند، اکنون بخش کوچکی از مسیر پیست در حال آسفالت است اما چون مشکلات مسیر اصلی همچنان پا برجاست می‌تواند مانعی برای بهره‌برداری واقعی این پروژه ورزشی باشد.

برای اطلاع از آخرین وضعیت «پیست اسکی» تمندر الیگودرز با چند تن از اهالی فرسش و مسئولان مربوطه به گفت‌وگو پرداختیم که بدین شرح آمده است.

نبود راه دسترسی مناسب برای پیست اسکی الیگودرز

یکی از اهالی منطقه فرسش در رابطه با وضعیت این پیست اظهارداشت: حدود دو سال از آغاز این طرح می‌گذرد و بنا بود سال گذشته افتتاح شود اما متاسفانه به دلایلی افتتاح نشد. ابتدا باید به فکر جاده دسترسی آن باشد بعد پیست را افتتاح کنند چون بدون جاده مناسب، افتتاح پیست فایده‌ای ندارد.

وی افزود: اگر مسئولان به وعده خود عمل کنند و پیست اسکی افتتاح شود می‌تواند سبب ورود توریست و ورزشکارانی از استان و کشور شود که خود منجر به رونق گردشگری و کسب‌وکار برای مردم منطقه می‌شود. برخی از اهالی فرسش به نبود کسب و کار به شهرهای اطراف مهاجرت کرده‌اند و  اگر پیست اسکی به سرانجام برسد می‌تواند زمینه اشتغال را فراهم و سبب بازگشت این مهاجران شود.

یکی دیگر از اهالی فرسش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: با توجه به سیاحتی و تفریحی بودن منطقه فرسش و ورود جمعیت زیاد به این روستا، متاسفانه جاده دسترسی خوبی ندارد و از آنجا که این جاده پیچ‌های خطرناکی دارد برای افرادی که آشنایی به مسیر ندارند ممکن است بسیار خطرناک و حادثه آفرین باشد بنابراین از مسئولان انتظار داریم نسبت به بهسازی جاده این منطقه اقدام کنند.

راهدارخانه فرسش تجهیزات و ماشین آلات ندارد

وی افزود: کار احداث راهدارخانه منطقه فرسش به اتمام رسیده است اما متاسفانه چون ماشین الات آن هنوز مستقر نشده است، با بارش اولین برف زمستانی جاده دسترسی به پیست و روستا مسدود می‌شود چون این پیست بعد از گردنه فرسش است و با بارش برف راه دسترسی به آن نیز قطع می‌شود.

حشمت امان الهی مدیر کل اداره ورزش و جوانان لرستان نیز در رابطه با طرح پیست الیگودرز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: برنامه‌ریزی انجام شده است تا پیست اسکی تمندر تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری برسد.

عدم تخصیص نیمی از بودجه پیست اسکی الیگودرز

وی افزود: متاسفانه تاکنون یک و نیم میلیارد تومان از سه میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شده است که هنوز یک و نیم میلیارد دیگر آن به دست مجری طرح نرسیده است.

امان الهی مدیر کل اداره ورزش و جوانان لرستان عنوان کرد: پروژه پیست اسکی تمندر الیگودرز از سال 97 با مساحت67 هزار متر مربع  و با بودجه  پیش بینی شده حدود  شش میلیارد تومان از دو محل ملی و استانی شروع شد که سه هزار میلیارد تومان در مصوب امسال برای پیست اسکی آمده است که فقط یک میلیارد و 500 میلیون تومان آن تخصیص پیدا کرده است و یک و نیم میلیارد آن هنوز تحصیص پیدا نکرده است.

 مجری طرح پیست اسکی تمندر الیگودرز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: فاز نخست پیست اسکی تمندر الیگودرز تا دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد و برای اجرای مسابقات کشوری و بین المللی مهیا است .

وی گفت: در بحث فنی همه کارهای پروژه انجام و برق پیست کامل وصل شده است و مسیر دسترسی پیست و پارکینگ آن در حال آسفالت است تا مشکلی برای رفت و آمد نداشته باشیم همچنین برف روب  پیست که فقط دو عدد در کشور وجود دارد  و در انحصار یک شرکت خصوصی است، پول آن جهت خرید واریز شده است و ان‌شا الله امسال تحویل پیست اسکی تمندر می‌شود.

احداث ساختمان رفاهی پیست در سال آینده

مجری طرح پیست اسکی تمندر الیگودرز تصریح کرد: با توجه به سرمای شدید در منطقه فرسش،  ساختمان رفاهی پیست سال بعد انجام می‌شود.

مهدی شاه نصیری رئیس هیئت  اسکی استان لرستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: با توجه به استعداد برف خیز بودن منطقه ما بر آن شدیم که یک پیست اسکی در منطقه برف خیر الیگودرز زده شود که با توجه به کارشناسی‌های مختلفی که در نقاط زیادی از الیگودرز انجام شد، منطقه فرسش با توجه به بارش‌های زیاد و شیب مناسب کوه‌های آن برای زدن پیست اسکی انتخاب شد.

وی افزود: در این دو سال کارشناسان زیادی از فدارسیون اسکی کشور به شهرستان الیگودرز آمدند به طوری که ریاست فدارسیون وقت (افتخاری) پنج بار در الیگودرز حضور یافت و بازدید های زیادی داشت که در نهایت منطقه فرسش برای زدن پیست اسکی تایید شد.

رئیس اداره ورزش و جوانان الیگودرز تصریح کرد: بعد از گرفتن مجوز پیست، کار اصلی ما گرفتن اعتبار و آماده سازی و تایید منطقه برای اجرای کار بود که نماینده شهرستان، مدیر کل‌های اسبق و فعلی ، فرمانداری و استانداری زحمات زیادی کشیدند تا این طرح به سرنجام برسد.

اجرای فاز نخست پیست اسکی با 2 میلیارد تومان اعتبار

وی خاطرنشان کرد: بعد از زمان دو سال این طرح آماده افتتاح است و  کارهایی که در این پیست انجام شد در فاز اول با قراردادی حدود دو میلیارد تومان بود همچنین در بحث فنی پیست، زدن تله اسکی بود که تمام آن به دست مهندسان ایرانی انجام و دستگاه‌های استانداردی با ارتفاع 700 متر در منطقه نصب شد.

شاه نصیری اظهارداشت: فاز دوم برق رسانی به پیست بود که با توجه به فاصله زیاد 800 متری انجام شد، در کنار برق رسانی طرح‌هایی از جمله ساخت پارکینگ و جاده دسترسی به پیست، پیست آموزشی و ساخت پد هلی کوپتر با اعتباری حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان انجام شد.

وی افزود: برای اسکی بازان حرفه‌ای پیست اسکی وجود برف کوب امری لازم و ضروری بود و با توجه به وارداتی بودن برف کوب و تحریم  کشور و  ضروری بودن خرید برف کوب،  زحمات زیادی برای خرید این دستگاه انجام شد، این دستگاه هم اکنون در گمرک قزوین است که در روزهای آینده به الیگودرز انتقال داده می‌شود.

پیست اسکی الیگودرز ظرفیتی برای انجام مسابقات کشوری و بین المللی

رئیس هیئت  اسکی استان لرستان عنوان کرد: با توجه به نظر کارشناسان به ویژه قربانعلی کلهر و مرتضی ساوه شمشکی،  این پیست یکی از پیست‌های بین المللی جمهوری اسلامی ایران است و ما می‌توانیم در این پیست حتی مسابقات بین المللی را برگزار کنیم.

وی بیان کرد: جدا از اینکه ورزشکاران حرفه‌ای می‌توانند در این پیست ورزش کنند، همه مردم عادی نیز میتوانند از این پیست استفاده کنند، ما برای آموزش بازی اسکی مربیان حرفه‌ای کشوری به این پیست می‌آوریم.اگر ویروس کرونا فروکش کند امسال همه مردم الیگودرز  و استان می‌توانند از این پیست استفاده کنند.

بعد از گذشت دو سال اگر مسئولان به وعده خود عمل کنند و با رفع مشکلات، پیست تمندر الیگودرز را به بهره‌برداری برسانند می‌تواند به عنوان قطب ورزش اسکی تبدیل شود و از آنجا که  این پیست می‌تواند مزیت‌های زیادی برای روستای فرسش و اطراف داشته باشد با احداث هتل و فروشگاهای بزرگ می‌تواند زمینه اشتغال جوانان این منطقه را فراهم کند.

معرفی بهره‌بردار جدید پیست اسکی دیزین مسابقات ملی اسکی در منطقه گردشگری کامان و زرشک قزوین برگزار می‌شود انجام عملیات اصلاح تله کابین و تله سیژ قله پیست دیزین

گزارش از علی پایمرد

انتهای پیام/642/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گفت وگو با خبرنگار تسنیم پیست اسکی تمندر الیگودرز پیست اسکی الیگودرز بهره برداری میلیارد تومان جاده دسترسی بین المللی منطقه فرسش انجام شد دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۱۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت

 

محمدرضا بهشتی منفرد فیلمساز، عکاس و عضو هیئت انتخاب بخش فیلم‌های مستند درباره کیفیت آثار ارسالی به جشنواره فیلم اقوام ایرانی گفت: تعدادی از فیلم‌هایی که به جشنواره ارسال شد سطح پایینی داشتند، اما تعدادی نیز باکیفیت بودند و برای نمایش انتخاب شدند. خیلی از فیلم‌ها نیز در سطح متوسط بودند و ازنظر فنی اختلاف کیفی چندانی با هم نداشتند. در این شرایط موضوع فیلم‌ها می‌توانست برای انتخاب نهایی تعیین‌کننده باشد. فیلم‌های خیلی خوبی داشتیم که با خلاقیت با موضوع برخورد کرده بودند، اما به نسبت فیلم‌های متوسط و ضعیف این نوع فیلم‌های خلاقانه همیشه کمتر است.

او درباره موضوعاتی که بیشتر مورد توجه فیلمسازان قرار گرفته بود گفت: مسائل زیست بومی و محیط زیستی بسیار زیاد مورد توجه قرار گرفته بود و همچنین نمایش آداب و رسوم و آیین اقوام هم در فیلم‌ها زیاد دیده می‌شد. در تعدادی از فیلم‌ها نیز به مسائل اجتماعی که مختص یک منطقه و مرتبط با جغرافیای آن منطقه است پرداخته بودند، مانند فیلم‌هایی که درباره کولبر‌ها داشتیم.

این فیلمساز با بیان این که برخی از فیلم‌ها پژوهش خوبی نداشتند، افزود: در یک جشنواره موضوعی، تکنیک و مسائل فنی در مرحله بعدی انتخاب قرار دارد و ابتدا پژوهشی که در رابطه با یک موضوع انجام شده است مورد توجه قرار می‌گیرد. به همین دلیل در مرحله انتخاب آثار اگر فیلمی ازنظر تکنیکی چندان قوی نبود، اما نگاه خوبی به موضوع داشت، بیشتر مورد توجه ما قرار می‌گرفت. درمجموع پژوهش نامناسب و پرداخت سطحی به موضوع اقوام در تعدادی از فیلم‌های متقاضی دیده می‌شد.

بهشتی منفرد درباره تأثیر فیلم مستند بر رفع مشکلات یک منطقه گفت: وقتی فیلمساز ویژگی‌های یک منطقه یا مشکلی را نشان می‌دهد، بیننده با مسائلی که در آن منطقه اتفاق می‌افتد آشنا می‌شود، اما این که آیا با ساخت و نمایش این فیلم مشکلات و مسائل مردم آن منطقه حل می‌شود، در زمان تولید پروژه مشخص نیست. رسالت فیلم این است که هم مردم را در جریان مسائل یک منطقه قرار دهد و هم باعث شود مسئولان با دیدن آن در رفع مشکلات تلاش کنند. به نظرم این مسئله بیشتر به جشنواره‌هایی که این فیلم‌ها را نمایش می‌دهند برمی‌گردد. اگر فیلم‌ها برای کارشناسان و مسئولان مربوطه نمایش داده شود، شاید بتواند در رفع مشکلات مردم منطقه مؤثر باشد.

این فیلمساز افزود: قطعاً جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی باید با قدرت و کیفیت مناسب برگزار شود. اگر دعوت از فیلمسازان و جلب مخاطبان به‌خوبی انجام شود و اهل فن و کسانی که دغدغه دارند از این جشنواره استقبال کنند و فیلم‌ها را ببینند، نشان‌دهنده این است که برگزارکنندگان در کار خود موفق بوده‌اند. مهم‌ترین مسئله در برگزاری یک جشنواره تداوم آن است و با برگزاری یک یا دو دوره هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد. ما پیش‌ازاین جشنواره‌های خوبی داشتیم که پس از چند دوره تعطیل شدند، اما استمرار جشنواره می‌تواند تأثیرات عمیق‌تری روی موضوعات مدنظر داشته باشد. اگر یک جشنواره تداوم داشته باشد و در سطح کیفی خوبی برگزار شود می‌تواند در تولید فیلم‌های مرتبط با آن موضوع خاص مفید واقع شود.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • «وعده صادق»؛ عملیاتی که نباید فراموش شود
  • وعده‌های پوچ نمکی بر زخم اهالی شهرک ابریشم چهارباغ
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • اتصال فاضلاب منزل به قنات جرم است
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • اجرای طرح هویتی در خیابان معلم
  • ترمیم آسفالت خیابان بنفشه درخواست شهروندان اهوازی شد