Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح محققان دانشگاه صنعتی اصفهان برای کمک به اجرای بزرگترین پروژه علمی دنیا که مقرر است توسط مرکز پژوهش‌های هسته‌ای اروپا (CERN) اجرا شود، پذیرفته شده است.

 سرن (CERN) بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هسته ای است که سال ۱۹۵۴ میلادی توسط سازمان اروپایی تحقیقات هسته ای ایجاد شد و در این مدت پژوهش های متعددی را به رهبری دانشمندان برتر دنیا از جمله ۶ دارنده جایزه نوبل به سرانجام رسانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه صنعتی اصفهان بعنوان نخستین دانشگاه ایرانی در سال ۱۳۹۸ به عضویت این مرکز درآمد.

محمد جواد امیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دانشگاه صنعتی اصفهان سال گذشته به عضویت مرکز پژوهش های هسته ای اروپا درآمد و باید در پیشرفت یکی از آزمایش های مهم این مرکز مشارکت و همکاری می کرد که در یک سال موفق به ارایه طرح پژوهشی در این زمینه با موضوع دستگاه سنجش میزان درخشندگی ناشی از برخورد ذرات با درصد خطای کمتر از یک درصد شد.

وی با بیان اینکه یک تیم متشکل از محققان روسیه و ترکیه نیز از ۲ سال گذشته بر روی این طرح کار می کردند، ادامه داد: تیم دانشگاه صنعتی اصفهان یک سال دیرتر از تیم روسیه و ترکیه آغاز به کار تحقیقاتی در این زمینه کرد اما نتایج حاصل از تحقیق آنها به قدری خوب بود که توسط مرکز سرن به عنوان طرح قابل اجرا انتخاب و پذیرفته شد.

امیدی پذیرش طرح محققان دانشگاه صنعتی اصفهان در مرکز سِرن را موفقیت بسیار بزرگی برای کشورمان دانست و تاکید کرد: این موفقیت‌ها و مطرح شدن نام ایران در یک مرکز بین المللی که تعداد زیادی از کشورها در آن حضور دارند، نشان می‌دهد که فعالیت‌های علمی و پژوهشی کشورمان با وجود تحریم‌های ظالمانه و همه مشکلات متوقف نشده است و نخبگان ما در عرصه بین المللی حرفه های زیادی برای گفتن دارند.

یک عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان نیز درباره این طرح توضیح داد: مرکز پژوهش های هسته ای اروپا (CERN)، طرح محققان دانشکده های مهندسی برق و کامپیوتر و فیزیک این دانشگاه را بعنوان طرح برگزیده و برتر برای ارتقای تجهیزات مربوط به آزمایش موسوم به CMS که بخشی از بزرگترین طرح علمی دنیاست، انتخاب کرد.

اصغر غلامی با بیان اینکه مرکز سرن در صدد اجرای طرح بزرگ علمی آشکارساز ذرات جدید (LHC) است، افزود: برای اجرای این طرح، آزمایش CMS پیش بینی شده است که در آن پروتون‌ها و یون‌های سنگین در مسیر ۲۷ کیلومتری شتاب داده و با سرعت نزدیک به نور به هم برخورد داده می شوند تا در نقطه تلاقی، ذرات جدیدی ایجاد شود.

وی ادامه داد: محققان دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به ارائه طرحی برای ساخت دستگاه سنجش میزان درخشندگی ناشی از برخورد ذرات با درصد خطای کمتر از یک درصد جهت ارتقای تجهیزات مربوط به آزمایش CMS و اندازگیری درخشندگی برخورد ذرات در سرعت‌های بالاتر شدند که مورد استقبال و پذیرش سرن قرار گرفت.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه مرکز سرن در حال آماده سازی مقدمات علمی، آزمایشگاهی و تجهیزاتی برای اجرای این آزمایش مهم در سال ۲۰۲۷ میلادی است، تصریح کرد: کشورهای مختلف دنیا در اجرای این طرح مشارکت دارند و طرح پذیرفته دانشگاه صنعتی اصفهان نیز کمک شایانی به پیشبرد بخشی از آن می‌کند.

غلامی درباره اهمیت اجرای آزمایش CMS توضیح داد: این طرح بزرگ علمی با هدف کشف ذرات جدید اجرا می‌شود که از اهمیت ویژه‌ای در پیشرفت علم و فناوری و شناخت بشر از هستی برخوردارست.

وی با اشاره به اینکه در این آزمایش بر اثر برخورد ذرات بنیادی، انفجار نوری اتفاق می‌افتد که برای سنجش دقیق میزان درخشندگی آن نیاز به دستگاه با دقت بسیار بالا و خطای کمتر از یک درصد دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت این موضوع ۲ گروه شامل یک تیم مشترک از محققان روسیه و ترکیه و یک گروه متشکل از محققان دانشگاه صنعتی اصفهان به ارائه طرح برای آن پرداختند که سرانجام طرح ایران مورد پذیرش و تایید مرکز سرن قرار گرفت. 

دانشگاه صنعتی اصفهان سال گذشته به‌عنوان نخستین دانشگاه ایرانی به عضویت مرکز پژوهش‌های هسته‌ای اروپا (CERN) پذیرفته شد؛ در مرکز سرن که مهمترین هدف آن کشف رازهای مبداء جهان است بیش از سه هزار فیزیکدان و مهندس در زمینه های مختلف نظری و آزمایشگاهی مشغول کار هستند و بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ دانشمند از ۵۰۰ دانشگاه از ۸۰کشور به صورت بازدیدهای کوتاه مدت حضور می‌یابند.

بزرگترین برنامه سِرن علاوه بر تحقیقات گوناگون در زمینه فیزیک هسته‌ای و ذرات بنیادی، اجرای پروژه بزرگ LHC (برخورد دهنده بزرگ هادرونی) به عنوان بزرگترین طرح علمی جهان است که یک شتاب دهنده ذرات با انرژی و پیچیدگی بی نظیر و بی سابقه است و نتیجه آن همکاری و مشارکت جهانی برای آشکارسازی بخش جدید پنهانی از حقیقت خواهد بود.
پژوهشگاه دانش های بنیادی (IPM) کشورمان نیز در سال ۲۰۰۱ میلادی به عضویت این مرکز درآمد و با ساخت قسمت مکانیکی از آزمایش (CMS - Compact Muon Solenoid) در این طر بزرگ جهانی همکاری کرد.

دانشگاه صنعتی اصفهان حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۵۰۰ عضو هیات علمی دارد و به عنوان یکی از دانشگاه های برتر کشور مطرح است.

برچسب‌ها توسعه ایران اختصاصی ایرنا دانشگاه صنعتی اصفهان اصفهان علم و فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه ایران اختصاصی ایرنا دانشگاه صنعتی اصفهان اصفهان علم و فناوری توسعه ایران اختصاصی ایرنا دانشگاه صنعتی اصفهان اصفهان علم و فناوری اخبار کنکور محققان دانشگاه صنعتی اصفهان برخورد ذرات مرکز سرن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۳۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد، نمایندۀ تام‌الاختیار سازمان سنجش در استان، گفت: ۱۰ هزار و ۳۴۷ نفر در رشته‌ی تجربی از ساعت هشت صبح امروز، هفتم اردیبهشت رقابت خود را آغاز کردند.

هادی پور تاکید کرد: در استان کهگیلویه و بویر احمد زیر گروه تجربی بیشترین تعداد داوطلب را دارد که تعداد این داوطلبان معادل ۵۴ درصد از کل شرکت کنندگان کنکور این استان است.

وی ادامه داد: همچنین از بین این داوطلبان ۶ هزار و ۴۰۷ نفر زن، و سه هزار و ۹۴۰ نفر مرد هستند.

نمایندۀ تام‌الاختیار سازمان سنجش در استان، گفت: همزمان با سراسر کشور، آزمون سراسری گروه‌های علوم انسانی و علوم ریاضی و فنی (صبح دیروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت) و گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی (بعد از ظهر دیروز) برگزار شد.

هادی پور افزود: با توجه به پذیرش دانشگاه فرهنگیان از طریق آزمون سراسری، داوطلبان متقاضی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان باید به یک دفترچه اضافی نسبت به سایر داوطلبان پاسخ دهند.

خبرنگار: فائزه صداقت

انتهای خبر/

کد خبر: 1228465 برچسب‌ها کنکور سراسری

دیگر خبرها

  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • ۳۸۰۰ نفر به بدنه آموزش و پرورش ابتدایی استان اصفهان وارد می‌شوند
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • پذیرش بیش از ۳ هزار دانشجو در دانشگاه های لرستان
  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس
  • پذیرش کمتر از ۳۰۰۰ دانشجو در دانشگاه‌های لرستان
  • رقابت بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی