Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون در گفت‌وگوی زنده شبکه خبر درباره پویش اهدای خون اهدای زندگی، گفت: از اسفند سال گذشته با شروع بیماری کووید ۱۹ با کمبود مراجعه کنندگان برای اهدای خون مواجه شدیم. در ۷ ماه گذشته ۱۰ درصد آمار اهدای خون در کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه با بیان اینکه این میزان به نسبت سایر کشور‌ها رقم قابل توجهی نیست و در برخی کشور‌ها حدود ۷۰ درصد میزان مراجعه کنندگان برای اهدای خون کاهش داشته است، افزود: البته فصل زمستان و بارش باران و سرد شدن هوا باعث کاهش مراجعه کنندگان برای اهدای خون می‌شود.

نیازمند اهدا کنندگان خون مستمر هستیم

حاجی بیگی اظهار کرد: نیاز به فرآورده‌های خونی یک امر مداوم و روزانه است و نیازمند اهدا کنندگان خون مستمر در کشور هستیم. در اسفند ماه گذشته ۳۵ درصد و در فروردین و اردیبهشت ماه کاهش مراجعه اهدا کنندگان به ۲۵ درصد رسید. در آمار ۶ ماهه به نسبت مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد کاهش و در آمار ۷ ماهه تا پایان مهر ماه ۱۰ درصد کاهش مراجعه برای انتقال خون داشتیم.

سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: باید اهدای خون به صورت مستمر باشد، در حال حاضر حدود ۶۰ درصد اهدا کننده کنندگان ما مستمر اهدای کننده مستمر هستند. گرو‌های خونی منفی که ۱۰ درصد مردم دارای آن هستند، بیشترین نیاز ما برای اهدای خون هستند. 

او با اشاره به اینکه بعضی از فرآورده‌های خونی مثل پلاکت تنها ۳ روز قابل نگهداری هستند، ادامه داد: اهدای خون باید آگاهانه، مسئولانه و مستمر باشد. در سطح شهر تهران ۶ مرکز جامع و ثابت انتقال خون داریم همچنین تیم‌های سیار در سطح شهر وجود دارند. در اهدای خون باید فاصله اجتماعی و فاصله فیزیکی بین تخت‌ها رعایت شود. سازمان انتقال خون تمام تمهیدات لازم برای جلوگیری از ابتلای مراجعه کنندگان به کرونا را در نظر گرفته است و تجهیزات لازم استریل می‌شوند. مراکز انتقال خون جزو سالم‌ترین و امن‌ترین مراکز هستند.

او ادامه داد: میزان گروه خونی O منفی در کشور ۳ تا ۴ درصد، A منفی ۳ درصد، B منفی ۲ درصد، AB منفی کمتر از یک درصد جمعیت کشور است و افراد دارای گروه خونی منفی باید اقبال بیشتری به اهدای خون نشان دهند. گروه‌های دارای گروه خونی مثبت ۹۰ درصد جمعیت هستند. گروه خونی O مثبت ۳۴ درصد، A مثبت ۲۴ درصد، B مثبت ۲۳ درصد، AB مثبت ۷ الی ۸ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تمام مراکز انتقال خون/ ذخایر خون در تهران حدود ۵ روز است شرایطی که شما را از اهدای خون معاف می‌کند کرونا از طریق خون منتقل نمی‌شود

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اهدای خون انتقال خون مراجعه کنندگان برای اهدای خون انتقال خون گروه خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۷۴۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، صابر جباری در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان این که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان این که روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهارکرد: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است. روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن  ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه‌ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان این که در سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، گفت: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به این که بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می‌داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

دیگر خبرها

  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • اهدای جوایز نفیس برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف در ۲۱ هفته
  • کمتر از یک درصد از افراد واجد شرایط در سیستان و بلوچستان خون اهدا می‌کنند
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • اهدای تسهیلات نوسازی به واحدهای فرسوده روستایی کرمانشاه
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور