Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطالعه جدید محققان "دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو" نشان داده است که چگونه سلول‌های ایمنی تولید شده در روده در هنگام عود کردن بیماری ام.اس(MS) نقش محافظتی دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، برای اولین بار دانشمندان نشان داده‌اند که این سلول‌های ایمنی چگونه به مغز می‌روند و در هنگام عود کردن بیماری به فرد مبتلا کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه دیگر محققان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو در اوایل سال ۲۰۱۹ نشان داده بود که نوع خاصی از آنتی بادی ایمنی به نام "ایمونوگلوبولین آ" در نمونه‌های مدفوع بیماران ام اس که از التهاب عصبی فعال رنج می‌برند، در سطوح پایین قرار دارد. این مطالعه همچنین نشان داده بود که افزایش حجم این سلول‌های ایمونوگلوبولین آ در موش‌ها منجر به مقاومت بدن در برابر التهاب مغزی مرتبط با ام اس می‌شود.

آنتی بادی ایمونوگلوبولین آ بیشتر توسط سلول‌های روده تولید می‌شود و فرضیه مطرح شده در مطالعه سال ۲۰۱۹ این بود که التهاب مغزی مربوط به ام اس می‌تواند تا حدی با مکانیزمی که از روده نشات می‌گیرد، تعدیل شود. اکنون یک مطالعه جدید به رهبری همان محققان در مجله "Science Immunology" منتشر شده است اما این بار محققان آزمایش‌هایی فراتر از آزمایش بر روی مدل‌های حیوانی انجام داده‌اند تا نشان دهند این سلول‌های ایمنی روده در هنگام عود کردن بیماری ام اس در بدن افراد مبتلا به این بیماری حضور پیدا می‌کنند.

در مطالعه جدید محققان به بررسی آنتی بادی‌های ایمونوگلوبولین آ روده در مایع مغزی نخاعی بیماران ام اس پرداختند. این یافته‌ها تأیید کرد سلول‌هایی در مایع نخاع وجود دارند که فقط در هنگام عود کردن بیماری در بدن فرد حضور پیدا می‌کنند و در زمان بهبودی دیگر اثری از آنها نیست.

این نشان می‌دهد این سلول‌های ایمنی که از روده نشات می‌گیرند قطعاً در عود کردن بیماری ام اس نقش دارند. گام بعدی محققان برای پاسخ به این سوال این بود که آیا این سلول‌های ایمنی به کاهش عود کردن نیز کمک می‌کنند یا فقط به طور فعال در فعالیت بیماری نقش دارند.

محققان با بررسی چگونگی پاسخ این آنتی بادی‌های خاص ایمونوگلوبولین آ به سایر مولکول‌ها، دریافتند که آنها به پروتئین میلین متصل نیستند و این بدان معنی است که این آنتی بادی‌ها نقش مستقیمی در آسیب رساندن به سلول‌های مغزی ندارند. محققان کشف کردند این سلول‌های ایمونوگلوبولین آ علاقه بیشتری به حمله به باکتری‌های مضر دارند.

یک فرضیه ارائه شده در این مطالعه این است که این سلول‌های ایمنی در پاسخ به باکتری‌های مضر در روده تولید می‌شوند. سپس سلول‌های ایمنی بدن باکتری‌های مضر بدن را تعقیب می‌کنند و در نهایت یک دفاع در مغز ایجاد می‌کنند.

حال این سوال پیش می‌آید که چرا این سلول‌های ایمنی نسبتاً شایع تاکنون با ام اس در ارتباط نبوده‌اند؟ "سرجیو بارانزینی"( Sergio Baranzini) نویسنده اصلی  این مطالعه با ذکر دلیل به این سوال پاسخ داده است.

وی گفت: این ایده بسیار جدیدی بود. هیچ کسی به فکر بررسی این نوع سلول‌های ایمنی بدن در رابطه با این بیماری نبود. ما هنگامیکه دیدیم این سلول‌ها فقط در هنگام عود کردن بیماری افزایش می‌یابند و آنتی بادی‌ تولید می‌کنند مشتاق شدیم تا بیشتر به بررسی آنها بپردازیم.

نه تنها می‌توان از این سلول‌های ایمونوگلوبولین آ به عنوان نشانگر زیستی موثر برای نظارت بر فعالیت بیماری در آینده استفاده کرد، بلکه مطالعه جدید شواهد بیشتری از مکانیسم دو طرفه روده و مغز در درمان ام اس ارائه می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مغز ام اس روده ایمونوگلوبولین آ سلول های ایمنی مطالعه جدید سلول ها نشان داده آنتی بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۴۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

این نوع سردرد‌ها که به "سردرد‌های خوشه‌ای" معروف هستند، بسیار دردناک بوده و می‌توانند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت در هر بار طول بکشند. این مطالعه جدید نشان داد افرادی که به این نوع سردرد مبتلا هستند ممکن است بیش از سه برابر بیشتر در معرض سایر بیماری‌های پزشکی مانند بیماری قلبی یا اختلالات روانی قرار داشته باشند.

«کارولین ران»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «در سرتاسر جهان، سردرد تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی افراد، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «نتایج ما نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای با افزایش خطر ابتلاء به سایر بیماری‌ها مواجه هستند.»

این مطالعه شامل بیش از ۳۲۰۰ سوئدی ۱۶ تا ۶۴ ساله بود که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند. بیشتر آن‌ها مرد بودند، زیرا مردان بیشتر در معرض سردرد‌های خوشه‌ای هستند. محققان آن گروه را با ۱۶۲۰۰ نفر بدون سردرد مقایسه کردند که از نظر سن، جنسیت و عوامل دیگر مشابه بودند.

محققان سوابق کاری افراد را بررسی کردند تا مشخص کنند که افراد چند روز در سال به دلیل بیماری و ناتوانی از کار غیبت می‌کنند.

یافته‌ها نشان داد افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای به طور متوسط ۶۳ روز به دلیل بیماری و ناتوانی غیبت از محل کار داشتند درحالیکه افراد بدون سردرد خوشه‌ای ۳۴ روز غیبت از محل کار داشتند.

به گفته محققان، حدود ۹۲ درصد از افرادی که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند حداقل یک بیماری دیگر هم داشتند و حدود ۷۸ درصد از افرادی که سردرد خوشه‌ای نداشتند، دو بیماری دیگر داشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم