Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمودرضا رسولی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار کرد: در فصلی از سال قرار داریم که معمولا شاهد مهاجرت پرندگان به کشورهای مختلف هستیم و احتمال بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وجود دارد.

وی بیان کرد: خوشبختانه به واسطه اقداماتی که دامپزشکی همدان با همکاری استانداری و اداره کل محیط زیست انجام داده فعلا در حال حاضر هیچگونه موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هم در حیاط وحش و هم مرغداری‌ها مشاهده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه تاکنون ۴۴ اقدام برای پیشگیری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انجام شده است گفت: از سازماندهی مجدد اکیپ‌های مربوط به نمونه‌برداری و معدوم‌سازی تا فراهم کردن امکان گزارش آنلاین بیماری از سوی همکاران و هماهنگی با اداره محیط زیست استان از جمله اقدامات بوده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر امکان آزمایش و تشخیص آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به روش PCR در استان فراهم و آماده بهره‌برداری است خاطرنشان کرد: اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در خصوص احتمال بیماری به تشکل‌ها و مرغداران و مراکز مرتبط با پرندگان انجام شده است.

رسولی از تشکیل ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد و افزود: تمام هماهنگی لازم برای کنترل کانون‌های احتمالی بیماری را انجام داده‌ایم.

وی با بیان اینکه کشیک‌های استان مشخص و مستقر شده‌اند گفت: با وجود اینکه مشکلات شیوع بیماری کرونا وجود دارد اما همکاران آمادگی برخورد با کانون‌های ارتباطی را دارند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه اکیپ‌های مشترک فعال بودند و بازدید از تالاب‌های استان در برنامه است افزود: خوشبختانه تاکنون موردی از بیماری نداشته‌ایم.

وی با تاکید به اینکه حتما با موارد مشکوک برخورد و بررسی و نمونه‌برداری‌ها انجام خواهد شد گفت: امسال در ۶۱ واحد اعم از صنعتی و بومی نمونه‌برداری شده و همه نمونه‌ها نیز دلالت بر سلامتی از لحاظ آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان دارد.

رسولی با اشاره به بکارگیری مسوول بهداشتی - فنی برای تمام واحدها خاطرنشان کرد: قبل از شروع پاییز ساماندهی کمیته‌های ممیزی برای بازدید از واحدهای تخم‌گذار، پولت، مادر و بوقلمون انجام شده است.

وی با بیان اینکه اقدامات ترویجی برای بهره‌برداران به شکل آموزش از راه دور صورت گرفته است تاکید کرد: با وجود اینکه تاکنون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان گزارش نشده اما از هم‌استانی‌های می‌خواهیم اگر از پرندگانی مراقبت می‌کنند کنترل کنند که آنها با پرندگان آزاد پرواز تماس نداشته باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان تصریح کرد: اگر تلفات پرندگانی در استان مشاهده شد حتما به همکاران ما در سراسر استان با شماره ۱۵۱۲ اطلاع دهند تا بررسی، پایش و نمونه‌برداری انجام شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر از کشورهای روسیه و قزاقستان گزارش‌هایی ارائه شده و حتی رخدادهایی از کشور آلمان، انگلستان، ژاپن و هلند مبنی بر وجود بیماری اطلاع داده شده است افزود: تمام تلاش ما کنترل وضعیت است و این اطمینان را می‌دهیم که به درستی پایش و نمونه‌برداری انجام خواهد شد و خوشبختانه فعلا مشکلی مشاهده نشده است.

انتهای پیام/۸۹۰۲۶/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس همدان دامپزشکی همدان آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نمونه برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۲۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش سن با ضعف، شکستگی استخوان، خمیدگی پشت و کوتاه شدن قد همراه است که اغلب افراد از آن‌ها به عنوان نشانه‌های پیری یاد می‌کنند، اما این علائم در واقع نشانه‌های ابتلا به پوکی استخوان هم است. از دیگر عوامل خطر مهم در بروز این بیماری می‌توان به مواردی همچون عدم تحرک، یائسگی، رژیم غذایی فاقد کلسیم، مصرف برخی دارو‌ها همانند کورتیکو استروئید، مصرف سیگار، عدم تماس با نور خورشید و نیز زمینه‌های ارثی و عوامل ژنتیکی اشاره کرد. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که این بیماری تا ۷۰ درصد می‌تواند تحت کنترل ژن‌ها باشد و در خانواده تکرار شود.

خانم‌ها با میزان بالاتری نسبت به آقایان به این بیماری مبتلا می‌شوند که البته دلایل زیادی برای آن ذکر شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به یائسگی اشاره کرد. در این دوران به علت کاهش هورمون استروژن از میزان تراکم استخوانی کاسته می‌شود. این بیماری علائم قابل توجهی ندارد به همین دلیل به بیماری خاموش شناخته می‌شود. در مراحل اولیه‏ بروز، علائم آن به ندرت ظاهر می‏‌شود و به همین دلیل تشخیص بیماری را دشوار می‏‌کند.

از مهم‌ترین علائم پوکی استخوان می‌توان به شکستگی خود به خود استخوان‌ها با کمترین ضربه اشاره کرد که به میزان بالایی در گردن، ران و لگن و ستون مهره‏‌ها ایجاد می‌شود که به دنبال این شکستگی‌ها، درد در نواحی دارای شکستگی ایجاد می‌شود. انحراف ستون مهره‌ها و کوتاه شدن قد نیز از علائم آن است.

این بیماری هزینه‌های زیادی را به جامعه و فرد تحمیل می‌کند به شکلی که بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است، استئوپروز (پوکی استخوان) مسئول از دست رفتن بیش از ۳۶ هزار سال زندگی مردان و زنان ایرانی در مقیاس DALY است؛ بنابراین می‌توان گفت که مرگ و میر و بار ناشی از استئوپروز به دلیل شکستگی‌های مکرر استخوان‌ها و هزینه‌های درمانی و بستری همیشه قابل توجه بوده و در نتیجه پیشگیری از آن نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی، کاهش مرگ و میر و هزینه‌های خدماتی و درمانی دارد.

برای تشخیص این بیماری از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود که شامل گرفتن شرح حال کامل، انجام معاینات فیزیکی، ارزیابی آزمایشگاهی، تست سنجش تراکم استخوان و گا‌ها عکس‌های رادیولوژی است. یکی از مهم‌ترین ابزار‌هایی که برای پیش‌بینی خطر شکستگی و در نتیجه شناسایی افراد در معرض خطر بکار برده می‌شود، ابزار فرکس است.

همانطور که اشاره شد روش‌های متفاوتی برای تشخیص استئوپروز وجود دارد که گرفتن شرح حال کامل از مهم‌ترین آن‌ها است، زیرا این مرحله به تشخیص اولیه یا ثانویه بودن استئوپروز فرد کمک به سزایی می‌کند. بررسی علایم رادیولوژیک بخصوص بصورت شکستگی مهره‌ها و کاهش تراکم استخوان نیز در این زمینه کمک کننده است. تست سنجش تراکم استخوان به عنوان تست طلایی برای تشخیص استئوپروز است. مارکر‌های آزمایشگاهی همانند سطوح سرمی کلسیم، فسفر، آلکالین فسفاتاز، آلکالین فسفاتاز استخوانی، هورمون پاراتورمون و همچنین بیومارکر‌های استخوانی شامل استئوکلسین و C ترمینال تلوپپتید (CTX) نیز در این روند کمک کننده هستند. البته بیوپسی استخوان نیز در تشخیص بیماری و بررسی کیفیت استخوانی کمک کننده است که به علت تهاجمی بودن کاربردی ندارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد شناسایی بیماران در معرض خطر این بیماری و سپس پیشگیری از بروز آن از اهمیت بالایی برخوردار باشد. کیفیت زندگی که شامل داشتن تغذیه مناسب، فعالیت فیزیکی کافی و تماس با نورآفتاب کافی است در این راستا حائز اهمیت است. همانطور که می‌دانیم تغذیه به طور کلی به عنوان یک فاکتور موثر در بسیاری از بیماری‌ها مورد توجه است و بیماری استئوپروز نیز از این قاعده مستثنی نیست.

رژیم غذایی دارای کلسیم و ویتامین D کافی برای پیشگیری از این بیماری مورد نیاز است. مواد لبنی از جمله مواد غذایی غنی از کلسیم نیز باید در رژیم روزانه افرد قرار گیرد و از آنجایی که حضور ویتامین D به همراه کلسیم برای سلامت استخوان‌ها مورد نیاز است پس باید ویتامین D کافی نیز در بدن وجود داشته باشد. نور آفتاب به عنوان یک منبع مهم برای جذب کافی ویتامین D شناخته شده است. لازم به ذکر است که تماس با نور آفتاب به طور مستقیم و نه مثلا از پشت پنجره، برای ساخت ویتامین D مورد نیاز است. از این رو تماس مستقیم با نور آفتاب با میزان ۳۰ دقیقه در روز در برنامه روزانه فرد قرار گیرد.

از راه‌های مهم پیشگیری از استئوپروز، انجام فعالیت فیزیکی به صورت منظم است. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که ورزش‌های تحمل کننده وزن که فشار بالایی به استخوان‌های فرد وارد می‌کنند می‌توانند تاثیر مثبتی بر تراکم استخوان داشته باشند و بدین ترتیب موجب افزایش تراکم استخوان فرد شوند، لذا انجام این ورزش‌ها حداقل ۳۰ دقیقه در روز می‌تواند کمک کننده باشد.

بنابر اعلام مرکز تحقیقات استئوپروز، پیاده‌روی به عنوان یک ورزش موثر بر تراکم استخوان بسیار توصیه شده است. از طرفی انجام فعالیت فیزیکی موجب افزایش تعادل فرد می‌شود و بدین ترتیب در دوران کهنسالی برای حفظ تعادل فرد بسیار کمک کننده است. برای پیشگیری از این بیماری، افراد می‌بایست در دوران کودکی و نوجوانی یک رژیم غذایی غنی از کلسیم داشته و به طور منظم ورزش کنند و تماس کافی با نور آفتاب را همواره مد نظر داشته باشند تا بدین ترتیب قبل از رسیدن به پیک تراکم استخوانی در دهه سوم زندگی، ذخیره کافی استخوانی برای خود تهیه کنند و بدین ترتیب با افزایش سن این افراد کمتر در خطر پوکی استخوان قرار گیرند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • برگزاری مارتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان افزوده شد
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • چگونه آنفلوآنزای اسپانیایی ۱۹۱۸ جهان را دگرگون کرد
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت