Web Analytics Made Easy - Statcounter

"ضعف در خصوص الحاقات گذشته اصفهان این بود که تکه تکه عمل شده و دلیل آن هم اتمام زمان طرح جامع شهر اصفهان است که باید طرح جدیدی تدوین شده و این الحاقات در طرح جامع گنجانده شود."

به گزارش خبرنگار ایمنا، توسعه اصفهان در ادوار گذشته با چالش‌های متعددی همراه بوده و نزدیکی محدوده این شهر به مناطق اطراف، برخی معضلات شهری را در محدوده اطراف آن و مناطق منفصل ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضعف‌های موجود در طرح جامع اصفهان تنها مربوط به آسیب رسیدن به میراث طبیعی حاشیه اصفهان نبوده و آسیب‌های بسیاری نیز به بافت‌های شهری زده است. اصفهان در مرحله تدوین طرح جامع جدید قرار دارد که الحاقات جدید یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید در آن قید شود تا بلاتکلیفی مناطق اطراف اصفهان در روند توسعه این شهر مشخص شود.

در قسمت پایانی گفت‌وگوی خبرنگار ایمنا با فتح‌الله معین، عضو چند دوره شورای شهر اصفهان و رئیس فعلی کمیسیون پایش، نظارت و پیگیری این شورا به بررسی این تجربه اصفهان در اجرای الحاقات گذشته پرداخته شده که متن آن را در ادامه می‌خوانید:

با توجه به اینکه روند توسعه شهر اصفهان در برخی مناطق منجر به الحاق آن‌ها به اصفهان شده است تجربه این الحاقات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در سال‌های اخیر توسعه شهر اصفهان به نحوی بوده که به مرور منابع این شهر و مناطق اطراف به یکدیگر رسیده و همین امر مشکل‌ساز شده است؛ به‌طور مثال ما در اصفهان مقید بودیم یک طرف را بیشتر از یک طبقه اجازه صدور پروانه ندهیم اما در سوی دیگر چهار طبقه می‌دادند. در خیابان همدانیان قسمتی بود که یک طرف خیابان محدوده خوراسگان و یک طرف محدوده اصفهان بود، این موضوع در خصوص جروکان نیز وجود دارد و بخشی از آن در محدوده اصفهان و بخشی در محدوده خمینی‌شهر است و همین امر وضعیت تصمیم‌گیری‌ها را متفاوت کرده است.

این چالش‌ها باعث شد دغدغه‌ای مطرح و برخی الحاقات به شهر اصفهان در سال‌های گذشته بررسی و تصویب شود؛ بدین سبب ما زودتر بر این مناطق کنترل خواهیم داشت و تصمیمات واحدی در این مناطق اتخاذ می‌شود. از طرفی بعضی از این مناطق مانند کلمه‌خواران در منطقه چهار در محدوده منفصل شهر اصفهان بوده که مناطقی از آن خارج از محدوده و مناطقی دوباره در محدوده قرار می‌گیرد و محافظت از این مناطقی که بین محدوده هستند از مدیریت شهری بسیار انرژی گرفته و تقریباً نشدنی است.

بررسی‌های زیادی شد که چطور مشکل را حل کنیم تا اینکه در نهایت برخی الحاقات پذیرفته شد البته ضعف در این قسمت این بود که تکه تکه عمل شده است و دلیل آن هم اتمام زمان طرح جامع شهر اصفهان بود و باید طرح جدیدی تدوین شده و این الحاقات در طرح جامع گنجانده شود.

من حل مشکل را در تدوین طرح جامع بعدی می‌بینم وگرنه روندی که در سه دوره اخیر شورای شهر شاهد بوده‌ام و درباره الحاقات دیده‌ام، اینگونه بوده که الحاقات تکه تکه به اصفهان بیشتر از موضع انفعال است.

به طرح جامع اشاره کردید، روند تدوین طرح جدید را مثبت می‌دانید؟

بخش مردمی تدوین طرح به شهرداری و شورای شهر سپرده شده و کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورا برنامه‌ریزی مربوط به این بخش را انجام می‌دهد. تاکنون از ذی‌نفعان، اقشار و صنوف مختلف، نخبگان، متخصصان و حتی مردم محلات نظرسنجی شده تا نیاز شهر اصفهان را مشخص کرده و به مدیران و برنامه‌ریزان بشناسانند. با این حال فکر می‌کنم در این پنج یا شش ماه اخیر چون بوی اتمام کار دولت می‌آید تدوین طرح جامع شتاب لازم را نداشته است.

برخی تأسیسات شهری در نتیجه توسعه شهر اصفهان اکنون وارد شهر شده است، جانمایی جدید آن‌ها مانند مراکز دفن پسماند و بازیافت نیز در طرح جامع دیده خواهد شد؟

این تأسیسات در بازنگری طرح جامع داخل محدوده نمی‌شود. هرچند از هم‌اکنون نیز برخی از آن‌ها را خارج کرده‌ایم مثلاً بخش زیادی از سیستم بازیافت را به ایستگاه سجزی برده‌ایم که فاصله زیادی تا شهر اصفهان دارد و این اقدامات مرتب انجام خواهد شد.

اخیراً شورا و شهرداری شهر درچه طرح الحاق این شهر به اصفهان را مطرح کرده‌اند و اصفهان را بهترین گزینه برای این امر دانسته‌اند. با این توضیح، آیا برخی الحاقات جدید به اصفهان مانند درچه را باید به زمان تدوین طرح جامع موکول کنیم؟

تشریفات الحاق یک منطقه از یک شهر به شهر دیگر استانی نیست و باید در هیئت دولت و وزارتخانه‌ها مطرح شود که فرایند طولانی دارد. از طرف دیگر امکان الحاق درچه بسیار بعید است زیرا در محدوده شهرستان خمینی‌شهر بوده و شهر اصفهان در محدوده شهرستان اصفهان است. این موضوع درخواست شورای شهر درچه بوده اما همان موقع هم پاسخ آن در شورای شهر اصفهان داده شد که با توجه به این موضوع اصلاً ورود اصفهان به الحاق درچه موضوعیت ندارد.

در ایران تنها جایی که این شرایط اتفاق می‌افتد، تهران است. شهرداری تهران در محدوده چند شهرستان است و در زمان دولت نهم این بحث بود که این شهرستان‌ها از تهران جدا شده و به شهرهای جداگانه‌ای تبدیل شود. بررسی کردند و دیدند امکان پذیر نیست چون از ابتدای حیاتشان جزئی از شهرداری تهران بوده‌اند. با این حال و با توجه به این تجارب، تصمیم‌گیری درخصوص محدوده شهر اصفهان در دست برنامه‌ریزان شهری بوده و به نظر شورای عالی شهرسازی و معماری بستگی دارد.

مرق یکی از مناطقی است که مستعد الحاق به اصفهان است و اگر طرح الحاق آن به بعد از تدوین طرح جامع موکول شود، آسیب‌های بسیاری به اصفهان خواهد زد. مردم حدفاصل اصفهان و بهارستان نیز از بلاتکلیفی برخی مناطق گلایه‌مند هستند و برخی ساخت‌وساز مرتفع نیز در آینده می‌تواند یک طرف اصفهان را فلج کند. چرا شورای شهر برای الحاق مرق به اصفهان اقدامی نمی‌کند؟

قطعاً این رویه به اصفهان صدمه می‌زند. سالهاست که درخواست بررسی و تجدید نظر در مورد حریم شهر اصفهان، شهر بهارستان و اراضی فی مابین که در محدوده بین دو شهر تحت نظر بخشداری است را داشته‌ایم. درخواست‌های متعددی به استانداری یا معاونت عمرانی استانداری ارائه شده ولی تصمیمی تاکنون گرفته نشده است با این حال موضوع حفاظت از این محدوده در اولویت است و ما اعلام آمادگی کرده‌ایم که به عنوان حریم شهر اصفهان این محدوده را حفاظت کنیم که البته موضوع الحاق بعد از آن مطرح می‌شود.

یکی از ابرپروژه‌های کنونی اصفهان احداث حلقه چهارم رینگ حفاظتی است، آیا احداث کامل آن می‌تواند از توسعه افقی شهر جلوگیری و مشکلات بعدی آن جلوگیری کند؟

شهر اصفهان از ابتدای تأسیس به دلیل شکل و وضعیت جغرافیایی همواره برای اتصال شمال به جنوب دچار مشکل بوده است. اول انقلاب به خاطر دارم که تانکرها و نفتکش‌های عبوری در طول روز در میدان استقلال توقف می‌کردند تا در ساعات ظهر از روی پل فردوسی عبور و به سمت جنوب بروند. آن زمان اصلاً پل ارتباطی نداشتیم تا اینکه کمربندی که از مجاور میدان میوه و تره‌بار عبور می‌کند زده شد. این پروژه تا اراضی مقابل آن در مجاورت کارخانه قند و منطقه خاتون آباد ادامه نداشت در نتیجه همه ترافیک عبوری جنوب به شمال کشور و از شرق به شمال کشور که از اصفهان می‌گذشت، مانند جاده یزد از این سمت عبور می‌کرد. بنابراین یکی از عمده‌ترین علل احداث این رینگ نجات شهر اصفهان از آلایندگی ناشی از تردد خودروهای سنگین بود که اگر رینگ را کامل کنیم، به کمک کمربندی موجود می‌توان گفت ترافیک این قسمت از داخل شهر به‌طور کامل برداشته می‌شود. فارغ از انگیزه اصلی احداث رینگ و با اینکه هدف، محدود کردن حریم نبوده است یقیناً به آن هدفی که مطرح کردید نیز دست خواهیم یافت.

طرحی تحت عنوان «اصفهان بزرگ» نیز در گذشته مطرح بود تا محدوده‌ای متشکل از اصفهان و شهرها و شهرستان‌های اطراف که با قطار شهری به آن متصل می‌شود مشخص کند. این محدوده اجرایی خواهد شد؟

تاکنون هیچ برنامه عملی جهت الحاق هیچ یک از شهرهایی که در آینده با قطار شهری به اصفهان متصل می‌شوند وجود نداشته و هیچ‌کدام از مسئولان اصفهان به طور مثال داوطلب الحاق بهارستان یا خمینی‌شهر به اصفهان نبوده است زیرا هرکدام یک از این شهرها فرهنگ، بافت و نوع زندگی خود را دارند.

اما بحث این است که اصفهان به عنوان مرکز استان و یک نقطه بزرگ صنعتی، تجاری و اداری به طور طبیعی مقصد سفرهای زیادی از حومه خود خواهد بود و شهرهای تا شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان به شدت تحت تأثیر این شهر هستند که برخی معتقدند این محدوده اصفهان بزرگ است.

به همین دلیل برای حل مشکلات مشترک بین این شهرها و اصفهان، طرح‌های منطقه‌ای تعریف شده تا تدوین آن‌ها توسط استانداری و اداره راه و شهرسازی بتواند مشکلات را حل کند؛ بنابراین این محدوده اصفهان بزرگ از جمله مباحثی است که برنامه‌ریزی‌های منطقه‌ای را شامل می‌شود و در آن به جای اینکه مشکلات شهر اصفهان را به تنهایی ببینند مشکلات فی مابین را در قالب طرح منطقه‌ای می‌بینند که عمده‌ترین آن شبکه‌های حمل‌ونقلی است.

البته در این موضوع مطالب تعریف نشده‌ای هم باقی است که باید حل شود مثلاً ما در شرایط قبل از شیوع کرونا حدود سه هزار تومان بابت هر مسافر در مترو یارانه پرداخت می‌کردیم و اگر وضعیت کرونا به این شکل باقی بماند، پیش بینی می‌کنیم تا حدود ۹ هزار تومان یارانه بر مدیریت شهری اصفهان تحمیل شود. بنابراین اگر کرونا به زودی تمام شود و از سوی دیگر عملیات احداث این خطوط قطار شهری نیز آغاز شود، محاسبه یارانه‌ای که مسافران از شاهین شهر یا بهارستان سوار شده و به اصفهان می‌آیند باید مشخص شود که بر عهده کیست.

هزینه‌های جاری، تأمین و نگهداری قطار شهری از جمله موارد پیچیده‌ای است که باید حل شود زیرا موضوعات حمل و نقلی مانند یک کلاف درهم بوده و نمی‌توان آن را از یکدیگر جدا کرد. از طرفی با توجه به اینکه احداث این خطوط زمان‌بر خواهد بود خیلی هم به این موضوعات ورود نشده است.

کد خبر 457065

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فتح الله معين شورای شهر اصفهان الحاقات اصفهان بزرگ توسعه شهری توسعه افقی روستای مرق درچه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تدوین طرح جامع محدوده اصفهان شهر اصفهان طرح جامع قطار شهری شورای شهر تکه تکه یک طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۳۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی

تین نیوز دکتر حسین ستوده :

صنعت حمل و نقل بین المللی به طور مداوم در حال تکامل است و با ظهور فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی (AI) متحول می شود. هوش مصنوعی پتانسیل قابل توجهی برای دگرگونی این صنعت، افزایش کارایی، بهبود خدمات و ایجاد فرصت های جدید دارد.

 

مقدمه

صنعت حمل و نقل بین المللی نقشی حیاتی در اقتصاد جهانی دارد و به عنوان شریان حیاتی تجارت بین کشورها عمل می ­کند. این صنعت شامل جابجایی کالا، خدمات و افراد در سراسر مرزها با استفاده از انواع مختلف حمل و نقل مانند حمل و نقل دریایی، هوایی، زمینی و ریلی، می ­شود. صنعت حمل و نقل بین المللی به طور مداوم در حال تکامل است و با ظهور فناوری های جدید مانند هوش مصنوعی (AI) متحول می شود. هوش مصنوعی پتانسیل قابل توجهی برای دگرگونی این صنعت، افزایش کارایی، بهبود خدمات و ایجاد فرصت های جدید دارد.

تاریخچه مختصری از صنعت حمل و نقل بین المللی

حمل و نقل بین المللی از زمان های قدیم وجود داشته است. تمدن های اولیه از طریق مسیرهای آبی و زمینی برای تجارت با یکدیگر استفاده می کردند. انقلاب صنعتی منجر به پیشرفت های عمده ای در حمل و نقل شد، از جمله توسعه موتور بخار و راه آهن. این پیشرفت ها حمل و نقل کالا و افراد را سریعتر و آسان تر کرد.

در قرن بیستم، حمل و نقل هوایی به یک روش حمل و نقل مهم تبدیل شد. هواپیماها می­ توانند مسافران و محموله­ ها را سریعتر از هر وسیله ی حمل و نقل دیگری به سراسر جهان جابجا کنند. در دهه ­های اخیر، حمل و نقل کانتینری نیز به یک روش حمل و نقل محبوب تبدیل شده است. کانتینرها واحدهای حمل و نقل استاندارد هستند که می­ توانند به راحتی بین انواع مختلف حمل و نقل از جمله کشتی ­ها، کامیون ­ها و قطارها جابجا شوند.

انواع مختلف حمل و نقل بین المللی

حمل و نقل دریایی

رایج ترین روش حمل و نقل بین المللی است که حدود ۹۰ درصد از تجارت جهانی را به خود اختصاص می ­دهد. کشتی­ های باری بزرگ، مقادیر زیادی از کالاهای فله، ازجمله زغال سنگ، نفت، غلات و مواد معدنی را حمل می­ کنند. همچنین کشتی ­های کانتینری، محموله های کانتینری را که حاوی طیف وسیعی از کالاهای مصرفی و صنعتی هستند، حمل می کنند.

مزایای حمل و نقل دریایی

ظرفیت حمل بار بالا: کشتی های باری می ­توانند حجم عظیمی از کالا را مقرون به صرفه حمل کند. هزینه ی نسبتاً پایین: به ازای هر تن کالا، حمل و نقل دریایی اغلب ارزان ترین روش حمل و نقل است. دسترسی جهانی: بنادر در سراسر جهان وجود دارند و حمل و نقل دریایی می­ تواند کالاها را به نقاط دوردست برساند.

معایب حمل و نقل دریایی

سرعت پایین: حمل و نقل دریایی کندترین روش حمل و نقل بین المللی است. قابلیت ردیابی محدود: ردیابی محموله ­ها در حین حمل و نقل دریایی نسبت به سایر روش ­ها دشوارتر است. وابستگی به آب و هوا: شرایط بد آب و هوایی می ­تواند بر زمان تحویل کالا تأثیر بگذارد. حمل و نقل هوایی

سریع ترین روش حمل و نقل بین المللی است که برای جابجایی محموله های با ارزش بالا، کالاهای فاسدشدنی و کالاهایی که نیاز به حمل و نقل سریع دارند، استفاده می شود. هواپیماهای باری می­ توانند کالاها را در عرض چند ساعت یا چند روز، به سراسر جهان حمل کنند.

مزایای حمل و نقل هوایی

سرعت بالا: حمل و نقل هوایی سریع ترین روش حمل و نقل بین المللی است.

قابلیت ردیابی دقیق: محموله ­ها در حین حمل و نقل هوایی به راحتی قابل ردیابی هستند.

امنیت بالا: حمل و نقل هوایی به طور کلی امن ترین روش حمل و نقل محسوب می ­شود.

معایب حمل و نقل هوایی

ظرفیت حمل بار پایین: هواپیماهای باری ظرفیت حمل بار کمتری نسبت به کشتی های باری دارند.

هزینه­ های بالا: حمل و نقل هوایی گران­ترین روش حمل و نقل بین المللی است.

محدودیت­ های اندازه و وزن: برخی از کالاها به علت اندازه یا وزن زیاد نمی ­توانند با هواپیما حمل شوند.

زنجیرۀ تأمین پیچیده در حمل و نقل بین المللی

حمل و نقل بین المللی تنها بخشی از یک زنجیره ی تأمین پیچیده است. زنجیره ی تأمین شامل تمام فعالیت­ هایی می­ شود که یک محصول را از مواد اولیه تا مصرف کننده ی نهایی هدایت می­ کند. این فعالیت ­ها می تواند شامل تهیه ی مواد اولیه، تولید محصول، بسته بندی، حمل و نقل، انبارداری و توزیع باشد.

در حمل و نقل بین المللی زنجیره ی تأمین می ­تواند بسیار پیچیده باشد و شامل بسیاری از بازیگران مختلف شود. لذا هماهنگی مؤثر بین همه ی بازیگران در زنجیره ی تأمین برای اطمینان از حمل و نقل روان و کارآمد کالاها ضروری است.

چالش­ های متعدد پیش روی صنعت حمل و نقل بین المللی

صنعت حمل و نقل بین المللی با چالش ­های متعددی روبرو است که بر کارایی، هزینه­ و قابلیت اطمینان آن تأثیر می­ گذارد. برخی از مهم­ترین چالش ­ها عبارتند از:

پیچیدگی ­های زنجیره ی تأمین

زنجیره ی تأمین در حمل و نقل بین المللی می­ تواند بسیار پیچیده باشد و شامل بسیاری از بازیگران مختلف شود. هماهنگی مؤثر بین همه ی این بازیگران، برای اطمینان از حمل و نقل روان کالاها ضروری است. با این حال، ارتباطات ضعیف، عدم شفافیت و فرآیندهای غیرمجاز می ­تواند منجر به تأخیر، خطا و افزایش هزینه­ ها شود.

مقررات و الزامات متعدد

حمل و نقل بین المللی تحت تأثیر قوانین و مقررات متعددی از جمله مقررات گمرکی، ایمنی و امنیتی قرار دارد. این مقررات می­ تواند برای شرکت های حمل و نقل پیچیده و پرهزینه باشد و می تواند باعث تأخیر در حمل و نقل شود.

زیرساخت ­های فرسوده

بسیاری از زیرساخت­ های حمل و نقل بین المللی، از جمله بنادر، فرودگاه ها و جاده ­ها، فرسوده و نیاز به ارتقاء دارند. زیرساخت ­های فرسوده باعث ایجاد تنگنا، تأخیر و افزایش هزینه های حمل و نقل شود.

کمبود نیروی کار ماهر

صنعت حمل و نقل بین المللی با کمبود نیروی کار ماهر از جمله رانندگان کامیون، خلبانان و کارگران بندر روبرو است. این کمبود نیروی کار می ­تواند منجر به افزایش هزینه ها و تأخیر در حمل و نقل شود.

نگرانی­ های امنیتی

حمل و نقل بین المللی در معرض انواع تهدیدات امنیتی مانند سرقت، تروریسم و قاچاق قرار دارد. شرکت­ های حمل و نقل باید اقدامات امنیتی لازم را برای ایمن سازی محموله­ ها و زیرساخت ­ها انجام دهند.

این چالش ­ها بر کارائی، هزینه ­ها و قابلیت اطمینان صنعت حمل و نقل بین المللی تأثیر می گذارد. برای غلبه بر این چالش ­ها، شرکت های حمل و نقل باید به دنبال راه حل های نوآورانه باشند، از جمله استفاده از فناوری ­های جدید مانند هوش مصنوعی.

نقش هوش مصنوعی در متحول کردن صنعت حمل و نقل بین المللی

همانطور که پیشتر اشاره شد، صنعت حمل و نقل بین المللی با چالش­ های متعددی روبرو است. هوش مصنوعی (AI) پتانسیل قابل توجهی برای کمک به غلبه بر این چالش ­ها و متحول کردن این صنعت را دارد.

در اینجا چند روش کلیدی که هوش مصنوعی می تواند صنعت حمل و نقل بین المللی را متحول کند، آورده شده است:

بهینه سازی مسیرها و برنامه ریزی

الگوریتم­ های یادگیری ماشین می توانند داده ­های تاریخی ترافیک، آب و هوا و سایر عوامل را برای بهینه­ سازی مسیرهای حمل و نقل و برنامه ریزی زمانبندی کارآمدتر تجزیه و تحلیل کنند. این امر می­ تواند منجر به کاهش مسافت طی شده، زمان تحویل و هزینه­ های سوخت شود.

پیش بینی تقاضا و مدیریت ظرفیت

هوش مصنوعی می ­تواند با تجزیه و تحلیل داده های فروش، داده ­های اقتصادی و سایر منابع، تقاضای حمل و نقل را با دقت بیشتری پیش­ بینی کند. این امر به شرکت های حمل و نقل کمک می ­کند تا ظرفیت خود را به طور مؤثر مدیریت و اطمینان حاصل کنند که منابع کافی برای برآورده کردن تقاضا وجود دارد.

اتوماسیون وظایف و فرآیندها

هوش مصنوعی می ­تواند بسیاری از وظایف و فرآیندهای خسته کننده و زمان بر را در حمل و نقل بین­ المللی خودکار کند. به عنوان مثال، هوش مصنوعی می­ تواند برای مدیریت اسناد حمل و نقل، ردیابی محموله ­ها و انجام بازرسی های گمرکی خودکار استفاده شود. این امر می تواند باعث کاهش هزینه ­های نیروی کار و بهبود بهره وری شود.

افزایش ایمنی و امنیت

هوش مصنوعی می ­تواند با تجزیه و تحلیل داده های مربوط به تصادفات، شرایط جاده ای و سایر عوامل، خطرات ایمنی را پیش ­بینی کند. این امر به شرکت ­های حمل و نقل کمک می­ کند تا اقدامات پیشگیرانه ­ای را برای جلوگیری از حوادث انجام دهند. همچنین هوش مصنوعی می تواند برای نظارت بر محموله­ ها و زیرساخت ها در برابر سرقت و سایر تهدیدات امنیتی مورد استفاده قرار گیرد.

تجزیه و تحلیل داده ها و تصمیم گیری هوشمندانه

حجم عظیمی از داده ­ها در صنعت حمل و نقل بین المللی تولید می ­شود. هوش مصنوعی می تواند این داده ­ها را تجزیه و تحلیل کند و بینش ­های ارزشمندی را برای تصمیم گیری بهتر ارائه دهد. به عنوان مثال، هوش مصنوعی می ­تواند برای شناسایی الگوهای تقلب، بهینه سازی قیمت­ گذاری حمل و نقل و بهبود خدمات مشتری مورد استفاده قرار گیرد.

این موارد تنها چند نمونه از روش ­هایی است که هوش مصنوعی می تواند صنعت حمل و نقل بین المللی را متحول کند. شرکت های حمل و نقل می­ توانند با ادغام هوش مصنوعی در تمام جنبه ­های عملیات، کارایی، ایمنی، قابلیت اطمینان و سودآوری خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

نمونه هایی از کاربرد هوش مصنوعی در حمل و نقل بین المللی

همان طور که ذکر شد، هوش مصنوعی کاربردهای متنوعی در صنعت حمل و نقل بین المللی دارد. در اینجا چند نمونه از این کاربردها آورده شده است:

مدیریت ناوگان در شرکت های حمل و نقل

شرکت­ های حمل و نقل از هوش مصنوعی برای مدیریت ناوگان خود و بهینه­ سازی عملیات استفاده می­ کنند. الگوریتم های یادگیری ماشین می­ توانند داده های موقعیت کامیون ­ها، مصرف سوخت، ترافیک و سایر عوامل را برای برنامه ریزی و مسیرهای کارآمدتر را به ویژه جهت کاهش هزینه های سوخت تجزیه و تحلیل کنند.

ردیابی محموله ­ها در زمان واقعی

راه حل­ های مبتنی بر هوش مصنوعی به شرکت­ ها امکان می ­دهند تا محموله های خود را در زمان واقعی ردیابی کنند. این امر به شرکت ­ها و مشتریان آنها دید بهتر و شفافیت بیشتری در خصوص وضعیت محموله ها می دهد.

بازرسی خودکار گمرکی

هوش مصنوعی می تواند برای خودکار کردن فرآیند بازرسی گمرکی مورد استفاده قرار گیرد. الگوریتم ­های یادگیری ماشین می توانند اسناد حمل و نقل را اسکن و تصاویر اشعه ایکس را تجزیه و تحلیل کنند تا خطر قاچاق یا سایر تخلفات را شناسایی کنند.

چت ربات ­ها برای خدمات مشتری

شرکت ­های حمل و نقل از چت ربات­ های مبتنی بر هوش مصنوعی برای ارائه ی خدمات بهتر به مشتریان استفاده می کنند. چت ربات­ ها می توانند به سئوالات مشتریان در خصوص وضعیت محموله­ ها، تعرفه­ ها و سایر موضوعات پاسخ دهند.

موارد بالا تنها نمونه های کوچک از کاربردهای فراوان هوش مصنوعی در حمل و نقل بین ­المللی هستند. همانطور که فناوری هوش مصنوعی به تکامل خود ادامه می ­دهد، انتظار می رود که کاربردهای جدید و نوآورانه ­ای در این صنعت ظهور کند.

چالش های بالقوه اجرای هوش مصنوعی در حمل و نقل بین المللی

اگرچه هوش مصنوعی پتانسیل قابل توجهی برای بهبود صنعت حمل و نقل بین المللی دارد، اما اجرای آن با چالش ­هایی نیز روبرو است. برخی از مهم ترین چالش­ ها عبارتند از:

هزینه های پیاده سازی

پیاده سازی و نگهداری سیستم ­های هوش مصنوعی می ­تواند پرهزینه باشد. شرکت­ های حمل و نقل برای استفاده از مزایای هوش مصنوعی باید در زیرساخت ­های فناوری اطلاعات، داده های با کیفیت بالا و نیروی کار متخصص سرمایه گذاری کنند.

ملاحظات اخلاقی و قانونی

استفاده از هوش مصنوعی در حمل و نقل بین ­المللی مسایل اخلاقی و قانونی خاصی را مطرح می­کند. به عنوان مثال، سوالاتی در مورد مسئولیت در حوادث ناشی از وسایل نقلیه خودران وجود دارد. همچنین، قوانین مربوط به جمع آوری و استفاده از داده­ های شخصی باید در نظر گرفته شوند.

مقبولیت و پذیرش

ممکن است برخی از افراد در مورد استفاده از هوش مصنوعی در حمل و نقل بین المللی تردید داشته باشند. برای مثال، ممکن است نگرانی هایی در مورد امنیت شغلی رانندگان کامیون و سایر کارگران حمل و نقل وجود داشته باشد. همچنین اطمینان از این­که سیستم های هوش مصنوعی عادلانه و بدون سوگیری عمل می­ کنند، مهم است.

امنیت سایبری

سیستم ­های هوش مصنوعی در حمل و نقل بین المللی در برابر حملات سایبری آسیب پذیر هستند. هکرها می توانند بالقوه، کنترل سیستم های حمل و نقل خودکار را به دست بگیرند یا به داده ­های حساس دسترسی پیدا کنند. شرکت های حمل و نقل باید اقدامات امنیتی سایبری قوی را برای ایمن­ سازی سیستم های خود پیاده کنند.

محدودیت­ های داده

سیستم های هوش مصنوعی برای عملکرد موثر به داده ­های با کیفیت بالا نیاز دارند. با این حال، جمع ­آوری و مدیریت حجم عظیمی از داده ­ها که برای آموزش و اجرای سیستم های هوش مصنوعی مورد نیاز است، می ­تواند یک چالش باشد.

غلبه بر این چالش ­ها، برای تحقق کامل پتانسیل هوش مصنوعی در حمل و نقل بین المللی ضروری است. با رویکردی محتاطانه و برنامه ریزی شده، هوش مصنوعی می­ تواند به ایمن تر، کارآمدتر و پایدارتر کردن صنعت حمل و نقل بین المللی کمک کند.

آینده ی حمل و نقل بین المللی با هوش مصنوعی

نگاهی به آینده، هوش مصنوعی (AI) پتانسیل این را دارد که به طور چشمگیری حمل و نقل بین المللی را متحول کند. در اینجا چند پیش بینی از نقش بالقوه ی هوش مصنوعی در سال های آینده، آورده شده است:

حمل و نقل خودران

هوش مصنوعی، محرک اصلی توسعه ی وسایل نقلیه ی خودران است که انقلابی در صنعت حمل و نقل ایجاد خواهد کرد. کامیون­ های خودران، کشتی ­های بدون سرنشین و هواپیماهای خودکار همگی می ­توانند در آینده­ ای نه چندان دور، به امری عادی تبدیل شوند. این فناوری­ ها می­ توانند باعث افزایش ایمنی، کاهش هزینه ­ها و بهبود بهره وری حمل و نقل شوند.

زنجیره ی تأمین هوشمند

هوش مصنوعی می­ تواند به ایجاد یک زنجیره ی تأمین هوشمندتر و یکپارچه تر در حمل و نقل بین المللی کمک کند. با استفاده از الگوریتم ­های یادگیری ماشین، داده های مربوط به موجودی، حمل و نقل و سایر جنبه­ های زنجیره ی تأمین را می ­توان در زمان واقعی تجزیه، تحلیل و در نتیجه کارایی را بهینه کرد و خطاها را کاهش داد.

شخصی سازی حمل و نقل

هوش مصنوعی می­ تواند برای شخصی سازی حمل و نقل برای نیازهای مشتریان خاص مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال، شرکت­ های حمل و نقل می توانند از هوش مصنوعی برای ارائه ی نرخ­ های سفارشی، مسیرهای بهینه سازی شده و خدمات اضافی با ارزش به مشتریان استفاده کنند.

حمل و نقل پایدار

هوش مصنوعی می تواند نقش مهمی در ایجاد یک سیستم حمل و نقل بین المللی پایدارتر ایفا کند. الگوریتم های هوش مصنوعی می توانند برای بهینه سازی مصرف سوخت، کاهش انتشار آلاینده­ ها و توسعه ی راه حل های حمل و نقل پاک تر مانند وسایل نقلیه ی الکتریکی مورد استفاده قرار گیرند.

با پیشرفت هوش مصنوعی، انتظار می رود که نوآوری­ های بیشتری در صنعت حمل و نقل بین المللی پدیدار شود. این تحولات می تواند منجر به حمل و نقل ایمن تر، کارآمدتر، پایدارتر و مقرون به صرفه­ تر برای همه شود.

نتیجه گیری

هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به نیروی محرکه ای قدرتمند برای تغییر در صنعت حمل و نقل بین المللی است. با غلبه بر چالش های موجود و استفاده از فناوری به طور مسئولانه، هوش مصنوعی پتانسیل این را دارد که حمل و نقل را برای نسل­ های آینده متحول کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • پیگیری‌های شورای شهر موجب امیدآفرینی برای مردم شده است
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • غرق شدگی ۲ نفر در محدوده پل فلاورجان
  • الحاق یک فروند شناور آتشخوار به ناوگان بندرجاسک
  • پیگیری نکردن خواسته کارگران توسط نماینده‌شان از ترس اخراج یک ضعف قانونی است
  • آیت‌الله درچه‌ای از آخرین فروغ‌های حوزه کهن اصفهان بود
  • کشف و ضبط ۸۴۰ بسته نیم کیلویی چای قاچاق